דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אני מאוד מקווה שבמועדון לא חושבים כרגע על אמבפה. בואו נציין שתי עובדות:

אמבפה מסיים את החוזה בקיץ 2022.
פסז’ לא מעוניינת למכור את אמבפה.

אם עד כאן יש הסכמה מלאה, אפשר לעבור הלאה, להנחות הסבירות.

ההנחה הסבירה הראשונה היא, שפסז’ צפויה לסרב לכל הצעה שריאל מדריד עלולה להציע. פסז’ לא צריכה את הכסף של ריאל מדריד. הסיכוי היחידי שפסז’ תקשיב להצעה של ריאל היא לקראת סיום החוזה של אמבפה. קרי לא לפני קיץ 2021.
עד 2021 עלולים להשתנות הרבה דברים. מאמנים, כושר של קבוצה, אם בטעות פסז’ זוכה בליגת האלופות ואנחנו חוזרים על עוד עונה או 2 כמו העונה שעברה, ויתכן שהרצון של אמבפה בעצמו עוד יפחת. קורים דברים בכדורגל, ולא מן הנמנע שיקרו דברים שגם לא ילכו לטובתינו.

הנחות פחות סבירות אבל עדיין הגיוניות הן שהמועדון לא יגיע לסיכום עם אמבפה לגבי השכר שלו. לפי הדיווחים פסז מוכנה להציע לאמבפה 50 מיליון יורו לעונה אם יאריך את החוזה. וזה עכשיו, כשיש עוד שנתיים ומשהו לחוזה. הפריזאים ככל הנראה יעלו את ההצעה ככל שהזמן ילחץ עליהם.
לא מן הנמנע שפרז לא ירתה או אפילו יוכל לעמוד בדרישות השכר של הצרפתי. וראינו כבר מקרים כאלו בעבר.

יש עוד לא מעט מכשולים עד שאמבפה אולי ילבש לבן. בעיניי, הסיכויים שלא נראה אותו מגיע הרבה יותר גדולים מאשר שכן נראה אותו מגיע. כדי שהוא יגיע צריך שתקרה הסדרה הבאה:

זידאן עדיין מאמן ריאל מדריד. לפי הדיווחים השניים אוהבים אחד את השני וזיזו אחד הגורמים המשפיעים על הרצון שלו לשחק בקבוצה. אם הקבוצה לא תעמוד בדרישות של עצמה ובמועדון יעשו את מה שהם עושים הכי טוב - שזה לפטר מאמנים - זידאן יכול להיות שכבר לא יהיה פה.
ריאל מדריד עדיין בטופ ולא עושה יונייטד/מילאן. במקרה כזה, בטח אם פסז’ תמשיך להתחזק, אולי הרצון שלו להגיע ירד משמעותית.
הוא לא יבוא עם דרישות שכר מוגזמות (מדי). כחלק מהחוזה שלו עם פסז’, היום, יש לו סעיף שהקבוצה צריכה להעמיד לרשותו מטוס פרטי. הבחור יודע להעמיד חתיכת דרישות. השאלה האם הוא לא יבוא עם דרישות מוגזמות מדי שיגרמו לפלורנטינו לבקש ממנו להראות לו את הגב. במקביל, צריך לקוות שפסז’ לא יכנעו לדרישות הללו. והם ככל הנראה כן יכנעו.

בנוסף, אף אחד לא מבטיח שהוא לא יעשה לנו וייה, ניימאר או סוארז. המושחתים מחופה המזרחי של ספרד ידועים בהעברת הכספים מתחת לשולחן ומחטפים של שחקנים ברגע האחרון.

גם היום, אמבפה מחזיק אותנו בביצים בדיוק כמו שהוא מחזיק את פסז’. הוא אומר לנו ולפריז “היי, תכירו, אתם מוזמנים ללכת כסאח ואני אלך למי שתנצח”.
מן הסתם יהיו עוד מכשולים שאני לא חושב עליהם. בכל מקרה, אמבפה רחוק מלהיות סגור בריאל מדריד.

אי לכך אני מאוד מקווה שלא ישנו תוכניות בגלל אמבפה. אם אמבפה יגיע, נצטרך לראות מה עושים עם השאר.

על פי השמועות אמבפה שכר עורכת דין שתעזור לו להתמודד עם המצב שבו הוא נמצא. במילים אחרות - להשתחרר מהחוזה.
יתרה מכך - לאמבפה יש שאיפות מקצועיות. שכר זה דבר חשוב. אולי אפילו הכי חשוב, אבל זה לא הכל. פאריז היא לא ריאל מדריד. ולא משנה אם מדובר בעונה פחות טובה. כדי להיות בחזית הכדורגל הוא צריך לשחק בליגה תחרותית יותר עם סיקור משמעותי יותר.
מה יהיה בפועל? קשה להעריך. התחושה שלי היא שזה יקרה שנה הבאה. מקווה שאני טועה וזה יקרה השנה.
כך או כך כל הסימנים מראים שמדריד בראש שלו.

על פי השמועות אף עורכי דין לא עזרו לניימאר למשל “להשתחרר” מהחוזה שלו. שכח מזה. אי אפשר להשתחרר מהחוזה, אפשר לעשות בעיות במקסימום כדי שישחררו אותך. וגם אם היה אפשר, אף עורכת דין טובה ככל שתהיה לא מספיקה אל מול כל התקציב של סעודיה.

בינתיים אנחנו מגמגמים ויכול מאוד להיות שאנחנו לא נהיה הכתובת לשאיפות מקצועיות. גם אם כן, אנחנו לבטח לא הקבוצה היחידה. ברצלונה, סיטי, ליברפול יובנטוס ועוד קבוצות יוכלו לקלוט אותו ויספקו לו לא פחות באז מאשק יספקו אצלנו.

הייתי יותר קורא לזה משאלת לב. שהיא אגב משאלת הלב שלי גם. הסימנים שאתה רואה הם הסימנים שהתקשורת רוצים שתראה כדי לצבור קליקים.

@SantiagoBernabeu, פחות הייתי מודאג מעניין השאיפות המקצועיות. אם כריסטיאנו רונאלדו רצה לעזוב את מנצ’סטר יונייטד ב2008 או 2009 לטובת ריאל מדריד של אז…

כנראה שיש במותג ריאל מדריד משהו שהוא חזק יותר מעונה רעה או מכמה עונות רעות.

לא הייתי קורא לזה דאגה, אבל גם אם הסבירות שזה יקרה היא יחסית נמוכה, היא יכולה לקרות. מסכים שריאל מדריד היא מותג חזק אבל היא לא המותג היחיד שחזק.

נכון שכריסטיאנו רצה, אבל גם היו כאלו שלא. לבנדובסקי למשל לא. גם להגיד רוצה זה לא שחור ולבן, יש רוצה בכל מחיר ויש רוצה אבל ממש לא נורא אם לא וגם יש באמצע. בכל מקרה בואו לא נמדוד את הרצון של השחקן בלי להכיר אפילו את הקול שלו.

כריסטיאנו רונאלדו עזב את מורו ורבו אלכס פרגוסון ואלופת אירופה בפוטנצייה כדי לשחק בעונת הבכורה אצל…מנואל פלגריני. מאמן הוא שיקול קטן מאוד. אנחנו עדיין המועדון המושך בתבל. האמת שזה דיון מעולה וקשה. עם כל הכבוד להזאר (לרכוש אותו השנה זה היה קל, אם היה מגיע שנה לפני) - קצת איבדתי אמונה שפלורנטינו יכול לעשות קסמים כמו בעבר. והעסקה של הפנטזייה אמבפה - מורכבת מאוד. זה סיכון לפתוח בעונה הבאה עם אסנסיו/בייל שלעולם לא יעזוב/לוקאס. הייתי הולך עם סאנצ’ו שיישפר קצת את ההיסטוריה האנגלית שלנו וסליחה למקה, בקס ואואן. אגב הקיץ האחרון לא ממש עוזר בכך (מעריך יותר את מנדי וכאלה, ועדיין 300 מיליון יורו על…)

אמבפה הוא התכניות. אתה מתכוון לומר שלא צריך לשים את כל הביצים בסל אחד כי הוא שחקן שקשה להביא? מסכים, אבל במועדון נראה שאם לא אמבפה, נמשיך עם לוקאס והיהלום והויניסיוסים. לא חושב שיגיע שחקן התקפה בכיר אחר לפניו גם אם נחכה עוד שנה-שנתיים.

אגב אולי אני טועה אבל לתחושתי ריאל מדריד לא התעניינה אף פעם בלבנדובסקי, או באף חלוץ בכיר אחר בעשור האחרון. תמיד אהבו ועדיין אוהבים את קארים.

האם לוקאס היהלום והויניסיוסים הם כורח המציאות או שמא זידאן רוצה בזאת בתכלס?

לדעתי 3 פרימדונות על המגרש זה יותר מדי עבור זידאן. לרוב יש ארבעה שחקנים שעובדים חזק (לוקאס גם נחשב) ועוד שניים חופשיים יחסית. לפעמים קוראים לזה יהלום, ואם לוקאס על המגרש אז 433. המהות לא שונה.

בהתחלה זידאן האמין ב bbc אבל תמיד דיבר על הצורך בכך שכולם יעבדו בהגנה. מזכיר שגם בפריס בייל פתח עם הזאר ובנזמה, ועוד עם חאמס באמצע. לא חושב שיש לו עקרונות סגנוניים כלשהם, אם אפשר לנצח עם כוכבים אז סבבה ואם לא אז יעלו כמה לוקאסים שצריך. למחוק כוכבים הוא הוכיח שאין לו בעיה.

בכל מקרה ההימור שלי הוא שאמבפה יבוא בקיץ הבא, כשקארים בן 33 וחצי. לא יישאר להם הרבה זמן לשחק יחד.

בדיוק הביטוי שחיפשתי. תודה.

עם הויניסיוסים נמשיך ככך הנראה בלי קשר לאם כן אמבפה ואם לא אמבפה. פעם הרגשתי שעליתי על משהו שריאל בונה על הויניסיוסים שלה, היום זה ברור לכולם.

אולי גם אני טועה, זכור לי שפורסם בזמנו שהוא לא מעוניין להגיע אלינו. אולי זו סתם שמועה שנתקעה לי בראש.

בכל מקרה גם אם הדוגמה של לבנדובסקי לא טובה, אני בטוח שאפשר למצוא לא מעט שחקנים שבחרו לא להגיע אלינו או/ו בחרו בקבוצה אחרת.

כן, אבל אמבפה לפי פרסומים זרים וראיונות עם משפחתו הוא מאלה שלא יסרבו לריאל מדריד, בטח לא בשביל להישאר קריירה שלמה בליגה הצרפתית. אני גם לא חושב שיש הרבה מועמדות לקלוט אותו בניגוד להודעה הקודמת שלך. זה אנחנו, בארסה, סיטי ותיאורתית יונייטד.

לגבי הויניסיוסים ברור שיש כאן אסטרטגיה ברורה, אבל הרכישה של הזאר מראה שלא הולכים איתה עם הראש בקיר (גם אם בעיניי מגזימים קלות). בסוף צריך להביא תוצאות ויש מקום רק ל2-3 כוכבים בהתקפה.

כתבת (גיא) מהי עמדת המועדון לדעתך והאם אתה תומך בזה, ללכת “על עיוור” על אמבפה? הבנו כבר שעל שחקני הסגל לא ניתן להרוויח מספיק - לא על בייל ולא על חאמס. אמבפה כנראה יימנע שינוי של כל שאר חלקי הקבוצה וייתקע אותנו אולי גם לשנה-שנתיים. יכול להיות שזה שווה את זה.

לגבי לבנדובסקי - מישהו בהנהלת באיירן אמר דווקא שריאל פנתה כמה פעמים אבל הם לא הסכימו לשמוע על זה אפילו (פורסם ב-AS). בכל מקרה למרות שהוא חורר רשתות, לא ממש היה חסר לי כי היה לנו את כריסטיאנו שלאט לאט עבר הסבה להיות חלוץ רחבה בעצם. צר לי יותר שרונאלדו לא שיחק לדוגמא עם הזאר והייתה לנו בעייה קשה של יצירת מצבים כבר בעונה האחרונה של זיזו לדעתי.

אגב, הצעירים הם לא ממש כסף קטן לדעתי. רודריגו, ויניסיוס, אודריוסולה (לא על אותו תפקיד, זה נכון) - ומדובר בהשקעה של למעלה ממאה מיליון יורו. אגב, אני מסתכל אחרת על הרכישה של הזאר בגלל התזמון שלה. זה היה עסק קל יחסית.

מסכים, אבל הוא עדיין ילד ולך תדע מה הוא יחשוב מחר אם דברים לא ילכו בדיוק. גם רונאלדו, אחרי שכבר הפך כאן לאגדה, החליט באיזה בוקר יום יפה שהוא נפגע ולא רוצה להיות פה יותר.
כמובן שאני לא אומר שבגלל זה אמבפה לא ירצה להגיע לפה, כולם יודעים שהוא רוצה, אבל לא יודעים עד כמה. האם הוא יהיה מוכן להקריב 10 מיליון יורו בעונה שהיה יכול לקבל יותר ב, נניח, ברצלונה? אנחנו יכולים רק לנחש מכאן.

הרכישה של הזאר בעיניי היתה פיננסית ולא מקצועית. את העונה שעברה סיימנו כשהיינו נואשים לשינוי, והיינו חייבים איזשהו פוסטר חדש שיזרים תקווה וידגמן שינוי.
ואגב, התיאוריה שבונים על הצעירים לא שוללת קנייה של שחקן ‘גלקטי’, אם הוא מגיע במחיר שפוי יחסית לשוק ומהווה שחקן שמסביבו נבנית הקבוצה. לכן אני מאמין אגב שיעשה עוד ניסיון להביא את האגו הצרפתי מהיונייטד בקיץ הקרוב.

במועדון מקווים, או אולי אפילו מצפים שלפחות 2 או 3 ויניסיוסים יהפכו לאותם כוכבים שצריך. אם זה לא יקרה, אפשר להגיד בחצי פה שאנחנו בצרות.

הם לא כסף קטן אבל הם כסף שמחזיר את עצמו.

לדעתי רכישת אמבפה היא בין היתר מתכתבת ומחזקת את אותו אתוס של המועדון שגורם לריאל מדריד להיות מותג נוצץ ונבדל מהשאר. לרכישה של אמבפה יש גם משמעות תדמיתית.

מאז כריסטיאנו לא הרעדנו את עולם הכדורגל. עם כל הכבוד לבייל, חאמס והזאר.

בכל מקרה נצטרך להביא כוכב להתקפה בשנתיים-שלוש הקרובות. קיץ 21 זו ההדמנות שלנו, ואם נפספס אותה אנחנו עלולים להיתקע בלי קליבר התקפי ולהיאלץ להמתין להזדמנות הבאה. או לזרוק סכום מופרז על כוכב אחר שכנראה לא טוב כמו אמבפה, ואז 200 מיליון על אמבפה יראו כמו עסקה כדאית (כמה הוא כבר יעלה שנה לתום החוזה?).

הוא לא ילד אלא כוכב בכדורגל העולמי כבר כמה שנים ובקיץ הבא יהיה בן 22 וחצי כששליש קריירה מאחוריו. האם דברים יכולים להשתנות? ברור, הוא גם יכול לקרוע צולבת מחר. אבל הסר דאגה מליבך - לא מדובר בתכנית חומש שעתיד המועדון כולו תלוי בה. לא יילך איתו אז יעברו לכוכב אחר. אין כאן עניין של ״להתרכז״ בשחקן אחד.

לגבי שאר הדברים שלך ושל דור אני חש צורך לתת שוב את התזכורת החודשית: מאזן הרכש הוא רק חלק אחד מהמאזן הכספי הכולל של קבוצת כדורגל - והוא לא החלק המרכזי.

הזאר לא רכש פיננסי או עסקה קלה כי מעבר לכך שהוא הרכש היקר בתולדות המועדון, החוזה שלו גבוה בטירוף. הוא רכש הכי מקצועי שיש כי הוא מודבק פה להרכב לכמה שנים טובות ומבחינה כספית, לאור גילו והחוזה שלו, הוא כמו לקנות ב.מ.ו חדשה מהסוכנות: כל קילומטר הערך יורד. בדיוק הפוך מהויניסיוסים שגם בלי לעשות יותר מידיי שווים יותר מסכום הרכישה כולל עלות השכר.

לגבי ציפיות המועדון מהויניסיוסים כבר התווכנו בעבר. אם ייצא מכולם איסקו אחד זאת תהיה הצלחה, יותר מזה הצלחה אדירה. אין שום סרט שבו מתוך 5 שחקנים שכולם מתחרים על אותה עמדה יצאו 2-3 שחקני הרכב שמתחרים לא רק בינם לבין עצמם אלא גם בכוכבי חוץ (כמו הזאר ואמבפה והכוכבים שעוד יתגלו). איזה צרות אתה רואה פה בדיוק? גם בהווה אף אחד מהם לא משמעותי יותר מאיסקו והכל בסדר. להיפך, הם אפילו משחקים יותר מידיי.

על שחקני הסגל אפשר להרוויח המון, לא על השניים שציינת למרות שרק להיפטר מהשכר שלהם זאת סיבה למסיבה במחלקת הכספים. לגבי החלק השני זאת השערה שלך ולהבנתי (ולאור מקרי עבר) אין לה בסיס. מה שהיה אפשרי ב2009 אפשרי גם היום. הסכומים עלו לא רק עבור השחקנים שאנחנו קונים אלא גם בהכנסות ובהון שהמועדון יכול לגייס מהבנקים. גם על הקיץ ההוא המועדון ממש לא שילם במזומן.

ושוב תזכורת - הבעיה הכספית עם אמבפה היא לא ה200 או 300 שנשלם לפס״ז ובלאו הכי מגלגלים בהלוואות ותשלומים, אלא בשכר. גם באופן ישיר על הפיירול החודשי וגם באופן עקיף בכל חוזה שנחתום מאותו רגע (כי הראמוס הבא לא יסתפק בפירורים של 300 אלף יורו בשבוע בזמן שאמבפה מרוויח פי 10). שכר לא נותנים מהלוואות ויש גם תקרה שהליגה מנסה להכניס. זה האישו.

@roy המותג הוא רוב הסיפור פה לדעתי, זה לא כדרך אגב. כל המודל העסקי מבוסס על זה שכוכבים ישחקו פה.

אני רק יוסיף על @SantiagoBernabeu שפריז לא עשו את המוות רק לניימאר.
וראטי, לוקאס מורה (שנרקב ביציע עד סיום החוזה ואז עבר לטוטנהאם אם אני לא טועה), ראביו ואולי פיספסתי כמה.

אם הם יועילו בטובם לשחרר, הם ישחררו, אחרת כלום לא יעזור.
אצל ניימאר הופעלו לחצים מהגורמים הכי בכירים בעולם הכדורגל ושום דבר לא עזר.

נו בן 22 וחצי זה לא ילד?

ברכישה פיננסית אני לא מתכוון להשקעה שתניב פירות פיננסיים בעתיד, אלא רכישה שלה יש משמעות למועדון הרבה מעבר ליכולת המקצועית שהשחקן מביא לכר הדשא. דוגמה קיצונית היא השינוי שהביא כריסטיאנו ליובנטוס. הערך שלו על המגרש טוב, ויש שיגידו (ואתה ביניהם) שאף מוטל בספק, אבל הערך הפיננסי של השחקן הזה הוא עצום.

הזאר הגיע לפה כבאר מים. למרות שעל הנייר הוא לא כוכב כזה גדול (אאלט השוות אותו לאסנסיו פעם אחת) כדי לשנות קבוצה, ההשפעה שלו על האוהדים היא גדולה. יש מי לשאת אליו את העיניים ולהאמין שיתן את האקסטרה שהיתה חסרה לקבוצה בעונה הקודמת. שיציל לקבוצה את התחת כשהיא עם הגב אל הקיר. שהאוהדים יוכלו להגיד “הנה! העונה הזאת תהיה שונה כי יש לנו את הזאר!”. אני ואתה אולי נחשוב איך בדיוק הקבוצה תשתפר ומה תהיה התרומה שלו לעומת השחקנים האחרים בהתקפה, אבל 99% מהאוהדים לא יחשבו על זה אפילו לרגע. מבחינתם יש להם כוכב חדש. האוהדים האלו הם ההכנסה העיקרית של המועדון. לכן היה שווה לנו לפתוח את הכיס על הזאר.
בנוסף להם יש את הטרמפיסטים שהמועדון מאבד. הטרמפיסטים הללו בסופו של דבר קונים מרצ’נדייז, כרטיסים למשחק, צופים במשחקים של הקבוצה וכל זה מתורגם לרייטינג, לבאז סביב הקבוצה, לחולצות שנמכרות ובסופו של יום במאזנים של אדידס רואים שהחולצות של ריאל מדריד אשכרה מוכרות. אנחנו (ובעיקר אוהדי ברצלונה) אוהבים לצחוק על הטרמפיסטים, אבל אנחנו חיים גם מהם. הזאר מביא לנו גם טרמפיסטים.

לגבי הציפיות מהויניסיוסים אכן התווכחנו ונסכים שלא להסכים. כבר היום הייתי אומר שהייתי לוקח את פדה על פני איסקו של אנצ’לוטי. הערך שלו הוא עצום בעיניי. לא יודע מה יצא מויני ועד כמה הוא יצליח לשפר את הביצועים באיזור הרחבה, אבל גם הוא פוטנציאל להיות אחד הגדולים בעולם בעיניי. אודגור אם יתחזק פיזית, גם הוא בעל פוטנציאל. מיליטאו. להרבה יש פוטנציאל להיות משהו. רוב הרשימה הזאת תכשל אבל לצפות ש2 מהרשימה יממשו את הציפיות מהם? לא כזה מופרך לדעתי.

אה, במובן הזה הזאר בהחלט גם עונה על הצורך בכוכב/ים מבחינת המותג. אבל זה לא משנה את העובדה שהוא גם משחק וכל עוד יהיה כשיר תופס עמדה אחת במגרש לשנים הקרובות.

לגבי הויניסיוסים, הכוונה שלי היא לא למיליטאו ופדה אלא לויניסיוס, רודריגו, רינייר, אודגור, קובו, ברהים ואפילו אסנסיו. שמח שמבחינתך היית לוקח את כולם במקום איסקו, במציאות אף אחד מהם לא מתקרב למעמד של איסקו בקבוצה היום, שלא לדבר על שש השנים הקודמות. אם אחד מהם יהיה שבע שנים בריאל מדריד כמו איסקו זה כבר יהיה הישג יפה. 2-3 מהם? בחיים לא.

image

החדשות האחרונות מקשרות אותנו ללאוטרו. לא מגיע ממקור אמין במיוחד ויש מצב שהסוכן משחק פה משחקים.

כן כמובן שהזאר ישחק כל עוד שיהיה פה. כי מה לעשות, כדורגל הוא יודע. ובכל זאת אתה מאמין שקנו אותו כדי להחזיר אותנו להיות הקבוצה הטובה בעולם? אני בספק.

את ויני הייתי שם ברשימה של פדה ומילטאו. גם אם חסר גרוש ללירה זו עדיין לירה. אני מאמין שהוא עוד ישתפר.

איסקו יחזור למקומו הטבעי עכשיו כשהזאר חוזר, וגם לשם הוא הגיע כי זידאן ממש מתעקש על החברים מהצבא. גם אם אני יורד עליו יותר מדי, טוב הוא לא היה ב90% מהדקות שלו בחודשים האחרונים. למרות שאני חייב לומר, לא אכפת לי כלל שישחק אם ימשיך את היכולת מהמשחק האחרון - לפני שמישהו יזכיר לי שהוא אשכרה שיחק כדורגל במשחק האחרון.

להיות בריאל מדריד 7 שנים כשבארבע מתוכם מצפים שתחזור מתישהו לעצמך זה לא הישג כזה גדול בעיניי.

זכותך לא לראות בזה הישג אבל שורה תחתונה מבין שבעת השחקנים שרשמתי למעלה - אולי אחד יעשה את זה, המועדון ממש לא מכוון ליותר מזה כי זה פשוט לא ריאלי כל עוד לא מאפשרים לעלות עם 20 שחקנים למגרש. זה כל מה שטענתי. אתה כתבת שנהיה בצרות.

מיליטאו ופדה לא שחקני התקפה ולכן לא קשורים לעניין. בהגנה ובקישור מדיניות הרכש שלנו בשנים האחרונות לא חריגה, רק בהתקפה. מיליטאו בכלל נרכש כשחקן מוכח להיות הבלם השלישי בהווה, הוא לא ילד בן 17 שאספו מנבחרת ברזיל הצעירה (17=ילד, 22=לא ילד).