דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

כי אמבפה לא בא על חשבון הילדים.
זה היופי בילדים, הם לא באמת מבזבזים כסף, כמו שנאמר גם אם הם לא יצליחו את הכסף הם יחזירו. ויניסיוס ורודריגו היום לא שווים פחות ממה שהם נקנו.

זו פשוט דרך בלי שום חסרונות, עד שלא יתחילו לתמחר צעירים אחרת זה כנראה שישתלם

זה נכון ואני אוסיף את עניין השכר שלהם שהוא לרוב נמוך ביחס נגיד לשחקן ליגה מוכח שמגיע בסכום דומה.

יש שלב מאוד מסוים בו המחיר שלהם קופץ. בדרך כלל מספיקה עונה טובה באחת הליגות הבכירות.
סאנצ’ו הוא דוגמה לשחקן שעונה אחת הרימה את המחיר לשמיים. מי שתרצה אותו תצטרך לשלם לפחות כמו ששילמנו על הזאר.

השבחת צעירים לרמה שהם שחקנים מספיק טובים כדי למכור אותם ברווח אבל לא מספיק טובים בשביל להישאר כאן זה לא המטרה של המועדון, ומקווה שלעולם לא תהיה. המטרה זה תארים ובשביל תארים צריך שחקנים טובים. לא מעניין אותי שויניסיוס יתן עונה אחת טובה ואז נצליח לכסות את ההשקעה, מעניין אותי שהוא יתן כאן לפחות 5-6 עונות מצויינות.

זו בדיוק הנקודה שלי - אם קונים שחקן צעיר בX ואחרי 3 שנים שהוא לא נתן תפוקה מוכרים - אפילו בX + 10 מיליון, זה לא אומר שלא היה פה הפסד. את הכסף הזה היית יכול לקחת ולשים על שחקן שהיה נותן תפוקה. הפסדת שלוש עונות. זה המשמעות של עלות אלטרנטיבית. בכל מקרה, זו בוודאי לא דרך ללא חסרונות, אם הייתה כזו כל המועדנים היו עושים בדיוק אותו הדבר.

גם אם אמבפה לא מטרה ריאלית, כל השחקנים הצעירים האלו זה משהו כמו 180 מיליון יורו, לא כולל יוביץ’. זה בא על חשבון רכש כלשהו. שוב, אני מסכים שיש מקום וזה מבורך לנסות לפגוע בול עם כמה צעירים, אבל אנחנו הולכים לקיצון השני הרבה יותר מדי.

פה אתה טועה.
אם אתה מחזיר את ההשקעה על הצעיר אז למה שלא יהיה לך כסף לשחקן הטוב שרצית?
וברור שהמטרה היא לא מכירה ללא הפסד, זה הworst case scenario. אל תשכח שאם העסקה תעבוד כמו שציפינו אז הרווחנו את ההזאר/אמבפה הבא בגרושים.
גם אם נחליט להשאיל את השחקן אז אפילו לא נבזבז דקות לשחקנים אחרים.

אודריאוסולה סגור בבאיירן מינכן,
אני בעד.
רק למה לא בקיץ? מי לעזאזל המחליף של קרבאחל עד סיום העונה?
מה הולך פה?

מיליטאו אולי? הבחור צריך דקות. כשהוא משחק הוא משחק טוב, ולמעט פדה הוא נראה הטוב ביותר מבין הצעירים שלנו. חבל להפסיד אותו. זו המשאלה שלי. בפועל נאצ’ו ישחק במידה ו…

מיליטאו מצויין כמגן ימני, ויש גם את נאצ’ו

@SantiagoBernabeu @titi_camara
אם הכיוון זה מיליטאו אני סופר בעד
אם הכיוון זה נאצ’ו אני סופר נגד

שיחק נגד ליברפול כמגן שמאלי וימני כשהיה בפורטו, כמגן שמאלי השתיק לגמרי את סלאח ולא נתן לו לנשום, כימני היה הכי טוב בקבוצה שלו ותרם המון גם התקפית, הוא מהיר ואתלט בטירוף, כמובן שהם הפסידו את 2 המשחקים :slight_smile: אבל מיליטאו היה טוב מאוד.

אני כבר תקופה אומר שאדר מיליטאו זה רפאל ואראן 2.0
משהו מרגיש לי נכון איתו, והדרך שהוא משתלב לאט לאט, בדיוק כמו רפא.
מוכן לראות אותו בכל עמדה, גם קשר אחורי לעת מצוא על ה-פפה נגד ברצלונה ב10/11.
בכל אופן - היה שלום אודריאוסולה, לא נעמת לנו בכלל.
הבאים בתור - לוקאס, איסקו, חאמס, מריאנו.

אני חושב שנכון יותר להסתכל על זה קצת יותר מלמעלה: אתה יודע שברוב לא תפגע, חלק ככה ככה ואולי אחד או שניים יהיו שחקנים טובים לשנים קדימה. הסך הכל משתלם. באיזשהו מקום, לא חושב שזה בדיוק יוצא מאותו הכיס ממנו יצא הכסף ששילמנו לצ׳לסי. לגבי כמה מקום בסגל והעובדה שיש לתת להם דקות - בשביל זה קיימות גם השאלות ואין ספק שצריך לנהל זאת בחוכמה.

ויניסיוס, רודריגו, ריינר… אני חייב לומר שאני קצת פחות מתחבר למדיניות הרכש של המועדון בשנים האחרונות. זכור לי מעונת הקאפלו שחלק מהשחקנים שהגיעו בקיץ היו ואן ניסטלרוי, אמרסון וקאנאברו - כלומר בני 30+. היו ביקורות מכאן ועד להודעה חדשה, אבל בשורה התחתונה המאמן האיטלקי הצליח להביא אליפות (גם אם הייתה שם מקריות רבה). זה בדיוק מה שמפריע לי היום - אין לי בעיה עם רכש צעירים לעתיד, אבל נראה שמישהו במועדון מסרב להשלים עם העובדה שהקבוצה הנוכחית לא מספיק טובה וצריכה חיזוקים שיביאו תוצאות עכשיו, לא בעוד 5 שנים.

עם המסר הכללי אני מסכים, אבל הקבוצה של קאפלו היא דוגמה רעה מאד - גם כי הסגל היה קטסטרופה בסקאלה אחרת לגמרי מהיום, וגם כי האליפות ההיא הגיעה מעט מאד בגלל אמרסון וקנבארו והרבה יותר בזכות רוד (בפער) והיגוואין שהגיע כאלמוני מוחלט + התעלות של שחקנים שכבר היו בסגל כמו ראול, בקהאם וקצת רוביניו\גוטי\וואטאבר. זריקת רונאלדו בינואר גם היתה חשובה.

אה, וליגה חלשה מאד + בארסה גוססת.

מיליטאו לא היה טוב כמגן בפורטו, אבל אם זידאן כבר החליט שאודריוסולה הוא האופציה הרביעית שלו - אפשר לשחרר.

במשחקים שאני ראיתי אותו מגן הוא היה טוב מאוד.

האליפות ההיא הגיע כי ברצלונה החליטו לזרוק את האליפות לפח, ניסו כמה פעמים באותה עונה עד שהצליחו בסוף, הפער האיכותי היה עצום, זאת הייתה ההתפרקות המפוארת ביותר שאני ראיתי אי פעם.

אני חושב שבמועדון מודעים לבעיה, במיוחד זידאן, בקיץ הוא הביא מגן, בלם, חלוץ והזאר לסגל הבכיר ועוד רצה את פוגבה, ואני מאמין שגם בקיץ הקרוב נראה רכש מסיבי, אי אפשר להחליף את כולם בקיץ אחד.

אין ויכוח, אפילו כתבתי את זה…

ראית יותר משני המשחקים נגד ליברפול, שלא מייצגים הרבה מהדרישות ממגן בקבוצה גדולה?

ראיתי אותו משחק 3 פעמים כמגן, כולם בליגת האלופות, בכולם היה טוב מאוד, בפעם היחידה שזה היה כמגן ימני אני התרשמתי לטובה מהיכולות ההתקפיות, הגנתית מזכיר את מנדי.
מה עשה בליגה או במשחקים האחרים כמגן אני לא יודע.

אגב, רנייר, כולם סיפרו שהוא משחק 10, נראה שבברזיל הצעירה הוא כן משחק 10 אבל לפי מה שאפשר להתרשם מסירטוני יוטיוב בקבוצה שלו הוא משחק בשלישייה הקדמית מצד שמאל, בתפקיד של הזאר בריאל, ואפשר כבר לראות שהסיומת שלו יותר טובה משני הברזילאים שכבר חתומים אצלנו.

מזכיר כל בלם ששמים אותו בצד. אחד על אחד ומהירות לא משתנים עם התפקיד, קצת עובדים על סגירה אלכסונית ויש מגן סולידי הגנתית.

אבל ואן דייק לא יכול להיות אלכסנדר ארנולד ו-וראן לא יכול להיות קרבחאל, אלה מקצועות שונים. וזה לא המקצוע של מיליטאו… גם לא היה במשחקים מול ליברפול.

מול רומא הוא עשה פאשלות גם הגנתית כמו הפנדל על פרוטי, אבל את זה יכל לעשות גם כבלם.