חכמה גדולה אחרי שהוצאת את פדה מהרשימה גם הוא נרכש ב5 מיליון יורו.
לא קלטתי עד עכשיו שאתה סופר רק שחקני התקפה, למרות שדיי בבירור גם בקישור המרכזי ובהגנה ניסו את השיטה. אודריוסולה, תאו הרננדז… במרכז הקישור סבאיוס ויורנטה. לא הייתי אומר שאנחנו מתונים בקישור ובהגנה, פשוט יותר קל לזהות שחקני הגנה טובים מאשר כישרונות בהתקפה ששם יש הרבה יותר כישרונות כי קל יותר להעלים את החסרונות.
אפילו לשער, אגב, קנו את לונין.
כמובן שלא כולם יצליחו, אפילו לא חציים. אם בנוסף לפדה עוד אחד או שניים יצליחו בקבוצה זו תהיה הצלחה אדירה! אפילו רק אם 10% יממשו את הפוטנציאל אנחנו נהיה במצב טוב.
אני לא חולק עליך בכלל בנושא הזה. אני מאמין שבמועדון מודעים לכך שלא כולם יממשו את הציפיות ורק מעטים כן יצליחו. אם לא היו לוקחים בחשבון שרובם לא יצליחו לא היו קונים מספר שחקנים לכל עמדה כנראה, למרות שבלי קשר יש גם אלמנט של השקעה כלכלית בצעירים הללו.
כל קבוצה מחזיקה שחקנים צעירים כמחליפים, אולי עם תקווה שיתפתחו בעתיד ליותר מזה והרבה פעמים לא: יש שחקנים כמו אודריוסולה שנקנים (או מוחזרים כמו יורנטה) כשחקני סגל משניים וזהו. אין קשר בין אודריוסולה, תאו וסבאיוס שהגיעו כשחקנים מוכחים בליגה במטרה לתרום בטווח המיידי ובין אוסף הקשרים ההתקפיים שנרכשו בשנתיים האחרונות ואף אחד מהם למעט ברהים לא הגיע אפילו כשחקן סגל ראשון. יעשה לך טוב להוסיף את פדה? תוסיף… מאחל גם לו שבע עונות עלובות כמו של איסקו בריאל מדריד. הסיכויים נגדו.
העניין הוא שאנחנו קנינו את השחקנים האלו מבלי להתחזק באף קשר אחר. אשכרה חיכינו לאיזה פדה שיגיע ושיכנס להרכב. כן היה ניסיון להביא את פוגבה אבל הוא יוצא מן הכלל. לפני כן מי שנכנס להרכב היה קסמירו שהגיע לריאל מדריד באותה הדרך. נקנה ככישרון צעיר, הושאל, חזר כשחקן משלים ונכנס בזכות להרכב. קלאסי.
בכל אופן אני כבר לא רואה בעיניים. נמשיך מחר, לילה טוב
מתישהו נגלה מה גרם לניימאר ואמבפה לרצות להגיע לפריס סן ז’רמן. זה לא שלא היו להם אופציות. להיפך, בשיא הפריצה של אמבפה, בשיא של ניימאר בברצלונה.
אני לא יודע בדיוק את התשובה המלאה, אני רק יודע שהמילה “נייק” נמצאת בתוכה. לניימאר אין סיי, הכל זה נייק משתמשת בו כמו בובה. הוא מותג הרבה לפני שחתם על חוזה מקצועני. לא סתם הוא לא לבש מעולם אדידס וגם לא ילבש…
ואמבפה? ב-180 מיליון לא רק פריס היתה מוכנה להביא אותו. עכשיו שניהם מתים לברוח מהמקום הזה.
כסף.
ריאל לא היו מוכנים לשלם כמו פסז בזמנו.
הם באו ביחד, והעריכו שהם הגרוש ללירה שחסרה לפסז’ בשביל היסטוריה. הרבה יותר מרגש לקחת אלופות בפריז מאשר בריאל.
אמבפה גם היה ילד בן 18, קסם לו להשאר בצרפת לעוד קצת. ניימאר כבר זכה בהכל בברסה ובא להוכיח שהוא לא רק כינור שני למסי.
קיצר יש הרבה סיבות ולא סתם קונספירציות על נייק.
רק אציין בהקשר לדיון הנוכחי: אתם מודדים הצלחה של הויניסיוסים בהישארות בסגל ל7 שנים. לדעתי העלאת ערך ומכירה זו הצלחה באותה המידה של האסטרטגיה. קסמירו הוא הצלחה גדולה של אסטרטגיית הצעירים אבל תראו את מוראטה, נמכר ב80 מיליון יורו כמדומני. גם הצלחה גדולה למועדון בעיני. כל עוד חלקם ישארו בסגל ועל חלקם ירוויחו וישתמשו בכסף כדי לרכוש כוכבים גדולים (במידה ואף צעיר לא נהיה כזה) - נהדר.
לגבי איסקו - אני חייב להגיד שאני לא מרגיש שהוא הצלחה כזו מסחררת. בא כדריבליסט שמדי פעם מספק קסמים ורוב הזמן מסתובב סביב עצמו עד לאיבוד הכרה וכזה גם נשאר. הוא מעולם לא עלה מדרגה. זה שווה ערך לויניסיוס שמעולם לא לומד דבר מעבר לדריבלינג. ההבדל הוא שאיסקו לא נקנה כילד בן 17 אלא כשחקן ליגה טוב שעתיד לפרוץ בגדול. הוא פשוט נשאר באותה הרמה מאז וזהו.
אני חושב שהנחת היסוד היא הלא נכונה. כשקונים שחקן צעיר ב10 מיליון זה לא בזבוז אלא קניה של נכס ששווה 10 מיליון.
אעזר קצת בטרנספר מרקט כדי לקבוע ערך.
ויניסיוס - נקנה ב45, היום שווה 50. לטעמי עם העונה הנוכחית ערכו גם יעלה יחד עם הסיומת שממשיכה להשתפר.
רודריגו - נקנה ב45, היום שווה 50. גם הוא כמו ויניסיוס במגמת עליה.
פדה - נקנה ב5, היום שווה 50.
אודגארד - נקנה ב3, היום שווה 50.
בראהים - נקנה ב17, שווה 15.
אשרף - גדל במועדון, שווה היום 45.
אגב, כמובן שלכל זה יש גם הוצאות על משכורת השחקן, סוכנים, והשקעה שוטפת על השחקן (ציוד, נסיעות וכו)
כלומר מה שאני בא לומר, כל הצעירים שנקנו בכסף רב והושקע בהם זמן העלו את ערכם, והם רובם עדיין בתחילת הדרך.
זה פרויקט ארוך שנים שתוצאותיו הכלכליות יכנסו לתוקף רק אחרי מספר שנים, כשהצעירים יכנסו להרכב מהדלת הקדמית או ימכרו. ברגע שיעברו מספר השנים הללו הכל כבר יתאזן והתכנית תמשיך וכבר לא תראה כמו בזבוז.
בכל אופן, לטעמי השוק כבר זיהה את המגמה ובגלל זה מחיר הצעירים כרגע עולה, מה שמצריך שיפור גדול עוד יותר של יכולות הסקאוטים, כי היום עם היוטיוב כל ילד פורץ. אנחנו עקב היותנו הראשונים שממש משקיעים ככה בצעירים מבין קבוצות הצמרת נרוויח מכך הכי הרבה
יש דבר נוסף שאתה חייב להכניס למשוואה - שכר הלימוד של אותם צעירים. כשויני, שנקנה ב45 מיליון, מפספס פעם אחר פעם מול השער ועולה לנו בתארים (איתם באות הכנסות, העלאת נכסיות מותג ועוד ועוד), הוא תופס מקום בסגל של שחקן מוכח שהיה עולה יותר אבל ייתכן והיה מסייע בהשגת תארים וכל מה שנובע מהם. על כל קובאצ’יץ’+סבאיוס+איסקו אנחנו מפספסים פוגבה אחד. את זה כבר קשה לאמוד במספרים.
אני לא חושב שאנחנו מפספסים מרצון. אם היינו יכולים להביא כבר את אמבפה ופוגבה, היינו רואים על הדשא פחות ויניסיוסים וסבאיוסים. אולי עדיין היינו קונים צעירים מוכשרים, אבל הם היו מקבלים מעט הזדמנויות בקבוצה הבוגרת או היו מושאלים.
אולי אפשר לדון בשאלה האם המדיניות של כוכבים או ילדים היא נכונה. למשל, האם לא עדיף להביא את סראביה מאשר את ויניסיוס או רודריגו?
לדעתי עדיף, לפחות על חשבון אחד מהם. לכל הפחות אפשר לשלב גם שחקנים שהם לא כוכבי על, אבל מספיק בשלים כדי לתרום לנו בטווח הקרוב. כרגע אנחנו תקועים עם הרבה אבוקדואים קשים.
בהחלט, זה מה שאני אומר - השיטה הזאת טובה מאוד כי הסיכון הכספי נמוך אך פוטנציאל הרווח גבוה מאוד (כספית או מקצועית אם ייצא ממישהו כוכב, זה היינו הך). זה לא אומר שהמועדון מעריך/מתכנן שהצעירים האלה יככבו כולם בריאל מדריד בעתיד, כי ברור שזה לא יקרה. ולכן אין שום “צרה” בכך שלא ייצא לנו אף שחקן הרכב מכל הצעירים, ומזה הדיון התחיל.
שכר הלימוד שאנחנו משלמים עליהם הוא עניין אחר שאינו כורח המציאות - אפשר ואף עדיף להשאיל את כל הצעירים ושמישהו אחר יקדם אותם.
מסכים. השאלה שנשאלית היא מדוע זה לא קורה. ייתכן והתשובה נעוצה בזה שכרגע (עד שהשיטה תתנרמל כמו שציין גב) רכישתם לא נלווית לרכישת כוכבים אלא מחליפה אותה חלקית.
אין שכר לימוד. ויניסיוס לא משחק כי הוא צעיר וצריך דקות, הוא משחק כי יש לנו חתיכת בור בהתקפה. השכר לימוד זה פשוט על היותו השחקן הפחות טוב בסגל, אך הוא על חשבון של פדרו לאון כלשהו ולא על חשבון אמבפה.
כנל עם פוגבה לעומת איסקו, סבאיוס, קובאצ’יץ’. הפכת סיבה ותוצאה, העדפנו את השלישי כי פוגבה לא הגיע, ולא ההפך. התפשרנו וקיווינו שאחד מהם יצליח, הפלאן B לא עבדה כמתוכנן.
לא הבנתי איך אתה החלטת על הסיבתיות ההפוכה. אני טוען שבכסף שמשולם על 3 ויניסיאוסים היה אפשר להביא כוכב מוכח. המועדון לא נראה שהיה מעוניין במיוחד באופציה של הכוכב המוכח לצד ימין של ההתקפה כבר שנים. שנה שעברה שיחקנו בכלל בלי שחקני אגף רציניים, השנה נקנה רק הזארד.
כשרונות לעומת זאת, במצטבר, נקנו בהון תועפות איתו היה אפשר להביא כוכב. הביאו 4 פדרו לאונים שחולקים דקות ונמנעו מרכישה של קראק. השאלה למה זה לא קרה לא רלוונטית כי אנחנו פשוט לא יודעים. ייתכן והעדיפו לא לתקוע את ההתפתחות של אסנסיו, קיבלו החלטה כלכלית או כל דבר אחר.למעשה פוגבה היה הכוכב היחיד שדובר בשנים האחרונות וגם אותו נוצרה תחושה שבעיקר זידאן רצה. המחסור בשמועות על שחקני התקפה בשנים האחרונות מראה דבר אחד - זו הייתה החלטה ולא כורך הנסיבות.
שמועות היו ותמיד יהיו כי אנחנו ריאל מדריד. מועדונים, שחקנים, סוכנים - כולם משפרים עמדות כתוצאה משמועות על ריאל מדריד. שמועות קונקרטיות לא היו על אף אחד מאילו שציינת, למעט ניימאר אותו גם כן אפשר לציין אבל גם הוא לא באמת רלוונטי בהקשרנו בערך מהרגע שיצא מסנטוס.
כוכב מוכח לא בהכרח יהפוך להצלחה מסחררת. קוטיניו בבארסה, איברהימוביץ’ בבארסה, קאקה וחאמס אצלינו, פוגבה ביונייטד, די מריה ביונייטד, אפשר להמשיך… כמובן שהסיכויים של שחקן מוכח להצליח גדולים משמעותית משל שחקן שעדיין מוגדר כפוטנציאל, אבל זה לא שבכוכב מוכח אין שום סיכון.
זו בדיוק טענתי, שלא מכורח הנסיבות שבזבזנו כסף. אלא שלא יכולנו להביא שחקן גדול יותר.
אפשר לטעון בדיעבד שאם לא היינו קונים שחקנים אולי השנה היינו יכולים. אבל אנחנו ריאל, לץוצריכים יותר מ11 שחקנים. כך שאם לא איסקו היינו צריכים שחקן אחר, שאיתו לא בטוח היינו זוכים באליפות ו3 צ’מפיונס ב3 השנים של זידאן
3 דיווחים פרוסים על כ6-7 שנים זה לא רציני. עטיפות דגים גיא קורא לזה. בדיווחים על ניימאר הייתה הרבה יותר קונקרטיקה ואני מניח שברור כמה רחוק הוא היה מאיתנו כל הזמן הזה.
גב - אז אתה לא הבנת את טענתי שלי. אני לא טוען שלא הצלחנו להביא שחקן התקפה גדול אז בזבזנו. אני טוען שלא ניסינו להביא שחקן שחקן התקפה גדול. סאנה, סלאח, סאנה, סטרלינג, דיבאלה, ניימאר, דלה עלי. אפילו חברה צעירים כמו סנצ’ו, פפה ופליקס (ושימו לב, אפילו לא הכנסתי חלוצים לרשימה). את כל אלה פלורנטינו כבר לא יכול להנחית בריאל מדריד כי הלך הטאצ’ אז הוא הולך על רודריגואים בני 17 כפיצוי?