דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אין באמת תחרות הוגנת כמו שכתבת בעצמך, במיוחד לא לשחקני התקפה. וגם זה בסדר - קבוצות צריכות היררכיה.
אני מניח שאם יש משהו שמפריע לאסנסיו, זה לא העובדה שכרגע הוא לא באנקר בהרכב, אלא שגם אם בייל ובנזמה עוזבים מחר אף אחד במועדון לא יחשוב עליו. צריך לזכור שזה לא רק עניין של דקות משחק אלא גם ויתור על הרבה מאוד כסף.

נאצ’ו היה קרוב בעצמו לעזוב כמה פעמים, ההחלטה שלו חריגה וראויה להערכה אבל גם הנסיבות שונות (שחקן הגנה, עלה לבוגרים רק בגיל 23).

לגבי הדשדוש בפרמייר ליג - יש פה גם חכמה בדיעבד.

ראיתם את הזארד הערב? עדיין רוצים אותו?
אנחנו ריאל מדריד ואנחנו צריכים ווינרים.

הזאר היה לא רע בכלל. לא ניסה לכפות את עצמו. החזיק כדור נכון, שחרר אותו בזמן ובאופן כללי היה רגוע וחכם בפעולותיו.

מקווה מאוד שיגיע.

אף אחד לא יחשוב עליו מהסיבה שהוא לא מספיק טוב כרגע. אם הוא היה מספיק טוב תאמין לי שזה היה סוגר לפרז אחלה פינה. גם סיפור מרגש מאחורי ההחתמה, גם ספרדי שהאוהדים אוהבים ומחבקים וגם שחקן שקט ודי כריזמטי. הבעיה היא היכולת וזה למה בינתיים הוא רק ‘יהלום’ ותו לא.

האזרד? היה נהדר הערב, בלגיה פשוט עם מערך הזייה כשפאקינג דה בריינה משחק ומסורס מאחורה.

הזארד שחקן מצוין. כל הזמן משחרר את בלגיה קדימה עם דריבל ומסירות.
לא כופה את עצמו על המשחק ובכללי מאוד חכם.
מתאים למשחק מעבר עם המהירות שלו אבל יכול לשחק גם בצפיפות ובעל בעיטה טובה מרחוק.
ואם כל זה לא מספיק, אז גם ירד וחטף כדורים ועשה הגנה ולחץ.
רוצה אותו יותר מאת ניימאר

בצעד דיי חריג המועדון מפרסם הכחשה לפרסום של TVE, לפיו המועדון הציע 3123560525 מיליון יורו עבור ניימאר.

אשכרה מתפתח מזה משהו. לפחות בגזרת הבירבורים בתקשורת.

לא מאמין שאשכרה תירגמתי את הכתבה הזו. שם שום דבר מיוחד שלא שמענו, מעבר לכך שיש לכריסטיאנו הסכם בכתב שהוא ‘יכול לעזוב בתמורה לסכום סביר ולא מיליארד יורו’. חוזה עד 2022 עם שכר של 30 מיליון יורו לעונה ועוד איזה משהו.

Entonces, Cristiano alcanzó la garantía madridista, el compromiso por escrito, de favorecerle la salida a cambio de una cantidad razonable que, por supuesto, no era de 1.000 millones. Quizá la clave de la hipotética negociación sea el concepto “rival directo” reflejado en el documento por el que Cristiano considera que puede liberarse de su contrato con el Madrid a cambio de una cantidad inferior a la estipulada en la cláusula de rescisión.

שאר הכתבה מלאה בדברים שאנחנו מכירים - ‘זה לא הכסף - זה הכבוד’| ‘יובה זו לא ממש ירידה ביחס לריאל’| ‘בריאל מדריד זכה בהכל’, ‘יובה חולמת לזכות בצ’מפיונס שוב וכריסטיאנו הוא האיש המתאים’…| והסתמכות על מקרי העבר של מוראטה וחאמס - שריאל מדריד לא מחזיקה שחקנים בכוח…

רק לפני שנה וחצי האריכו לרונאלדו חוזה. עכשיו הוא רוצה לפתוח אותו כי ניימאר ומסי מרוויחים הרבה יותר, וגם הוא היה צריך לשלם קנס ענק לרשויות המס. כנראה מגיע לרונאלדו העלאת שכר אבל זה מגעיל שכל פעם שהוא רוצה שדרוג אנחנו צריכים לעבור את ההצגות האלה של “רונאלדו לא שמח”, לא מוערך ודיבורים על קבוצות אחרות כשהוא שומר על שתיקה ונותן למחול השדים להתפתח. הבעיה שזה מדבק וגם בייל ואסנסיו למדו שהשיטה הזאת עובדת כדי לקבל חוזה שמן יותר.

אני מסתכל על זה בצורה יותר צינית: השיטה עובדת כשלמועדון שווה לשלם לאותו שחקן עוד. זוהי פשוט דרך להגיע לאותה נקודה שבה כולם מרוצים.
לכן זו גם אחת הסיבות שיש מצב שהפעם זה לא יעבוד לכריסטיאנו: תחושת מיצוי, ירידה בכושר, סיום הסייקל של הסגל הזה ואולי אף הבנה של כל הדברים האלה מצד הבוס.

עזיבה של רונאלדו בגיל 33 וחצי לא תהיה סוף העולם. מצד שני לא בטוח שיש תחליף ראוי בשוק. במידה ורונאלדו עוזב אז גם צריך חלוץ שיכול לכבוש 30-40 שערים בעונה.

אני מאמין שבסוף ישדרגו לו את השכר, מה שאסור לעשות זה להאריך לו את החוזה בעוד כמה עונות. אין שום קבוצה שתוכל לקחת אותו עם שכר כזה ואם יאריכו לו את החוזה עד גיל 38 כמו שהוא רוצה אנחנו מכניסים את עצמנו לבעיה ענקית בהמשך, במיוחד אם הנסיגה ביכולת שלו תמשיך והגיוני שהיא תמשיך.

מבחינתי אם נפרדים מרונאלדו אז יש סיכוי שנפרדים גם מבנזמה. אפשר להביא חלוץ שיתן לך 20-25 שערים ועוד שחקן אגף שיתן לך 10-15 שערים ואז אנחנו במצב טוב. זה גם הדבר הנכון יותר לעשות. להסתמך רק על רונאלדו זה לא חכם כי ראינו כבר שהוא לא משחק - כל ההתקפה לא מתפקדת.

אני חושב שמה שצריך להבין זה מה המצוי בשוק.
אם לדוגמה בין כה וכה יגיע חלוץ וקיצוני ובנזמה ובייל ימכרו, ומכירה של רונאלדו לא תגרום לקניה של קראק נוסף אז הייתי נשאר עם רונאלדו.
אם המצב הוא שכרגע יגיע סטאר אחד, ומכירה של רונאלדו תאפשר הגעה של אחד נוסף אז בכיף אמכור את רונאלדו.

בקיצור מכירה של רונאלדו רק בתנאי ששחקן על יגיע במקומו. בלי קשר לאחד שיחליף את בנזמה (ובתקווה לעוד אחד שיחליף את בייל)

הכל תלוי מה רוצים, אני רוצה אליפות.
בשביל אליפות צריך יציבות וסגל שיתן תפוקה לאורך כל השנה:

1. עוד 2-3 שחקנים שיכולים לתת גולים
  2. יותר מאמץ לאורך כל העונה, גם אם זה אומר להתאמץ מול הקטנות

רונאלדו לא טוב לנו בשביל המטרה הזו, גם לא בנזמה.

למה רונאלדו לא מתאים? אולי השחקן הכי יציב שלנו בעשור האחרון. הוא רחוק מלהיות הסיבה שלא זכינו באליפות.

השנה לא זכינו אליפות כי אף אחד לא פתח את העונה. גם רונאלדו אבל גם המגנים שבעצם זכו לנו בדאבל הקודם, והקישור היציב לא היה יציב וגילינו שכל עול השערים נופל על רונאלדו (כי איסקו קשר ובנזמה חלש ובייל פצוע).
להאשים את רונאלדו שהוא לא שיחק לבד חצי עונה? הגזמת.

לכל מטרה שלא תהיה אנחנו צריכים רכש, אם באלופות מספיקה התעלות רגעית אז בליגה צריך לשמור על הרמה (וגם מספיקה רמה נמוכה יותר), מספיק שיהיה לנו שחקן שיודע לכבוש בהתקפה מלבד רונאלדו, ושחקן שידע לייצר מצבים מלבד המגנים ואנחנו בדרך לשם.
התקווה שלי היא קידור עם איסקו במקום קרוס (קישור שגם ידע ליצור מצבים ולפרוץ קו הגנה ולעשות טיפה בלאגן) והתקפה עם רונאלדו, האזארד וחלוץ (לא בנזמה)

מעבר לכך שזה די סותר, אם איסקו לא מצליח לייצר מספיק מצבים כשהוא משחק בין הקווים, איך הוא יעשה את זה מעמדה יותר אחורית?

הפסקה המלאה שלי היא שאני לא אוהב את איסקו בראש היהלום.
בקישור הדריבל שלו יפרוץ קווים.
אני לא אנטי איסקו. אלא אנטי התפקוד שלו בראש היהלום

אתה עושה פה הנחה שהיא מאד לא טריוויאלית, ועליה מבסס את כל התיאוריה. להביא את הכדור לשליש האחרון זו ממש לא הבעיה שלנו (אתה בעצמך טוען שקרוס ומודריץ׳ עושים אותה עבודה, ויש לנו שם שחקן מיותר). קשר 50 50 לא פורץ את הקווים ישר לרחבה, אלא מוצא את שחקני ההתקפה שלהם עדיין נשאר לגבור על קו ההגנה. ההצבה של שחקן כמו איסקו בראש היהלום היא הגיונית, הבעיה היא (כמו שגיא ציין) שלא בטוח שהוא מספיק טוב. קשה להגיד ׳הוכח׳, אבל גם בנבחרת ספרד ראינו שהוא לא מצליח לעשות פעולות תכליותיות.

שלא יהיה ספק, לטעמי הוא היה פתרון יותר מלגיטימי בשנתיים האחרונות, וזאת כיוון שלא הייתה אפשרות אחרת שהיא במובהק טובה יותר. בשלבי הנוק אאוט של של לפני שנתיים זו אפילו הייתה סוג של הברקה, בטח בתור מהלך מפתיע שהיה יותר אפקטיבי לפני שכל אירופה למדה אותו.

יותר מדי דיבורים על מעבר של רונאלדו ליובה תמורת 100 מליון. הרבה כלי תקשורת ספרדיים מצטרפים בשעות האחרונות.
יש אמת בדברים?

בינתיים הידווח ב- sky מבוסס על דיווח של הגזאטה ושל הטוטוספורט, ויש גם דיווח ג׳וזפ פדרול - https://twitter.com/jpedrerol/status/1014146802621341697

מדברים על הנמכת סעיף השחרור ל-100 מ׳ יורו. אישית נראה לי קצת מוזר שקבוצה כמו יובה, שהיא יחסית זהירה ברכש, תשלם כזה סכום על שחקן שיהיה השנה בן 34.

אתה מבסס את ההנחה שלך על כך שקבוצה משחק עם קו הגנה אחד.
דריבל של שחקן מקו שני עושה המון בלאגן, מושך אליו שחקן ונותן חופש לשחקן אחר.
דוגמה לכך היא אינייסטה, הדריבל שלו קדימה מקו שני עושה המון צרות ופותח המון אפשרויות.
איסקו בקישור, על הנייר, לא אמור להיות חור הגנתי (לא יוצר מקרוס), לא נאבד מהמהירות שלנו, ונקבל שחקן טיפה פחות מנהל (לא הפסד גדול כשיש את מודריץ שיקח פיקוד על החלק הזה) אבל טיפה יותר יותר ותוקף.

ברור שמעבר לכך אנחנו צריכים שלישיית התקפה שתדע לעבור שחקן ולהבקיע וליצור מצבים, זו בעיה אחרת שצריך לפתור.