אני מאוד מקווה שבמועדון לא חושבים כרגע על אמבפה. בואו נציין שתי עובדות:
אמבפה מסיים את החוזה בקיץ 2022.
פסז’ לא מעוניינת למכור את אמבפה.
אם עד כאן יש הסכמה מלאה, אפשר לעבור הלאה, להנחות הסבירות.
ההנחה הסבירה הראשונה היא, שפסז’ צפויה לסרב לכל הצעה שריאל מדריד עלולה להציע. פסז’ לא צריכה את הכסף של ריאל מדריד. הסיכוי היחידי שפסז’ תקשיב להצעה של ריאל היא לקראת סיום החוזה של אמבפה. קרי לא לפני קיץ 2021.
עד 2021 עלולים להשתנות הרבה דברים. מאמנים, כושר של קבוצה, אם בטעות פסז’ זוכה בליגת האלופות ואנחנו חוזרים על עוד עונה או 2 כמו העונה שעברה, ויתכן שהרצון של אמבפה בעצמו עוד יפחת. קורים דברים בכדורגל, ולא מן הנמנע שיקרו דברים שגם לא ילכו לטובתינו.
הנחות פחות סבירות אבל עדיין הגיוניות הן שהמועדון לא יגיע לסיכום עם אמבפה לגבי השכר שלו. לפי הדיווחים פסז מוכנה להציע לאמבפה 50 מיליון יורו לעונה אם יאריך את החוזה. וזה עכשיו, כשיש עוד שנתיים ומשהו לחוזה. הפריזאים ככל הנראה יעלו את ההצעה ככל שהזמן ילחץ עליהם.
לא מן הנמנע שפרז לא ירתה או אפילו יוכל לעמוד בדרישות השכר של הצרפתי. וראינו כבר מקרים כאלו בעבר.
יש עוד לא מעט מכשולים עד שאמבפה אולי ילבש לבן. בעיניי, הסיכויים שלא נראה אותו מגיע הרבה יותר גדולים מאשר שכן נראה אותו מגיע. כדי שהוא יגיע צריך שתקרה הסדרה הבאה:
זידאן עדיין מאמן ריאל מדריד. לפי הדיווחים השניים אוהבים אחד את השני וזיזו אחד הגורמים המשפיעים על הרצון שלו לשחק בקבוצה. אם הקבוצה לא תעמוד בדרישות של עצמה ובמועדון יעשו את מה שהם עושים הכי טוב - שזה לפטר מאמנים - זידאן יכול להיות שכבר לא יהיה פה.
ריאל מדריד עדיין בטופ ולא עושה יונייטד/מילאן. במקרה כזה, בטח אם פסז’ תמשיך להתחזק, אולי הרצון שלו להגיע ירד משמעותית.
הוא לא יבוא עם דרישות שכר מוגזמות (מדי). כחלק מהחוזה שלו עם פסז’, היום, יש לו סעיף שהקבוצה צריכה להעמיד לרשותו מטוס פרטי. הבחור יודע להעמיד חתיכת דרישות. השאלה האם הוא לא יבוא עם דרישות מוגזמות מדי שיגרמו לפלורנטינו לבקש ממנו להראות לו את הגב. במקביל, צריך לקוות שפסז’ לא יכנעו לדרישות הללו. והם ככל הנראה כן יכנעו.
בנוסף, אף אחד לא מבטיח שהוא לא יעשה לנו וייה, ניימאר או סוארז. המושחתים מחופה המזרחי של ספרד ידועים בהעברת הכספים מתחת לשולחן ומחטפים של שחקנים ברגע האחרון.
גם היום, אמבפה מחזיק אותנו בביצים בדיוק כמו שהוא מחזיק את פסז’. הוא אומר לנו ולפריז “היי, תכירו, אתם מוזמנים ללכת כסאח ואני אלך למי שתנצח”.
מן הסתם יהיו עוד מכשולים שאני לא חושב עליהם. בכל מקרה, אמבפה רחוק מלהיות סגור בריאל מדריד.
אי לכך אני מאוד מקווה שלא ישנו תוכניות בגלל אמבפה. אם אמבפה יגיע, נצטרך לראות מה עושים עם השאר.