דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

זה בהחלט נכון. גם דורטמונד וגם הליגה הגרמנית שהיא מספר אחת באירופה בניפוח נתונים.
בגלל זה ניסיתי לראות מה היכולות שלו מול באיירן למשל. והוא היה טוב מאוד מולם.
מדובר בשחקן מאוד מגוון מבחינת יכולותיו.
כך או כך, נראה שריאל מכוונת יותר לטשומאני.

אוקיי אז נתקן -
תיאו>אודריורסולה ועדיין שניהם לא לרמה של ריאל מדריד.

לא צריך את תיאו. אפשר להחתים את רודיגר ולהעביר את אלאבה לשמאל. שתי ציפורים במכה אחת בלי להוציא שקל.

אני מקווה שהשמועות על התעניינות שלנו במייקל אדוארדס שהתפטר מליברפול נכונות. הגיע הזמן שמישהו ינהל פה את העניינים המקצועיים עם כל הכבוד לפלורנטינו.

העובדה שאנחנו לא מצליחים לתכנן סגל פגעה בנו קשות. ההחלטה למכור את חאכימי ולהאריך חוזה עד 2025 לקרבחאל למשל לא הייתה הזויה, אבל מנהל מקצועי טוב שמתכנן קדימה אולי היה מקבל החלטה אחרת. קרבחאל כבר היה בירידה ביכולת ופציע מאוד.

לא כל אחד מבין אשרף, יורנטה, אודגור, ברהים, רגילון, תיאו או קובאצ’יץ’ היה צריך להישאר פה. חלק מהמכירות היו טעויות ידועות מראש וחלק חוכמה בדיעבד. מנהל מקצועי טוב היה יכול להימנע מחלק מהטעויות. אין ספק שהארכנו חוזים לשחקנים שהיה צריך להיפרד מהם מזמן, מכרנו יותר מדי צעירים מבטיחים ונפלנו עם מספר שחקני רכש.

הלוואי ונחתים את אמבפה, הולאנד וטשואמני. לא חושב שאפשר לטעות איתם. אבל חשוב לא פחות להחתים מאמן נורמלי ומודרני, ומעליו מנהל מקצועי.

עדיף להביא בלם ולהסיט את אלאבה לשמאל. הוא יתרום שם גם התקפית וגם הגנתית.

אז נתקן גם את זה-

אם תיאו לא לרמה של ריאל מדריד מדריד אז גם המגן השמאלי הנוכחי שלנו לא כי למה שריאל מדריד צריכה- תיאו>מנדי, נראה נכון להיום שזה גם מה שדידייה דשאן חושב.
הרבה ממכם לא יסכימו, אני עומד על זה.

זה לא התפקיד של חוסה אנחל סאנצ’ז? אאלט הוא הסמכות העליונה כשזה נוגע לרכש ולקו המקצועי, מתחת לפרז.

כל אחד מהשלישיה הזו לא לרמה של ריאל מדריד, כל אחד מסיבותיו. אני לא חולק על זה.

הנקודה היותר חשובה היא שההבדלים בינהם הם בשוליים, איפה הם ואיפה המגנים המפלצתיים שהיו לנו במהלך העשור האחרון?

מגן ימני הוא בבחינת חובה, אין לנו שם שום דבר שקרוב לרמה. עם מנדי אפשר עוד לשרוד כי הוא לפחות אתלט ובלוק בהגנה, אבל גם זה פתרון זמני ואין לי ספק שצריכים להביא קליברים רציניים לשתי העמדות האלה.

זה לא שהנקודה שלך שגויה אבל זה לא בדיוק אותו הדבר… תיאו (להבנתי) הוא הgo-to-guy במילאן, כמו מרסלו אצלנו רק בלי המחויבות למסור לרונאלדו(או רפאל ליאו) כל התקפה. הוא לוקח את הכדור מהחצי ומתחיל לדהור.

חקימי היה חלק אינטגרילי בקבוצה שלמה וחזקה בהרבה, זו חיה אחרת מתיאו שהוא ראש לשועלים.

אגב מה10~ משחקים שראיתי את תיאו במילאן לא ראיתי שינוי אדיר. אותן בעיות פשוט עם יותר בטחון בביצוע וליגה שכמו שכתבו כאן מתאימה בהרבה עבורו.

תקרא את ההמשך. תראה שלמרות הכל אני אעדיף לא להביא את תיאו.
פשוט כתבת סיבה נוספת ללמה לא.

בסך הכל אני מרוצה מאלאבה כבלם. זה לא רק שלמעט אותו משחק ארור הוא נהדר כבלם אלא גם שלצידו מיליטאו טוב יותר מכשהוא משחק לצד נאצ׳ו (או ראמוס ווראן, אבל זה לא אומר הרבה). הם צמד נהדר יחד ואל תתנו למשחק אחד להשכיח זאת.

בסוף הכל שאלה של חלופות. אם נוכל להביא מגן שמאלי מצוין אז אעדיף את המגן ואם בלם מצוין אז אעדיף את הבלם ולהסיט את אלאבה.

בכל אופן, כל אלה הן בעיות שארצה שנטפל בהן אחרי שאמבפה, מדן ימני, האלאנד וטשואמני יגיעו.
כלומר זה לא רלוונטי לקיץ הנוכחי.

קשה לעשות את ההשוואה כי הם מגינים כל כך שונים. אחד נהדר בהתקפה והשני נהדר בהגנה.

עם השורה התחתונה ששניהם לא לרמה אני מסכים, אבל הם פשוט מגנים שטובים באספקט אחר כך שכל כך שקשה להשוות.

מסכים לגמרי.
לשחקנים לא מספיק טכניים קשה לשחק בליגה הספרדית.
לכל ליגה יש את הקשיים שלה. למשל כמו שבליגה האנגלית שחקן לא פיזי יתקשה אז בספרדית שחקן לא טכני יתקשה מול ההגנות שאוהבות לצופף.
לכן יש שחקנים שיעשו את המעברים הללו ולא יצליחו כמו שהצליחו בליגה הקודמת. לא רק בדלל חולשת הליגה אלא בגלל ההבדלים בין צורות המשחק.

אני כמובן מסכים, ויותר מזה - אין קבוצה אחת ששלטה באירופה בעשור האחרון, שלא היה לה לפחות מגן תוקף אחד ברמה הגבוהה ביותר (אם לא שניים):

אצלנו - מרסלו (קרבחאל)
ברצלונה - דני אלבס (ג’ורדי אלבה)
באיירן מינכן - פיליפ לאם, אלפונסו דיוויס
ליברפול - אלכסנדר-ארנולד
סיטי - קנסלו
אפילו אתלטיקו ההגנתית בשנותיה היפות, עם חואנפראן

בינתיים אנחנו מצליחים לחלטר בקושי עם ההרכב הנוכחי, אבל מגן תוקף הפך להיות מצרך חיוני בקבוצה עם אספירציות כמו שלנו. מגן תוקף זה כבר לא רק לעשות עקיפה ולהגביה כמו בימי מיצ’ל סלגאדו העליזים. מגן תוקף ברמות הבאמת גבוהות, מאפשר לפתוח את המשחק ואפילו ממש לנהל אותו - כשדוגמאות קיצוניות לזה הן פיליפ לאם, שאפילו הוסט ע"י פפ (שמבין דבר או שניים בכדורגל המודרני) לעמדת הקשר, ודני אלבס בבארסה הנוכחית, שמבצע תפקיד דומה (לפחות בהתקפה).
אם אנחנו רוצים להיות באמת רלוונטיים שוב, ולא רק לקחת אליפויות מקריות בליגה ספרדית חלשה להחריד, אנחנו לא יכולים להמשיך עם הפלסטרים האלה.

מפתיע אותי כל פעם ההתעלמות הבוטה של רוב אוהדי הכדורגל מאנדרו רוברטסון. מגן שמאלי עם ממוצע של 10 בישולים בפרמייר ליג ב 4 השנים האחרונות( לא כולל צ’מפיונס וגביעים) עם יכולות הגנתיות מהרמה הכי גבוהה.

מהרשימה שלך רק מרסלו טוב ממנו כמגן שמאלי, ולדוגמא יותר טוב מקרבחאל בכל אספקט של המשחק. והגנתית המגן הכי טוב ברשימה.

כאוהד ליברפול הייתי חייב :sweat_smile:

עכשיו אפשר לחזור לדיון כמה תיאו הרננדס יכול לשדרג אותנו, שחקן בלי טכניקה, מוח או הבנת משחק ובנוסף הגנה לקויה. פתאום מנדי נראה כמו מגן וורלד קלאס.

אתה צודק. אבל מה ההיררכיה שלך לגבי רכש בקיץ?

לטעמי:
אמבפה יותר חשוב ממגן שמאלי.
מגן ימני יותר חשוב ממגן שמאלי.
לזה תוסיף את העניין שיש שחקנים שהם כל כך מוכשרים שלא להביא אותם כשאפשר אנחנו נבכה בעתיד כמו האלאנד.
טשואמני נראה כל כך מוכשר ובהתחשב ביכולת הנוכחית של קאסמירו גם להביא אותו חשוב יותר.

לכל זה תוסיף את מצב השוק.
יש מגנים שיותר מאשמח שנביא (אנחליניו או לודי למשל) אבל אני לא יודע כמה זה רלוונטי מבחינת מחיר ורצון שלהם להגיע (לודי משחק באתלטיקו למשל). רוב המגנים השמאליים הבאמת טובים נעולים בקבוצות שלהם חזק.

בסוף מנדי הוא הרע במיעוטו, הוא לא מספיק טוב למה שאנחנו שואפים אליו אבל הוא שחקן טוב מאוד שנותן לנו המון שקט באגף.

לא חושב שיש פה מישהו שלא מעוניין שנביא מגן שמאלי טוב יותר והתקפי יותר, אבל יש לנו הוצאות נחוצות יותר. אחריהן שישימו מצידי לאתלטיקו 80 מיליון וייקחו את לודי.

מסכים שמתעלמים ממנו שלא בצדק. הוא מגן נהדר.
לגבי ההשוואה עם קרבאחל, הכל תלוי עם איזה קרבאחל אתה משווה. עם קרבאחל בשיאו? או עם קרבאחל של השנים האחרונות?
קרבאחל בשיאו היה לטעמי המגן המושלם. בלתי עביר בהגנה וגם סיפק מספרים יפים מאוד.
הגדולה של קרבאחל שאותה אין להרבה מגינים היא התנועה שלו ללא כדור והתזמון שלו בהצטרפות למעלה. גם היום הוא נהדר בזה, פשוט זה נשאר רק זה.

אם אמבפה והאלאנד מגיעים אפשר להסתפק כמגינים סולידיים עם טכניקה טובה שלא יפשלו בהנעת כדור.
האלאנד כבר יהפוך אותם למבשלים מדופלמים.

אישית לא מצטער שחאכימי לא פה ולא כל כך מעוניין שיחזור, אם יחזור בסדר, אבל לא בעלות הנוכחית.

האמת שהתלבטתי אם להוסיף אותו, אבל החלטתי בסוף שלא וידעתי שאתה תקפוץ להשלים את החסר :grinning_face_with_smiling_eyes:
מה לעשות, רוברטסון קצת סובל מזה שבצד השני של ההגנה של ליברפול יש את אלכנסדר-ארנולד (קצת כמו קרבחאל לעומת מרסלו אצלנו, שמחוץ לפורום אוהדי ריאל מדריד היה קצת אנדרייטד גם בשנותיו הטובות). חוץ מזה שלאכנסדר-ארנולד מגיע מקום של כבוד ברשימה רק בזכות בישול אחד ספציפי בקרן… :smiling_imp:

גב - אני חותם על כל מה שאתה אומר, אבל בדיוק בשביל זה צריך ג’נרל מנג’ר ו/או מאמן שיודע מה הוא רוצה מהחיים שלו - כדי שיבנה תוכנית רכש סדורה קדימה, לא רק לקיץ הקרוב.

אלכסנדר ארנולד גאון כדורגל, אין פשוט מילים לתאר את היכולות ההתקפיות של הילד הזה. הגנתית ברמה של מרסלו, אבל כזה התקפה מי צריך הגנה?

בקשר לרוברטסון, אפילו אוהדי ליברפול הרימו גבה כשקלופ הביא אותו בגרוש וחצי מהאל סיטי שירדה ליגה, אחד הרכישות הכי טובות בפרמייר ליג בשנים האחרונות.

כמובן שלקרבחאל בשיאו, רוברטסון לא עביר באחד על אחד בדיוק כמו קרבחאל, שחקן שנותן את הנשמה לא פחות מהספרדי, צנוע, והתקפית מבשל יותר ויותר טכני כך שאין איתו שום בעיה בהנעת כדור גם תחת לחץ מאוד גבוה מהקבוצה השנייה.
לצערו הוא משחק עם המגן הטוב בעולם כיום שהוא גם סקאוזר וגם הקפטן העתידי והמחליף האולטימטיבי של ג’רארד.

טיפה טכניקה, זה מה שהיה חסר לקרבחאל להפוך למגן הרבה יותר הסטורי בספר שלי, כמובן שהוא היה גדול, אבל רק עוד טיפה של טכניקה, טיפה.

עם זה אני לגמרי מסכים, שני המגנים הם אולי הבעיה הכי קשה שלנו היום, בעיקר דני.
מנדי מגן נהדר אבל לחלוטין מסורס התקפית.
מרסלו אין, מה שהוא נתן התקפית זה באמת נדיר בכל קנה מידה אבל הקבוצה משוועת לשחקנים שגם יודעים באמת לתקוף או לעשות מהלך כדורגל ראוי מאשר סתם לרוץ.

סתם שאלה, מגן מהסוג של תיאו, איך אתה רואה אותו מסתדר עם קיצוני מהסוג של וניסיוס? מה הוא יכול להוסיף למשחק ההתקפה של הברזילאי? הרי יש קו שמאלי אחד בלבד במגרש.

אנחנו מדברים היפותטית, הרי גם תיאו וגם חכימי כנראה שלא יחזרו לכאן בקרוב.
אז היפותטית אם יש לי את האלנד ואמבפה ו2 מגנים ששורפים את הקו כמו חכימי ותיאו אנחנו יכולים לשחק 4-4-2 קלאסי אמיתי ולהשאיר ל2 המגנים את הקווים ואז עם כל האהבה אין ויניסיוס.
אבל זה רק אני :slight_smile: