דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

דווקא אני חושב שאין כל כך מנוס מלתת לשרף ללכת.
אבל, ויש כאן אבל גדול, חובה למכור עם אופציות רכישה. נניח למכור ב40 עם אופציות רכישה ב50.
אופציה נוספת היא השאלה נוספת.
במילים אחרות לתת לו עוד קצת שפשוף ודקות בקבוצה טובה ולהמשיך לתת אמון בקרבאחל שמצדיק את האמון שנותנים בו.
אשרף כבר שחקן מספיק טוב כדי לפתוח בהרכב של קבוצה גדולה. אני חושב שמעטות הקבוצות בעולם אשר הוא לא יחזק אותן. ריאל מדריד היא אחת מאותן מעטות, למזלנו או צערנו קרבאחל עדיין שחקן מהטופ העולמי, ואף אחד מהם לא יסכים לשבת על הספסל.

אופציה אחרת, להציע לאשרף להיות השחקן הראשון ברוטציות של 2 האגפים. אך במצב כזה קיימים שני חסרונות:

1. נאלץ למכור את אחד ממרסלו/מנדי.
  2. אגו, אשרף לא רוצה את התווית של שחקן ספסל ולא חושב שמספר דקות דומה לקרבאחל ומרסלו/מנדי יספק את אשרף במידה וברגעי האמת הוא ישב על הספסל או יעלה בלית ברירה.

כל מגן ימני שהגיע אלינו מאז קארבחל קיבל בהתחלה כמות דקות משמעותית. דנילו אפילו הועדף בכמה משחקים גדולים אם אני זוכר נכון. הבעיה היא שהם התגלו כשחקנים בינוניים מאוד. אם אשרף לא פוחד מתחרות, זה זמן כמעט מושלם עבורו להגיע לעמדה הזאת. קרבחל יחסית פציע ובכל מקרה מוציא המון אנרגיה וחייב יותר מנוחה. מרסלו כבר שנתיים לא סיים 90 דקות בלי פציעה, והמגן הבכיר יותר כרגע, מנדי, מתוייג כהגנתי. אשרף ישחק המון אצלנו ותוך שנתיים שלוש יוכל אפילו להשתלט על העמדה לגמרי - קרבחל בן 29 בשנה הבאה.

וכן, זה התזמון אולי הטוב ביותר שיהיה לו לחילופי משמרות בעמדה כזאת בריאל. בניגוד לשוערים וקשרים אחוריים נניח.

חייב לציין דעה לא פופולרית: בתור אחד שראה את אשרף הרבה השנה, אני לא בטוח אם הוא יהיה מסוגל להיות מגן מספיק טוב בריאל מדריד. היכולות ההתקפיות שלו פשוט מדהימות, מהירות מסחררת, סיומת טובה, אבל כמגן בהא מאוד לוקה בחסר.
לדעתי הוא תפור על מערך של 3 בלמים אותו אני בספק אם נשחק.

בתכלס, מכירה עם אופציות קנייה כמו שעשינו עם קרבחאל זו אופציה לא נוראית.

ועם זאת כמובן שאעדיף שיהיה אצלנו בשנה הבאה ולא לראות שוב את אורדיסולה.

לא מאשים את אשרף ולא את המועדון. הגנתית כמו שכבר ציינו יש לו הרבה מה לשפר ויש שחקן איכותי על העמדה שלו. מהצד שלו הגיוני לרצות להמשיך להתפתח ולא לעבור לספסל. אפילו התפקיד שמיועד לו במערך של אינטר מושלם עבורו, רק המחיר קצת משונה לי אם הדיווחים נכונים- אני בטוח שהיה אפשר וצריך להוציא עליו יותר, מדובר בקצת יותר ממה ששילמנו על אודריוזולה ודנילו.

תוצאה של הקורונה לדעתי. למועדונים יש פחות כסף לשלם, טבעי שסכומי העברות יהיו הראשונים להיפגע. הקבוצות האחרות כנראה יודעות שאנחנו נמכור במחיר כזה כי לא בונים עליו במיוחד. אנחנו נדרשים לקבל החלטה וזאת התוצאה. אני עם @Carvajal בכך שעדיין לא קיבלנו הוכחה שהוא יכול להיות מגן אצלנו.

בעסקאות הגדולות שנחתמו בינתיים(ורנר ואיקרדי) לא ראיתי ירידה מיוחדת ובשתיהן מדובר בשחקנים שבמילא אמורים לעזוב.
בעמדת הווינגבאק אשרף נחשב לשחקן מהשורה הראשונה, רק לפני חצי שנה קונטה הביא לשם את מוזס ואשלי יאנג. הייתי מצפה שלפחות יתחילו את המשא ומתן בסכום יותר גבוה. בכל מקרה אם התפתו למכור את חכימי אני מניח שזה סוף הדרך גם עבור רגילון, אוסקר(צצו כבר דיווחים) ושאר החברה. לא הייתי פוסל גם קומבינה עם תיאו הרננדז אם יש לנו ביי באק עליו, הוא הקפיץ את המניה בחזרה למעלה העונה.

לפי פבריציו רומנו , העסקה של חכימי סגורה - 40 מיליון יורו עם משתנים.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1276602477220114437
Achraf Hakimi to Inter, last details to be completed in next hours and then… deal done!

Inter and Real Madrid are going to reach an agreement about the final fee, around €40M + add ons. Hakimi has decided he wants to join Inter. Totally confirmed.

לפי דעתי עסקה די רעה של ריאל (במיוחד אם אין ביי באק ), היו יכולים להשיג יותר למרות הקורונה ומוותרים פה על שחקן צעיר שיכול עוד להשתפר מבחינה הגנתית ( התקפתית הוא מזמן בלבל הנכון ).

לורנר יש חוזה בלייפציג עד סוף 22/23 והוא נמכר לאנגליה שם יש מועדונים שיכולים לשלם יותר כסף, בטח צ׳לסי שרוצה להתחזק אחרי הבאן.

כל עסקה והסיטואציה שלה. אל תשכח שזו עמדה שאחוז קטן מהקבוצות עושות בה שימוש.

לא רואה תסריט שהוא נמכר בסכום כזה (או בכלל) בלי סעיף. ואם יש סעיף אז זאת השאלה רק בשם אחר. נחכה למשהו רשמי

מגן ימני זו עמדה בעייתית עבור הרבה קבוצות שיוכלו להעזר בחכימי גם אם היכולת ההגנתית שלו לא 100. אבל לצורך העניין סיטי שיחקה לפרקים סוג של שלושה בלמים, יובה של סארי אמנם לא משחקת עם שלושה מאחורה אבל יכולה לבנות עליו לטווח הארוך יותר(מה גם שהוא עדיף בהרבה על מה שיש שם כרגע), באיירן משחקים די התקפי ויכולים להרשות לעצמם לעלות איתו בהרכב, אפילו לפריז הוא יכול לתרום, בטח כשמונייה החליף אותו בדורטמונד.

מקווה שיסחטו קצת יותר מהעסקה הזו

בינתיים כולם אומרים שהעסק סגור ומחר-מחרתיים יהיה רשמי, חוץ ממארקה שטוענים שהכל עדיין תלוי בהחלטה של חכימי ושבהנהלה שלנו “רגועים”. לא יודע, העסקה הזאת לא נשמעת הגיונית מהצד שלנו, גם לא בימי קורונה. על שחקנים הרבה פחות טובים מאשרף לא ויתרנו ללא סעיף… זה מנוגד לכל המדיניות של השנים האחרונות. לאשרף יש חוזה עד 2022 ואין פה סיבה למכירה בלחץ.

הקלישאה לפיה “לא רוצים שחקן שלא רוצה להיות פה” היא קשקוש, חאמס העיד על כך בראיון האחרון שלו לפני כמה ימים. מוראטה לא רצה להיות פה והוציאו לו את המיץ שלוש שנים.

לא רק זה, אשרף יכול גם לשחק בעמדה הכי חלשה שלנו כבר שנים, כנף ימין, או הרכב או כמחליף.

עם כל הכבוד לאשרף,כקשר ימני הוא לא לרמה של ריאל מדריד (יותר נכון לרמה שהיא שואפת אליה כי כרגע אין לנו שם כלום).
אני יותר מאשמח לראות אותו פותח כמגן ימני או אפילו שמאלי אצלנו בהרכב כי שם הוא באמת וורלד קלאס אמיתי,אבל כקיצוני ימני פרופר להרכב? אנחנו צריכים לשאוף להרבה יותר.

אני אחלק את זה לשניים:

ראשית, וחזרתי על זה כבר כמה פעמים בעבר - מבחינתי שחקן שמפחד מתחרות מקומו לא בריאל מדריד. כל שחקן פה צריך להרוויח את המקום ולראייה שחקנים שהיו מספיק טובים והתברגו כבאנקרים בשנים האחרונות.

שנית, התנהלות המועדון בשנים האחרונות נתנה לי את התחושה שאפשר לסמוך עליהם. רוב השחקנים שויתרנו עליהם בשנים האחרונות די קרסו בקבוצות אחרות. אם במועדון מעריכים את אשרף ובונים עליו לעתיד סביר להניח שלא יוותרו עליו בקלות, אם בכלל. בטח שלא בסכום כזה.
אני מקווה שהקורונה לא הכניסה אף אחד שם לפאניקה ושאם כבר יחליטו למכור, שיעשו זאת תוך רכיבה על הבאז מהתקופה שלו בדורטמונד.

אשרף יחתום היום באינטר אחרי בדיקות רפואיות. האיזכור היחיד לסעיף כלשהו בתקשורת הוא שריאל מדריד תוכל להשוות כל הצעה שאינטר תקבל עבורו. כנראה שזה הכל. מאכזב מאוד.

יכול להיות שיש מניע כלכלי נסתר, בדומה למה שקורה עם ברצלונה? אחרת, מה הלחץ לסגור כבר עכשיו?

עסקה הזויה ביותר. למה אינטר ולא להישאר בדורטמונד/באיירן? מחיר נמוך, הלחץ לסגור ועוד בלי אופציית רכישה כשיש עוד שנתיים לחוזה, שחקן בעמדה שזקוקה לחיזוק באופן מיידי… אם אין לאינטר לברג’ נסתר אז אנחנו יוצאים פראיירים בענק.

מהלך מוזר מאוד שקשה להסביר…
אם המחיר היה 70-80 מליון/ היה סעיף קניה בחזרה, הייתי מקבל את העניין. אבל מכירה ב-40 מליון של נכס כזה זה מהלך ממש מוזר, אני באמת תוהה אם יש איזשהו מהלך נסתר מאחורי הסיפור הזה, כמו איזון מספרים או משהו כזה.

הזוי שאנחנו שילמנו יותר על שחקן כמו מנדי ,עם היסטוריית פציעות ארוכה, ומוכרים שחקן שהרשים הרבה יותר בסכום נמוך יותר.

העובדה שאשרף פחות מתאים לשיטה של 4 בהגנה והוחלט למכור אותו עוד אפשר להבין. הסכום הנמוך זה פשוט שערורייה. על כל שחקן סתמי בליגה כמו אודריוסולה או יראמנדי אנחנו משלמים 30 מיליון יורו ויותר. איך אשרף עולה רק 40 מיליון?! שחקן צעיר אחרי עונה מפלצתית עם ביקוש גדול. כמה פראיירים אפשר להיות? ולחשוב שברצלונה מצליחה למכור את מלקום ופאוליניו בסכומים גבוהים יותר.

תמיד נחמד להיות “אור לגויים” במכירות גרועות :wink:

נראה לי הסעיף שהוכנס זה לא למכור לברצלונה את לאוטרו בפחות ממיליארד יורו.