דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

והנה הוא חוטף מכה ראשונה:

איסקו במונדיאל הראה את מה שאני טוען עליו כבר המון זמן.
הכשרון קיים, אך מדובר בשחקן איטי שמאט את המשחק ומגביל את ההתקפה.
דוגמה מאוד דומה לו היא מסי, אך לאיסקו אין את המעלות של מסי ופה נעוץ ההבדל.
איסקו מראה יופי של השתחררות מלחץ ויודע גם לפתוח את המשחק מאוד יפה, אלה תכונות של קשר.
כמה פעמים ראיתי במשחק אתמול את איסקו מקבל כדור כשהוא תריך לרוץ קדימה והוא מתמהה בכדרור לרוחב ואחורה.
די עם השקר הזה של איסקו בהתקפה.

כשאיסקו יהיה מסי אהיה מוכן לקבל את השחקן המוגבל הזה, את השחקן שמאט את המשחק וחייב כל כדור לרגל. כי מסי אחרי זה משתחרר מ11 שחקנים וטס לשים גול. איסקו משתחרר מ3 שחקנים צובר כמה היילייטים ליוטיוב ומוסר לראמוס.

האם למישהו יש ספק ביכולות של אינייסטה? כמובן שלא מדובר בקשר התקפי מדהים, אבל זה בדיוק העמדה בה הוא שיחק כל הקריירה שלו, קשר התקפי, לצד צאבי ומעל בוסקטס. לא אילתרו אותו באגף ולא שמו אותו כשחקן חופשי למעלה על אף שהיה לא פחות מוכשר מאיסקו ואפילו מהיר בניגוד אליו (שיחק גם מהר).

לנושא אחר, אני חושב שאסנסיו חייב עונת שפשוף.
הוא אמור לגדול להיות כוכב, אבל בניגוד לרוב הכוכבים בעולם שמנסים מעבר ליכולת שלהם וטיפה אגואיסטים אסנסיו בוחר להתחבא ומפחד לקחת על עצמו הרפתקאות.
יש בזה יתרונות כמובן שאתה עם ראש על הכתפיים ולא מצפה לעבור את כל הקבוצה כל מהלך, אבל הוא חייב ללמוד מה זה להוביל קבוצה.
בריאל זה לא יקרה כי הוא לא מוכן לקחת אץ זה על עצמו, אך אולי עונה בקבוצה אחרת תשדרג אותו מבחינה מנטאלית.
מדובר בשחקן שכל העולם עוקב אחריו, מאמין שכל קבוצה למעט אחת מאריות אירופה תהיה מוכנה לקבל אותו לעונת פריצה. הוא שחקן שמסוגל לתת עונה נפלאה ולהחזיר לטופ האירופי קבוצות כמו ארסנל.
באמת חושב שהשאלה לארסנל תיטיב ל2 הצדדים, ארסנל תזכה בשחקן שלא הייתה לה גישה אליו אם לא השאלה, והשחקן אולי יחזיר אותה לאירופה אחרי 40 שנה במדבר, בעוד אסנסיו יזכה להיות שחקן מוביל בקבוצה יחסית גדולה בליגה תחרותית.
ריאל תקבל שנה הבאה אותו חזרה כשחקן שיודע להנהיג, כשחקן עם יותר אומץ.
או שיתברר שטעינו בהערכה אליו.

איסקו לא משחק כשחקן התקפה, בעמדה הכי קדמית שלו הוא נע בין הקווים ומנסה לקבל כדור ומשם לייצר מצבים. הוא אינייסטה עם פחות מהירות ומודעות הגנתית (או רצון), אבל עם יכולת לספק מספרים טובים יותר. יש יתרונות ליכולת מזמוז הכדור שלו אבל כל עוד היא מגיעה בלי ייצור מצבי הבקעה הוא לא מצדיק את מקומו על המגרש. בספרד הוא משחק קשר לגמרי, כמו כולם שם למען האמת.

לגבי אסנסיו, עונת שפשוף הוא כבר עשה באספניול. הוא לא יוביל קבוצה כי אין לו את היכולות הנדרשות - מקצועיות וכנראה גם אישיותית. זה בסדר, להיות כוכב על בריאל מדריד זה קשה. נהנה ממנו גם כך.

אני לא רואה את מי אנחנו יכולים ריאלית להחתים שישדרג אותנו ואנחנו צריכים רענון וקפיצת מדרגה. כל עוד אחד מה-BBC לא עוזב אז גם אין טעם ברכש גדול וסביר להניח שאף כוכב לא ירצה להצטרף במצב כזה.

סלאח וקיין לא ריאליים. אני לא רואה את פ.ס.ז’ מוכרת אף שחקן שהיא לא רוצה למכור אז גם אמבפה (איזה פספוס), קבאני וניימאר לא ריאליים. לבנדובסקי פספס את הרכבת ובמילא באיירן הבהירה שהוא לא יימכר. איזה חלוץ טוב כבר אפשר להביא? איקרדי קצת בעייתי. מי נשאר?

אנחנו צריכים גם דריבליסט שיפתח הגנות. הדריבלים של איסקו הם יותר להתשחררות מלחץ ויופי מאשר פתיחת הגנה. גם אחרי שהוא עובר שחקן אין לו את המהירות הפיזית או מהירות מחשבה כדי לנצל את המצב לבישול. הזאר יכול להיות אופציה בהתחשב שצ’לסי לא באלופות אבל הוא די מבסוט בלונדון ולא נראה כמישהו שיכפה מעבר. מה גם שכל עוד לא מוכרים אחד מבייל או רונאלדו אין טעם להביא עוד שחקן אגף.

בעמדת השוער אני לא בטוח כמה קורטואה הוא שידרוג על נבאס. הוא לא ממש הרשים בשנים האחרונות. דה חאה שוער גדול ביונייטד אבל כשזה מגיע לספרד משהו משתבש אצלו. התקשורת הספרדית עושה לו את המוות ועדיף שיישאר רחוק באנגליה עבורו. אליסון לא מספיק מוכר לי. במצב הזה ובמחירים האלו אולי כבר עדיף להישאר עם נבאס.

אני לא מספיק בוטח באסנסיו וקובאצ’יץ’ שיעשו קפיצת מדרגה משחקנים מבטיחים לשחקנים מובילים. עם כל הכשרון שלהם משהו חסר. אצל אסנסיו זה אופי וחוסר יציבות מזעזע. נראה שאין לו את הדרייב הדרוש כדי להיות כוכב. קובאצ’יץ’ משחק קדימה בניגוד לקרוס ועדיין יש יותר סיכוי שיאבד כדור שיוביל לגול נגדנו מאשר שיבשל שער.

סבאיוס כשרוני, הבעיה שהוא מצטרף לשאר הקשרים המאוד איטיים שלנו. יורנטה שחקן סגל סביר לא הרבה מעבר.

לאשרף יש סיכוי להיות מגן ימני מהטופ העולמי. עם הנסיגה של קרבחאל הייתי רוצה לראות אותו מקבל יותר הזדמנויות. חבל שהוא בדרך החוצה בהשאלה לפי השמועות.

בעיניי יש 3 עמדות בהרכב שאפשר לשדרג. העמדות של בנזמה, קרוס ונבאס. אפשר להתווכח על העמדה של בייל, לדעתי הוא שחקן מהטופ העולמי רק שאנחנו צריכים שחקן בסגנון אחר כדי לפצח הגנות צפופות. הבעיה שאי אפשר באמת להשיג שחקנים יותר טובים בשוק הבעייתי שאחרי המעבר של ניימאר. על כל שחקן סתמי דורשים 100 מיליון.

מפחיד אותי שלופטגי הולך לבנות את הקבוצה על איסקו. מקווה מאוד שגם לא נראה החזקת כדור סתמית כמו של נבחרת ספרד במונדיאל הזה.

איסקו משחק כקשר בנוסף ל3 קשרים. פה הבעיה, הוא תופס “תקן” של שחקן התקפה.
זה כמו שקבוצה תשחק עם 5 שחקני הגנה, אני אשווה את הבלם השלישי לשחקן שהיה יכול לשחק אם לא היה בלם שלישי, בין אם לקשר נוסף (במקרה של 523) או לשחקן התקפה-אגף (במקרה של 532).
איסקו יושווה לקשר ברגע שהוא יתפוס מקום של קשר.
אינייסטה אולי עושה תפקיד דומה לאיסקו אבל מאחוריו יש רק 2 קשרים ולא 3, זאת אומרת שהוא באמת תופס מקום של קשר ולא של חלוץ.

איסקו מוכשר מאוד, אבל כמו חאמס, אם הוא לא ידע לעשות את הסבה לקישור אז אין לו מקום בריאל.
אני מעדיף הרבה יותר את חאמס בתפקיד שאיסקו מקבל, שחקן הרבה יותר ישיר, אולי יאבד יותר וימסור פחות, אבל יסיים עם מספרים הרבה יותר גבוהים בזכות יכולות מסירה ובעיטה טובות הרבה יותר.

אני מאוד מפחד מלופטגי, שלא יעשה מאיתנו נבחרת ספרד, ראינו איך זה נגמר…

לגבי אשרף, כרגע לא סומך עליו מספיק ואת המקום של קרבאחל (ואפילו את של נאצ’ו) הוא לא ייקח.
אז השאלה זה הפתרון המושלם. הוא צריך דקות ואנחנו לא יכולים לתת דקות. שיחזור בשל יותר כמו קרבאחל.

לגבי אסנסיו, אולי הוא תריך יותר מעונת שפשוף אחת? הרי לא כל שחקן מתפתח באותו קצת.
הכשרון שם אבל כרגע התרומה שלו נמוכה משל ואסקז, ואסקז שווה 30 מיליון ואסנסיו 180 רק בגלל הפוטנציאל, אצלינו הוא לא מצליח לעשות את קפיצת המדרגה וכבר שנתיים שהוא די עומד במקום עם משחק אחד מדהים ו4 בהם הוא לא קיים. אז או שנמכור אותו ונעשה את ה180 מיליון (ונפסיד שחקן ברמה של ואסקז) או שנפתח אותו ונקווה לקבל את ה180 מיליון האלה בצורת שחקן.

תפסיקו עם ההנחה שהשאלות גומרות קריירות מבטיחות, תסתכלו על קאסמירו וקרבאחל.
אצלינו זה לא בארסה שאנחנו בונים על שחקן בינוני שמחובר לשיטה כל כך ככה שהוא יראה כמו שחקן ענק, אם במקום אחר הוא גם יכשל סימן שגם אצלינו יכשל.
במקרה אסנסיו גם מדובר לדעתי בשחקן שקבוצות טובות יסכימו לזכות בשירותיו אפילו אם זה לעונה, זה שחקן שיכול לתת לארסנל לדוגמה מאבק על אליפות (בהנחה שיממש את הפוטנציאל) ובהחלט יכול לסדר לה מקום באירופה.
לא אומר לתת לו עוד עונה באספניול, אלא לקבוצה גדולה! נאפולי, ארסנל… אפילו צ’לסי עכשיו כשלא באירופה ואולי תפרד מהזארד (הלוואי שאלינו) ישמחו בטח לקבל אותו לעונה.

אין שום חוק שקובע שקבוצות צריכות לשחק עם שלושה שחקני התקפה. איסקו קשר כי המקומות בהם הוא מסתובב במגרש והתפקיד אותו הוא עושה הוא של קשר.

לגבי אסנסיו, התפתחות של שחקן לא תלויה רק ברצון הטוב שלנו או בסביבה. לא יודע מאיפה הבאת את המספרים האלה, או החלטת שארסנל דווקא תשמח לקבל אותו בהשאלה, או שהוא עצמו בכלל רוצה להיות מושאל ולעבור למדינה זרה לשנה אחת כדי שאתה תוכל לבחון אותו. החיים קצת יותר מורכבים מזה.

מה שבטוח הוא שאין שום תקדים לשחקן במעמדו של אסנסיו שיצא לשנת השאלה שניה בקבוצה נחותה, אחרי שנתיים של 40-50 משחקים בקבוצה גדולה וכשחקן נבחרת ספרד.

ולגבי לופטגי, אני אכתוב שוב שהוא לא המציא את סגנון המשחק וגם לא זה שהפך את נבחרת ספרד לכזאת.

לופטגי לא יעשה ממדריד נבחרת ספרד כי הוא לא אשם בכך שהיא נראית כמו שהיא נראית כיום. הסגנון הזה מוטמע בצורה חזקה מדי בכדורגל הספרדי מכדי שאדם בודד במערכת - אפילו מאמן - יוכל לשנות אותו באופן משמעותי.

ואיך זה נגמר ב 2008-12? הכל פונקציה של השחקנים שיש לך. אספאס הוא לא ויה, קוקה ואיסקו הם לא צ׳אבי וצ׳אבי. הבעיה היא לא השיטה עצמה, כי גם מי ש’המציא’ אותה לא התכוון שזה יהיה חסר תכלית.
ברמת הקבוצות אפשר להתאמן ולהגיע לשיטה מגובשת ותכליתית. בנבחרת אתה מקווה שיהיה מי שיכבוש כתוצאה ממהלך אישי/תנועה/מצב נייח.

אני מחכה לראות את ויניסיוס בקדם עונה. אולי הוא יהיה השחקן אגף שיצליח לפרוץ הגנות צפופות. למרות שלדעתי היה עדיף לו ולנו אם היינו משאירים אותו עוד עונה בברזיל כדי שימשיך להתפתח. עונה קודמת הוא היה סופר סאב ובעונה הזאת הוא נכנס להרכב. הוא מגיע אלינו אחרי 15 משחקים בלבד בהרכב הפותח בליגה הברזילאית, 11 העונה ו-4 בעונה הקודמת. קצת מוקדם מידי לטעמי. ההתקדמות שלו מטאורית ואני מקווה שהיא לא תיעצר על הספסל שלנו.

השיטה כביכול הומצאה בברסה. בברסה היו 3 שחקני התקפה כשאחד מהם הוא מסי. (והאחרים הנרי ואטו).
פפ עדיין משחק בשיטה הזאת והיום יש לו עדיין שחקני התקפה רבים שהם שחקני התקפה.
שיטה צריך לדעת גם מתי לעשות.
אם יש לך שיטה שגורמת ליריבה לסגת לאחור כשאין לך כלים להבקיע במצב כזה אז השיטה טיפשית ולא מתאימה למצב.
משחק לחץ לטעמי מאבד המון מהחשיבות שלו כאשר אתה לא מנסה לצאת מהר קדימה אחרי חטיפת כדור ולתפוס את ההגנה לא מוכנה, אחרת אין הבדל בין זה שחטפת כדור בחצי של היריב לבין שחטפת אצלך.

@KB9 , אין שום חוק האומר לשחק ב3 שחקני התקפה.
אך בוא רגע נחשוב מה המטרה בכדורגל. להבקיע כמה שיותר ולחטוף כמה שפחות (או להבקיע יותר משתחטוף).
קישור הוא אמצעי למטרה. ברגע שהקישור האקסטרה חזק לא עוזר לך להבקיע ולא להגן אז הוא מיותר.
הרי למה שריאל לא תשחק עם בלם שלישי? כי זה לא מה שחסר לה.
לצורך העניין הקישור של ריאל מספיק חזק כדי לשלוט נגד כך קבוצה, לא חושב שיש לנו צורך באיסקו, יש לנו צורך בשחקן שיתרגם את השליטה לשערים, או שימנע מהאיבודים שלנו להתבטא בחטיפות.

לגבי אסנסיו, ראיתי בספורט 5 פרסום על ליברפול שמעוניינת. לא בדקתי לעומק וכנראה שזה לא מדויק, אבל זה שחקן שיש סביבו הייפ לא מוצדק בעיניי ולדעתי בהחלט נמכור אותו בסכומים יפים מאוד (אם את מוראטה הצלחנו ב90…)
יכול להיות שהיא לא יסכים אבל הקריירה שלו עומדת על הפרק, ואם הוא לא רוצה לפתח קריירת לוקאס ואסקז (שאני מאוד אוהב אותו שלא יובן אחרת) אז הוא צריך לגדל ביצים ולהתחיל לשחק בריאל או לגדל אותן במקום אחר ולחזור בשל יותר.מי החליט שעונת שפשוף אחת מספיקה לכל שחקן? תשאלו את סלאח.

@whykds ספרד 2008 שיחקה עם 2 חלוצים אגב (ויה וטורס בשיאו). ב2010 רצתה להמשיך עם 2 ובלית ברירה עברה ל1, אבל ה1 הזה היה וייה, והיא גם נהנתה מקישור היסטורי ברמות ושיטה שעדיין פחות ידעו להתמודד איתה.
סלח לי אבל ספרד של אחרי 2012 לא נראית כל כך מפחידה.

היום קבוצות לא מתרגשות מהנעת כדור אינסופית כשאין מחץ מקדימה וראית את זה במונדיאל, מלבד נגד פורטוגל ספרד לא הצליחה לפתח משחק התקפה נגד אף קבוצה, והיא ממש לא התחרתה באריות העולם.

תוסיף לזה את העובדה ששלוש הנבחרות עם ממוצע החזקת הכדור הכי גבוה הודחו מהמונדיאל.
ספרד 69%, גרמניה 65%, ארגנטינה 61%.

אהבתי את הכדורגל המהיר שלנו תחת מוריניו. כמובן שאי אפשר תמיד לשחק מתפרצות במיוחד מול קבוצות קטנות שבאות ומסתגרות מולך. עברנו מקיצוניות אחת לשנייה. היום אנחנו מתקשים להוציא מתפרצת אחת נורמלית. בנזמה, איסקו וקרוס איטיים, רונאלדו איבד מהירות. בייל, אסנסיו ולוקאס יכולים לצאת למתפרצות. בעיה נוספת היא שהקישור שלנו לא דוחף את הכדור קדימה מהר מספיק. קרוס תמיד יעדיף עוד רוחב סתמי בניגוד למשל לצ’אבי אלונסו.

יש לנו היום יותר שחקנים שמתאימים למשחק פוזשן איטי מאשר למשחק מהיר, במיוחד בקישור. זאת עוד סיבה לדאגה לקראת העונה הבאה.

זה אגדות של פרשנים. אם אתה שם שם את ויה וצ׳אבי בשיאם אז ספרד תנצח והם מאד יתרגשו.

עד שפפ עזב את בארסה סיפרו לנו שזאת הדרך הנכונה היחידה לשחק כדורגל…

@gev, מצטער, לא הבנתי את הפואנטה. את המטרות בכדורגל אני מכיר.

לגבי אסנסיו הבנתי עוד פחות. הוא לא הולך להשאלה כי שחקנים במצב ובמעמד שלו לא מושאלים בגיל 22 וחצי. אין לו שום סיבה לעשות את זה, אין שום סיבה לקבוצות גדולות לקבל שחקן כזה רק לעונה אחת, אין לנו שום סיבה לעשות את זה כי נצטרך לסתום את החור בסגל שהוא ישאיר בעונה הקרובה. אגב יש כבר קולות שהוא מצטרף לבייל וקובאצ’יץ’ ומתכוון לעשות כאב ראש למועדון הקיץ. הוא יכול פשוט להיות שחקן בכיר במועדון גדול אחר, ואם הוא באמת יתעקש על זה אנחנו נאבד אותו במוקדם או במאוחר.

ואם הוא אכן יבחר לברוח אני צופה לו עתיד מזהיר כמו של מוראטה, די מאריה ואוזיל. שחקן שבורח מתחרות זה שחקן שאני לא רוצה בריאל מדריד. עם כל הכבוד שהוא יהלום והכל, תהיה גבר, תלחם על המקום שלך ותוכיח שאתה מספיק טוב כדי לקבל הרכב פותח בריאל מדריד. בינתיים הוא מקבל הרבה הזדמנויות שרובן לא מנוצלות (עם כל האהבה אליו) ואני די מרגיש שהוא אוברייטד. עושים ממנו יותר ממה שהוא נכון לעכשיו. פוטנציאל גדול, אבל הוא לא צריך להגזים.

גם סלאח “ברח” מהתחרות בצ’לסי.
גם דה בריינה “ברח”.
שחקן לא יכול להפוך ליהלום בלי דקות.

לצורך העניין אני לא נמנה עם מעריצי אסנסיו, לדעתי מדובר באחלה שחקן אבל ההשוואות לאמבפה מצחיקות.
הוא גם לא דמבלה, דלה עלי, או רשפורד. הוא עושה פחות שטויות מהם אבל זה בגלל שהוא עושה פחות, נקודה.

מאסנסיו מצפים להוביל התקפה, זה לא שאין לו יכולת, הוא צריך אומץ לעשות טעויות.
או שפשוט אסור לסמוך על שחקני התקפה ספרדים כמו שאסור לסמוך על שחקני הגנה ארגנטינאים.

אה? את סלאח ודה בריטניה מוריניו זרק כי לא תפס מהם. אל תכתוב דברים שאתה לא יודע.

ולמה הוא לא תפס מהם? כי הם לא הראו יכולת טובה.
זה לא שמוריניו זרק שחקן שסובב את כל הליגה, אלא שחקני ספסל שאף אחד מאיתנו לא הכיר.
אגב את סלאח אני זוכר ברומא כששיחק נגד ריאל, גם שם הוא היה מהיר וטיפש, ממש לא שחקן שהולך להיות ענק. יש שחקנים שלוקח להם זמן לפרוח.
אז תודה אבל אני אומר דברים שאני מכיר, גם אם אתה לא מסכים.

אז רגע מעניין אותי להבין מה אתם טוענים.
לאסנסיו יש או אין פוטנציאל?
אם יש פוטנציאל הוא צריך דקות כדי לממש אותו. דקות שהוא לא יקבל בריאל בהמשכיות. (או שכן, זה אחד הפתרונות שהצעתי למצב שלו, להתחיל לתת לו הרכב)
ואם אין אז מה אכפת לנו שימכר?

אתה כנראה לא מכיר את מוריניו ואתה בעיקר יורה על אוטומט.

אסנסיו פוטנציאל זה כן. אסנסיו מקבל מספיק דקות כדי להראות יכולת מספיק טובה ולתפוס מקום גבוה יותר ברוטציה, וברוב הפעמים הוא לא מנצל את ההזדמנויות.

אסנסיו שיחק 2864 דקות העונה (53 משחקים), 1918 דקות בעונה שעברה (38 משחקים). הבקיע בגמר ליגת האלופות, פתח והכריע משחקי נוקאאוט וכו’.

דה בריינה שיחק בצ’לסי חצי עונה, 425 דקות (9 הופעות).
סלאח שיחק בצ’לסי שנה - שתי חצאי עונות. 897 דקות במצטבר (19 הופעות בכל המסגרות).

בקיצור, יורה על אוטומט זאת הגדרה מדוייקת. חלאס.

יש אפשרות נוספת: אולי הוא לא מספיק טוב בשביל להיות שחקן הרכב בריאל מדריד ואולי גם במוחו עוברת המחשבה הזאת. זאת לא בושה. הבחירות של די מאריה, אוזיל ומוראטה סופר לגיטימיות בעיניי. יותר מזה - אם מוראטה היה בוחר להשאר למרות ההצעות מצ’לסי ויונייטד הייתי מעריך אותו פחות.

אני נורא אוהב אותו אז אני אוחז בתקווה שהוא יהיה מספיק טוב כדי להחזיק הרכב אצלנו.
לא אמרתי שזו בושה, זו לא הייתה הכוונה. אני פשוט פחות מעריך שחקנים שמפחדים מתחרות או דורשים הבטחה לזמן משחק כזה או אחר למרות שהם לא מספקים את הסחורה באופן עקבי. זו הסיבה שמבחינתי אפשר לבעוט לאיסקו בתחת כבר מחר.

יש אופציה נוספת, והיא להיות גבר כמו נאצ׳ו. גם להיות שחקן משלים שמשחק 2900 דק’, מקבל הרבה קרדיט בליגה ולעלות מהספסל חילוף ראשון שני זה מצויין. מבחינתי עדיף מאשר לדשדש בפרמיירליג עם ארסנל או לחפש את עצמך מחדש כל פעם כמו די מאריה.

לגבי מוראטה זו תחרות שהוא הפסיד בה מראש לא משנה מה היכולת על המגרש, כי בנזמה מחזיק כמה קלטות על אנשי מפתח במועדון. זו עזיבה הגיונית מאוד והיה עדיף לו לעזוב.

אסנסיו צריך להמשיך להלחם לדעתי, עד שבבירור יראו שאין לו מקום. כל עוד הוא נספר ונלקח ברצינות, אין טעם להתחיל לעשות שרירים ולאיים בעזיבה.