לא אומר שידעתי מראש שאלו יהיו התוכניות לגבי אריקסן אבל בכל זאת אני אגיד שהיתה לי הרגשה טובה חח
25 מיליון, זה הסכום המשוער שריאל מדריד תשלם לטוטנהאם תמורתו. אני בעד! 25 מיליון יורו כדי להבטיח שחקן כזה זו שערוריה בימינו. על ברהים דיאז שילמנו כשני שליש מהסכום הזה באותה הסיטואציה בשנה שעברה. בקיץ אחת מקבוצות הנפט עלולות לפתות אותו עם סכום מזהיר ואנחנו לא זוהרים כבעבר.
אני לא בטוח שאני שלם עם ההחתמה שלו, מצד שני כבר אלו אופציות אחרות יש, ובטח בסכומים הללו. הוא הטוב ביותר ובמחיר הזול ביותר שניתן למצוא.
הקישור בין כה צריך שדרוג ותוספת. עם זאת צריך לזכור שהסגל עמוס ואם יגיע מישהו יצטרך לפנות את מקומו. אשמח שזה יהיה איסקו, שבמקרה הטוב רק צופה מהיציע ובמקרה הפחות טוב הוא משחק והורס לנו את המשחק.
אתה לא חושב שקישור של קאסמירו קרוס ואריקסן יהיה מאוזן הרבה יותר מכל קישור שאפשר להרכיב אצלכם כרגע?
עם מודריץ, וואלוורדה וקשר אחורי נוסף ברוטציה יהיה אפשר גם לבצע התאמות בקישור לקבוצה מנגד.
לגמרי אשמח שיגיע.
במקרה הכי גרוע תמיד יהיה אפשר למכור אותו שנה הבאה ביותר, הרי הוא שחקן שגם אחרי עונה נוראית יהיה שווה יותר מ25 מיליון.
אין לנו פשוט מה להפסיד במצב הזה.
בנוסף אני חושב שגם קישור שלו ושל פוגבה/ואן דה ביק כשמאחוריהם קאסמירו יכול לעבוד נפלא.
ובכללי, אם לטעמי יהיה מדובר בשחקן שגם אם לא יהיה הקשר ההתקפי הראשון, במידה ופוגה יגיע, יראה המון דקות ויתן לנו ערך טקטי שלא קיים לאף קבוצה בעולם.
בנוסף הוא שחקן שיכול להחזיר לנו את האפקטיביות של מערך היהלום כשבראש חאמס (כי מודריץ ואיסקו לא בכושר שבא לי שישחקו במערך הזה)
לא מבין איזה סיבה(לא סיבות, סיבה אחת) קרוס השאיר לכם עד עכשיו העונה כדי שתתחילו לבנות קישור שלא כולל אותו…
אני אשמח מאוד גם אם נמשיך כל העונה עם ואלורדה קסמירו וקרוס בקישור במשחקים הקשים וחאמס או שחקן התקפי אחר במשחקים הנוחים, כמובן לא אתנגד לאריקסן במחיר של 25 מיליון יורו.
הבעיה העיקרית שלנו העונה עד עכשיו זה הזאר והבלגן בעמדת המגן השמאלי.
קרוס מצוין. טענתי שאני רוצה קישור איתו ועם אריקסן.
אריקסן היום טוב ממודריץ.
וטענתי שבמקרה הכי גרוע שנה הבאה אפשר להשתמש בו במגוון הרכבים גם במידה ופוגבה יגיע ויהיה באנקר. הרי להיות מחליף ראשון ל2 עמדות קישור בריאל זה המון המון דקות משחק.
ובמקרה הכי גרוע בקיץ כשלא תשאר לו שנה לחוזה הוא יהיה שווה הרבה יותר, אפילו אם לא יראה דקת משחק או ישחק גרוע. אפילו איסקו שווה יותר מזה.
אגב, קרוב משחק טוב השנה במשך חודש וחצי, עוד לא הייתי קובע לגביו הרבה, ובכל אופן הזזה של קרוס תהיה אולי שנה הבאה אם פוגבה יגיע ועד אז נראה מי מתאים וטוב יותר בינו לבין אריקסן.
קרוס באמת מצוין עד עכשיו. הבעיה היא שאפילו במצב הזה המספרים לא משהו, והתקופה הקצרה הזו היא יוצאת דופן לטובה לאורך השהות שלו אצלנו. אני חושש שהוא יחזור למצבו הקודם - כלומר מודריץ’ הנוכחי פלוס מינוס.
הלוואי ואתבדה, ביכולת הנוכחית אין ספק שהוא באנקר ויראה אפילו טוב יותר לצד קשר עם תפוקה התקפית אמיתית סטייל אריקסן.
לאיזה מספרים אתה מצפה מקשר 50-50 שהעונה ברוב המשחקים אף שיחק כיותר אחורי כחלק מצמד קשרים הכולל גם את קסמירו?
ציפית שיהיה עם ממוצע של שער כל משחק? העונה הוא בועט הרבה יותר לשער ואם ימשיך ככה יסיים עם מספר מאוד מכובד של שערים יחסית לעמדה שלו.
קרוס באנקר ובזה אין ספק. הבעיה מבחינתי בקישור של קרוס קסמירו ואריקסן היא שהוא יהיה קשוח פחות או יותר כמו חמאה שבילתה שעתיים בשמש, וגם זה כשקסמירו מציל מעט את המצב.
אני לא חושב שקרוס רלוונטי לדיון הזה ולדעתי המחמאות שקיבל הן דווקא על העבודה ההגנתית כי 90% במסירות תמיק היה לו. מי שרלוונטי הוא חאמס שיכול לתת את המספרים ואני משוכנע שייאפס את הרגל. הדיווח הזה על 25 מיליון יורו נראה לי מאוד לא אמין אבל זה פער שכדאי ואף רצוי לספוג (אריקסן העונה כבוי ולדעתי נחלש גם בסיום של העונה שעברה. היו שחקנים חשובים ממנו משמעותית בהגעה לצ’מפיונס אבל בקבוצה חדשה זה יחזור).
הרלוונטיות של קרוס לדיון היא שהם משחקים על אותה עמדה ודומים בסגנון המשחק שלהם. בנוסף לכך הם יהיו אמורים לשתף פעולה קרוב לוודאי.
חאמס גם לי הצית את הדימיון במשחקים בהם שיחק אבל בינתיים חזר לייבוש. אני מאוד מקווה שזה בסך הכל רוטציה ולא יותר. כמו כן חאמס מסיים חוזה בסוף העונה ועדיין לא הוארך לו חוזה, אם בכלל זה יקרה. היחסים בינו ובין זידאן עדיין לא להיט עד כמה שידוע לנו.
אריקסן נחלש אבל סביר להניח שהוא חסר מוטיבציה בטוטנהאם וזה הגיוני לשחק פחות טוב כשאתה חסר חשק ורוצה לעזוב. בכל מקרה אני חושב שהוא שחקן טוב, אבל עדיין אוברייטד והמספרים שלו הם נקודת החוזקה שלו ולאו דווקא נגזרת של היכולת שלו. אשמח להתבדות אם וכאשר יגיע אלינו. בכל מקרה, 25 מיליון יורו (אלו הפרסומים וזה הכי טוב שיש לנו כרגע להישען עליו) זה מחיר מציאה.
אני לא מצפה מאחד מצמד פיבוטים ליותר מדי שערים (מקשר 50-50 באנקר בריאל מדריד עם 4-3-3 והתקפה בינונית בהחלט כן), אבל ההערה הזו קשורה יותר לקישור בכללותו שצריך לדעת לספק מספרים גם בקונפיגורציות שלא כוללות את חאמס. זו בעיה שגם פתיחת העונה המצוינת של קרוס לא פתרה (וגם התרומה של חאמס עוד לא במלוא הפוטנציאל).
אגב - הוא התחיל לבעוט הרבה יותר כבר בחצי השני של העונה שעברה, העונה הוא פשוט עושה את זה טוב יחסית. הסטטיסטיקה עלולה להתיישר.
בעונה הנוכחית הוא פקטור משמעותי, בין אם תרצה ובין אם לא, והנסיבות לא כל כך מעניינות. הסגל שלנו מורכב ברובו משחקנים מוגבלים גם כן, העניין שרובם, ובכלל זה כל הקשרים, מוגבלים במעט התחומים החשובים מאד שחאמס יודע לעשות טוב (בפוטנציה). בטח אם אריקסן לא מגיע ואיסקו לא נראה כמו שחקן כדורגל.
ההתנהלות הזאת של הקבוצה בחלונות ההעברה האחרונים מוזרה לי ממש, בזמן שקבוצה כמו PSG שופכת מאות מיליונים, הקבוצה שלנו שזכתה שלוש פעמים ברציפות בליגת האלופות מתנהלת כמו יובנטוס ומחכה לסיום חוזה של שחקנים כדי להחתים אותם על חשבון סיכון עונה שלמה שבה יש לנו שני שחקנים שבצורה ברורה שונאים את הקבוצה ואת זידאן.
את הקיץ הזה*
אחרי מספר קייצים שהוציאו מאות מיליונים אז יש להם קיץ אחד של כלום. אנחנו אחרי 4 קיצים של כלום (בעצם מאז רכישת חאמס).
אבל אין לי תלונות הקיץ, ניסו להביא כוכבים וגילו שזה לא קל כמו בעבר
הקטארים מאז שהגיעו בונים קבוצה מאפס אז ברור שהם יוציאו יותר כסף מאיתנו. כשאנחנו בנינו קבוצה שמסוגלת לעבור את שמינית גמר הצ’מפיונס עשינו את אותו דבר. הנקודה היא שהקיץ כן נשפך הרבה מאוד כסף, הוא פשוט לא נותב מספיק לחיזוק ההרכב.
להביא כוכבים לא היה קל גם בעבר, יונייטד לא שיחררה את פוגבה בלי קשר להצעה שלנו אלא כי היא לא צריכה כסף ולפוגבה לא עומד להגמר החוזה. מה שכן היה קורה גם בעבר זה “הכל או כלום” - אם אין פוגבה אז ואלרדה או אף אחד. זה כמו שלפני 15 שנה לא הצלחנו להביא את ויירה אז נשארנו עם סלאדס ובורחה.
זאת לא הנקודה, הכוונה הייתה במה שכתבתי שמא מתוך בורות או תהייה, זה איפה לעזאזל חוקי הפייר פליי? אם קבוצה שזוכה שלוש שנים רצוף בצ’מפיונס לא יכולה “להשתגע” באיזה חלון העברות, איך קבוצה שלא מגיעה לגמר אפילו וזוכה בליגה שאני מאמין שזכויות השידור שם שוות הרבה פחות כסף מאפשרת לעצמה תחת חוקים אלה להשתגע במשך כמה שנים.