דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

גיא, אתה מחפש שריאל תפעל או ככה או ככה, למה אי אפשר גם וגם?
ריאל מדריד שינתה את מדיניות הרכש כי היא רוכשת יותר צעירים ופחות גלאקטיקוס. ולהוכיח לי שאני טועה עם העברה גלאקטית אחת ב6 שנים זה פשוט לא נכון כי זה בדיוק מה שאני טוען.

מדיניות רכש יכולה להשתנות לא רק ב180 מעלות. בין 0 ל180 יש 179 מספרים.

אפשר וזה גם מה שקורה בפועל. אתם אלה שהחלטתם שריאל מדריד שינתה פניה ולא יכולה לקנות יותר כוכבים כי אין לה מספיק כסף. בפועל אכן יש ניסיון למצוא מציאות בדרום אמריקה והסביבה (ולפני כן קנינו את כל נבחרת ספרד הצעירה), אבל זאת פעילות דיי צדדית שממש לא סותרת קניית כוכבים כשיש בכך צורך. לא נרכשו כוכבים רבים בשנים האחרונות כי במועדון חשבו, ועדיין חושבים, שאת הסגל הקיים קשה לשפר. שמונה מועמדים לכדור הזהב וכו’. אין בכך כדי לומר שמעדיפים לפתח ילדים בני 18 לעומת קניית גלקטיקוס.

לא יודע אם הכוונה גם אליי אבל אני לא רמזתי בשום מקום שאין מספיק כסף. פשוט השקעה יותר חכמה במקום להתחיל למדוד איברים אל מול השיחים.

אם נפסיק למדוד אברים מול המתחרים שלנו נפסיק להיות ריאל מדריד, זה כ"כ פשוט.

שני הסנט שלי לדיון:
פלורנטינו בעצמו אמר שרכישת פיגו וזידאן בעבר הייתה הימור מסוכן פי כמה מאשר פעולה כזו בימים אלה.
אני חושב שעדיין הרבה יותר קשה להגיע להסכם מול קבוצה גדולה על מכירת הכוכב שלה, לצורך העניין הניסיון להוציא את אמבפה מפ.ס.ז’ - לעומת סיכום תנאי השכר שלו.
מדרגות שכר הן משהו ברור בעולם הכדורגל. שחקנים חופשיים נהנים מההפקר (הדוגמא הראשונה שזכורה לי בראש: כריסטוף מצלדר שהגיע אלינו בקיץ 2007), ומנגד לסכום ההעברה תמיד יש קשר וגם זה משחק תפקיד. אם אמבפה יגיע בטריליון יורו אין היגיון ואין סיכוי שהוא ירוויח כמו לוקה מודריץ’ ואחרים. אני חושב שהשכר של בייל פחות רלוונטי, במועדון הבינו שזו הייתה טעות.

אגב, זה קצת מחזור של דיון ישן אבל איזה שחקנים אפשר למכור בסגל הזה ובהרבה כסף? אני מניח שרוצים שאיסקו יישאר, כנ"ל לגבי אסנסיו ואני לא רואה את המועדון ממהר למכור את אודגור או אחד הילדודס הברזילאים. לגבי חאמס ובייל יש הסכמה שנסתפק בעיקר בפרידה מהשכר שלהם. רוצה לומר: מריאנו דיאס היה רכש שגוי, כך גם אודריוסולה לדעתי למרות שהרווחנו מההשאלה של אשרף, אפילו אנדריי לונין. תוריד גם את רודריגו וזה מאה מיליון יורו.

בימים האחרונים היו כמה דיווחים בספרד על התעניינות של ריאל בקמאוינגה.
לא יודע איפה זה עומד ועד כמה זה רציני, אבל אני מקווה שריאל תצליח לסגור עסקה יחסית מהר.
יש יורו בקיץ. בהנחה שהבחור הולך לשחק ולהראות יכולת גבוהה המחיר יקפוץ בצורה משמעותית וככל הנראה זאת תהיה תחרות בין כמה מועדונים.
את הכישרון העצום ניתן לראות כבר עכשיו. כדאי לנסות להגיע לעסקה יחסית מהר.

הוא לא ישחק ביורו, במקרה הטוב יוזמן להיות נער פוסטר בקצה הספסל.

המחלוקת מתחילה בקביעה שזאת השקעה חכמה, לעומת קניית כוכבים שהיא השקעה לא חכמה. טיטי צודק - צא ולמד איך ריאל מדריד הפכה למה שהיא עוד משנות החמישים. זה אכן קרה בזכות השקעות חכמות אבל לא מהסוג שאתה מתכוון אליו. כנ״ל לגבי העת החדשה עם פלורנטינו, בשתי הקדנציות.

בכלל, לא מבין את ההנאה שיש לאוהדים מ״השקעות חכמות״ ופיתוח שחקנים. בייחוד כשברור שכמעט אף אוהד לא באמת מבין או מנסה להעמיק בפן הפיננסי של המועדון. מניין ההנאה הגדולה לראות את ויניסיוס גדל להיות כוכב לכאורה, ובדרך גורם לנו להפסיד נקודות, לעומת רכישה של שחקן כמו כריסטיאנו?

קודם כל ברור שיותר קשה לגרום למועדון גדול ועשיר להסכים לשחרר שחקן מוביל למתחרה. אבל אחר כך, הבעיה היא לא להגיע לסיכום עם השחקן אלא להשלכות של זה: היררכיית שכר ומקרים כמו זה של בייל, שתוקע אותנו כבר כמה שנים כספית ומקצועית עם החוזה שלו. אלה השלכות משמעותיות יותר מתשלום 50 או 70 או 110 מיליון יורו דמי העברה על הזאר או פוגבה.

כתבת שאם אמבפה נרכש בהרבה כסף זה ברור שהוא צריך להרוויח יפה, אבל עובדתית זה לא נכון: ריאל מדריד הסכימה לשלם עבורו 180 מיליון יורו בלי לחשוב פעמיים, אבל פשוט לא יכלה להתקרב לחוזה שהציעה לו פס״ז. לא כי אין לה כסף אלא כי… היררכיית שכר.

אם ההשקעה חכמה או לא ואם כל התוכנית הזאת תעבוד או לא אנחנו לא יודעים בשלב זה. ריאל מדריד הפכה להיות דיאל מדריד כשהיה אפשר לקנות כל כוכב שיש ועדיין לשמור על מאזנים סבירים. היום יש לנו הרבה מתחרים מבחינה כספית, ואנחנו לא יכולים לבזבז יותר מהם בקלות. ברצלונה נכנסה למשחק, פריז, והסיטי. גם היונייטד מדי פעם ויובנטוס גם היא קנתה את רונאלדו במחיר לא נמוך מאיתנו. היום אנחנו לא יכולים לכפות על אף קבוצה למכור לנו שחקן.

אני מניח שאם היה אפשר, אמבפה, דה ברוינה, סטרלינג, סלאח, קאנטה ואן דייק ועוד כבר היו משחקים בריאל מדריד. אבל אי אפשר לקנות את כולם, ואם אנחנו רוצים להיות הקבוצה הטובה בעולם אנחנו צריכים להמציא מחדש את הגלגל, ולא להילחם עם הכלים שכבר יש לכל שאר הגדולות.

מסכים לגבי שורש המחלוקת. הייתי יותר מגדיר את המחלוקת מה תקרת היכולת של הצעירים שלנו. אני חושב ש2-3 מהם יגיעו לרמת וורלד קלאס, אתה חושב אחרת, שאם אחד מהם יגיע לרמת איסקו (שזו עוד מחלוקת מה הרמה של איסקו) אז עשינו את שלנו.

אני חושב שאם אנחנו מוכרחים להמשיך את הדיון, הוא צריך להמשיך בכיוון של מה תקרת היכולת של הצעירים שלנו ולא מה הדרך של המועדון. מן הסתם, אם הצעירים שלנו יהפכו לטובים בעולם לא נצטרך לקנות כוכבים מבחוץ. אם אתה אכן תצא צודק, אז נצטרך באמת להכניס את היד לכיס, נבטיח לעצמינו 2-3 כוכבנם במחיר מופקע, בדיוק כמו כל שאר הגדולות.

תקווה לעתיד טוב יותר. מן הסתם, כשאתה קונה את קסמירו בכמה שקלים והוא סוגר לך עמדה לעשור, או למשל וראן או מרסלו, הכסף שלא השקעת על שחקן אחר במקום מתפנה להשקעות אחרות.

אתה מפספס את הנקודה, ההנאה היא לא מהדרך, ההנאה היא מהתוצאה. אם נראה את ויניסיוס באמת מממש את הציפיות ממנו, בשבילי זה יהיה סיפוק אדיר! הוא מהשחקנים שהילדודס פותחים בשבילו טלוויזיה, הוא שווה הרבה כסף מהבחינה הפיננסית ואם הוא גם יהיה אחד הטובים בעולם זה יהיה הישג עצום בעיניי.

נכון, אבל זה שם וזה קיים גם אם אנחנו פחות מתעניינים בזה. כמו שאתה משפץ בית ומחליף את האינטלציה והחשמל, רובם לא באמת יראו את הצינורות מתחת לבלטות אבל אם אתה לא תצטרך לעקור את הבלטות ולהחליף את הצנרת יהיה לך יותר כסף בעתיד להשקיע בעיצוב.

כשאתה אומר אתם אתה מתכוון אליי ולחברה שאני מתווכח איתם? כי זה מעולם לא מה שטענתי.
כן טענתי שהיא לא יכולה כמו פעם, ולראיה רק הזאר פה ולא גם ניימאר וגם אמבפה באותו קיץ (סטייל אלונסו, קאקה, רונאלדו ונוספים באותו קיץ).

אין נכון, לא נכון, יש יכולת. התפוצצה לה בועת הסעיפים שחרור עקב העברת ניימאר, מאז יש הרבה מעבר לכסף, כי המועדונים לא מוכנים לשחרר

אתה לא יכול להוכיח נקודה בדרך של השוואה לקיץ הכי מטורף מבחינת רכישות בתולדות הכדורגל (לא רק המועדון שלנו). אפשר לחילופין להשוות לקיץ אחד לפני ולטעון שהזארד זה הרבה יותר מדיארה וגראנרו ולכן אנחנו דווקא יכולים לרכוש הרבה יותר מפעם.

שחקנים שנקנו להרכב בין 2010 ל2014 (שם בצד את עונת הגלאקטיקוס): אוזיל, חדירה, די מריה, מודריץ, בייל. (כל אלה בשנים שמיד אחרי שהבאנו את רונאלדו, בנזמה, אלונסו, קאקה)
שחקנים שנקנו להרכב בין 2015 ל2020 (מדובר בשנה יותר אגב): קרוס, חאמס, הזאר (כולם אגב הגיעו כמחליפים ישירים עקב מכירה)

עכשיו תזכרו 2 נקודות:

1. מדובר בפרק זמן של 5 מול 4, מדגיש עוד יותר את ההבדל.
  2. הפרק זמן הראשון הגיע לאחר קיץ משוגע.
  1. תחבר את סכומי הרכישה של שתי הרשימות ואז תשווה
  2. יש לציין שלא הבעתי את דעתי, רק טענתי שכמי שקורא את הדיון אני לא יכול להתייחס למה שכתבת כהוכחה
  3. לדעתי - יתכן מאד שיש שחקנים חדשים (מצד שני גם ההפך, למשל איטלקיות שלא במשחק, לפחות עד לא מזמן אז העבירו שם את חוק בקהאם), אבל זה בטח לא קיצוני כמו שאתם מתארים זאת

ותשווה את התקופות, פרט חשוב מאוד. 70 מיליון היום ואז זה לא אותו דבר

למה, כי מחירי השחקנים עלו? אז מנגד אטען שהזארד היה שנה לסוף חוזה ומבוגר בעוד שכריסטיאנו היה צעיר ולכן הזארד דווקא עלה לנו הרבה יותר אבל הבאנו אותו בכל זאת. וכמה שווה קרוס? הרי הוא לא באמת שווה 30 מיליון נכון?

הנקודה שלי היא שאין שום דבר מדעי במדידה שלך. אני יכול לתת מאה טיעונים לשני הצדדים.

נ.ב
איפה קורטואה ברשימה, שחקן שעלה יותר מאוזיל ודי מאריה ביחד

סטרלינג לריאל? למרות שהעמדה כבר תפוסה על ידי הזאר אני מעדיף את סטרלינג.
ובאותו הקשר, כמה האפשרות של הזאר כקשר התקפי יעילה לדעתכם? גם על ניימאר דובר רבות וגם זו אותה עמדה.

הידיעה הזאת מהסאן.

אפשר לדבר על זה גם כפנטזיה… ריאל כבר התעניינה בו בעבר, ואם העונש של סיטי ישאר אז לדעתי היא די בכיוון של התפרקות, הרבה דברים יוכלו לקרות.
אגב, העונש הזה הוא גם מה שיקטין את הפריימיר ליג בחזרה, ליברפול אחת מעל כולם ואם סיטי הסתמנה כקבוצה שתוכל לתת פייט, מעין ריאל-בארסה של העשור האחרון העונש הזה ביטל את האפשרות, יונייטד וארסנל לא בכיוון, וטוטנאהם וצ’לסי גם לא נראות כמעצמות העשור הבא.

צריך לזכור את שחקני ההרכב והסגל בשנים האלו; בינוניים מאוד במקרה הטוב. להחליף את גראנרו ודיארה בחדירה ומודריץ’ למשל זהו דבר רצוי ואף הכרחי. להביא את פוגבה ואגוארו שיחליפו את קרוס ובנז/היגוואין לא כזה קריטי… או כמו שגיא כבר טען, המועדון לא רוכש כוכבים להרכב כי כבר מככבים בו כאלה.

אם כבר מפנטזים על לנצל את העונש של הסיטי אז לחלוטין דה בריינה. חלום רטוב. אני מעדיף לא לחיות באשליות כי החזרה למציאות אף פעם לא נעימה. אם אחד משניהם יגיע זו תהיה הפתעה נעימה מבחינתי.

אגב התפרקות תאורטית של סיטי (ואגב2 - ייתכן שהערעורים ימשכו לעונה הבאה וגם בה הם ישתתפו באלופות) - הם יש חוק כלשהו או פירצה שמחייבים את סיטי לשחרר מישהו מהשחקנים האלה בכלל? הרי פסז’ בכוח החזיקה את ניימאר, וראטי, קבאני, ראביו ולוקאס מורה, את חלקם על היציע, ולא היה להם דבר לעשות כי כסף הוא לא פרמטר בפריז.

אם כך - מה אכפת לסיטי להחזיק את כל הסגל בכוח?