עם כל האהבה הענקית שיש לכריס, בשביל להתחיל את תהליך הבנייה מחדש שהקבוצה הזאת צריכה, צריך להתחיל ממרכז הכובד של הקבוצה - רונלדו.
אם נסתכל על זה בראייה עתידית של עוד 2-3 שנים, אין לנו ברירה אלא להתחיל את התהליך. עוד שנתיים גם 100 מיליון לא נקבל לדעתי.
כבר אפשר לראות שאת כל משחקי הליגה הוא לא יכול לשחק, שהקבוצה צריכה דם חדש… וזה בדיוק הזמן אחרי 3 עונות ככה בליגת האלופות להתחיל לבנות את ריאל מחדש…
הcycle של הקבוצה הזאת רענון רציני.
שניהם לא שותפו לחמש דקות בשום משחק. כשהם שיחקו הם פתחו בהרכב.
נכון גם לגבי ההשוואה לאודרויוסולה.
אז אפשר לסכם שבמקרה הזה מדובר בקשקוש מוחלט, וכמו בכל אספקט אחר של המשחק צריך להשתמש בסטטיסטיקה כדי לתמוך בסיפור ולא כדי להמציא את הסיפור?
ניימאר-הזארד: אם היו עושים סקר בפורום אוהדי ריאל מדריד איי שם ב2009 האם כדאי לרכוש את הצוללן, הבכיין והפוזאיסט כריסטיאנו רונאלדו או את גאון הכדורגל הצנוע קאקא - התשובות היו חד משמעיות.
הזארד היה רחוק מרחק גול וחצי של ברזיל מתוך מאה המצבים שלה מלהיות למל"ם לא יעיל במשחק אתמול. ניימאר היה רחוק מרחק החמצה וחצי של פירמינו ורנאטו מלהעלות את ברזיל לחצי הגמר. מה שקורה בדרך כלל במשחקים הוא שהזארד הוא אכן ישנוני ולא יעיל, וניימאר אכן מנצח משחקים.
מצטרף לגיא, לא ממש ברור לי מדוע הזארד נתן משחק כזה גדול אתמול. הוא תרם בעיקר לקראת הסיום כשהיה צורך להחזיק כדור (ואת זה הוא עושה מעולה). מעבר לזה היו לו עוד איזה 2 פריצות טובות לאורך המשחק אבל לא משהו שאנחנו לא רואים כל שני וחמישי. כן, הוא שחקן טוב. כן, הוא ישדרג אותנו. אבל לאונן עליו פה בגלל משחק טוב (ובשום פנים לא יותר מזה) נגד ברזיל… מוגזם לחלוטין. מבחינתי, היתרון הגדול שלו הוא בעיקר שהוא נופל בדיוק על העמדה של איסקו (ברור לכולם שאין מקום לשניהם, נכון?) האוברייטד ואני מחליף ביניהם בלי לחשוב פעמיים.
מנגד, להשוות אותו לניימאר זה בדיחה. עזבו את זה שלא מדובר באותה עמדה, הברזילאי הוא תותח על מהרמה הגבוהה ביותר ונמצא של בליגה שבין מסי ורונאלדו לבין שאר השחקנים בעולם. כן, הוא שחקן דוחה וההצגות שלו מעצבנות, אבל גם כרסיטיאנו היה כזה. אני מודה שגם אני לא כזה שש שניימאר יצטרף, אבל זה רק בגלל שנדמה לי שבמחיר דומה אפשר כבר להביא את אמבפה שצעיר ממנו בחמישים שנה בערך, עם פוטנציאל דומה בהחלט.
אם היית עושה סקר על כריסטיאנו בקיץ 2009 אז כולם היו אומרים שהוא בכיין והם לא אוהבים אותו אבל מי שהיה אומר שלא צריך להביא אותו אז הוא אידיוט, כי אין קשר. הוא היה מנייה בטוחה מהרגע הראשון, רכש מטורף, כמו שפיגו-זידאן-רונאלדו היו מניות בטוחות, ולא רק שהוא עמד בציפיות - הוא עשה את זה בענק.
בוא נמשיך עם התיאוריות - שים את ניימאר בצ’לסי של האנטי כדורגל, של מוריניו למשל וגם חלק מהזמן אצל קונטה, ואת האזרד בברצלונה - והפער ביניהם לטובת הברזילאי, פער שאני מסכים שישנו - מצטמצם משמעותית. ניימאר טוב מהאזרד אבל לכתוב שזה בשתיים או שלוש דרגות? זו הגזמה.
לא שופט שחקנים לפי המונדיאל כי זו לא אינדיקצייה אבל גם אם ברזיל הייתה משווה אתמול זה לא שייך לניימאר. אתמול הוא היה בסדר, המסירה לקוטיניו הייתה ענקית וחוץ מזה לא הרבה ובמשך רוב המונדיאל הוא היה נזק. אהבתי הרבה יותר את ניימאר של לפני 4 שנים, במונדיאל כשלצידו נבחרת פח זבל עם האלק, אוסקר ומוזרים אחרים - והוא נתן שואו אבל שיחק קבוצתי. השתן עלה לו לראש, הוא חושב שהמונדיאל זה החוג הפרטי שלו. את האזרד לא נכון לשפוט רק לפי זה שלא כבש או בישל, הנבחרת שלו לא נגעה בכדור, כל נגיעה הייתה קסם, הוא לא איבד כדור אחד וכמעט תמיד קיבל את ההחלטה הנכונה.
אני מעדיף את האזרד בריאל מדריד והוא נראה יותר ריאלי. הוא יותר צנוע מניימאר ואמור להיות יותר זול, הכוונה היא לצרף את האזרד, לפחות לפי שתי העיניים שלי, וכוכב נוסף בהתקפה.
ואל תשוו את כריסטיאנו לניימאר. כריסטיאנו לא היה מבריז מאימון או משחק בשביל לחגוג במסיבה בברזיל. כמאמר הקלישאה הוא בא ראשון והולך אחרון באימון, וניימאר לא כזה.
הערה כללית אחרונה, אני חושב שהמועדון בקיץ 2009 היה במצב מסוים, מעין צומת דרכים אחרי הטרבל של בארסה והמשך המנחוס בשמינית הגמר מהצד שלנו, התבוסות בסיום, והמועדון היום במצב לא משהו ועם עתיד לוט בערפל אבל ברור שנהיה קבוצה חזקה. ריאל מדריד של אז ‘לא יכלה’ לסרב לכריסטיאנו, וריאל מדריד של היום יכולה להחליט שלא לצרף את ניימאר. גם כי יש אלטרנטיבות.
במחצית השניה בלגיה לא כל כך שיחקה, לכן זה מה שעשה הזארד.
במחצית הראשונה הוא הוביל אותם יפה למתפרצות.
זו בדיוק הסיבה להתלהבות, שהוא מסוגל גם להיות חלק מקבוצה ולא בהכרח הקבוצה.
הרי סיכוי סביר שגם אם לא הקיץ אבל שיגיעו אלינו עוד סופרסטארים, ושחקן כמו הזארד יצליח להשתלב במערך כזההרבה יותר טוב מניימאר שמעלים לפעמים את מי שסביבו ומנסה יותר מידי.
מה גם שעל ניימאר דורשים קרוב ל300 מיליון, ועל האזארד 100, עם ההפרש הזה כבר כמעט אפשר להביא את אמבפה.
כן אני חושב שהאזארד מתאים לנו יותר, אני פחות תופס מניימאר ומעדיף שחקן שגם ביום סולידי יהיה חכם ויביא דריבל טוב מאשר שחקן שממש מחרב התקפות כשלא הולך.
- ההבדל בין שחקן שלא כופה את עצמו על הקבוצה לשחקן שנעלם ולא לוקח אחריות (תחשבו אסנסיו) הוא באג׳נדה שבאים איתה מהבית.
- הזארד הצנוע - ממובילי המרד נגד מוריניו לפי הדיווחים. על חוסר המקצוענות של ניימאר יש בעיקר סיפורי מעשיות. כל מי ששיחק איתו או אימן אותו מעריץ אותו.
- אני לא כותב את ההעדפה שלי, אני בכלל מעדיף שלושה שחקנים פחות טובים - איסקו, אסנסיו וראול. אבל טיעונים צריכים להיות עקביים ו… נכונים. ולא תלויים במשחק אחד, בבמה מרכזית ככל שתהא.
אני לא כותב על סמך המונדיאל, המנטרה שלי זהה עוד מהקיץ שעבר בערך. מעדיף את האזרד - יותר זול, יותר קבוצתי, אוהב את הסגנון שלו. מעבר לכך אני לא חושב שהאזרד נעלם, מודע לעונה החרבנא שלו אחרי האליפות, משוכנע שבריאל מדריד הוא יהיה טוב יותר מכל הבחינות - סגנון המשחק ששונה, השותפים להתקפה, ומעבר לכך בכל המשחקים הגדולים בהם האזרד שובץ כחלוץ, נניח ברצלונה בשמינית הגמר - אני חושב שהעמדה עשתה לו עוול. ניימאר מעדיף את היופי והשואו. מותר לתת גם גולים מכוערים או בישול קטן של פס הצידה וימינה.
אנחנו מסכימים שניימאר טוב יותר, אבל אני לא חושב שהוא שתי דרגות מעליו, והסברתי גם למה. בחזרה למונדיאל עצמו, אני חושב שזה טורניר מביש של ניימאר עם כל המכלול - הוא פחות מעצבן. אני לא אוהד ברזיל ולפניכן בטח לא שנאתי אותו, הוא גרם לי לפתח אנטי גדול כלפיו, ושהאזרד עשה את המקסימום גם אם לא כבש או בישל.
זול יותר ואתה מעדיף את הסגנון - טיעונים לגיטימיים. הרפש כלפי ניימאר בשעה שמסרבים להכיר בכך שאותו רפש בדיוק תקף לגבי כריסטיאנו - התייפיפות.
אגב ניימאר ניצח את מכסיקו בשמינית בשני מהלכים, סתם כדי להזכיר.
אני ראיתי משחק אחד טוב של ניימאר במונדיאל - זה שציינת. ואם לא השערים המאוחרים בשלב הבתים - היו שוחטים אותו עוד יותר על המהלך ההוא שבמקום לבעוט בנגיעה או ניסה לזרוק את השומר שלו ואז צלל. אבל אמרנו שהמונדיאל לא כלי לשיפוט ואני מסכים.
אני לא מסכים שניימאר עולה על האזרד ב-3 דרגות. אתה מאמין שאם היינו מחליפים קבוצות בין השחקנים האלה, הדוגמא שהצעתי קודם - הפערים עדיין היו גדולים ברמה הזו? זה לא משפיע בכלל הפרטנרים, סגנון המשחק, המאמן?
אגב, שוב דוחף את נושא כריסטיאנו: אני חושב ומשוכנע שבייל ובננזמה ‘הטרמפיסטים’ התחבאו יפה מאוד מאחורי הגב הגדול שלו בשנים האלה. במה שונה המקרה כרגע לבין הקיץ שעבר בו מוריניו ‘צועק’ - אני רוצה את בייל, הייתה הצעה באיזור המאה מיליון, וריאל מדריד סירבה למכור? שנה לפניכן גם הוא חתם על חוזה חדש ומשודרג, אוגוסט 2016 - ואני לא מבין על מה ולמה. אם כריסטיאנו עוזב אז לפחות שנקבל עליו יותר כסף. וממש לא חייבים לשחרר אותו.
[מחדד: כריסטיאנו רוצה לעזוב, בייל לא ממש רצה, אבל אני מדבר על ‘האפשרות לעשות כסף’\להרוויח עליו. אני מניח שהרוב לא ציפו את סיום העונה הפסיכי הזה של בייל גם בלי קשר לקייב].
גיא ממש לא מסכים איתך.
ההבדל יכול להיות דק, אבל אתה יכול להוביל קבוצה גם מבלי לכפות את עצמך.
הטענות נגד אסנסיו הן שהוא נמנע לעשות דברים מסובכים ולרוב מוסר אחורה על אף שהיכולת שלו קיימת.
הזארד אתמול (במשחק לא כזה טוב שלו) עשה את הפעולה הנכונה, עבר מתי שצריך ומסר מתי שצריך.
הוא לא נתן משחק של כוכב על, אבל גם מסי לא נותן כל משחק הצגה.
אני בכוונה מדבר עליו לפי המשחק הזה, שתראו אותו דווקא במשחק לא גדול!
הרי אחרי משחק גדול קל לדבר שאסנסיו הכי גדול בתבל, אחרי משחק רע של אסנסיו אף אחד לא יגיד עליו מילה. עצם זה שיש על הזארד דיון גם אחרי משחק כזה מראה את ההבדל בין שחקן שלא כופה עצמו לבין שחקן שנעלם.
הרי אם האזארד היה נעלם לא היו מדברים עליו.
אגב גם אני טוען שניימאר טוב יותר, עדיין מעדיף את האזארד.
פוגבה הקשר הכי טוב בעולם, עדיין אני מעדיף את מודריץ
אין ספק שניימאר בין שלושת השחקנים הטובים בעולם כרגע. ועדיין הוא כל כך מעצבן ומביך בהתנהגות שלו שאני ממש לא רוצה אותו פה. יש שחקנים שאתה מתעב כשהם נגדך ואוהב כשהם אצלך בקבוצה כמו ראמוס למשל. יש שחקנים שאתה יכול לאהוב גם כשהם בקבוצה אחרת. ויש שחקנים שלא משנה כמה הם טובים אתה יודע שעדיף לשמור מרחק. ניימאר שחקן על אבל יביא איתו כלכך הרבה בעיות וזה עוד בלי להזכיר את המחיר האסטרונומי שיהיה צריך לשלם לפ.ס.ז’. הפחד הכי גדול שלי הקיץ זה לא העזיבה האפשרית של רונאלדו אלא שנשים איזה 250-300 מיליון יורו על ניימאר. נהיה פחות טובים בלי ניימאר, הוא שחקן ענק גם עם כל ההצגות. אני פשוט רוצה להנות מהקבוצה וזה יהיה קשה כשניימאר הופך לשחקן הכי מושמץ בעולם. ההשוואות להצגות של רונאלדו מוגזמות, רונאלדו אמנם לא מלאך אבל הוא לפחות לא לקח את זה לדרגת האמנות והקיצוניות של ניימאר.
בלי רונאלדו צריכים להחתים שני שחקנים. שחקן כמו הזארד שפותח הגנות וחלוץ שבאמת מסוגל לכבוש שערים… בנזמה עם 3 שערי ליגה בעונה הקודמת (בלי פנדלים) לא יכול להישאר פה בלי רונאלדו. לא יודע איזה חלוץ אפשר להביא. אין מצב להביא את קיין, סלאח, אמבפה, קבאני. איקרדי לא מעוניין לעזוב את אינטר. לבנדובסקי רוצה לעזוב את באיירן אבל הם לא רוצים למכור. אין אופציות בגזרה של חלוצי על. בכל מקרה עדיף גם חלוץ מהדרג השני על פני בנזמה.
גם אני לא רוצה את ניימאר, אבל בחיאת, להשוות לאדן הזארד?
14/5 - אליפות תחת מוריניו, הזארד מבקיע 19 גולים ומבשל 13 (בכל המסגרות)
15/16 - עונת ה׳מרד׳, 6 ו-8
16/17 - אליפות תחת קונטה 17 ו-7
17/18 - עונה שנייה של קונטה, 17 ו-13
ניימאר, בהתאמה:
39 ו-10
31 ו-26
20 ו-26
28 ו-16
אתם מבינים שזה לא אותו סדר גודל, כן?
עוד נקודה שהייתי רוצה להתעכב עליה היא האמונה כאילו אם במקום שחקן אחד מצויין מביאים שניים טובים מאד, אז זה בערך אותו אפקט. אז לא:
- בגלל מסי ורונאלדו, ריאל וברצלונה יכולות להביא כל שחקן בעולם. מי לא רוצה לשחק עם הטוב ביותר ולזכות בתארים (פאקינג אסטבן גראנרו היה מוכן לקצץ בשכר כדי לשחק עם רונאלדו)
- כשאתה מתקיף מול בלם מהטופ העולמי אז אתה רוצה את המצויין, לא את הטוב מאד. משחקים מכריעים בהתקפה על פעולות אישיות, ואלה כשמן כן הם: אישיות. באותו רגע בודד אתה צריך את ההוא שהוא קצת יותר מהיר וקצת יותר זריז ובועט קצת יותר טוב, וזה לא משנה בכלל מי נמצא סביבו.
כנראה שהתרגלנו לטוב בעידן כריסטיאנו, עד כדי כך שאנחנו לא מבינים שהזארד הוא לא מי שימלא עשירית מהחלל שלו.
נ.ב
שכחנו שניימאר חזר מפציעה ארוכה בדיוק למונדיאל? ממש הכנה אידאלית
למה אי אפשר את קיין ואמבפה? אפשר, פשוט יהיה צורך לפתוח את הארנק.
אחרי מכירות של רונאלדו ובנזמה (ואולי גם בייל) יחד עם שנים ללא רכש אמיתי כשרק מכרנו ומכרנו, אנחנו בהחלט יכולים לפתוח את הארנק.
הזארד לפי מה שכתבו בתחילת הקיץ יעלה סביבות ה100 מיליון אז בהחלט יש לנו מספיק כסף לקנות כל שחקן נוסף.
@whykds
לפי הטענה שלך איך שחקן כובש אז שער אם הוא פחות טוב?
גולים אפשר גם לכבוש אם אתה בקבוצה טובה, ראה ערך יובה שהגיעה ל2 גמרים בלי כוכב על, או באיירן שגם שם אין כוכב על.
אני ורוב התומכים של הזארד לא רוצים אותו שיוביל את בייל ובנזמה, רוצים אותו לצדו של אמבפה או קיין…
אני לא עוצם עיניים, ניימאר>האזרד, אבל מעבר לכך שהיכולת היא לא המשתנה היחיד, וצריך להתחשב בעוד גורמים לדעתי - אמרתי כבר. הפער ביניהם לא כזה גדול ברמה של 2-3 דרגות, ואתה מתעלם מטיעון בסיסי שלי: עד כמה צ’לסי פוגעת ביכולת של האזרד לצורך העניין. ואם היינו מחליפים ביניהם? והליגה הצרפתית, תסלח לי, המספרים שם לא מרשימים אותי. לא ראיתי בניימאר שום זכר לפציעה, והצד החיובי במטבע - הוא לא מגיע כשהוא שפך לאגר אחרי עונה קשה, ראה ערך רונאלדו במונדיאל 2002.
אני לא מצפה מאף אחד למלא את החלל של כריסטיאנו, זה בלתי-אפשרי. זה לא יגיע משחקן X. כדי שזה יקרה נצטרך שחקן טוב והתקדמות של אחרים, נניח איסקו ואסנסיו בעת ובעונה אחת, כל אחד עוד קצת, אולי בייל אם יישאר, אולי שינוי סגנון המשחק.
והנה נתון: אדן האזרד בליגה הצרפתית במדי ליל, העונה האחרונה - עונת האליפות:
38 משחקי ליגה - 20 שערים ו-18 בישולים| בכל המסגרות: 49 משחקים - 22 שערים ו-22 בישולים.
המקור שלי בשלוף הוא ויקיפדיה בספרדית(כותבים גם בישולים), יכול להיות שיש הטייה קלה.
כסף יש לנו, הבעיה שיש קבוצות שלא ימכרו לא משנה כמה תציע להן כמו פ.ס.ז’. אי אפשר להוציא שחקן בכח מהם אם הם לא רוצים למכור. הם יכולים להרשות לעצמם להשאיר שחקן ממורמר בסגל.
קיין כבר הצהיר שהוא רוצה להיות one man club. טוטנהאם היא האהבה שלו ואין לו סיבה כספית או מקצועית לעזוב.
הזארד אפשרי כי צ’לסי מחוץ לליגת האלופות אבל גם פה לא יהיה פשוט. הוא עוד לא האריך חוזה בצ’לסי כי הוא רוצה לראות איך ייראה הפרויקט החדש תחת סארי. סך הכל טוב לו בלונדון, הוא לא נואש לעזוב. לפחות לעומת השחקנים האחרים שהוזכרו זה ריאלי לשכנע אותו לעבור.
עברו הימים שהיינו הדג הכי גדול בים ללא מתחרים כמו בתחילת שנות ה-2000. זכויות השידור בפרמייר ליג, יחד עם הכסף של הגז והנפט מהמפרץ הפרסי שינו לגמרי את כללי השוק. על אמבפה כבר היה לנו סיכום עם מונאקו אבל לא יכלנו להתחרות בסכומים שפ.ס.ז’ הציעה לשחקן עצמו. לא סתם התחלנו להחתים ברזילאים בני 16-17 תמורת עשרות מיליונים. אם הם מגיעים קודם לקבוצה בינונית או גדולה באירופה אז כבר אין לנו סיכוי לקנות אותם בעתיד. ייאמר לזכות פלורנטינו שהוא התאים את עצמו למצב החדש.
כשכריסטיאנו רונאלדו ישנו, היינו יכולים להרשות לעצמינו לבנות על צעירים מבטיחים, וגם לזה יש תתי קטגורויות - איסקו שהגיע בגדר פוטנציאל אבל כבר שיחק פה ושם בולנסיה וגם עשה עונה יפה במאלגה, ומרקו אסנסיו שהגיע אחרי עונה אחת. הפעם, זה כנראה לא יספיק, ואולי המונח ‘גלאקטיקו’ הוא בעייתי אבל אנחנו צריכים דם חדש ושחקן התקפה ב-כ-י-ר. האזרד נראה לי מאוד ריאלי, לא זול, אבל אפשרי, והעובדה שצ’לסי לא תשחק בליגת האלופות די משחקת לטובתינו. מעבר לכך אולי תחושה של מיצוי אחרי שש עונות שם בכחול.
אני חושב שיש כאן שילוב של שני דברים, גם מה שאמרת ומצד שני הייתה הבנה ותמיכה גדולה בסגל הזה, אני לא יודע עד כמה באמת ניסינו להחתים עוד שחקנים גדולים, למשל מאגווארו עושה רושם שתמיד התרחקנו ו-‘ויתרנו’. את דה-חאה וניימאר ריאל מדריד בהחלט רצתה לראות אצלה. לגבי היתר? לא יודע.
ניימאר הוא אחד משלושת שחקני השדה היחידים בעולם שהוא מניה בטוחה. אתה יודע בדיוק מה תקבל ממנו, לטוב ולרע. תזרקו אותו בכל קבוצת טופ באירופה והוא יתן בכשירות מלאה 30 שערים ו-15 בישולים בעונה. הוא לא לוקח שנת שבתון.
עדן הזארד שחקן מעולה ללא ספק. אבל לעשות את ההשוואה בעיתוי הזה היא נוחה מאוד- שנייה אחרי שהוא נתן כמה דריבלים מוצלחים (שהניבו רק בזבוזי זמן ואוננות של יעקובי) וניצח. עד כמה ניימאר יותר טוב? אפילו את מה שהזארד מצטיין בו הוא עושה יותר טוב. על יכולת ההבקעה והמסירה אין בכלל מה לדבר.
התחזוקה של ניימאר היא הרבה יותר “יקרה” ובאה עם המון צפרדעים שנאלץ לבלוע. לקחת את העניין הזה כשיקול ולהכריע לטובת הבלגי היא לגיטימית בהחלט. אבל מבחינה מקצועית זה נוק-אאוט. חוץ מזה, לשחקן הכי מגעיל בעולם ולקבוצה הכי מגעילה בעולם לא מגיע להיות ביחד?
לא רואה את ניימאר חוזר לבארסה.
אני לא עושה את ההשוואה הזו במונדיאל. אני עם אותו קו אחיד כבר…שנתיים. אני אפילו לא מדבר על הכדורגל של ניימאר במונדיאל, אלא יותר על הגישה שלו. האגואיסטיות והבכיינות והאובר-דרמה, ואת זה שהוא מעדיף לעתים לשחק יפה כאילו בעדיפות ראשונה, יותר מהניצחון - כתבתי עוד מזמן. אנשים מתעלמים כאן מהסביבה - הליגה(מריאנו כבש הרבה גולים בליגה הצרפתית - אז מה?), הקבוצה והסגנון והמאמן, הפרטנרים. זה גם עזר לחדד את הפערים לטובת ניימאר, ואני מודע לכך שיש. מה גם שאני חושב שהאזרד עדיין לא בשיא שלו והוא חייב לשנות אווירה.
הכי חשוב שיגיע שחקן התקפה גדול. אני נאלץ לסגת, לא בגללכם, אל תקחו על זה את הקרדיט - בגלל הלימודים
רוב חברי הפורום מעדיפים להיפרד מרונאלדו (אני חושב שזה לא נכון). אשאל אתכם שאלה כזאת: בהנחה ורונאלדו מבקיע בעונה הבאה פחות שערים, אבל עדיין מסיים את העונה עם כ20-30 שערים, שזה לא תלוש מהמציאות ובמקום בנזמה ובייל מביאים שני שחקנים מצויינים ועוד חלוץ מחליף לרונאלדו, שעתיד לרשת אותו בעונה-שתיים שאחרי (חוזר ומזכיר שוב את ויניסיוס כי זו דוגמא טובה, אף על פי שאין לדעת אם יהיה איתנו או לא)- אתם לא חותמים על דבר כזה?
רונאלדו מאמין שהוא עוד יכול להמשיך להיות שחקן טופ לגיטימי, ועל כך הוא דורש העלאת שכר והארכת חוזה. לחלק הראשון, כן- הוא יכול להיות שחקן טוב לעוד קצת ועל הדרך לשלב במקומו מחליף וכל השאר (ענייני השכר והחוזה) אפשר לשחק עם זה.
אז למה להפרד? (ואני גם חושב שלאט לאט זה נהיה נזק…)