דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

לדעתי ההכחשות הרשמיות על ניימאר ואמבפה יכולות ללמד דווקא על דברים הפוכים.
אולי המועדון רוצה להיזהר ולשמור על דיסקרטיות בעניין הזה. הרי לא כל שמועה שיוחסה לנו בעבר (כזאת שבאמת לא התממשה) מיהרנו להכחיש.
יש כאן שאלה מעניינת.

מתעב את ניימאר. יצא לי לכתוב במקום אחר שהייתי מעדיף את האזרד בלי למצמץ בכלל. האזרד הרבה יותר מקצוען ופרימדונה אחת אנחנו סובלים כבר 9 שנים.
עושה עליי רושם שניימאר ואביו עושים או לפחות מנסים לעשות סיבוב על מועדונים גדולים ורק לחלוב איפה שאפשר. שחקן כזה עשוי לעשות פוזות ולרצות לעשות קופון גם בסיטי בעתיד הלא רחוק. לי זה לא מתאים. מעדיף מקצוען שמתעסק בכדורגל ולא אחד שמתעסק באינסטגרם ובימי הולדת של אחותו.

דווקא את העניין עם מוריניו אני זוקף לזכותו. מוריניו הפך לבלתי נסבל בלונדון והמריד את רוב חדר ההלבשה נגדו. מזכיר לי את מה שהיה בזמנו אצלנו וההתנהגות שלו ביונייטד היא המשך ישיר לכך. רק מוסיף לי נקודות אצל האזרד שקם והתנגד.

יחד עם זאת, הוא סימן שאלה. לא יודע אם הוא השחקן שצריכים להביא ולצפות שיצעיד אותנו לגבהים באופן קבוע. חוסר יציבות ומנהיגות לוקה בחסר אלו דברים שדי בולטים אצל האזרד. אין ספק שבמדריד יהיה לו גב אם וכאשר ינחת כאן, כי יש סגל אדיר. אבל יחד עם זה יבואו ציפיות פסיכיות ולא כל שחקן יכול לעמוד בזה בפן המנטלי.

אמבפה הוא חלום רטוב מבחינתי. גם צעיר וגם עושה עליי רושם שהוא קורץ מהחומר הנכון. הוא נראה כאחד שיש לו קרח בורידים וזה שחקן שיכול להגיע לרמות הכי גבוהות עם ההדרכה והסגל הנכון סביבו.

מצטרף לגיא בנושא מרסיאל. יכול להיות אכבר של הברקה. קשה לי לראות את זה קורה במידה וכריסטיאנו עוזב, כי יהיה צורך במגה סופרסטאר חדש, אבל הלוואי שזה יקרה, יחד עם עוד שחקן התקפה כמובן.

AS אומרים שהסוכן של בייל ביטל את “פגישת ההבהרות” שתוכננה עם המועדון. באופן דיי צפוי, עם העזיבות של זיזו וכריסטיאנו הסיכוי שבייל יעזוב נראה קלוש ביותר.

טנרקדי פלמרי מפרסם תמונות של אניילי, נשיא יובה, עושה דרכו ליוון.
סגר סופ"ש “הכל כלול” ברודוס פאלאס.

חצי הגמר היום יכול להיות משמעותי עבורנו. הזאר לא מפסיק לפלרטט איתנו ואף עושה זאת באופן בוטה מאוד. הוא אשכרה מצהיר שהחולצה הלבנה היא החלום שלו.

מקווה מאוד שייתן עוד משחק מצוין היום וישכנע סופית את פלורנטינו.
הזאר שחקן ענק. כשישחקו לידו שחקנים קצת יותר טובים מאלו ששיחקו לידו בצ’לסי אין לי ספק שנראה אותו טוב בהרבה.

במה הוא שונה מאיסקו?

אם הזאר מגיע איסקו צריך להימכר. האם הוא עד כדי כך עדיף עליו ששווה להשקיע את הון התועפות שזה יעלה לנו?

אני לא חושב שאנחנו זקוקים לעדן הזאר.

אני מסכים. הזאר זה איסקו קצת יותר מהיר וישיר. לא רואה מקום לשניהם יחד במדריד.

הזארד הוא גרסה מהירה של איסקו.
בהתחשב בכך שכבר הצליחו בעולם שחקנים שפרט למהירות לא היה להם כלום, אז לטעמי זה הבדל ששווה את הסכום.
בנוסף עם המחירים היום וההתלהבות (שלי אישית לא מובנת) סביב איסקו אני מאמין שאולי אפילו נוכל לצאת מורווחים במידה ונמכור את הספרדי.

אגב, ההשוואה להזארד רק מדגישה כמה העמדה ההתקפית לא עושה עם איסקו חסד, כמובן שהוא יתן מספרים גבוהים משל קשר, אבל בשניה שמעבירים אותו לליגה של שחקני ההתקפה (בה הוא בתכלס משחק) מגלים כמה הוא לא ברמה של הגדולים.

הלוואי שנראה את איסקו יורד לקישור ונותן מקום למשחק מהיר.

המספרים של הזאר לא טובים משמעותית משל איסקו, ואם מתחשבים בסייגים כמו פנדלים, עמדה על המגרש ומעורבות במשחק ההגנה - אין להזאר שום יתרון בתחום.

אני לא חושב שהזאר דומה לאיסקו מעבר ליכולת החזקת הכדור. מי שצריך להיות מודאג הוא אסנסיו.

הזאר דומה לאיסקו ביכולת החזקת הכדור, בהתמזמזות מיותרת ופחות מדי תכלס, ובעובדה שהוא נוטה להיעלם לתקופות ולהיות מאוד לא יציב. בשום פנים אין מקום לשניהם אצלנו בקבוצה.

על אסנסיו, עם כל האכזבה שיש לי ממנו מהעונה האחרונה (מבחינתי הוא מקבל את תואר מאכזב השנה), אני בחיים לא מוותר. אין לי בכלל ספק שאם חצי מהפוטנציאל שלו ימומש הוא בכלל לא יהיה בליגה של הזאר. אוי ואבוי אם נראה אותו עוזב בעקבות הגעה של הזאר והתמעטות בדקות.

אה, כן, שניהם חובבי מזמוזים. אבל הזאר הוא ווינגר של פעם ואיסקו פלימייקר של פעם. הם לא מבלים באותם אזורים בממוצע, איסקו יורד הרבה יותר לאחור ויש לו יכולות ניהול משחק. הזאר לעיתים חצי חלוץ.

אני חושב ששניהם צריכים להשאר ואכן יישארו, ואם הזאר יגיע נראה את אסנסיו מבלה יותר בצד ימין. ואז השאלה היא מה יהיה עם לוקאס…

זה כבר סיפור אחר… לוקאס אוהב ליבנו, אבל אין בכלל ספק שבריאל מדריד טובה יותר הוא יקבל הרבה פחות דקות. אם הוא מוכן לשמש על תקן ואייחו של הקישור, יאללה בכיף.

בקשר לאסנסיו, אני חושב שריאל צריכה לחשוב מאוד ברצינות להתייחס אליו בתוך חצי שחקן הרכב לפחות. הגיע הזמן להריץ אותו כמו שצריך ולהאמין בו, בתקווה שזה יוציא ממנו את מה שהוא יכול. אולי אם הוא ישחק הרבה יותר הוא יפחד פחות לטעות… הפוטנציאל שלו עצום וחבל לי לראות אותו ממשיך להיות שחקן משלים.

איסקו הוא כמו הזאר? אז גם אפשר להשוות את איסקו לניימאר ולטעון שניימאר הוא איסקו מהיר וישיר יותר. הם דווקא הרבה יותר דומים מבחינת סגנון הכדרור.

בסופו של דבר המהירות הזאת היא מה שהופכת את הזאר למי שהוא.
חוץ מניימאר ואמבפה שיהיה קשה מאוד להוציא אותם אין כרגע בשוק שחקן טוב יותר ממנו. לא יודע לגבי הפוטנציאל של אסנסיו. כרגע הזאר טוב ממנו דיי בהרבה.

אגב הזאר. אחד הדברים היותר מרשימים בו זה שהוא מתעלה נגד קבוצות גדולות. המשחקים הטובים ביותר שלו באנגליה היו נגד הגדולות.
אם כבר השוואה לשחקן אצלנו אז ללוקה מודריץ’. לא מבחינת סגנון המשחק, אלא בהתעלות נגד יריבות חזקות ובעיקר בחכמת משחק. בשונה מאיסקו (והאמת שגם מרונאלדו וניימאר) הוא שחקן מאוד חכם.

ההבדל הוא שניימאר הרבה יותר מהיר מאיסקו, ומספק מספרים טובים משניהם באופן משמעותי.

אני גם לא מסכים שניימאר מזכיר את איסקו, בניגוד להזאר.

סותם חורים זה אורגניזם עם שרידות מרשימה, לא הייתי מספיד אותו כל כך מהר. כידוע ככל שהאורגניזם פרימיטיבי יותר, ככה גדלה יכולת ההישרדות שלו. למעשה, סותם חורים מועד לשרוד אפילו יותר מהגרסה המתקדמת שלו, שנקראת סותם חורים גבר - המין הביולוגי אליו משתייך נאצ׳ו.

El Chiringuito מדווחים שלופטגי רוצה את רודריגו, חלוצה של ולנסיה ונבחרת ספרד. כבש העונה 19 שערים ב- 42 משחקים. לדעתי רעיון לא רע בכלל, כחלוץ שני (או עד שיוכיח שהוא שווה הרכב). ישנם מספיק משחקים בעונה, וחלוצים ברמה של מוראטה ± הוכחו כנחוצים לזכייה באליפות.

המועדון הוציא הודעה רשמית. תם עידן.

רגע עצוב בתור אוהד ריאל. עם כל הביקורת שהייתה לי על האופי של רונאלדו והירידה ביכולות שלו בשנים האחרונות (למעט כיבוש שערים), יחד עם ההבנה שיש היגיון בעזיבה שלו מבחינת כל הצדדים זה עדיין רגע עצוב. אני מבין שהעזיבה שלו מגיעה סך הכל בזמן הנכון. יכול להיות שהיה אפשר למשוך עוד עונה אבל גם הקיץ זה בסדר. עדיף שיעזוב ככה אחרי זכיות רצופות בליגת האלופות מאשר אחרי עונת נפל כמו שקרה לשני אגדות אחרות שלנו לא מזמן.

אין לי ספק שנכבוש פחות שערים בעונה הבאה. צריך שני שחקנים בשביל להשלים את הפער שהעזיבה של רונאלדו תשאיר. עם משחק קבוצתי וסקורר אמיתי במקום בנזמה אפשר יהיה להתמודד.

לדעתי לא היו מוכרים את רונאלדו אם לא היה כבר מישהו חתום במקומו. כולם מדברים על הזאר אבל פלורנטינו אובססיבי בקשר לניימאר. בטקס כדור הזהב הוא אמר שלניימאר יהיה יותר קל לזכות בכדור הזהב במדי ריאל מדריד. ניימאר הוא כנראה השחקן הכי טוב בעולם אחרי מסי ורונאלדו אבל רכישה שלו מפחידה אותי. לא אוהב את השחקן הזה וכל מה שמסביבו.

בהתחשב בעובדה שסלאח וקיין האריכו חוזה הקיץ אני לא רואה אותם עוזבים ובטח אין לנו סיכום מוכן איתם. על אמבפה וניימאר המועדון הוציא הכחשות. נשארו רק הזאר, לבנדובסקי, ואיקרדי בתור כוכבים שיכולים למלא את החלל הגלקטי של פלורנטינו. אולי קבאני גם. רק שאני לא רואה אף קבוצה מוכרת את הכוכב שלה ולא רואה יותר מידי התנפלות של כוכבים עלינו (למעט הזאר שמפלרטט איתנו בראיונות ולבנדובסקי שעדיין חולם) בימים שאחרי זידאן. יש תחושה שמשהו לא טוב קורה בריאל מאחורי הקלעים. זידאן, רונאלדו. גוטי עוזב בשביל להיות עוזר מאמן בטורקיה. מוזר…

עידן חדש מתחיל היום. אני מאוד מחכה לראות איך נשחק בלי רונאלדו. לראות איך ויניסיוס יתאקלם, אם אסנסיו סוף סוף יעשה את קפיצת המדרגה. טוב שיש לנו מאמן שמתמחה בקידום כשרונות צעירים.

אני חושב שהתקשורת קצת מאבדת פרופורציות.
נכון, איבדנו שחקן של 40-50 בעונה וכרגע לא בטוח שיש שחקן שיוכל לספק את המספרים הללו, אך צריך לחשוב על שלישייה התקפית שתדע לספק מה שסיפקה התקפת ריאל עד כה.
אני חושב שזה הרבה יותר מאפשרי. ויותר מזה - זה יהיה הרבה יותר בריא לנו כקבוצה.

מיותר לציין שברגע שרונאלדו כבר לא איתנו גם אין טעם להחזיק במפנה השטחים שלו. הבחור כבש כולה 11 שערים העונה. נוסיף את זה ל43 של רונאלדו ונקבל 54 שערים מצמד חלוצי ריאל מדריד בכל המסגרות. יש המון צמדים באירופה שמגיעים למספרים הללו.

במילים אחרות - בניגוד להרבה כאן כן הייתי רוצה לראות את ניימאר אצלנו. הוא ישדרג אותנו משמעותית. אבל חשוב לא להיבהל ולזכור שגם אם לא יגיע ניתן לבנות שלישייה התקפית קטלנית.
לאחר הדיונים אתמול על הזאר טוב שהיה משחק בערב שהראה שוב איזה שחקן נפלא הוא. הוא לא גולר כמו רונאלדו, אך יותר ממחצית מהדריבלים והפריצות שלו במשחק היו כאלה שרונאלדו כבר לא יכול לבצע. הבאה שלו ביחד עם שחקן התקפה רציני נוסף וביחד עם גארת בייל או שחקן התקפה אחר תעמיד לנו התקפה לא פחות מרשימה ואיכותית מהשנה הקודמת.

אגב רונאלדו ויובה. האם לא ניתן היה לעשות טרייד על דיבאלה? שחקן מעולה שהיה עוזר לנו מאוד.