אז אני לא מסכים איתך, או פחות מסכים איתך חלקית.
זה לא שהרודריגויים גמרו את הכסף ועקב כך לא קנינו סטאר. הייתה אמירה של פלורנטינו שהוא לא נכנע לשוק המשוגע. בגלל זה הוא מצא תוכנת אחרת
אם כך יתכן שאני טועה. לא זכור לי ציטוט כזה אז אשמח למקור.
גב - בהחלט, זה בדיוק מה שאני אומר. הוא החליט שלא להיכנע למשחק של שני מועדוני העל החדשים כי פתאום, במשחק בו תמיד היה מקום 1, הוא הופך למקום 3, ואנחנו לא משחקים על מקום 3. זה לא שהפכנו בין לילה למלאגה, אנחנו עדיין (כמעט) המועדון העשיר בעולם ואנחנו יכולים לשלם, זו פשוט כבר לא אסטרטגיה אידאלית כל עוד השייחים בסביבה. כוח המשיכה של ריאל מדריד גם עוד 50 שנה (כנראה) יהיה יותר גדול ממנצ’סטר סיטי ופסז’. כל ילד שני חולם להיות כוכב בריאל מדריד. ילדים לא חולמים לככב בפריז סן ז’רמן וזו הסיבה שאמבפה מסרב לחתום על טריליוני הדולרים שהשיח’ מציע לו. הקוסם (האמיתי, לא הסביבון) שינה את כללי המשחק. עד כה הופעל שריר הכסף ועכשיו מופעל שריר אחר, שריר ה"אנחנו ריאל מדריד". המצב עם אמבפה מבהיר שאנחנו יכולים לשחק בשריר האחר הזה.
העניין הוא שעד לאמבפה זה לא נעשה ולכן זה נבע מחוסר התעניינות (רצינית בכל אופן) ואמונה שהקיים מספיק טוב/סביר/נסבל.
אמירה מבחינת הפעולות, לא ציטוט.
לפי ההרגשה שלי פלורנטינו הבין בקיץ בו ניימאר ואמבפה עברו שריאל כבר לא יכולה להתחרות במועדונים עם כסף כמו בשנים עברו ולהחתים את מי שרוצים, ולכן פיתח מדיניות שונה.
המדיניות השונה היא מדיניות ארוכת טווח שתשתלם בעתיד, בין אם בכך שנרוויח שחקנים מוכשרים ובין אם בכסף שנעשה עליהם.
אתם גם אומרים שכל כך קל לפגוע בסטאר, כאילו ש200 מיליון מבטיחים ששחקן מצליח, לא כולם הם רונאלדו. בייל הוא דוגמה חיה לכך
בקיץ האחרון הקבוצה החתימה את אדן הזארד במאה מיליון יורו, אז לא הייתי אומר שבקבוצה יש “מדיניות רכש שונה” ושהפסיקו לרכוש כוכבים מוכחים (או “גלאקטיקוס”).
100 מיליון היום זה כמו 40 מיליון של אז, כמו ש94 מיליון בזמנו זה 222 מיליון לפני 3 שנים.
עוד?
עם כל הכבוד לסקאלה שלך, 100 מיליון יורו על שחקן בן 28.5 זה המון כסף גם היום ושכר של חצי מיליון יורו בשבוע זה יותר ממה שכל הויניסיוסים מרוויחים ביחד. זה רכש גלקטי לכל דבר.
מלבד הזאר כמה כוכבים קנינו בשנים האחרונות?
כמה הוצאנו על כוכבים וכמה הוצאנו על צעירים?
כמה שחקני הרכב החלפנו בשנים האחרונות? בדיוק שניים, ושניהם כוכבים ובלגים. כשאין צורך (או רצון) לגעת בהרכב ברור שלא יירכשו כוכבים. זה לא מעיד על שינוי תפיסה.
אגב, על אמבפה של מונאקו שמנו על השולחן 180 מיליון יורו לפי סגן הנשיא שלהם.
בשנת 2007 הגיעו לריאל מדריד שלושה צעירים דרום אמריקאים- מרסלו, היגואין ופרננדו גאגו. זה אומר שהמועדון שינה גישה באותה שנה? החליף מדיניות?
לא, זה בסך הכול אומר שהייתה הזדמנות להביא כמה צעירים מוכשרים.
יש ניסיון מוצהר בשנתיים האחרונות לתפוס ילדים ברזילאים ואחרים בני 18, גם במחיר של כמה עשרות מיליונים ולא רק בפירורי יורואים. זה כן אפיק חדש אבל זה לא עומד בסתירה לכך שאם הכוכב הנכון יהיה זמין - יילכו עליו.
זה דיון תיאורטי בלבד ואין לנו דרך להוכיח אותו. הזמן יעיד. עד אז חבל לנו על האנרגיה.
אני יודע שמאז חאמס (שבא עח די מריה) לא קנינו אף כוכב, מלבד הזאר, שאת קנייתו הסברתי, לפי דעתי כמובן, בהודעות למעלה. אם מישהו חושב שהזאר הוא האיש הגלאקטי שיחזיר אותנו להיות הקבוצה הטובה בעולם, אז זו דעתו ולמרות שאני לא אסכים איתה, עדיין אכבד אותה.
לגבי אמבפה ראו מיד שהוא שווה את הסכום הזה. וגם אותו רצו לרכוש כשהיה ילד.
ואגב גיא
אם אין רצון לגעת בכוכבים, ואמבפה כוכב, אז למה הסכימו לשים עליו 180 מיליון יורו?
אתה מנסה לתמוך בדעה שלי או בשלך? כשיש הזדמנות לקנות גלקטיקו אמיתי שקודם קונים ואחר כך חושבים איך להפוך לקשר אחורי - ריאל מדריד תהיה שם, בניגוד לתפיסה שהיא הפכה לבית גידול לברזילאים צעירים כי פלורנטינו החליט שהמועדון לא יכול להתחרות במועדונים עם כסף. ריאל מדריד יכולה ורוצה, ופוגבה והזאר הם דוגמאות נוספות לכך.
הדיון לא תיאורתי כי הזאר הוא הרכש היקר בתולדות המועדון, בגיל מבוגר יחסית ובשכר פסיכי. יותר גלקטי מזה זה רק לקנות את מסי ואולי ניימאר. אם הוא יחזיר אותנו להיות הקבוצה הטובה בעולם זה לא רלוונטי לדיון.
אגב אחת הסיבות המובילות לכך שאמבפה בחר בפס"ז היא שריאל מדריד לא הבטיחה לו מעמד של כוכב בקבוצה (שמתבטא באמצעות שכר). היה אפשר להחליט שמשלמים לו איפשהו בין ראמוס לכריסטיאנו ואז כל הויניסיוסים היו היום בשחטיור עם מנור סלומון. יש מצב שזה עוד יקרה.
וזו פגישה עם הסוכן של איקארדי:
סתם מגיגול מהיר
הרכב הכי יקר בתולדות המועדון אמנם נשמע מפוצץ על הנייר אבל זו (ותסלח לי - אתה יודע שאני מעריך אותך) דמגוגיה. המחירים בשוק השתנו לחלוטין וכו’, אתה יכול להמשיך את התשובה לבד.
זו הסיבה שאני חושב שזה דיון תיאורטי כי כל אחד משחק עם העובדות כמו שנוח לו.
ניימאר אכן רכש גלקאטי. מאנה, סלאח. פוגבה לחלוטין גלאקטי, ואם יביאו אותו זה רק כי סביבו תבנה הקבוצה. הזאר היה לחלוטין השחקן הכי טוב בצ’לסי אבל אפילו רק בליגה האנגלית סטרלינג ומאנה לפחות רמה מעליו.
אני יודע את הסיבה שאמבפה בחר בפריז. זה רק מוכיח שלא רצו לרכוש אותו ככוכב אלא כעוד כישרון צעיר, שרצה הגורל והוא ממש טוב ושווה את ה180 שביקשו עליו.
בכל אופן אנחנו טוחנים מים. Have the last word. הזמן יעיד אם נחזור לרכוש כוכבים בסיטונאות או שזה יסתיים עם אמבפה (אינשאללה) ופוגבה.
טחינת מים זאת ההגדרה של הפורום.
לזרוק “הסכומים השתנו” ולהנפיץ חישוב של אינפלציה מהראש זה לא רציני ופשוט לא נכון. הזאר הוא הרכש השביעי בהיסטוריה של המשחק מבחינת סכום הרכישה. יש רק שתי רכישות יוצאות דופן גבוהות יותר ממנו - שתיהן של הקטארים - אחת של מותג שהוא באמת גדול מהזאר (ניימאר) והשניה שחקן של פעם בעשר שנים, כשהוא היה בן 18, מה שמעלה את הערך שלו ולא מוריד. ואני אכתוב את זה בפעם האלף - המשכורת חשובה יותר מסכום ההעברה והזאר מרוויח פאקינג חצי מיליון יורו בשבוע לחמש שנים. לשם ההשוואה, זה כפול מהמשכורת של מוחמד סלאח בחוזה החדש שזה עתה נחתם.
מאנה, סלאח ואפילו פוגבה הם ממש לא רכישות גדולות מהזאר. אתה מבלבל בין דיעה מקצועית אישית שלך ל"רמת כוכבות" ושווי. לפי הגישה הזאת ניימאר שווה כמו יונתן כהן כי כבר שנתיים וחצי הוא לא שחקן כדורגל רציני.
עובדה משעשעת - הבא בהיררכיה אחרי הזארד ובייל הוא לא אחר מאשר יוביץ׳ שמוביל את חברי הדרג השני (בסביבות ה 350 אלף לשבוע). מעל שחקנים כמו קרוס, מרסלו, מודריץ׳ וראמוס.
רשום בכותרת שזה “דיון ההעברות והפנטזיות” אז אני רק אגיד שאם העונש של סיטי נשאר כמו שהוא והערעור לא מתקבל פרז צריך לקחת צ’ק פתוח ולרשום אותו על דה ברוינה.
-
דה בריינה זה חלום. חצי שעה שלו וכולכם תשנאו את טוני קרוס כמוני.
-
יוביץ’ הוא רכש שעוד נגלה עליו דברים אפלים בפוטבול ליקס.
-
השכר של ראמוס שמפורסם ברשת כנראה שגוי, כי פלורנטינו אמר שהוא המרוויח הבכיר בסגל אחרי עזיבת כריסטיאנו (ולפני רכישת הזאר נדמה לי).
אל תכניסו לי סתם פנטזיות על דה בריינה. רק מלחשוב עליו מעביר cross אני מתחיל לרייר.
זה בריינה מדהים ואם לא היה פציע כמו אייל גולסה אולי היה מגשים את מה שפפ פעם אמר עליו (יכול להיות מאחורי מסי ורונאלדו). מבחינת סגנון משחק הוא נמצא לדעתי בליגה שמתאימה לו הכי הרבה.
לגבי ראמוס, הגיוני מאד