- צרפת הייתה זוכה במונדיאל גם אם אני הייתי פותח במקום ז׳ירו. וזה לא שהוא השאיר על הספסל את תיירי הנרי - כולה פקיר ודמבלה.
- לא כל הקבוצות הגדולות שיחקו עם 9 קלאסי, הגדרה לא חד משמעית כשלעצמה. בארסה של פפ, למשל. גם אנחנו לא שיחקנו עם 9 מקרר - קארים לא חלוץ קלאסי.
- אמבפה משחק בהווה ובודאי ישחק בעתיד באמצע, כי משם מבקיעים שערים. כרגע פסז משחקת 4-4-2 ואמבפה לצד איקרדי, בשנה שעברה שיחק לאורך רוב הסיבוב השני לבד באמצע.
- לא חושב שלמישהו אכפת אם לצד אמבפה ישחק חלוץ מסוג כזה או אחר, תלוי מי יהיה אותו חלוץ ומה האלטרנטיבה. אם חלוץ ה9 הכי טוב שנוכל למצוא הוא מישהו ברמה של ז׳ירו, עדיף לוותר.
אני לא רוצה את ז’ירו, למקרה שזה לא היה ברור.
אני אומר שחשוב לא לזלזל בתפקיד הזה ולנסות ליצור הרכבים חזקים יותר על הנייר. כמו לפתוח רק עם קשרים התקפיים…
בפסז’ יש לאמבפה חלוץ 9 לצידו. בהנחה שאקביל את זה לריאל מדובר בשחקן כמו בנזמה, זה בסדר גמור.
דיברתי על לשחק ללא בנזמה ולפתוח עם אמבפה והזאר נניח למעלה, שזה בעיני לא נכון.
צרפת הייתה זוכה גם איתך בחוד, אבל הפתעה הם פתחו עם ז’ירו כי הם כן רצו את ההרכב החזק ביותר. ז’ירו שבשום עולם לא יותר טוב מדמבלה/מרסיאל/פקיר, ועדיין הוא פתח, לכן אני אומר שהוא פתח בגלל חשיבות התפקוד של ז’ירו - חלוץ.
זלזלת קצת בשחקנים שהוא השאיר על הספסל, אבל הכוונה היא שהוא השאיר שחקנים טובים בהרבה ממנו. הרי גם גריזמן וגם אמבפה הם סוג של חלוץ שני, למה שאחד מהם לא ישחק בחוד ודמבלה (שטוב מז’ירו אלפי מונים) ישחק באגף אחד.
אז עם כל הפנטזיות שעולות פה, לטעמי לשחק בלי חלוץ זה סוג של הרכב פיפה.
אגב, אם בברסה של פפ עסקינן:
- ברסה של פפ שיחקה ללא חלוץ 9,אך עם חלוץ שבעברו שיחק 9 (אטו), ועם חלוץ אגב רציני מאוד (הנרי), זה לא שהם שיחקו עם הזארד/אסנסיו/סאנצ’ו, שהם שחקנים קצת אחוריים יותר.
- כמו שטענת לגבי צרפת, כל הרכב היה עובד לדרים טים של פפ.
- התקופה השתנתה טיפה. לא סתם כל הרכבי הפאלס 9 יצאו מהכדורגל. לכל הקבוצות יש חלוץ. תעברו קבוצה קבוצה בטופ האירופי, לכולן יש חלוץ.
אמבפה בתפקוד שלו מזכיר לי את רונאלדו. שניהם שחקני התקפה שכובשים המון אך באים מהאגף. כל השנים פנטזנו על רונאלדו בחוד בתקווה שהוא ישאר כמו שהוא ואנחנו נביא שחקן טוב יותר מבנזמה להתקפה. זה לא קרה כי כנראה 3 מאמנים שונים הבינו את חשיבותו של שחקן שיתופקד כחלוץ וישחרר את רונאלדו.
אמבפה עם כל הכבוד והערכה ישחק כנראה באגף. הלוואי שניסוי שלו במרכז יעבוד כמו שצריך, יש לזה המון פוטנציאל, אך זה לא משהו שהייתי בונה עליו לפני העונה, אלא במהלכה. במילים אחרות לא הייתי בונה סגל בשביל הרכב כזה, אלא מנסה אותו מתישהו בגלל פציעות או סתם גיוון.
אדגיש זאת רגע. כל ההרכבים האלו מאוד מעניינים כדי שננסה, אך לא הייתי בונה עליהם עונה, מתחיל מניסויים קטנים פה ושם. אם אמבפה מגיע אלינו הוא לא הולך לשום מקום למשך תקופה כלשהי, לכן הכי הרבה אם זה עבד טוב אפשר לבנות על הרכב כזה בעונתו השנייה. גם ככה לא יהיה לנו כסף להביא גם אותו וגם קיצוני, אז אצלנו זה לא להשאיר את דמבלה בחוץ אלא כולה אסנסיו/בייל
חזרתי להודעות הקודמות פה ואף אחד לא כתב שהוא רוצה את הזאר ואמבפה עם ארבעה קשרים. טיטי שהעלה את הרעיון כתב יהלום עם שני חלוצים שהזאר מאחוריהם. אז לא ברור כלפי מי אתה טוען. אבל משעמם לי עד המשחק אז שיהיה:
הנקודה שלך ברורה ומובנת מאליה, לא תמיד הכי מוכשר צריך לשחק ולעיתים התלכיד חשוב מהפרסונות. אבל הדוגמה של ז’ירו גרועה מאוד ולגבי בארסה אתה טועה בעובדות - שכחת כמה שנים מאז שאטו והנרי עזבו ועד שסוארס הגיע. היו שנים דיי מוצלחות, כדאי לך לבדוק. הרכבי הפולס 9 יצאו זמנית מהכדורגל כי הם קשים ביותר לביצוע, דורשים קבוצה אינטיליגנטית ומגוונת ושחקן אחד סופר מיוחד שיעשה את התפקיד הזה (מסי, טוטי, ססק).
זה כמובן לא קשור לאמבפה, כי הוא עצמו חלוץ ועצם זה שהוא משחק כבר הופך את ההרכב ל…הרכב עם חלוץ. אתה חושב שיהיה לו טוב יותר לצד מקרר? אחלה, יכול מאוד להיות. הדוגמה של נבחרת צרפת לא מראה כלום והקביעה שכל קבוצה בעולם משחקת כמו שאתה רוצה היא פשוט שגויה.
מסכים שעם היכולות של קיליאן טוב לו לבוא מהצדדים ומאחור ולא להתקע בין הבלמים, ונראה נכון לשאוף לכיוון הזה. תלוי מי השחקנים הנוספים שיהיו בסגל. בינו לבין רונאלדו יש הבדל קל כי רונאלדו התחיל כווינגר על הקו ושיחק עם רגל הפוכה, ואמבפה התחיל בימין עם רגל ימין כדי לנצל את המהירות ולאט לאט נע מרכזה. כדי למקסם את יכולת הכיבוש שלו כ"חלוץ צדדי" הוא יצטרך להתחיל לשחק בקביעות בשמאל. ספציפית אצלנו זה קצת מתנגש עם הזאר.
הקביעה שגולר חייב לבוא עם רגל הפוכה היא לא מדויקת בכלל בעיני. לשחקן כמו בייל, לדוגמה, זה הרגיש מאוד מאולץ ולטעמי עשה לו עוול. הוא יודע לכבוש הכי טוב כשהוא בא עם רגל שמאל מצד שמאל.
לא קביעה, נקודה למחשבה.
הקריירה של בייל השתנתה, כולל בתחום המספרים, כשהזיזו אותו מהקו והכניסו אותו לאמצע (בטוטנהאם) ואז ימינה (אצלנו). אולי זה עשה לו עוול ככדורגלן אבל לא חושב שהוא היה מבקיע בכמויות כאלה אם היה נשאר בשמאל.
עלו פה לא מעט הרכבים כיום ובעבר ששמו את אמבפה כחלוץ חוד, בין אם לצד שחקן התקפה או לצד 2.
ססק פאברגאס הוא באמת הדוגמה שלך לפאלס 9? ססק? לא עשה זאת טוב בעיני בכלל. לא בברסה ולא בנבחרת.
היתרון הכי גדול של אמבפה - המהירות, יבלע מאוד במרכז. לא סתם אם תסתכל תראה שבניגוד לשחקני אגף, החלוצים הם לאו דווקא כאלה מהירים, לפחות לא בהשוואה לקיצוניים (לרוב, אל תכתבו לי פה אגוארו).
אם נסתכל על רונאלדו, גם הוא העדיף לשחק באגף כדי למצות את היכולות שלו ורק כשהוא באמת נהיה איטי הוא עבר למרכז.
למה הדוגמה של ז’ירו גרועה? זו דוגמה לקבוצה עם שחקני התקפה מאוד מוכשרים שהעדיפה את השחקן הפחות מוכשר כדי לגרום לכל המערכת לעבוד. גם לא תגידו שבנזמה או חלוץ מאוד טכני אחר שיחק שם, אלא פאקינג ז’ירו, זה מדגיש את החשיבות של חלוץ אפילו לצד שחקנים כמו גריזמן ואמבפה. (ולא הזארדים או קיצוניים יותר קל אסיים).
לצורך העניין, בהנחה שאמבפה מגיע אני עדיין לא מוריד את בנזמה לספסל. אוריד את בייל/אסנסיו/ילד ברזילאי/ואסקז לספסל.
שחקן כמו בייל ספציפית צריך לשחק דיי חופשי כדי להרגיש בנוח. אני מעריך שהנטייה שלו הייתה לנוע בין אגף שמאל למרכז לו הייתה לו האפשרות לבחור.
שחקן כמו בייל לא צריך לשחק.
אני בכללי מהאוהדים שאוהבים את השחקנים שיוצרים בלאגן. מעדיף את די מריה על בייל, ומעדיף את ויניסיוס על רודריגו. זה כמובן מאוד תלוי בכלים הקיימים בקבוצה באותו זמן, וב2 המקרים הקבוצה נואשת לשחקן שיודע לשחק על שטח קטן וליצור מצב מכלום. בשנותיו האחרונות של רונאלדו ראינו שהקבוצה מתקשה ביצור מצבים, מה שעם די מריה היה פשוט יותר (וזה עוד מבלי להכנס ליכולות שלו ללחוץ). כנל עכשיו, כל עוד הזאר פצוע אנחנו זקוקים לויניסיוס יותר מלרודריגו
בגדול אני מסכים איתך לגבי הגיוון שצריך להיות בין הספרינטרים לזריזים נקרא לזה, אבל הקביעה שלך לגבי בייל נחרצת מדי ולא רצינית. הגיוון הזה לא התקיים עבורו עם רונאלדו כמשלים, ולכן בדיוק נעשה לו עוול.
בייל שיחק בכנף ימין כי רונאלדו היה טוב יותר בשמאל. הוולשי גם הרים לא רע בכלל ברגל ימין אז הרווחנו. בשנים האחרונות הוא איבד מהמהירות, הוא יחסית כבד, הוא מבקיע הרבה שערים בראש ומעט מאוד בפצצות מחוץ לרחבה כמו בשנתיים הראשונות שלו. אני לא חושב שהוא שחקן כזה חכם שיכול לשחק מתחת לחלוץ. וכן הייתי מעדיף את די מאריה על פניו גם אם אין לו גול במספרת בגמר.
כשיש לך את רונאלדו בהרכב אתה לא צריך בייל בצד השני אלא שחקן שונה. אתה צריך די מריה, הזאר וכו’.
בגלל זה מלכתחילה זה לא היה חכם להביא את בייל (לא ידעתי את זה אז, זו דעה שהתפתחה עם השנים).
להביא את בייל היה חכם מאוד ולראייה השנים הראשונות שלו. אם לא הפציעות שהשניאו אותו על כולנו ושינו אותו כשחקן, הוא כנראה היה עדיין מדהים על בסיס שבועי.
וגם איתן, הוא ייזכר לטובה בהיסטוריה שלנו בגלל המון רגעים מכריעים.
ריינייר חגג יום הולדת 18 וחתם רשמית. יצטרף לקסטיליה כבר בחודש הבא אחרי שיסיים עם הטורניר הקדם אולימפי.
https://twitter.com/RealmadridCoIl/status/1219297962851012609
בקצב הזה אולי שייך לרכוש את ברזיל, יצא יותר משתלם.
עם התמונת פרופיל שלך, זה באמת מרגיש שפולרנטינו חושב על כך.
אני באמת מקווה שמכל הקייטנה הברזילאית הזאת באמת יצא משהו יוצא מן הכלל,
אחרת הדיונים על הזכיות באליפויות ובאלופות ירוצו כאן עוד שנים.
אי אפשר לדעת מה יצא וממי. השאלה בעסקאות האלה זה כמה כסף אתה מסכן. ויני לדוגמה שווה ע"פ transfermarkt כ-50 מ יורו, קצת יותר מ 20 מ יותר מסכום הקנייה. גם אם לא הולך ומוכרים אותו ב - 20, הנזק הוא לא מאד גדול. מה גם שבמקרה של השאלות אנחנו בדרך כלל לא סופגים את המשכורת.
פסז לא מוכנה לשפוך עליו איזו באר נפט? עד כמה שזכור לי הם מאוד רוצים אותו. 50 מיליון יורו על ויני זו בדיחה. הוא שווה הרבה יותר.
ההיסטוריה מלמדת שבכל דור יש איזשהו ברזילאי או שניים שהיו מהמובילים בעולם, בעיקר בהתקפה. אז אם יקנו כל שחקן ברזילאי התקפי וצעיר שיש לו איזשהו פוטנציאל, הכוכב הבא יהיה בריאל מדריד.
נשמע הגיוני משהו אבל אני מתבדח. בכל מקרה, נקווה שרינייר יהיה שווה משהו.
מחיר של שחקן בגיל ובפרופיל הזה הוא דבר מאד משתנה. סיום עונה טוב או התעניינות ממועדון פאר יכולים להקפיץ את המחיר באופן בלתי צפוי. המחירים הובא רק כדי לשמש אינדיקציה, לא מעבר.
אני מסכים שליכולת של המועדון שלנו למכור שחקנים יש השפעה על זה שאנחנו מקבלים את העסקאות האלו סה"כ בשלווה. המכירה של יורנטה למשל, בדיעבד ובהתחשב במה שהוא עשה באתלטיקו עד עכשיו זה שוד רציני. אם יורנטה נמכר ב35 מה זה כבר למכור שחקן התקפה שלא יודע לבעוט לשער ב50.
העניין הוא שעלות/נזק קשה למדוד באופן ישיר, יש גם את העלות האלטרנטיבית. את הנזק של כמה שנים טובות בלי רכש רציני להרכב אנחנו מרגישים כבר עכשיו, וזה אחרי קיץ יחסית מוצלח. סבאיוס ב17, בראהים דיאז ב17 מיליון, אודריזולה ב30, כולם שחקנים שמיעטו מאוד לשחק, כשאודריזולה ובראהים ספציפית היו רכישות הזויה שגם בזמן אמת לא היה ברור הצורך בהם. מעבר לזה יש את ויניסיוס ורודריגו פלוס מינוס 80 ביחד, ועכשיו ריינייר ב30.
השאלה אם לא היה כדאי לקחת את כל הכסף הזה, לרכוש שחקן צעיר אחד שמאמינים בו באמת וללכת חזק יותר על שחקנים שבאמת רוצים. לצורך העניין, יוביץ לא שייך לרשימה למעלה, אבל כבר ברור שהוא לא בדיוק רכש שזידאן ביקש. לא היה עדיף לוותר על כמה מהצעירים האלו, לוותר על יוביץ ולנסות ללכת כבר בקיץ האחרון על אמבפה באיזה סכום מופרך?
או יעד יותר ריאלי, להוסיף 20-30 מיליון ולהביא את האזרד כבר בקיץ הקודם ביחד עם עוד חיזוק להרכב במקום לזרוק את העונה הקודמת לפח?
(בניגוד לאיך שמשתמע אני לא 100% נגד הרכישה של הצעירים עד כה, ההגיון ברור לכולם. פשוט קיוויתי שזהו - סיימנו עם זה לתקופה הקרובה. אם המועדון בכל זאת יהיה מסוגל לבצע המשך של הרענון בקיץ, אז למה לא. שיהיה עוד ילד בקייטנה. אבל אם נחזור בקיץ הזה שוב לשממה, אז זו תהיה רכישה שאני אסתכל עליה מוזר)
מסכים לגמרי; קייטנת ריאל מדריד איבדה שליטה לחלוטין. כמה ילדודס אפשר להריץ פה בבת אחת?