מפחדים ממקרה ניימאר
האמת שדי נמאס לי כבר עם כל משחקי השרירים האלה של העיתונות, אני לא בקיא כל כך בפרטים מי המפרסם או איך פורסם אבל חאלס נמאס כל שנה לעקוב אחרי עשרות פוסטי כזב שמולכים לכל כך הרבה דעות קדומות ולכלוך מיותר, טפי תקשורת זבל (הייתי חייב לפרוק).
אף פעם לא הייתי חסיד שלו (כריסטיאנו), מקצועית בעיקר, על החיבור בין המחשבה ליכולת הטכנית שאני כל כך אוהב ובזכותה אני רואה כדורגל היה לי קשה לראות אצלו,מודה.
גם הרבה פעמים הוא ניצל את מעמדו ועשה שטויות שלא לו ברגעים מכריעים והכל הודות הווינריות והרצון לנצח כל משחק.
הווינריות הזאת והשאיפה תמיד לרצות להיות הכי גדול זה מה שלמדתי להעריך אצלו כיום ואני חושש שזה מה שיחסר לנו באם יעזוב.
אני מקצועית חושב שהוא לא מתאים לנו לעונה הקרובה, בטח אם נסמן אליפות כמטרת על לסיום העונה.
בגיל 33 שיהפך ל 34 במהלך העונה לא רואה אותו מצליח להציל את המצב בליגה הספרדית (אולי אני פסימי ויאכל את הכובע אבל ממה שאני רואה ממנו על הדשא, זה לא זה).
בכל זאת אני חושב על זה, איך ריאל מדריד תראה אחרי שהוא יעזוב אחרי 9? (10 אוטוטו לא?) עונות בקבוצה, אני חושב שמנהיג כמוהו יחסר להמון שחקנים בטח לצעירים שבהם.
בשנתיים האחרונות היו המון דמויות מנטליות וחזקות שיכלו להרים את הקבוצה הזאת ( ראמוס, זידאן וכמובן כריסטיאנו). גם רובנו הודנו שלא נראנו טוב העונה (בעיקר בליגה אך גם במשחקים האחרונים בשלבי הנוקאווט של הצ’מפיונס) אבל בכל זאת סיימנו איכשהו עם עוד גביע אלופות בארון.
לסיכום מה שאני בא להגיד אחרי החפירה הלא קונבנציונאלית הזאת היא שאם רונלדו באמת יעבור, אז אנחנו בהכרח תלויים בכוכבים עם חוזק מנטאלי שיגיעו (שאני לא רואה כאלה באופק מגיעים בקרוב), אחרת זידאן לא יהיה שם, לא רונלדו, האחרון שנוכל בהחלט להגיד את זה עליו זה ראמוס (שהוא די חמום מוח אבל מדרידסטה בנשמה).
אני באמת חושב שעם ניהול דקות נכון, רכש שחקנים נכון והכוונה שלו העונה בלבנות פה משהו אחריו (ולא רק לחשוב על ההווה) יכול באמת לעשות אותו מספר 1, במועדון ובעולם כולו (מקווה שאני לא חי באשליות).
אולי זה בגלל הכוויה שהמועדון חטף במקרה של לופטגי ולא רוצים להפריע להם במונדיאל?.
או שאולי יש משא ומתן עם קבוצות על שחקנים אחרים והודעה על רכישה כזאת
תקפיץ את המחיר שלהם?.
באמת מעניין למה הודעת הכחשה כל כך מהירה בשתי המקרים האלו.
למורות שבהודעה על ניימאר זה הודעה על הצעה ואצל אמבפה מדובר בסיכום, עדיין
המועדון מיהר מאוד להודיע על הכחשה, כאשר בנושא רונאלדו שקט מוחלט.
https://twitter.com/DCGipuzkoa/status/1014533636786475009
קופ אומרים שאוטוטו סוגרים את עסקת אודריוסולה. 40 מיליון יורו סעיף שחרור.
לא יודע אם מותר לכתוב את זה פה אחרי השנתיים האחרונות, אבל הבנאדם מרים כדורים מדהים
גם בשנה שעברה המועדון לא הכחיש באתר הרישמי את השמועות לגבי כריסטיאנו אבל הנשיא פרס התראיין לתוכניות הרדיו ואמר שאין על מה לדבר ובהחלט הרגיע. שאלו את מארוטה מיובה והוא אמר ‘אין תגובה, אין תגובה’, תיקחו את זה לאן שאתם רוצים.
אני חושב שאמבפה רחוק מאוד אפילו יותר מניימאר, הוא שחקן צרפתי, ילד צעיר ושקול, לא בוער לו לעזוב את המדינה, הוא לא ילד חרא כמו ניימאר שגם לא צעיר כמוהו. האזרד השחקן הכי ריאלי מבחינת הכוכבים בשוק והייתי רוצה לראות אותו. האמת שאם כריסטיאנו עוזב אז הייתי חולם על קיין כ-‘9’, משוכנע שלא היה נכשל בספרד, אבל זה לא יקרה.
לגבי אודריוזולה - הוא כל-כך צעיר והרף שלו כל-כך גבוה, קצת רך הגנתית אבל בסדר, כנראה שהמועדון מזהה פירצה ואין סבלנות לפציעות של קרבחאל. מעבר לכך נאצ’ו עובר רשמית לגיבוי כבלם ואולי לא יגיע שחקן ע"ח ואייחו. רק שלא יגמור כמו ייראמנדי…
רכש מצויין עוד בחצי עונה הקודמת כשהתחיל לעלות מהספסל וקיבל את הקרדיט הוא פשוט שמר על יציבות ומחוייבות. הוא שחקן צעיר יחסית וזה רכש מצויין אם זה יהיה רשמי.
הבעיה היחידה שהוא משחק על התפקיד של דני ואני מפחד שיקבל קצת פחות דקות. לכוטציות זה יהיה מושלם. הכל שאלה איך לופטגי ינהל את זה.
בהתחשב בזה שהמגנים אצלנו הם ההתקפה נכון לעכשיו ודני הוא שחקן שמועד לפציעות, זה רכש נהדר. אשרף זה ארבלואה במקסימום וזה לא מספיק. סוגר לנו ביחד עם תיאו את העמדות האלה לשנים קדימה במידה ויתפתחו כראוי.
עריכה: קראתי גם שיש דיווחים שפיפיטה מתקרב לצ’לסי תמורת 53 מליון פאונד.
כנראה שיש אמת בדיווחים לגבי כריסטיאנו ליובה.
קודם כל אני חושב שאשרף הוא שחקן מצויין ולא ‘‘ארבלואה במקסימום’’ (שזה לא רע, מה רע בארבלואה?). דבר שני, אני חושב שיש דיבור על השאלה שלו לדורטמונד אאל’'ט.
אשרף ילד וזה נראה שיש לו פוטנציאל בשמיים. קרבאחל לא היה טוב יותר בגילו ובטח שמרסלו לא…
תגידו לי מגן כלשהו שבגיל 18 שיחק ככה
ארבלואה ‘לא רע’ וזו הגדרה מושלמת עבורו. הוא לא מספיק טוב והוא לא גרוע, הוא איפשהו באמצע. איפשהו באמצע מתאים לקבוצות כמו ווסטהאם ודורטמונד, לא לריאל מדריד. כקבוצה ששואפת שיהיו לה את השחקנים הטובים ביותר, ארבלואה היה פתרון זמני, עם כל הכבוד וההערכה שיש לי אליו, ויש לי המון.
לעומתו תראה את קרבאחל ואת האימפקט העצום שהוא נתן לקבוצה הזאת בשנים האחרונות ביחד עם מרסלו. הם היו עיקר ההתקפה שלנו וחלק משמעותי ביותר בארבעת הזכיות בצ’מפיונס.
לא יודע מה רואים באשרף, כי אני רואה את ארבלואה מול עיניי. לא מספיק טכני, מהירות סבירה, קרוסים בינוניים מינוס והגנתית הוא בסדר. שוב, איפשהו באמצע מבחינתי.
אני שואף שיהיו לנו מגנים ברמות של קרבחאל ומרסלו באופן קבוע.
מהירות סבירה? הוא יותר מהיר מקרבאחל.
הטכניקה תשתפר (הוא ילד ומתרגש).
אני באמת צופה לו גדולות, נראה אחרי עונה בדורטמונד.
רק אזכיר שוב, בגיל הזה לא ידענו מי זה קרבאחל, ואת מרסלו קיללנו גם בגיל 22
מעניין אם אתה זוכר איך מרסלו התחיל כשאתה משווה ככה לאשרף. רמז -אשרף נראה הרבה יותר טוב. הוא ילד, לא צריך לצפות ממנו להיות עילוי כבר עכשיו؛ שחקני הגנה מתבשלים עם הזמן ככל שיש יותר נסיון וביטחון. סה’'כ נראה שהוא מצוייד בארסנל לא רע.
לא יודע אם ההגעה של אודריוסולה תהיה בריאה. הרי דנילו בשעתו בא על אותו תקן ובערך באותו מעמד, ואפילו שהתגלה כמגן בינוני ונחות משמעותית מדני, הוא העדיף לעזוב. נאצ’ו נראה לי גיבוי מספק.
כך או כך, לא קריטי. מחכה בקוצר רוח כבר שיתחילו לזוז עניינים (משני הכיוונים) בהתקפה.
שער המארקה הבוקר: ‘אם הם רוצים עליי מאה מיליון יורו(זה המחיר שלי) אז הם לא רוצים אותי’. העברתו של כריסטיאנו ליובנטוס קורמת עור וגידים, על-אף שאתמול דווח בשעת לילה מאוחרת על פגישה בהולה שתתקיים תוך יום, מקסימום יומיים, בין פלורנטינו פרס לחורחה מנדש הסוכן של כריסטיאנו כדי לראות מה ניתן לעשות, האם יש אפשרות להשאירו בקבוצה, ובכל-מקרה להכריע את הסוגייה במהירות. גם המנכ"ל אנחל סאנצ’ז יהיה שם. ריאל לא תהיה מוכנה להציע את הסכומים שכריסטיאנו רוצה| מה שעוד מחזק את התחושות שכריסטיאנו יעזוב - מוג’י, לשעבר בהנהלת יובה, טוען שלדעתו כריסטיאנו כבר חתם ביובה אחרי שעבר בהצלחה את הבדיקות הרפואיות.
קרלוס קארפיו ממארקה מוסיף:
https://twitter.com/Carpio_Marca/status/1014777790074408961
הפעם אין דרך חזרה. כריסטיאנו לא ימשיך בריאל מדריד. היחסים שלו עם פלורנטינו רעועים מאוד. עידן חדש נפתח עכשיו
לגבי אשרף, מדובר על השאלה לשנתיים. בעיניי עסקה טובה לכל המעורבים.
אודריוסולה עוד מעט בן 23, לא בטוח כמה הוא עוד יכול להשתפר. אם זה המוצר המוגמר אז לא בטוח שהוא שווה 40 מיליון יורו. היה עדיף להביא ממלא מקום זול עד שאשרף יחזור מהשאלה. לדעתי אשרף יהיה שחקן טוב יותר מאודריוסולה בעתיד הלא רחוק.
אגב אחרי יארמנדי יש בי פחד משחקני סוסיאדד שמגיעים תמורת יותר מ-30 מיליון יורו…
בקשר לרונאלדו זה באמת מרגיש אמיתי הפעם, עד עכשיו הייתי בטוח שמדובר בטקטיקה להשיג חוזה שמן יותר. יהיה מוזר לראות אותנו בלי רונאלדו אחרי כמעט עשור. מצד שני זה כנראה בלתי נמנע ואני מעדיף שיעזוב עכשיו מאשר שנראה אותו דועך פה לאיטו כמו שקרה עם ראול וקסיאס. הייתי מעדיף שהאגדות שלנו יפרשו במועדון, אבל מבחינה מקצועית זה מאוד בעייתי ברמות האלה להחזיק שחקן בשלהי הקריירה כשהוא מעבר לשיא. רונאלדו עדיין שחקן ענק, לא בטוח שזה יישאר ככה בגיל 36. הוא גם לא הטיפוס שישמח לזוז הצידה ולקחת על עצמו תפקיד משני. אולי עדיף לנטרל מוקש עתידי ולהתחיל לבנות את הקבוצה מחדש. עזיבה שלו תפגע בנו כי אין לו תחליף הולם אבל זה לא סוף העולם.
אופטופיק - מעניין אותי איך נשיאים וספיצית פלורנטינו מנהלים מערכות יחסים עם השחקנים. זה תחום כל כך רגיש - יום אחד פלורנטינו כל כך רוצה שחקן כמו רונאלדו טרק משלם לו ומרעיף עליו ויום אחר פתאום ברוגז ולא אומרים שלום ורק רוצים להיפטר אחד מהשני ותמיד כלפיי חוץ וכלפיי תקשורת ישדרו עסקים כרגיל.
סתם מסקרן לראות איך זה נראה מאחורי הקלפים ברגעים האלה, במיוחד עם שחקן בסדר גודל והשפעה כמו רונאלדו (צועקים שם? עושים פוזות?).
מצטער על החפירה.
לא נראה לי שיש יותר מידי מגע ישיר בין הנשיא לשחקנים. רוב ההתנהלות החוזית היא בין ההנהלה לסוכנים, השחקנים לא מעורבים במשא ומתן עצמו. הקשר העיקרי הוא בתהליך החתימה על חוזה ומסיבת העיתונאים שלאחריו. בנוסף לפני משחקים גדולים פלורנטינו עומד ביציאה מחדר ההלבשה ולוחץ יד לכל השחקנים. אני בספק אם הוא טורח לנהל קשרים אישיים עם שחקנים. בינינו למה הם צריכים את זה? הם צעירים והוא בן 70, סביר להניח שהקשר רק רשמי וקורקטי.
מעניין אם יש תכנית מגירה.