דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

למה לא? כי עם 20-30 שערים שלו לא נקח אליפות, כי אין דבר כזה לשלב במקומו מחליף לאט לאט וגם כי ההנחה שלך על שני קראקים במקום בנזמה ובייל לא כל כך הולכת לקרות (זה גם לך גב, אנחנו לא במנג׳ר). מה שנקרא - קודם תביא שחקנים ואחר כך נראה.

ובעיקר כי הוא לא רוצה להשאר.

דור, שלוש דרגות זה לא מידה מדעית. הכוונה היא שהוא שחקן יותר טוב בלי צל של ספק. ההעדפות לגבי הקבוצתיות, והאופי שלו וכו׳ זה משהו אחר - בכדורגל נטו אין פה באמת תחרות. ולגבי ניתוח האופי של ניימאר, התשובה היא כריסטיאנו. לפחות תהיו עקביים כמו נירו. את האנטגוניזם שניימאר מעורר היום כריסטיאנו עורר עוד בספורטינג ליסבון, לפני שואן ניסטלרוי שלח אותו לבכות לאבא.

הלוואי שרונאלדו יוכל להשאר וננחית לצידו כוכב או 2.
גיא למה כל כך הזוי שבמידה ורונאלדו עוזב ננחית 2 כוכבים?
הרי עוד לפני העונה ידענו שאנחנו חייבים 1 והעזיבה של רונאלדו אמורה לגרום לרכש נוסף.
אם המכירה של רונאלדו תלויה בהבאת כוכב נוסף אני אשמח שזה יקרה, אם היא לא קשורה לקניות אז אעדיף כמובן שישאר

מה שידעת או ידענו לא רלוונטי, מה שחשוב הוא שיש לנו 5 שחקנים יחסית בכירים בהתקפה על 3 עמדות. ולרכוש כוכבים זה לא רק עניין של רצון, זה תלוי בשוק וגם ביכולת למכור.

רונאלדו אחד לא שווה ולא הופך לשני הזארדים, יוני הסביר לך את זה קודם.

1. לא טענתי שכריסטיאנו הוא היחיד עלי אדמות שמסוגל להבקיע שערים
  2. אתה מנסה להוכיח את הטענה באמצעות אנקדוטות, אבל כבר יותר מעשור שמסי ורונאלדו זוכים בהכל. כדוגמה הועלה כאן שמו של בייל, שהוא שחקן עם פוטנציאל גבוהה משל הזארד. הבעיות איתו אחרות, אבל כשהוא מתעלה אז בהחלט יותר קשה לעצור אותו מאשר את אדן הזארד
  3. הזארד הושווה לניימאר, והתגובה הייתה לטענה הזו
  4. חוזר שוב, הוא יכול להתאים ויכול לעשות עונה טובה - אבל אני פחות מאמין ביכולת שלו להיות זה שמנצח את בארסה או את באיירן. ניימאר כן ברמה הזו, וגם המספרים שלו מראים שהוא נמצא אחרי מסי ורונאלדו

אני כנראה בדעת מיעוט אבל אני לא חושב שבמבחן היכולת ה"נקי" ניימאר טוב מהזאר משמעותית, למעשה אני לא חושב שהוא טוב ממנו כלל - הזאר שומר על הכדור טוב יותר (לטעמי בפער ניכר) וקבלת ההחלטות שלו טובה יותר. ניימאר לעומתו מהיר יותר (לא בהרבה, גם להזאר צעד ראשון חולני) וסקורר עדיף. הבעיטה והמסירה של שניהם לא מדהימה ולשניהם שליטה מצוינת ברגל החלשה. במה ניימאר עולה על הבלגי באופן מובהק? כפי שציינו פה… במספרים. ואז חזרנו לסיפור של רונאלדו all over again.

גילוי נאות - הייתי מחסידיו הגדולים של הזאר וגם לי ירד ממנו לאחרונה מאוד עקב חוסר היציבות. אתה לא יכול לסמוך על שחקן שנעלם לעונה שלמה ולחלק ניכר מעונות נוספות שיוביל קבוצה כמו ריאל מדריד. זה מעיד, כנראה, על אי עמידה בלחצים ובעיה מנטאלית דיי קשה. לא דברים שבריאל מקבלים בהבנה.
מצד שני עומד ניימאר. האם עליו כן אפשר לסמוך? לכאורה ועל פי המספרים כן. אין שחקן פרט למסי ורונאלדו שהעמיד מספרים כמו שלו בגילו, אבל על המספרים שלו יש כוכביות גדולות לדעתי. על סאנטוס אין מה לדבר, בבארסה הוא היה חלק משלישיית התקפה מגה-סופר-היפר-גלאקטית (שכוללת את השחקן הטוב בהיסטוריה בפער שאיכשהו קיים שחקן בתקופתו שזכה באותו מספר כדורי זהב) ופריז, שרק המעבר שלו לשם מצריך פסקה בפני עצמה העומדת על ההבדלים התהומיים בינו לבין רונאלדו (בה הייתי מכניס גם את נושא השיער, הקעקועים וכו - רונאלדו הוא חולה נפש טוטאלי שלא נראה כמוהו. ניימאר לא קרוב לשם מבחינתי.)

התקופה של שני הענקים דיי שרטה את כולנו ואנחנו נמשיך כנראה לחפש לשווא את השחקנים שיכולים לנצח משחקים לבד. במציאות הנוכחית, לדעתי, אין מישהו שקרוב לזה. גם לא ניימאר שלא שיחק אף פעם ברמות האלה בלי אחד מאותם שני ענקים.
אגב, בתקופה שמסי היה פצוע לתקופה ארוכה ניימאר היה ענק וממש לקח את בארסה על הגב. באותו זמן חשבתי שאכלנו אותה. לשמחתי (ולצערי אם יגיע אלינו) הוא חזר לסורו ולצלילותיו מהר מאוד.

אבל זה כל הסיפור.

אני מסכים, אבל שוב, אם הזאר טוב יותר במבחן העיניים שלי וניימאר מנפק מספרים טובים יותר אני אלך עם העיניים בכל מצב. אם הצלחתי לשכנע את עצמי שהמספרים של רונאלדו הם אחיזת עיניים אז ניימאר קטן עלי :wink:

אני באמת חושב שניימאר אוברייטד דיי רציני, לא ראיתי ממנו בעקביות משהו שמצדיק את ההייפ ובטח לא את המחיר. הוא שחקן עציר לגמרי וכפי שציינתי, גם על המספרים שלו יש כוכבית דיי רצינית.
אם נקח שוב את רונאלדו כנקודת ההשוואה אז בעוד שהפורטוגלי הוא באמת סקורר מחונן שיכול להבקיע מרבעי מצבים, ניימאר הוא לא כזה - הוא לא נוגח טוב, לא בועט טוב ולא מתמקם מושלם כמו רונאלדו. על הרצון והתאווה אין בכלל מה לדבר, רונאלדו אוכל אותו בלי מלח. כשניימאר מול השער אני לא יותר מדי לחוץ, הוא מפקשש המון.

אם הוא ינפק את אותם המספרים בקבוצה רצינית, בליגה רצינית ובלי חסות של אף אחד אז יהיה על מה לדבר. כרגע אין מקום להשוואה לשני הטיטאנים ובהחלט יש מקום להשוואה לשחקנים טובים “רגילים” כמו הזאר.

הממ, זה לא היית אתה שטענת שרונאלדו מחמיצן אבל מבקיע המון כי הוא מגיע להרבה מצבים?
אחרי השנתיים האחרונות של רונאלדו, לא יודע אם נכון לטעון שאתה בהכרח רוצה אותו ולא את ניימאר מול השער.
באספקט של בישולים ויצירת מצבים, לא חושב שיש תחרות. וכמה האספק הזה חסר לנו…

ניימאר הוא שחקן שאני לא רוצה בקבוצה כי הוא מביך. עם זאת קצת קשה לי להבין איך ניתן לטעון שמקצועית הוא לא סופר מתאים לנו.

רונאלדו אכן מבקיע המון בעיקר כי הוא מגיע להמון מצבים. הוא לא המסיים הכי גדול שראיתי אבל כמות המצבים שהוא מגיע אליהם היא פסיכית. ציינתי את התשוקה והתאווה המטורפת של כריסטיאנו ואכן הייתי צריך לחדד - לא חושב שניימאר קרוב לרמה הזו, הוא לא יגיע לכ"כ הרבה מצבים וזה הדבר המשמעותי ביותר. לצורך העניין גם מסי לא, אבל הוא פינישר מדהים… מילא ניימאר היה כזה, אבל גם זה לא. אז על מה כל הטירוף?
שורה תחתונה, הוא לא פינישר יוצא דופן ולא מכונת מצבים. במצב כזה, כדי להחשב כעילוי שעושים ממנו הוא צריך יכולות באמת יוצאות דופן של דריבל או מסירה. אז דריבל לא רע יש לו בתנאים מסוימים, לא משהו שלא נראה כמוהו ובטח לא משהו בלתי עציר. מסירה? לא ראיתי משהו מיוחד, והבחור שיחק 4 עונות בבארסה, זה לא שחקן איזוטרי שראיתי פעם בחודשיים בליגת האלופות.

מבחינת בישולים ויצירת מצבים הוא בטוח יעזור לנו - הרבה יותר מרונאלדו הנוכחי לדוגמה. אני מלכתחילה חלקתי על זה שהוא משמעותית טוב יותר מהזאר, נניח, באספקט הזה. שניהם ממש מתאימים לנו מקצועית ואני לחלוטין לא מסכים שמישהו מהם עדיף על השני באופן מובהק. המספרים של ניימאר לא משכנעים אותי.

שום דבר מהאמור לא סותר את זה שאם ניימאר באמת יגיע בסופו של דבר אני כנראה אצטרך דלי לידי בכל משחק של ריאל. הוא מחליא אותי.

• ניימאר לא מסי ולא רונאלדו, חד וחלק.
  • הבחירות שלו בקריירה שמות כוכבית על ה"מורשת" שישאיר אחריו.
  • לשחק עם מסי וסוארז זה יתרון בחיים, אבל ברור שזה רק מקטין את היותו מפלצת מצבים ושערים. פחות כדורים הלכו אליו, פחות פנדלים ומצבים נייחים, הוא שיחק יותר בצד ועשה הרבה יותר הגנה מכפי ששחקן ברמתו עושה בדרך כלל.
  • ניימאר הבקיע 7 שערים בכל 5 משחקי הנוקאאוט של בארסה מרבע הגמר ועד הגמר בעונת הזכיה שלהם. עוד לפני שכריסטיאנו הכניס את זה לאופנה. הזארד הבקיע 4 שערי שדה בכל הקריירה שלו בצ’מפיונס, ועוד 4 פנדלים. זאת לא אותה ליגה.
  • לא מדובר על מספרים כמו דריבלים מוצלחים או אחוז מסירות - ניימאר מבקיע ומבשל שערים בכמויות גבוהות משמעותית מהזארד. ובמבחן העין, ההפרש גדול בעיניי הרבה יותר ממה שהמספרים מראים.
  • היחיד שנמצא באותה רמה של מכונת מצבים הוא בייל. שניהם שווים שני גולים במשחק ביום רע ובלתי ניתנים לעצירה ביום רגיל.
  • להזארד יש דריבל אדיר, דיי חסר תכלית, ובשאר האספקטים הוא לא יותר טוב מאסנסיו לדעתי. כולל ביכולת לקחת על עצמו משחק.

קצת חדשות:

במארקה אומרים שאם לא נצליח להביא את ניימאר, הזארד הוא plan b.
באס לעומת זאת אומרים שאם לא נצליח להביא את ניימאר או אמבפה, הזארד הוא plan c.

אזכיר שלהזארד יש חוזה בצ’לסי עד 2020, כלומר יש לחץ קל בברידג’ אבל הם לא חייבים למכור.

שחקני התקפה שהייתי רוצה לראות בקבוצה:

1. גריזמן
  2. לירוי סאנה
  3. מרסיאל
  4. סלאח
  5. מבאפה
  6. פירמינו
  7. אריקסן
  8. לבנדובסקי
  9. הזארד/איקרדי/דיבאלה/טימו ורנר - בסימן שאלה

זה מן הסתם לא לפי סדר כלשהו וכמובן שלא כולם באותה עמדה. הרעיון הוא להדגים שעל אף המצב הלא קל בשוק, אנחנו יכולים להנחית שחקן אחד או אפילו שניים (בתקווה למכור את בייל או בנזמה). הרי בארסה בינתיים רכשה את קוטיניו, דמבלה וגריזמן (העסקה הייתה סגורה, זה הוא שביטל). לכן גם אם זה לא יהיה מבאפה וגריזמן, זה כן יכול להיות לבנדובסקי/מרסיאל ואריקסן, לדוגמה. ממש לא מפריע לי לעשות רכישה של שחקן מבוגר כמו לבנדובסקי כדי שיבוא לתת קצת מספרים לשנתיים-שלוש. אמנם לא התעדכנתי השבוע עם פלורנטינו, אבל בהחלט סביר להניח שיש קצת כסף בקופה.

בהמשך לחשיבה של לבנות מחדש את הקבוצה - קשה עד בלתי אפשרי לצפות את התוצאה של הרענון. אנחנו הרי ההוכחה לזה שלוקח כמה שנים להגיע לדיוק. לדוגמה - כדאי היה להביא את די מאריה ואוזיל? בדיעבד צריך היה להיפטר מהם כשעשו זאת, אבל בזמנו הם היו בחירה הגיונית וכן עשו שירות לא רע בהרכב משך כמה שנים. אותו דבר עכשיו - סביר להניח שיתחלפו שחקנים ועוד יתחלף מאמן או שניים. כרגע יש הרבה שיכולים להיות רכש טוב גם אם לא מצויין, אבל טוב זה מה שאנחנו צריכים כרגע.

מרסיאל יכול להיות הברקה גדולה.

אני מוכן להמר שבנזמה ובייל לא עוזבים.
לגבי בייל, בהינתן עזיבת רונאלדו אני גם לא רוצה שהוא יעזוב.
לגבי בנזמה, זה לא משנה מה אני רוצה.

עם כל הכבוד להזארד אנחנו צריכים קודם כל חלוץ שמסוגל לנצל את המצבים שנגיע אליהם. אי אפשר לסמוך על בנזמה ושלושת שערי השדה שלו בליגה. מיוראל ודה תומאס לא באמת פקטור ברמות האלה. שווה לנסות איזה טרייד עם באיירן עבור לבנדובסקי. הם גם צריכים לשלם על חאמס שנה הבאה וגם אפשר להציע להם את בנזמה או קובאצ’יץ’. אפילו קרוס יכול לעלות כאופציה במו"מ מבחינתי.

כמובן שהחיים האמיתיים זה לא פוטבול מנג’ר… היפותטית הייתם חותמים על טרייד של לבנדובסקי עבור קרוס בלי תוספת של כסף?

בעניין ניימאר אני בצד של נירו ויתר שולפי שקיאות ההקאה. בקצרה, האיכות המקצועית לא שווה בעיניי את תחושות הגועל והמבוכה. אותה מבוכה אגב שזכורה לי ממסכת הצלילות וההתפתלויות של די מאריה בזמנו. יש לי אלרגיה קשה לשחקנים כאלה. אני גם לגמרי לא בטוח שמקצועית ניימאר ואישיותו לא יגררו עמם נזקים עקיפים, ע"ע המריבות עם קבאני וכו’. אם ההשוואה היא לכריסטיאנו, אז באגו/נרקיסיזם חולני/צלילות/בכיינות/התעסקות בדברים שלא קשורים לכדורגל, הברזילאי לדעתי גובר על הפורטוגלי בנקודות (והמעבר לפ.ס.ז’ בהחלט משחק תפקיד – לעזוב קבוצה כמו בארסה בשביל להיות “הכי טוב בעולם”), ובמספרים רונאלדו זורק את הצוללן לקרשים בנוק-אאוט. לדעתי, אפשר וצריך לכוון למקומות אחרים ולא לשים הר של כסף על “החבילה” הזאת.

דווקא למשפט הזה של גיא אני יותר מתחבר:

דילמה, בטח בצירוף העובדה שלוקה כבר לא ילד. הנטייה שלי היא לא, זה הימור גדול מדי, עם כל הכבוד לסבאיוס ולקובה. וזה לא שאני יודע שאנחנו מביאים דה בריינה/פוגבה או אפילו סאביץ׳.

מוכר את בייל, ששווי השוק שלו תיאורטית שוב בשמיים אחרי הצמד בגמר וסיום העונה הנפלא שלו - הרבה לפני שאני מוכר את כריסטיאנו רונאלדו. הוא כשיר באיזה 40% מהזמן בדרך-כלל, אי-אפשר להתעלם מזה. לגבי שחקן רגיל אתה לא יודע כמה שערים הוא יכבוש, לגבי בייל אתה לא יכול לדעת כמה משחקים הוא ישחק. מעבר לכך אני מזכיר לך את העונה השנייה שלו בקבוצה למשל - היה בריא בסה"כ והסריח את הדשא. אני לא רואה גם את ניימאר ובעיקר את אמבפה כריאליים עבורינו בקיץ הזה. ניימאר זה סיפור יקר מאוד, אבל נניח שאפשרי - לגבי אמבפה - הבחור ילד טוב ירושלים-צרפת, רק הגיע, הוא לא אחד שימרוד, ישמח להמשיך עוד שנה במדינה בה נולד, לקחת את המושכות, לנסות לזכות בצ’מפיונס, מאוד צעיר, כביכול ‘גם זמנו בריאל מדריד’ עשוי להגיע.
אם כריסטיאנו עוזב לחלוטין צריך חלוץ ‘9’ חדש. הארי קיין שחקן מטורף אבל הוא לא יגיע, את איקרדי אני לא סובל. צריך לחשוב טוב מה עושים, לא להביא ילד מוכשר שיתגלח על חשבון ריאל מדריד.

אני לא הייתי מוותר על בייל בקיץ הזה בחיים. הבחור הוא מכונת מספרים (כשהוא משחק), וכשרונאלדו בחוץ אנחנו חייבים מכונת מספרים אחת נוספת לפחות. כשהוא כשיר, בייל שייך לטופ 5-10 העולמי בשקט. לא משנה אם נביא תותח על אחר - זה תמיד יהיה הימור ולא ניתן לדעת מה תהיה התפוקה שלו בקבוצה חדשה. בייל כבר איתנו ואנחנו יודעים בדיוק מה נקבל - ישחק חצי עונה בלבד וייתן בה מספרים ששחקנים אחרים היו חולמים לתת בעונה שלמה.

בנוסף לכך, בהינתן ורונאלדו עוזב אני מניח שאין ברירה אלא לצרף את ניימאר או אמבפה. העזיבה של בנזמה דווקא לדעתי לא כזו לא סבירה, ואני מניח שגם ממנו הגיע הזמן להיפרד. לא חסרים חלוצים אחרים צעירים לפני השיא לחשוב עליהם עוד הרבה לפני לבאנדובסקי שאני ממש לא רוצה שיגיע. הוא כבר סיים את שלו.

@dkaro מסכים אי אפשר לוותר גם על בייל וגם על רונאלדו ביחד. הבעיה העיקרית שלנו איתם (מעבר לפציעות של בייל) זה שהם שחקנים יחסית דומים בסגנון. שניהם צריכים שטחים ומשחק מעבר מהיר כדי למצות את מלוא הפוטנציאל שלהם. להחליף אחד מהם בשחקן שמתמחה בפיצוח הגנות צפופות יגוון את המשחק שלנו משמעותית. אותה בעיה יש לנו בקישור כשמודריץ’ וקרוס שחקנים דומים יחסית. חסר לנו קשר שמצטרף מקו שני אל תוך הרחבה.

איזה קיץ מוזר. נצטרך לחכות שהמונדיאל יסתיים כדי שדברים יתחילו לזוז. היה צפוי שאנחנו הולכים לתקופת מעבר בהתחשב בזה שארבעת השחקנים הכי חשובים שלנו עברו כבר את גיל 30 - רונאלדו 33, ראמוס 32, מודריץ’ 32 ומרסלו 30. לא סתם זידאן רמז שהקבוצה צריכה שינוי והוא לא מרגיש שאפשר להמשיך לזכות בתארים ללא השינוי. עזיבה של רונאלדו היא השינוי הכי גדול שאפשר אחרי עזיבה של זידאן, והאמת אולי אפילו יותר.

אני רוצה להאמין שיש כבר שחקן חתום שיחליף את רונאלדו. העזיבה שלו בניגוד לזידאן לא הייתה פתאומית. זה נראה כמו משהו שהתבשל הרבה זמן. המועדון גם לא מנסה לשכנע את רונאלדו להישאר אלא רק מנסה להציג את העזיבה של רונאלדו כבחירה שלו ולא שהוא נדחף החוצה. נראה שהשלימו עם העזיבה שלו מהר מאוד.

אחרי שיצאו הכחשות רשמיות על ניימאר ואמבפה סביר להניח שהם לא יגיעו. מעניין מה פלורנטינו מתכנן לנו. לא רואה מצב שהוא נותן לרונאלדו ללכת בלי להכין פיצוי הולם לאוהדים.

אם שואלים אותי ממה אני יותר מפחד במירוץ החימוש שלכם? אז הזארד מפחיד יותר מניימאר. הזארד ידע את מקומו, הוא לא גדול יותר מהקבוצה, והוא מחכה להתפרץ ולהפוך להיות טופ 3 (לא בטוח שהוא לא כך עכשו), וכשיהיה לו את הגב הפסיכי שיש במדריד מבחינת סגל, זה עלול להיות קטלני.