בתאוריה זה לא אמור להיות צעירים אל מול כוכבים. בקבוצה מתוקנת ויניסיוס לא האקס פקטור.
3 שחקני האגף הטובים שלנו בסגל עם פציעה/מעבר ענף (הזאר, אסנסיו, בייל) לכן נשארנו עם ויני כאקס פקטור.
להערכתי, אם בקיץ יגיע אפילו שחקן התקפה 1 בלבד וקשר אחורי מחליף, זהו, נפתרו לנו כל הבעיות האמיתיות בסגל.
הקישור שלנו עונה הבאה עם ואן דה ביק, אודגור ופדה כבר יהיה מוכן לכל תרחיש.
ההגנה שלנו טובה ועמוקה, עם חאכימי שיצטרף אגב ימין שלנו די סגור, רק בצד שמאל אחד מזדקן והשני עדיין לא נכנס לנעליו.
בהתקפה, מספיק אחד מאבמפה סאנצ’ו ודומיהם ונהיה עם התקפה כזו
אמבפה/סאנצ’ו - בנזמה - הזאר
כשעל הספסל מחכים: אסנסיו, ויניסיוס, רודריגו, לוקאס, בייל, יוביץ ומריאנו. אפילו יש פה מקום למכור את בייל ולהשאיל את צמד הברזילאים (הייתי מוכן לסחוב עונה עם לוקאס ואסנסיו כגיבוי על מנת ששני הברזילאים יתחשלו איפושהו).
גם עונה הבאה עם ההגעה המסתמנת של ואן דה ביק ואודגור יהיה לנו קישור עמוק בטירוף, לכן מעריך שנראה לא מעט את ה442.
בהנחה המאוד סבירה שיגיעו: אמבפה/סאנצ’ו, חאכימי, ואן דה ביק, אודגור.
מכירת החיסול שלי היא זו: מודריץ, בייל, איסקו, ויניסיוס (השאלה), רודריגו (השאלה)
אגב, הלוואי שלצד כל זה יגיע גם חלוץ חוד, או שאולי ניסוי של אמבפה כחלוץ חוד יצליח ונעיף את בנזמה מפה כבר.
כמה ימים בלי העברות ומלפפונים זה יותר מדי כנראה, בטח בתקופה המצערת הזו שאין כדורגל באמת. אז המארקה וה-AS חוזרים ובגדול מה שנקרא עם התכנון של ריאל מדריד מודל 2020/21:
בשער המארקה הלכו על “שבע המשימות” של הקבוצה לקראת הקיץ. נכתב שהחתמת חלוץ בעל שיעור קומה נמצאת בראש סדר העדיפויות, קיימת אפשרות ממשית להחתמתו של דוני ואן דה ביק ויש הסכם עם אייאקס. גם החזרתו של מרטין אודגור שבלט בריאל סוסיאדד העונה עומדת על הפרק, בעוד לגבי אשרף חכימי המושאל לבורוסיה דורטמונד יש סימני שאלה. ומה עם הסגל הנוכחי? ההמשכיות של לוקה מודריץ’ עדיין תלויה באוויר, הבלאנקוס צריכים לקבוע מי יהיה השוער השני - אפונס אראולה או האוקריאני הצעירי אנדריי לונין שרק מסתובב בהשאלות, ונראה שדני סבאיוס יושאל שוב או יימכר לצמיתות.
בשער “אס” התייחסו לפול פוגבה. “זה עכשיו או לעולם לא”. הצרפתי הרי מסיים את חוזהו במנצ’סטר יונייטד בקיץ הבא. זינדין זידאן, שחלם לצרפו בכל קיץ מאז התמנה למאמן הבלאנקוס - צפוי לעשות ניסיון אחרון, והאפשרות שיגיע כמובן תשפיע על ההחלטות האחרות שייעשו במועדון. ואת ההצהרה של סוכנו מינו ראיולה (“אשמח להעביר לריאל כוכב גדול הקיץ”).
אל תהיו עייפים, יאללה, תבנו את הקבוצה של 2021, או בקצב הזה - 2022. אני, בקצרה: להיפרד ממודריץ’ כשהוא לא מבזה את עצמו, לא לחכות, סבאיוס לא משהו מיוחד. אשרף - ברור, והולאנד מטורף.
התגעגעתם להעברות? “שער המארקה” במיוחד בשבילכם - ארלינג הולאנד יגיע הקיץ ואז קיליאן אמבפה בקיץ 2021. “קשה אך לא בלתי אפשרי”, נכתב על התכנון של זינדין זידאן. חלוץ בורוסיה דורטמונד (40 שערים העונה, רק רוברט לבנדובסקי הבקיע יותר ממנו בקבוצות+נבחרת) יכול להגיע בקיץ בתמורה ל-75 מיליון יורו [בבילד הגרמני “ענו” לפרסום וכתבו שזה לא נכון והסעיף הזה קיים רק לקיץ 2022], בעוד כוכב פ.ס.ז’ לא צפוי לחדש את חוזהו (עד 2022). עוד נכתב, ב-AS, שזידאן מחפש קשר אחורי שייתן מנוחה לקאסמירו. אנגולו קאנטה מצ’לסי הוא השם הגלאקטי וכן עוד שני צעירים הוזכרו: אדוארדו קמאבינגה רק בן 17 אבל כבר מבוקש בכל רחבי אירופה. גם בובקרי סומרה שלכד את עיניו של יורגן קלופ.
אני חושב שהגיע הזמן לרענון בקישור, להנחית שם “וורלד קלאס” אמיתי ולא איזשהו כישרון צעיר שאולי יגיע לרמה הזאת ואולי לא. אני חושב שזה הכיוון גם במועדון, הבעיה היא שמבחינתם אותו הוורלד קלאס הוא פול פוגבה.
אם לא הייתה קורונה הייתי אומר שיש המון אופציות בעמדה הזאת בשוק אבל אין לי מושג מה תהיה ההשפעה של הנגיף על המצב.
אם זה היה תלוי בי הייתי הולך על סרגיי מילינקוביץ’- סאביץ מלאציו. לוטיטו יקפוץ על ההזדמנות למכור אותו לקבוצה מחוץ לאיטליה.
לא נראה לי שמלינוקביץ’ סאביץ’ הוא וורלד קלאס מוכח. בכל מקרה פדה היה הרענון של השנה ויש גם את אודגור, בהנחה שלקבוצה לא יהיה תקציב בלתי מוגבל חיזוק להתקפה הצולעת קריטי בהרבה לדעתי.
העמדה היחידה שלא ברורה בהרכב שלנו היא צד ימין בהתקפה.
ודווקא לגבי העמדה הזאת אין שום שמועות. כלומר יש, מדברים על אמבפה, אבל זה לא נראה ריאלי בכלל לקיץ הקרוב.
אני עוד מייחל לרגע שהשם סאנצ’ו יעלה אצל ראשי המועדון.
הכדורגל עדיין לא חזר באמת, אז בינתיים קצת הפוגה מאימונים וראיונות לקוניים: בשער ה-AS נכתב (אתמול) ש ריאל מדריד עם עין על ג’יידון סאנצ’ו , נשמע דיווח קצת לא אמין, ובכל-זאת: נכתב שסאנצ’ו היה קרוב-קרוב להצטרף לריאל ב-2017 אבל במועדון רצו תחילה שיישחק בקסטיליה ולכן זה לא התממש. נכתב שיש יחסים מעולים בין ריאל ודורטמונד (השאלת חכימי לדוגמא), ודעתו של השחקן תהיה מכרעת. מנצ’סטר יונייטד שואפת להפוך אותו ל’כריסטיאנו רונאלדו החדש’. סאנצ’ו שחקן שיכול לשרת את המועדון במשך עשור והציג עונת שיא עם 17 שערים ו-17 בישולים בליגה. ריאל תרצה להחתימו בקיץ 2021 וכך כל הצדדים יהיו מרוצים.
אני חושב שעם כל הכבוד לכך שאמבפה הוא החלום, אי אפשר להתעלם מסאנצ’ו. אסור ‘להקריב’ עוד שנה. לא הייתי רוצה לראות את אשרף כחלק מעסקה כזו, אבל לדעתי סאנצ’ו הרבה יותר ריאלי. מהיר, דריבליסט, חכם, מספרים מטורפים למרות שהבונדסליגה היא חגגה אחת גדולה. אמבפה יוכל להגיע יותר מאוחר ולהיות ה-‘9’ שלנו
כל הכותרות האלה בעיתונות הספרדית על סאנצ’ו, הולאנד, אמבפה וקמאבינגה נראות מנותקות מהמציאות. קשה לי לראות את המועדון מוציא כסף הקיץ כל עוד הקורונה ברקע. במיוחד עם הוצאות העתק על חידוש הברנבאו.
בדיעבד זאת הייתה טעות ענקית לא לתת לבייל שחרור בחינם לסין בקיץ שעבר. גם ההתעקשות לא למכור את חאמס לאתלטיקו תמורת 25-30 מיליון יורו תעלה ביוקר. רק החיסכון על המשכורות של שניהם היה יכול לעזור מאוד למועדון בתקופה הכלכלית הזאת.
בצד החיובי יש לנו אפשרות להתחזק גם בלי להוציא אגורה הקיץ. אשרף, אודגור ורגילון כבר מעמיקים את איכות הסגל.
כתבתי על סאנצ’ו יותר מנקודת המבט שלנו כאוהדים - כדאי\לא כדאי\מתאים או לא מתאים או במילים אחרות עד כמה מוכנים לחכות לאמבפה. ברור שהאנגלי יותר ריאלי. אתייחס רק לשם אחד שעלה: אני לא יודע כמה הולאנד רלוונטי ואם במועדון הסתכלו עליו, זו עונה אחת פסיכית, מה שכן אני מאוד אוהב אצלו את הטירוף והרעב לגולים, הוא נולד בשביל זה, אפשר להשוות לשפת הגוף של בנזמה?
כל השחקנים שצויינו שיחזרו מהשאלות (מקווה שאף אחד לא מצפה למשהו למשל מדני סבאיוס - למכור במהירות) יוסיפו לנו איכות ועומק. אף אחד לא מגיע בצורה בלתי מעורערת להרכב הראשון ולא יפתרו את הבעייה הכי גדולה שלנו - הגולים. אודגור ישחק אצלינו פחות אם בכלל ולא יציג את המספרים כמו סוסיאדד. אשרף קיצוני סופה שיכול לבשל יותר מקרבחאל אבל אין ממש מי שינצל את זה. חבל שקשה למחות על מדיניות המועדון, בגלל הקורונה, אבל בייל חייב ללכת.
המצב טיפה מתסכל. לאהוד את ריאל מדריד אמור להיות מלווה בקבלה שנתית של כוכבי ענק וכבר שנים לא רכשנו אחד, מעבר להזאר שלא רק שנכשל העונה, אלא גם מרגיש שהוא לבד זה לא קרוב ללהיות מספיק. בכלל, הקבוצה לא במצב טוב מבחינת הסגל כבר שנתיים (רבים יגידו שיותר) והנה כבר מתחילים הקולות שגם שנה הבאה תהיה דומה.
כל שנה מאז שהתפרסם, אמבפה מופיע על כותרות העיתונים כרכש הגדול של הקיץ ואז כחודש, חודשיים לפני מתחילות הידיעות שהחליטו לחכות עוד שנה וזה מתחיל להיראות לי מכוון. כל שנה מחכים לשנה הבאה לאמבפה וכביכול זו הסיבה שהסגל לא מתחדש כבר שנים. מרגיש כמו אסטרטגיית “הנה הנה, עוד מעט” כדי להסית את תשומת הלב מהרכישות שלא מתבצעות. זה מה שאני חושב שקורה כרגע גם עם סאנצ’ו.
הרי פירמה כמו ריאל מדריד אמורה להעסיק את הצוות הטוב בעולם. לא יכול להיות שחברי קהילת ריאל מדריד ישראל (וכבודנו במקומנו מונח) שמים לב לתלות בקסמירו, בסירוס הפרטי של בנזמה והכללי של כל ההתקפה והמומחים שעובדים במועדון באמת חושבים שהסגל במצב נהדר ונותנים לו עוד ועוד עונות לרוץ בצורה הזו.
לדעתי סביר שמדובר באסטרטגיה מוכוונת שמאפשרת עסקית, להמשיך לתחזק את המותג, ולחסוך עלויות על שחקנים חדשים. אולי זה אפילו נכון כי ברצלונה בחסות הנהלתה נחלשה מאוד ובאירופה אמרנו את שלנו בשנים האחרונות ואם יש צורך כלכלי, אולי זה נכון. העניין הוא שעכשיו הקורונה באה בול כדי, ככל הנראה, לתת גושפנקא סופית על עוד קיץ נטול רכש נוצץ עבורנו, אם בכלל. טיפה מתסכל.