דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אני יכול לומר בעדינות שככל שאני רואה אותו יותר כך אני מעריך אותו פחות.

לפעמים עצם הדרישה של סכום מופרך היא חלק מאסטרטגיית השיווק. אין ספק שאמבפה שחקן כדורגל מעולה וזה יהיה מפתיע אם למשל לא יהיה חבר קבוע בשלישיית כדור הזהב, אבל הסכומים שנדרשים עליו מופרכים וסביר שזו הסיבה העיקרית שהוא עוד לא הגיע. מחכים שנתקרב לסיום החוזה ונשלם סכומים נורמליים.

בסכום של אמבפה בלבד אפשר להביא 3-4 וורלס קלאס אחרים. אין בכלל התלבטות.

העניין הוא שלא נדרש עליו שום סכום - הוא פשוט לא עומד למכירה. הסיבה שהוא לא כאן היא שלפני שלוש שנים הוא בחר בהצעה של פס"ז ולא בשלנו. ריאל מדריד הציעה למונאקו את אותם 180 מיליון יורו שהציעה פס"ז.

אם אמבפה יחליט שהוא רוצה לעבור אלינו זה יקרה מתישהו בשנתיים הקרובות, עד תום החוזה שלו בקיץ 2022. ריאל מדריד תשלם מה שיידרש. בצדק או לא זה סובייקטיבי, אבל אם הוא אכן הולך להיות חבר קבוע על הפודיום של כדור הזהב - ולדעתי הוא בהחלט יהיה כזה - הסכום פחות חשוב. 50 מיליון לפה או 100 לשם הם זניחים ביחס לתרומה של כוכב על במשך עשר שנים. מקצועית, כספית ומותגית. היו מספיק העברות יקרות בהיסטוריה שלנו שהוכיחו את זה.

הבילד טוענים שלברקוזן סירבה ל80 מיליון יורו על האברטץ, ורוצה 100. להביא.

לגבי אמבפה - מה אני אגיד לכם, הלוואי. אני דיי השתכנעתי שהוא לא זה שיעשה את ההבדל לבד. עם הזאר טוב וחלוץ נורמלי הוא יכול להיות ענק, אבל זה לא השחקן שחשבתי שהוא, כזה שאפשר לשים את כל הביצים בסל שלו.

אני רק מקווה שהגעה שלו לא תסנדל אותנו כלכלית להתחזק היכן שנדרש ללא קשר אליו. עד לא מזמן זה לא עניין אותי.

הוא לא יעשה את ההבדל לבד ואני מבין למה אתה מפקפק בו מקצועית, אבל יש מחסור בכוכבים בעולם מאז ניימאר והוא בולט מעל כולם. יש משמעות לנוכחות של כוכבים בקבוצה שלנו, רצוי שזה יתאים גם מקצועית אבל צריך לזכור שכל שחקן אפשר להפוך לקשר אחורי וכאלה תמיד חסר אצלנו :slight_smile:

בקהאם ובאפטיסטה דאבל פיבוט מה שנקרא…

הבעיה של הכוכבים של היום זה רונאלדו ומסי, בגלל שאלה שיחקו באותו הדור ולאורך כ"כ הרבה שנים תמיד משווים כוכב חדש אליהם וזה לא הוגן, אמבפה לא יהיה מסי וכנראה גם לא יתפתח לרונאלדו(מספרים שהוא התחבר טוב לניימאר, לא החומר ממנו עשוי רונאלדו), אבל אמבפה כנראה יותר טוב או שווה לכל שחקן אחר שמשחק היום כדורגל, הוא מהיר חזק ויודע לשים כדור ברשת, בדיוק מה שחסר לנו.
בתחילת העונה אני כתבתי שמבחינת כדורגל וכישרון נטו שאני מעדיף את ניימאר, אבל ניימאר נפצע המון גם העונה ולכן אמבפה הוא קנייה עדיפה, הוא גם הרבה יותר צעיר.
בנוסף לאמבפה חייבים עוד שחקן התקפי יצירתי(קשר התקפי או חלוץ שלישי) וקשר אחורי מחליף.

טיטי בהכל אני מסכים איתך חוץ מזה שאמבפה לא עשוי מהחומר של רונאלדו (וגם ההעדפה לניימאר את האמת). אם נעזוב רגע את האקסיומה שמהחומר של רונאלדו קורץ רק רונאלדו, מה שנכון, אמבפה בהחלט עושה רושם של כוכב גדול, מקצוען אמיתי ושאפתן מאוד. חברות עם ניימאר זה לא הכל, במגרש הוא נותן הכל ולילד בן 21 נותן מספרים הזויים. אולי לא יהיה רונאלדו אבל כמו שציינת נכון, כולם בדור הזה בצילם של שני הענקים.

גם מסי התחבר לרונאלדיניו וניימאר, האם הוא פחות מקצועי?
לא שופטים כדורגלן לפי החברים שלו, בטח בהתחשב בכך שכדורגלנים לא כל כך בוחרים את חבריהם לקבוצה.

מסכים עם התפיסה הכללית שאמבפה לבדו לא יעשה שינוי. אבל צריך לזכור שאמבפה לא לבד, הזאר כבר כאן וימיו של בנזמה ספורים(במהרה בימינו). מכאן שקבוצה שתכלול את הזאר אמבפה ואולי עוד שחקן משמעותי היא כבר קבוצה עם התקפה די טובה.

נקודה נוספת היא הצפייה שלנו מהכוכבים הגדולים. נכון להיום אין כוכב שיכול לסחוב על עצמו קבוצה לבד, ונראה שאנחנו חוזרים למצב שבו הכוכבים חוזרים למצב של טרום עידן החייזרים. אוף טופיק: גם ניימאר לא הוכיח את עצמו כשחקן שיכול לסחוב קבוצה לבד.

סאנצ’ו ואמבפה- שניהם מסיימים חוזה ב30/60/2022.

תוקף החוזה של סאנצ’ו פחות קריטי כי הוא משחק ב feeder club בניגוד לאמבפה. לא רואה אותו מגיע כי זה אומר חד משמעית שהמועדון מוותר על כל הויניסיוסים והאסנסיואים. אותי אישית גם הלאום שלו קצת מרתיע. אבל בכדורגל אין ספק שהוא ענק.

מסכים לגבי שאר הדברים, צריך לתפוס כוכבות קצת אחרת בימים שאחרי כריסטיאנו ועל ההוא בכלל אין מה לדבר. נסו לספור כוכבי על אמיתיים בין הדור של ניימאר והזאר לאמבפה. 7-8 שנים של ואקום. אפילו הכוכבים שזרחו מאוחר כמו דה בריינה, סלאח ומאנה כבר באזור גיל 28. במצב הזה אמבפה הוא כוכב-על, למרות שבגדול מדובר בבחור שרץ מהר ושם גולים ולא בגאון או דריבליסט מהסוג שנירו אוהב.

לדעתי בין אמבפה להזאר יהיה שילוב מעולה. הם בדיוק בדיוק משלימים זה את זה, גם רגילים לשחק בעמדות שונות וגם נותנים פלוסים אחרים, הראשון יותר מהירות וקילריות, והשני דריבל וחוכמה.
רק צריך שחקן שלישי שלא יהיה בנזמה ואנחנו בטופ שוב.
אולי אפילו אמבפה ישחק בחוד ואסנסיו בימין וכך הוא יפרח כשאור הזרקורים לא מכוון אליו

התייחסתי יותר בהיבט המחיר שדורטמונד ידרשו מאשר בהיבט היכולת לשחרר את השחקן מהמועדון לו הוא שייך. זה מתקשר גם למחסור בכישרון ולאפשרות של דורטמונד לדרוש(ולקבל) סכומים גבוהים. בכל מקרה נראה שאם דברים יקרו הם יקרו רק בקיץ הבא.

לעניין השדרה הצעירה של המועדון- מאמין שהמועדון בסוף רואה בהם ככלי מיקוח כדי לקנות את אותם כשרונות על.

אמבפה-נירו: נראה לי שאחרי שנות בנזמה ופינוי השטחים(והשנתיים בלי רונאלדו) הוא למד לאהוב ולהעריך גם כאלה שרק מבקיעים. ואם לא… העונה תכף חוזרת.

תמיד הערכתי כאלה שרק מבקיעים, הייתי הטרמפיסט עליהם בשכונה :wink:

מה זה כל הדיבורים בתקשורת על קאי האברץ? סתם שמועות קיץ רגילות? הוא באמת שווה 100 מיליון יורו שלברקוזן רוצה עבורו?

נראה שהוא משחק בדרך כלל בתור חלוץ שני או קשר מתחת לחלוץ. אין אצלנו עמדה כזאת בשיטה של זידאן.

אף פעם לא ראיתי אותו משחק אז אין לי שום דעה לגביו. מבחינת מספרים יש לו 12 שערים ו-6 בישולים בליגה. לסאנצ’ו יש 17 שערים ו-16 בישולים. לאשרף יש 5 שערים ו-10 בישולים.

על פניו לא מלהיב במיוחד. מה אומרים?

חכה, עוד לא הכרנו את שיטת 6 הקשרים.

אחלה שחקן, אבל עמדה לא כ"כ נחוצה לנו. אלא אם כן רוצים לוותר על אודגור ורינייר.

יש דיבורון על אשרף לאינטר. מקווה שזה חירטוט, אבל במידה ולא - זה הזמן להפסיק עם ההתנהגות האצילית שסבלנו ממנה בשנים האחרונות ולתת לו שתי סטירות.

נשמע רציני מאוד ומדווח במקורות אמינים במיוחד.
הדיבור הוא שהוא לא רוצה לחזור כשחקן ספסל, מסכים אבל שלפעמים צריך להפסיק עם השיטה האצילית ולהראות קצת פחות רחמים לאשרף ולאינטר שלפי הדיבורים תשלם 40 מליון יורו, סכום נמוך בשביל שחקן כמוהו

סקיי ספורטס מקור שהוא רמה אחרת מעל הזבלונים באנגליה אבל זה לא תורה משמיים, לא הייתי חורץ גורלות. במשחק גדול כמו קלאסיקו\חצי גמר צ’מפיונס אני כן עולה עם קרבחאל בלי לחשוב פעמיים כי הוא מאוזן יותר ויש לו עונה טובה. הפאק האמיתי כאן היה הרכישה המיותרת של אודריוסולה. זידאן לא יכול להבטיח לו להיות ב-11. מבין את החששות של אשרף, לדעתי במקרה הזה ‘אין אשמים’ ועונה נוספת כמושאל לא באה בחשבון כי הוא מיצה את עצמו שם. אני לא חושב שאם היה מגיע אלינו אז גם נגד כל החטאפה והאוססנות הוא היה נראה טוב כמו בדורטמונד מכל מיני סיבות מגוונות. צר לי אם לא יחזור ומקווה שיימכר במחיר גבוה יותר, לחלוטין.