+30 מיליון יורו לעונה בחוזה ל4 שנים. נשמע מאוד מוזר אבל זה נראה יותר מהעשן הרגיל שיש בתקופה זו של השנה. נראה.
- לא כתבתי את זה
- איסקו ואינייסטה זו ממש לא אותה רמה של שחקן כדורגל, אין פה מה להשוות
- איסקו הוא לא ה- breakthrough שאתה מחפש. רוצה להחליף את קרוס? תן שם של שחקן וורלד קלאס
אני מאוד מקווה שזה באמת עסקה שהולכת לצאת לפועל ולא עוד שמועות בשביל לשדרג לו את החוזה. אחת העסקות הכי טובות שפלורנטינו יעשה בקריירה שלו מכמה סיבות:
- רווח, ב2009 קנינו אותו ב94 מיליון יורו, גם אם זה יהיה 100 מיליון הרווח הוא עדיין 6 מיליון…כמה שזה נשמע קצת במונחים של כדורגל. וזה בלי להזכיר את כול הגביעים ובמענקי שזכינו בזכותו, ובכלל המרצ׳נדייז מ2009.
- השנה הוא חוגג 34, עדיין לשחרר ברווח עצום לעומת לחכות לעונה הבאה או זאת שאחריה ולצאת בידיים ריקות. 100 מיליון זה סכום סופר אסטרונומי לשחקן שנמצא לקראת סוף הקריירה.
3.הוזלת עלויות של הקראק הבא; בין אם זה ניימאר, אמפבה או כול כוכב אחר, המכירה תהפוך את הקנייה לסוג של בדיחה בהתחשב למצב השוק הנוכחי. - ולדעתי הסיבה החשובה ביותר, הקבוצה צריכה ריענון בסגל. כריסטיאנו הכוכב ואין ספק שאנחנו צריכים כוכב חדש שינהיג את הקבוצה. גם אם זה אומר שהעונה הבאה תהיה כישלון וסטירה בפנים כולל פיטורים. הסגל חייב ריענון.
לגבי ההודעות הקודמות, אסנסיו קראק, ואני בטוח שאין קבוצה ביבשת שלא הייתה שמחה שהוא יהיה בסגל שלה, קבוצה אלופה צריכה ספסל חזק מפתיע ומגוון. כן הוא לא נמצא אצלי באותה משבצת כמו של חסה מוראטה או כול פוטנציאל אחר שהיה אצלנו אבל מצד שני הוא לא מתקרב לדעתי לאמפבה, לא מבחינת פוטנציאל ולא מבחינת יכולת.
איסקו ואינייסטה רמה שונה. אך לא כזו שונה.
ההבדל לדעתי בין שחקן הסטורי לשחקן טוב מאוד הוא בכמה דקויות קטנות ובאיזה רגע גדול.
לצורך העניין בכמה ראמוס טוב מפפה כבלם? אבל מי יזכר כבלם הכי טוב שהיה לריאל אי פעם? (וראמוס לדעתי שם בדפי ההיסטוריה)
איסקו לא יהיה אינייסטה, אך מבחינת תפקוד בעמדה ההיא של הקשר ההתקפי מבין ה2 שמעל האחורי הוא בהחלט מתאים.
לאיסקו יכולות הגנה לא רעות (לא נופלות משל קרוס).
הדריבל שלו וההשתחררות מלחץ הן ברמה הכי גבוהה שיש (לא נופל מאינייסטה אפילו בפן הזה).
בניגוד לקרוס הוא יוכל לקחת כדור ולפרוץ קדימה עם דריבל כדי לעבור את השומר שלו ובאמת יפתח את המשחק.
מודריץ וקאסמירו יאלצו לקחת צעד קדימה מבחינת ניהול המשחק, מודריץ בהחלט מסוגל לכך, ולטעמי גם קאסמירו ממש לא מוגבל טכנית כמו שעשו ממנו עם הכינויים “טנק” ו"גרזן".
יכול להיות שזה לא יצליח, אך נגד קבוצות קטנות גם אם המערך יכשל אנו אמורים לנצח, ולטעמי זה בהחלט שווה ניסוי.
אני גם הייתי בין התומכים בשיטת קרוס אחורי, זו לא עבדה כמו שקיוויתי (על אף תקופה מאוד מוצלחת ואולי הכי מוצלחת מבחינת כדורגל שחווינו בשנים האחרונות).
מצד שני גם ה442 שהציל לנו את העונה עם ואסקז ואסנסיו התחיל כניסוי. גם ראמוס כבלם התחיל כניסוי, גם היהלום עם איסקו התחיל כניסוי, וגם פפה כקשר אחורי התחיל כניסוי. כל אלה היו שיטות שעבדו לנו במשך תקופה (מי ארוכה ומי פחות) והצילו לנו עונות ושיפרו אותנו בכמה רמות.
עם הירידה ביעילות של איסקו בראש היהלום כשאלמנט ההפתעה של המהלך ירדה, אני בהחלט חושב שמערך שלו בקישור לצד מודריץ וקאסמירו שווה ניסיון. חושב שמדובר בשחקן מוכשר מידי בשביל לאבד אותו בגלל חוסר התאמה.
הציטוט של תומאס רונסרו מה-AS על כריסטיאנו - משתלב עם דעותיי[100 מיליון? זה זול]| שער המארקה כבר מאוד אגרסיבי על רקע תמונה מהגמר בקייב| באתר העלו כתבה נוספת וכתבו שריאל נערכת לעזיבתו| המועדון שהכחיש באתר הרישמי רק אתמול אפשרות של פנייה לניימאר - לא מכחיש דבר.
בואו נאמר זאת כך: גם בשנה שעברה דיווחו בכותרות צעקניות ‘אני עוזב’, ה-A Bola הפורטוגלי היה אחראי לכך אך הפעם זה נראה משהו אחר. זוכר את ימי החרדה האלה בקיץ 2010 עם התברר שעזיבתו של ראול היא רק עניין של זמן, וזה יהיה הקיץ הכי קשה מאז(גם גוטי עזב) ברמה המקצועית וגם הריגוש. אני עוד לא מתחיל לסכם דבר, אני אומר שרק אולי בקיץ אחד לאבד גם את כריסטיאנו וגם את זידאן זה טוו-מאץ’. אני מקווה שניימאר לא יהיה היורש.
זה אכן מרגיש רציני עם כל יום שעובר.
גם קצת נמאס ממשחקי התחזיקו אותי שלו, מה גם שהוא בירידה קבועה.
עונה שעברה חוץ מחודשיים טובים הוא לא נתן הרבה.
חוץ מזה כדי לרענן ולבנות מחדש אתה חייב להסיר את הציר שכל הקבוצה בנויה סביבו.
באשמתו או שלא אם הוא במשחק חלש הקבוצה לא רק שמתקשה להבקיע אלא גם מתקשה
להגיע למצבים.
כל שחקן שמגיע מסתכלים קודם אם הוא מאיים על הכתר של רונאלדו וזה מתחיל להימאס.
מה גם שעזיבה שלו מזרזת את העזיבה של בנזמה ועם קצת מזל כל הBBC יעזוב [למורות
שלהמשיך עם בייל לא כל כך יפריע לי אם השתיים האחרים יעזבו].
בגלל הפייר פליי המכירה הזאת הכרחית כי אתה לא יכול להוציא 500 מיליון העונה כי
כבר 3 עונות אתה לא קונה כלום. המכירה שלו פלוס של בנזמה והכסף שכן יש זמין
יאפשר הבאת 2 קראקים [בתקווה] פלוס השחקנים המשלימים [והכשרונות] שמביאים
כל עונה.
אתה יכול לתרגם את הציטוט?
הציטוט לא ממש מסובך, מזכירים שם שמות של שחקנים וסכומי העברה:
כריסטיאנו שווה את מוראטה ועוד 20 מיליון?
ואן דייק ועוד 15 מיליון?
דמבלה פחות 45 מיליון?
60 מיליון יורו פחות מהערך של קוטיניו?
אני חושב שגם בגילו, 33, כריסטיאנו הוא משהו אחר, לכל כלל יש יוצא מן הכלל, ועם המחירים שמשתוללים בחוץ - אני לא אוהב את זה שהוא יעזוב בתמורה למאה מיליון יורו כשתיאורטית אפילו את הרגל החלשה של ניימאר אנחנו לא יכולים לרכוש בסכום זה. לא שסעיף השחרור שלו ריאלי וכמובן שזה בדיחה המיליארד יורו, ועדיין, זה מציק לי. גם לאלה שלא ממש אוהבים אותי אני משוכנע שיישאר בור עצום אם בעונת 2018/19 ריאל מדריד תעלה לכר הדשא בלעדיו. החודשיים שהוא נתן לא היו טובים אלא פסיכים. היינו זוכים באליפות בלעדיו(2017) אבל לא היינו זוכים בצ’מפיונס באף לא אחת מהעונות האחרונות. כמובן שהדיון הוא על העתיד. אני מקווה שכן ינסו להגיע איתו לפשרה כלשהי.
אם המועדון מוכר אותו ליובה במחיר המצחיק הזה מתוך ג’נטלמניות, יעני כי הוא מתעקש ויוכל להרוויח שם הרבה כסף - אז זה משהו אחר. אבל חייבים להילחם על זה לפחות. ועדיין תחושה שלי שאי-אפשר לגבות - שעם זיזו על הקווים היה קצת יותר טוב.
תיאורטית כביכול כריסטיאנו ‘ה-לא יציב’(בעשור שלו בקבוצה הייתה לו שנה אחת חלשה במצטבר וזהו, מותר לו) יעזוב לפני שבנזמה או בייל משלמים את מחיר האפסיות שלהם, זה הזוי.
אבל אי אפשר להתעלם מהגיל ורונאלדו העונה כבר יהיה בן 34. הירידה החלה כבר לפני כמה שנים ומתישהו גם היכולת להתעורר ברגעי ההכרעה תעלם. בשאר הזמן הוא סתם נזק בהרכב ואני בכלל לא בטוח שאם רונאלדו עוזב וכוכב התקפה אחר יגיע (אהמ אמבפה אהמ) אנחנו נהפוך לקבוצה טובה פחות. 100 מליון יורו זה סכום סביר בהחלט והאמת שאני במקום פלורנטינו מוכר במחיר הזה בלי לחשוב פעמיים.
דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא עניין מיצוי הסגל, דיברנו על כך רבות בסיום העונה האחרונה. העזיבה של זידאן הודיעה בעצם רשמית על סיום עידן, והסגל זקוק לריענון עמוק. כל עוד רונאלדו פה, הריענון הזה לא יקרה. עם כל הצער שבדבר, אני באמת חושב שפרידה יכולה להיות הדבר הנכון עבורנו כרגע.
לא ציפיתי לפתיחת עונה כל-כך חלשה וארבעה שערי ליגה בסיבוב שלם, ומצד שני לא ציפיתי לכזו הפגזה ולעונה שתסתיים בסופו של דבר עם למעלה מ-40 שערים. החלוקה תהיה פחות גסה אם ימשיך, אני משוכנע בכך. הירידה החלה לפני כמה שנים? אז הוא היום כבר לא בדיוק האיש לטוס איתו קדימה למתפרצות(נניח בעונת המוריניו אני תמיד מזכיר את הקלאסיקו נגד בארסה), והוא כבר פחות מכדרר ועושה שטויות על הקו, הוא עדיין רגל מסיימת מטורפת. לא רק הגיל משחק תפקיד במחיר לעניות דעתי. אני לא רוצה שיישאר עד גיל 40, אלא רק לדחות את זה עוד. לא קל עבור קבוצה לאבד בקיץ אחד גם אותו וגם את זידאן לדעתי.
לא מתלהב מהגעה אפשרית, אבל לא בטוחה עם סימן קריאה - של ניימאר, וכריסטיאנו תמיד היה ההגנה גם של שחקנים שלא עמדו בציפיות כמו בנזמה או בייל שהיה פצוע. אסנסיו או איסקו יהפכו למנהיגים מטורפים או יתנו עונה פסיכית של מספרים? אני חולה על האזרד אבל זה לא מספיק. גם על אמבפה יהיה קשה קצת הטייטל של היורש של כריסטיאנו ואמבפה רלוונטי אפילו פחות מניימאר.
דור - אני לא רואה סיבה להאמין שהמגמה שאנחנו רואים כבר משהו כמו 4 שנים ברצף תתהפך ב-180 מעלות דווקא בגיל 34. יותר מזה - ברור לחלוטין שבעיקר בשנתיים האחרונות חלוקת העומסים היתה מכוונת ומתוכננת בהתאם למגבלות הגיל, ושאפו אדיר לרונאלדו, זיזו וכל מי שהיה מעורב בקבלת ההחלטות הזו, אבל מוכרח להיות לזה סוף באיזשהו שלב.
אמרתי את כל הדברים הללו בקיץ שעבר והתבדתי, אבל כריסטיאנו לא ימשיך לסחוב אותנו בנוקאאוט של ליגת האלופות עד גיל 40, כפי שאתה אומר. יותר מזה, הכדאיות של העסקה הזו משתלמת פחות ופחות לשני הצדדים ככל שהעונות עוברות: המורשת של כריסטיאנו במדריד כמי שהפך אותה למלכת אירופה יצוק בבטון, ובנוסף הסיכוי לגביע אלופות רביעי ברציפות הוא זעיר. המועדון עצמו מוכרח לחזור להישגיות בזירה המקומית הרבה יותר בדחיפות, והיכולת של רונאלדו לתרום בחזית הזו מוגבלת.
מבחינת כריסטיאנו - יובנטוס היא יעד עם סיכוי גבוה למדי להוסיף אליפות במדינה נוספת לרזומה, בתוספת מועדון שככל הנראה יהיה מוכן לבנות סביבו קבוצה גם בגילו המתקדם, עם מטרה אחת ברורה בטווח הקצר - צ’מפיונס והביתה. השליטה של יובה בליגה אמורה לאפשר לו להתמקד באירופה כמו שהוא אוהב. השתלבות בפרוייקט של מוריניו ביונייטד לדוגמה מסובך בהרבה בכל הפרמטרים הללו, מבחינתו ומבחינת המועדון, וכך לגבי רוב האלטרנטיבות.
נשים יכולת ורגשות בצד: רונאלדו שיחק 29 ו-27 משחקי ליגה בשנתיים האחרונות, רובם כמנוחה יזומה. זה אישו.
דעתי זהה בכל קיץ לגביו: מעולם לא הייתי ממעריציו הגדולים אבל אני מעריך את היתרונות שעדיין יש לו ולא חושב שבלתי אפשרי להצליח איתו, אם נתאים את הסביבה. הוא לנצח יהיה אגדה במועדון והוא מוזמן להשאר כל זמן שהוא רוצה, או לעזוב אם הוא רוצה לעזוב. המועדון לא צריך להיכנס שוב לסחרור בגלל שהוא עצוב אלא לאחל לו בהצלחה אם זה רצונו ונראה שזה מה שעושים.
לא יודע לגבי המספר, אבל אתה דווקא כן יכול. פייר פליי נבדק על תקופה של שלוש שנים ולא כל עונה.
ובינתיים בחדשות:
https://twitter.com/Cruzeiro/status/1014182083009372160
לוקאס סילבה מושאל לקרוייזרו לשנה נוספת. החוזה שלו אצלנו הוא עד 2020.
אני לא יכול לשפוט אותו בצורה קרה ומקצועית בלבד, מודה שאני לא אובייקטיבי במאה אחוז ואני חושב שכן יש חילוקי דעות בנושא, אבל אין ספק שהעלו כאן נק’ נכונות, למשל ש-יובה>יונייטד ברמה המקצועית והשכלית והיתרון היחיד של האנגלים הוא ברמת הרגש.
מבחינתי ללא ספק בעונה הבאה המטרה היא אחת ויחידה - א-ל-י-פ-ו-ת, ואומר את זה אחד שגביע אירופה הוא קדוש עבורו. האם עוד אליפות היא לא אתגר מסוים עבור כריסטיאנו רונאלדו(רציתי לכתוב גם עבור זידאן שהתפטר - ליצור קבוצה שתיקח כאן כמה אליפויות ברצף, לא עשינו ריפיט בליגה מאז שוסטר-קאפלו), לצורך העניין? אני גם חושב שאי-אפשר להפיל את כל האחריות עליו. בשנה שעברה הוא פתח את הליגה רק במחזור החמישי והפער כבר היה 4 נק’. בעונה שעברה גם גמרנו עניין בליגה בשלב מוקדם, לא היה טעם שיישחק יותר בטח כשההגרלות בצ’מפיונס כאלה קשות.
אם הוא מסכים לנוח לא פעם, ואני לא חושב שהוא ‘נזק כשחקן הרכב’, זו מילה גסה, ראיתי אותו לא מתברר ומתעסק בשטויות על כר הדשא - כדאי לחשוב על זה ומן הראוי שינסו להשאירו. יורגש חלל גדול בקבוצה אם הוא יעזוב ולא משנה איזה שחקן תותח יגיע. אותו חלל שהרגשנו כשראול עזב - רק הפעם לא רגשית אלא מקצועית, זוהי דעתי.
יש הרבה שחקנים שעתידם לא ברור. לגבי מי שמגיע, שוב, האזרד הוא הבחירה הראשונה שלי, לפני ניימאר.
הבעיה היא לא כשהוא בהרכב, אלא מי משחק במקומו כשהוא נח.
רונאלדו למרות גילו המתקדם הוא נשק שלא פשוט לאבד. והשאלה מי ייכנס לנעליו היא שאלה טובה, אך כזאת שהתשובה לה איננה במישור הפשוט של שחקן במקום שחקן, אלא במישור של יצירת מערך התקפי וקבוצתי חדש. הן ברמה המקצועית והן ברמה המנטלית. את עזיבת רונאלדו צריכים להשלים עם עזיבת בנזמה. ובמקומם להביא שני שחקני טופ.
סתם לדוגמה - אם תהיה לנו שלישיית התקפית הכוללת בין היתר את הזאר ואמבפה למשל זה יהיה לא פחות אטרקטיבי בלשון המעטה.
טודו-בום? ב-AS יצאו בכותרת ענק: בצרפת מדברים על הסכם בין ריאל לפאריס - 272 מיליון יורו עבור אמבפה, ארבעה תשלומים ובלאגן. מדובר באותו עיתונאי צרפתי שדיווח ראשון על הארכת חוזהו של גריזמן באתלטיקו ועל המעבר הצפוי של לאמר לשורות הקולוצ’ונרוס - בפטיסטה ריפארט, הנה הציוץ בטוויטר. בטוויטר הוא כותב ‘בלעדי, יש הסכם’, וציינו בכתבה כן את ענייני הפייר-פליי מבחינת פאריס, ובין היתר - אם היו חילוקי דיעות בנוגע לשכרו של אמבפה - העונה הטובה בפאריס ובטח המונדיאל וההצגה נגד ארגנטינה הם עוד ‘טיעונים’ עבורו.
המארקה עוד דיווחו בשנה שעברה בכותרת ענק על אמבפה לריאל ב-180 מיליון יורו ושזה כמעט רשמי. הגיע הזמן להחתים כוכב ענק, גלאקטיקו אמיתי מאז בייל ויסלח לי חאמס. יאללה שיהיה קצת מעניין בקיץ הזה, מקווה שיש גרגיר של אמת בדבר.
אז קנינו אותו בגיל 24 ב94 מיליון יורו. הוא הכניס ים פרסום וכסף לקבוצה. הפך למלך השערים של המועדון ועזר לנו מאוד להוסיף כמה גביעים לא רעים בכלל למוזיאון. בגיל 33 פלורנטינו מוכר אותו בשישה מיליון יורו יותר ממה שקנה אותו. ביזנס.
אני חושב שזו מכירה טובה. כל קיץ אני אומר (ולא רק אני) שרונאלדו גמור ואז אוכל את הכובע בסיום העונה. הפעם אני לא אגיד שאני גמור, אבל אגיד שמתישהו זה יסתיים. הוא מתקרב לגיל 34, גיל שבו כדורגלן ממוצע כבר פרש מכדורגל. אז אולי יהיו לו עוד שלוש שנים שבהן יתן חצי עונה טובה במקרה הטוב. זה שווה 100 מיליון יורו?
הקבוצה נבנית סביבו היום וברוב העונה הוא לא מספק את הסחורה. הוא מצפה לשכר אסטרונומי שלא עולה באותו קנה מידה של המועדון. היחסים בינו לבין פלורנטינו כבר טעונים מדיי כדי להמשיך הלאה, וריאל מדריד הנוכחית מרגישה שבעה ועייפה מדיי. צריך דם חדש ובשביל זה צריך לחתוך בבשר החי עם כל הכאב שמתלווה לכך.
היום שבו רונאלדו יעזוב יהיה עצוב. עצוב מאוד. כמה שהראש מבין את זה, ללב יהיה קשה לקבל את זה. רונאלדו על כל מגרעותיו השחקן שהכי אהבתי בעולם לאורך כל כך הרבה זמן, יותר מראול (סורי דור), יותר מאיקר ויותר מדי מריה (כן אני יודע מה אתם חושבים עכשיו. חילול הקודש וזה אבל מה לעשות אהבתי אותו). איפשהו בפנים אני עדיין רוצה שכל ההעברה הזאת תכשל והוא ימשיך אצלינו…
ה2 לירות שלי לנושא : אני חושב שרונאלדו צריך להשאר, אם כי לשחק פחות (המשך הנתון שגיא ציין) ולהיות מוחלף יותר. גם אם הוא ממשיך בנסיגה שלו, הוא כמעט במליון אחוז יהיה שווה 15-25 גולים בשנה. ככה שאם הוא נשאר ומוכרים את בייל ובנזמה ומביאים שני שחקנים במקומם לא רואה שום סיבה למכור אותו. עוד עונה תעבור, ימשיך לרדת ביכולת, ילד כזה או אחר לאט לאט ייכנס לעמדה שלו (ויניסיוס או חלוץ אחר שהמועדון ירכוש) וככה הפרידה תהיה פחות כואבת והוא יעזוב אפילו בפחות אבל ימשיך לתרום לנו.
אם הבעיה היא נטו ברונאלדו, קרי הוא רוצה להעלות את השכר והמועדון מבין שזה לא הדבר הכדאי (אלא אם כן מנהלים מו’'מ שצולח :בונוס שערים, העלת שכר אבל לא חידוש חוזה) אז צריך למכור ביותר.
אני חושב שרונאלדו, למרות גילו, עדיין יותר שווה מהזארד וכאלה. למה אם ריברי ורובן זה אפשרי ועם רונאלדו לא? (שאלה רטורית… )
מקווה שרונאלדו יסכים להעלאה על סמך בונוסים בלי חידוש חוזה. הולך לכאוב …
הבעיה היא שעם כוכב בסדר גודל כזה, לא בטוח שאפשר לעשות את זה חלק והדרגתי כמו שאתם מתארים. לפעמים עדיף להקדים את המאוחר ולהיפרד. עכשיו זה זמן טוב עם חילופי המאמן והזכייה - מוטב לעשות זאת בטעם טוב.
@gev למען כל השאר המשתמשים, נסכים שלא להסכים. נראה לי שאנחנו מסתכלים שונה על כדורגל