דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

מפתיע שעושים זאת לפני שמונחת קראק.
שלא יהיה כמו שהיה עם ברסה שקבוצות יודעות שאנחנו נואשים לחלוץ ועם הרבה כסף לבזבוזים וישדדו אותנו במחיר.

רונאלדו לא אמר לפני רגע שאם זה 100 מיליון יורו זה אומר שיובנטוס לא באמת רוצה אותו? בחיי, מתאים לו לא לרצות לעבור כי הוא מרגיש צריך לשלם עליו יותר. וברצינות, בבקשה שישאר ויסכים לתנאים. הוא יכול לעזור עוד עונה שתיים.

גם לדעתי אשרף בעל פוטנציאל גבוהה יותר.
אבל לא נכון לומר שבגיל 23 השחקן הוא מוצר מוגמר, היום שחקנים כבר לא עולים
לבוגרים בגיל 16-17, אלא 20-21.
2 המגנים שלנו אם אני לא טועה הפכו לשחקנים שלמים יותר אחרי גיל 23.
טיאו המגן השמאלי המחליף גם לא בדיוק בן 18 או 20 ואף אחד כאן לא יטען
שהוא מוצר מוגמר או קרוב לכך.
שחקנים ממשיכים להתפתח היום עד גיל 25-26 לפני שהם הופכים למוצר מוגמר
בדיוק כמו שפורשים היום בגיל 35+ במקום 31 כמו פעם.

לגבי רונאלדו, אולי זה לא פופולארי פה אבל ברוך שפטרנו.
שחקן ענק שהשם שלו כתוב בזהב בהיסטוריה של המועדון, אבל הבחור הכי ילדותי
שאני זוכר אצלנו. הבן אדם שחקן פעיל וכבר דורש כבוד שקיבל פושקאש אחרי שפרש.
אף אחד אצלנו מעולם לא הסתובב וצעק אני אגדה ודרש כבוד.
הפרידה הזאת טובה לשתי הצדדים ובמיוחד לנו כי התלות בו והבלגאן שהוא
גורם שהוא מצוברח הם הרסניים מדי לטעמי.

אודריוסולה רשמי

https://twitter.com/realmadrid/status/1014911159009497088

היה עדיף להביא ממלא מקום זול עד שאשרף יחזור מהשאלה.

אין באמת דבר כזה.
שחקני ההגנה מחליפים משחקים המון דקות והאיכות שלהם דיי קריטית. איכות עולה כסף.

דניאל, אתה כמעט מתעלם מהטענה שכתבתי לך. אני כתבתי ש’‘לא רע’’ זה לא המקום לריאל מדריד מבחינתי. זה לא מספיק. אני מעדיף מגן שהוא הרבה יותר טוב ממנו כבר עכשיו ושמבחינתי התקרה שלו היא נורא נמוכה. בטחון או לא, מבחינת יכולת עד עכשיו הוא איכזב אותי מאוד. והוא קיבל מספיק הזדמנויות.

לגבי מרסלו - הבחור התחיל כקיצוני וחילטר הרבה עד שבא מוריניו ושם סוף לסיפור הזה והפך אותו למגן ברמה עולמית. לקח לו קצת זמן להגיע לרמה שהוא נמצא בה עכשיו, אבל מבחינתי השכר לימוד שלו היה שווה - מגן ברמה היסטורית. אבל לעולם לא היה ספק לגבי היכולת הטכנית והיכולות ההתקפיות שלו. עם אשרף יש לי ספקות גם לגבי היכולת ההגנתית ובטח שלגבי ההתקפית. יודע מה? הלוואי ואתבדה בהמשך.

לגבי אודריוסולה - שמח שהמועדון עשה את זה מהר ובשקט יחסי. אחלה של חיזוק. יאללה בחייאת פלורנטינו חלוץ.

זה אוף טופיק אבל כל הסיפור עם מוריניו שלימד את מרסלו הגנה הוא אגדה. מוריניו קנה את קונטראו והעדיף אותו באופן דיי מובהק במשחקים מול קבוצות בכירות. מזכיר שקונטראו פתח בהרכב גם בכל משחקי הנוקאאוט בעונת הדסימה חוץ מאחד בשמינית, כך שגם אחרי שמוריניו לימד אותו הגנה כביכול אנצ’לוטי לא סמך עליו מספיק.

לגבי אשרף, כישרון גדול מאוד בעיניי ושחקן ראוי כבר בהווה, מעדיף אותו על דנילו לצורך העניין. אבל הוא בגיל שבו קריטי לשחק בכל שבוע כדי להתפתח. השאלה לקבוצה כמו דורטמונד היא מצויינת עבורו.

היה מסקרן אותי לראות את אשרף ובהתחשב בכך שזו עונת בכורה שלו בקבוצה הבוגרת ורובה הייתה בתקופה בעייתית מבחינה קבוצתית - חלק מהביקורות היו מוגזמות, יש לו קצת מכל דבר ובתבוסה בוומבלי נניח הוא היה מהיותר סבירים לדעתי. אבל אני מרוצה, זה דם חדש, משוכנע שהוא יצליח יותר מהספרדים שהגיעו בקיץ הקודם. אני אוהב את התעוזה ההתקפית, המהירות, הפס האחרון שלו ושהרבה שחקנים ספרדים טובים משחקים אצלינו.

מרסלו שיחק כמה פעמים כקשר, גם אצל חואנדה ראמוס ובעיקר זכור הקלאסיקו עם פלגריני בקאמפ-נואו, לא זוכר שראינו ממנו משהו יוצא דופן. אני לא חושב שמוריניו לימד את מרסלו הגנה כי זו מילה מורכבת מדי, אולי אצלו היה מעט יותר אחראי, אבל השיפור הגדול אכן הגיע עם מוריניו, גם בתרומה ההתקפית, לפניכן אני לא זוכר שלקחתי אותו בחשבון כערך מוסף או משהו. מרסלו סבל מפציעה קשה ב-2012/13 ולא שב ממנה כמו שצריך בעונת הדסימה והיה חלוד.

לא היה שום הבדל בין מרסלו בעונה של פלגריני, ואולי גם שנה לפני כן, למרסלו תחת מוריניו. בכל מקרה אי אפשר לומר שהוא הפך אותו למשהו אם הוא אפילו לא סמך עליו כשחקן הרכב. את ההתקדמות הגדולה לקונצנזוס הוא עשה אחרי (ואולי בזכות) שקונטראו יצא מהתמונה. פחות או יותר מאז שעלה מהספסל בגמר בליסבון.

ובמבחן העין שלי, הגנה אמיתית הוא לא ממש עושה מהעונה הראשונה ועד היום. התקפית התפקיד שלו הפך למשמעותי יותר עם השינוי בסגנון המשחק וכמובן גם העובדה שנותנים לו לשחק ולהוביל.

ברור שכולנו נעדיף שיהיה לנו את אלבה כמחליף למרסלו ואץ מונייה לקרבאחל.
מגן באמת טוב לא ירצה לבוא כמחליף, ואם על אודריוסלה משלמים 40 אז מה יהיה על מגן טוב ממנו?
כגיבוי תמיד יש את נאצ’ו שיהיה סולידי לגמרי, ואודריוסלה שחקן מצוין שיכול להיות מחליף לגיטימי (ושוב אם לא הוא אז נאצ’ו).

ולגבי גיל פריצה, זה משתנה משחקן לשחקן.
יש כאלה כמו וראן או אמבפה שבגיל 18 משחקים כמו הגדולים ביותר.
יש כאלה שלוקח להם קצת יותר כמו קרבאחל וקאסמירו שפרצו בגיל סביר בהחלט (23-22)
ויש שחקנים שלקח להם המון זמן ופרצו בגילאי ה24+ כמו מרסלו או פפה (או הדוגמה הקיצונית של סלאח)
וכמובן יש כאלה שלא פרצו למרות הציפיות כמו קנאלס, איירמנדי ורבים שעברו כאן.

ההנחה של גיל פריצה היא פשוט לא נכונה.
המועדון צריך לעשות שיקול לגבי השחקן, אבל כמו שנוכחנו ממקרי עבר 23 זה בהחלט לא מבוגר, וזה נכון עוד יותר לשחקני הגנה שם יותר קשה לבלוט כילד כי התפקיד מצריך יציבות רבה יותר משחקן התקפה.

אני כבר הרמתי ידיים לגבי הנושא הזה, הוא עוזב. הלוואי שאני טועה אבל אני מתחיל לעכל. במארקה כתבו שהוא נתן את המילה שלו ליובה וגם ב-AS מתייחסים לכך כעניין של זמן, ועכשיו מדברים רק על ‘פרידה מכובדת’ מריאל מדריד ואני מקווה שלפחות איתו זה יצליח, משחק הוקרה\ווטאבר, כי מגיע לו. הצעתי ל-‘וואלה ספורט’ לעשות כתבה שוברת שיגרה ושאכתוב טור על כריסטיאנו מנק’ מבט של אוהד ריאל מדריד - ללא אובייקטיביות, כשהעניין יהפוך לרשמי, ואם זה הם יאשרו את העניין זה ירכך אצלי ולו במעט את התחושה, יחד עם אפשרות ריאלית לדעתי שהאזרד יצטרף. אני רוצה לראות התקפה חדשה לגמרי, גם בלי בייל ובנזמה.

מנסה בכל-זאת: אם הבנתי נכון::
Real Madrid: El Madrid dice que la cláusula de Cristiano Ronaldo es de 1.000 millones | Marca.com

ריאל מדריד טוענת שסעיף השחרור הוא עדיין מיליארד יורו; המועדון ידרוש מהשחקן לדבר בפומבי על המניעים והסיבות לעזיבתו; וביום שלישי תתקיים פגישת הנהלה לניתוח השנה האחרונה ברמה הכלכלית ועד לשלישי כנראה לא יהיו התפתחויות ראסמיות והודעות רשמיות לכאן או לכאן

ב-AS כתבו עכשיו שהוא מתעקש שלא לקבל ‘פרידה’ מהמועדון.

כל אלה שכותבים פה שאודריוסולה מגן מצוין ראיתם אותו משחק באופן קבוע? כי אני לא. הפעמים היחידות שראיתי אותו היו במשחקים מולנו ולא התייחסתי אליו במיוחד. בדיקה של הנתונים הסטטיסטיים מראה שהוא נופל מאשרף בלא מעט קטגוריות. אז נכון שסוסיאדד זה לא ריאל מדריד שבה יותר קל להתבלט ועדיין זה הזוי. ברור גם שסטטיסטיקה זה לא הכל. מצד שני לשים 30 מיליון יורו על מגן הייתי מצפה לנתונים טובים הרבה יותר.

http://www2.squawka.com/comparison-matrix#la_liga/2017/2018/álvaro_odriozola/862/862/20443/0/p|la_liga/2017/2018/daniel_carvajal/862/862/2062/0/p|la_liga/2017/2018/achraf_hakimi/862/862/21068/0/p|bundesliga/2017/2018/joshua_kimmich/846/846/18693/0/p|la_liga/2017/2018/nélson_semedo/862/862/19139/0/p#defence_score/possession_score/attack_score/total_score/tackles_won/tackles_lost/successful_take_ons/successful_take_ons_%/aerial_duels_won/interceptions/blocks/key_passes/clearances#90

אכן ראיתי, ממחצית העונה שעברה (לא הנוכחית שהסתיימה) כשרק קיבל את הקרדיט הוא ממש הרשים אותי.
כבר אז הבנתי שהוא הולך להיות מגן מצויין כמובן שלא ראיתי את כל המשחקים שלהם בעונה הזו אבל ראיתי בהחלט את הרוב באותה עונה, אני זוכר שהוא הפתיע אותי מאוד.
העונה הנוכחית פחות יצא לי לעקוב אחריהם אחרי שגם די איבדתי עניין בקבוצה הזאת כשויליאן ג’וזה נפצע,פשוט לא היה להם מי שיתן גול חוץ מסורוטוסה (שהוא לא חלוץ) ככה שיצא לי לראות אותו פחות העונה ובכל זאת ממה שראיתי אותו הוא היה תמיד אחד הבולטים בסגל שלהם (שחקן שהתחיל לשחק רק לפני עונה וחצי ותפס מקום קבוע בהרכב מהר מאוד) רק חבל שסוסידאד קבוצה יחסית דומינטית בליגה נראתה רע מאוד העונה.

נראה שאשרף גם יותר טוב מקרבחאל הגנתית והתקפית. חסר לו רק 1.67 גוגואים כדי להיות יותר טוב ממנו בממוצע למשחק…

עסקים זה עסקים, ובזה פלורנטינו מומחה. רונאלדו היה מנייה בצמיחה לאורך זמן, ומתישהו צריך לדעת מתי ההשקעה ממצה את ת עצמה ולעבוא לדבר הגדול הבא. רונאלדו נתן תפוקה מדהימה בריאל, אבל לפעמים צריך לדעת גם למכור את הצניחה בזמן, אי אפשר להיקשר רגשית למניות, וההתנהלות של פלורנטינו לא מפתיעה אותי.

למען הסר ספק, אני לא מדבר בגנותו של פלורנטינו, שכן כל עוד טובת המועדון בראש מעייניו ( או לפחות בחלק העליון מסך כל מעייניו) ההתנהלות שלו היא זו שתשמור על ריאל מדריד כמועדון, קבוצה ומותג בטופ של הטופ.

אוסיף ואומר שהדברים נאמרים מההסתכלות שלי, ומעקב דיי בסיסי אחרי דפוס הפעולות של פלורנטינו ההתנהלות עם רכש לשחקנים בשנות כהונתו בריאל, ולא על סמך איזה מקור ספציפי כזה או אחר.

רואה בלגיה ונהנה מכל נגיעה בכדור של הזארד.
עצם זה שאני חושב עליו כאלה דברים אחרי משחק בו הוא לא כבש או בישל מעצימה את הרגשות שלי כלפיו.
כל נגיעה שלו חכמה, אי אפשר להוציא ממנו כדור, ואולי הכי חשוב מדובר בשחקן שלא כופה את עצמו על המשחק.
לא חסרים שחקנים שאתה נהנה לראות אותם עם הכדור אבל כמעט כל פעם זה מרגיש שהם מתמהמהים עם המסירה, מרגיש כאילו הם עוצרים כדור ומנסים להראות יכולת טכנית גבוהה ורק אז יעשו משהו כדי לקדם את הקבוצה. לדוגמה ניימאר, רונאלדו לפעמים, איסקו, פוגבה וכו’. הזארד בניגוד אליהם ממש משחק נכון וחכם.
לשחקן שישחק בריאל ליד הכוכבים הגדולים ביותר, חוכמה וחוסר אגו כמו של האזארד הם דבר מתבקש.
יאללה פלורנטינו, הנה הכוכב שלך.

בנוסף גם קורטואה במשחק מצוין, מרשים הרבה יותר מאליסון, והעובדה שיעלה 30 ולא 80 בכלל מוסיפה.

תגובות על להביא את אדן הזארד בעוד 1,2,3…

ברצינות, רבע הגמר בין ברזיל לבלגיה גרם לי לחשוב ברצינות על הזארד מכיוון שהוא מאוד הרשים אותי. אני לא רואה משחקים של צ’לסי בתכיפות, וגם כשכן ראיתי הוא לא תפס את עיני כמו היום. בנוסף, אני חושב גם לגביו יש ביקורת על אי יציבות (על מי לא? זה נהיה באופנה).

בכל מקרה, היום מאוד נהניתי ממנו. דריבל מעולה, פאקינג קשה להוציא לו את הכדור מהרגל, מעורב מאוד, מפרגן, משחק חכם והאמת הוא די מהיר. אחלה עדן.

בשקלול ריאליות-טיב התאמה אולי הוא באמת אחת האופציות הכי טובות אם לא הטובה ביניהן.

טיפ קטן - תמיד תבחר show per 90 metrics זה יותר מדויק מאשר פר משחק. אם שחקן משותף לחמש דקות במשחק זה מעוות את הממוצע בשיטה של פר משחק.

אמנם ה-sample pool של אשרף קטן מידי, סך הכל 577 דקות, אבל הוא באמת הרשים התקפית העונה. כבש שני שערים. הוא צריך לעבוד על הקרוסים שלו. קרבחאל היה גרוע הגנתית העונה, הנתונים פה לא מטעים. אחד מאכזבות העונה שלנו.

אחרי התצוגה של קורטואה היום יש מצב שפלורנטינו כבר הרים טלפון לאברמוביץ’. טיבו בשנה האחרונה של החוזה והוא רוצה לחזור למדריד כדי להיות קרוב לילדים שלו. עד עכשיו לא חשבתי שהוא שידרוג משמעותי על פני נבאס, במיוחד אחרי שמסי השחיל לו פעמיים בין הרגליים במשחק מול צ’לסי. אליסון לא הרשים במונדיאל, למען ההגינות הוא גם לא היה אשם בכלום. לא הייתה לו יותר מידי עבודה בטורניר והגולים שספג לא ממש באשמתו.

לא רק זה, הוא כנראה שיחק מול קבוצות חלשות יותר מאלה שדני שיחק נגדן. לא חושב שיש מקום להשתמש בזה ככלי השוואה במקרה הזה

לוקח את האזר על פני ניימאר בלי לחשוב פעמיים. תן לי שחקן שבא לעבודה ולא שחקן שבא להתעסק באינסטוש ואחד שבא לשחק מאשר לשכב על הדשא כל הזמן. לא חושב שאחד מהם יגיע, אבל אם היו נותנים לי לבחור, ללא ספק הבלגי.

אתמול בלילה דווחנו שפלורנטינו העלה את דרישתו ל-150 מיליון יורו, גם מצד מיקוח אך הוא הבין שהוא לא יכול למכור את כריסטיאנו שהוא מותג - במחיר כזה, על אף גילו, בין היתר בגלל המחירים שמסתובבים בחוץ. ניימאר עלה פי 2 ממנו, למשל? אמבפה כמעט כפול? ומה עם קוטיניו ודמבלה? גם ב-130 מיליון יורו ריאל מדריד תסכים למכור. כריסטיאנו קרוב ליובנטוס וזה יקח זמן, פניית פרסה נראית לא ריאלית.
הבוקר נכתב ב-AS שהמועדון דורש מכריסטיאנו להצהיר בפומבי מדוע הוא רוצה לעזוב וזה יהיה הצעד הראשון. פרס לא רוצה להיזכר כנשיא שמצד אחד הביא אותו - אך מצד שני מכר אותו, והוא יודע שהאוהדים מבינים את הצעדים של המועדון אך עדיין רוצים שיישאר. כריסטיאנו דורש מהקבוצה לעזוב ‘במחיר מציאה’ באקט ג’נטלמני בשל כל מה שתרם לקבוצה, ראו מקרה צ’אבי אלונסו שעבר לבאיירן בקיץ 2014 בגרושים - ומבקר את המועדון שלא מסכים לעשות זאת.