לא שאני תומך בהחזרה של תיאו, אבל אני חושב שויני יצטרך ללמוד לשחק גם עם מגנים מהסוג הזה, זה יהיה חלק מההתפתחות שלו. הוא יצטרך לשפר את ארסנל התנועות שלו, כי כרגע הן לא מספיקות. במילים אחרות, זה שויני ותיאו לא יכולים לשחק ביחד זה מעיד בעיקר לחובתו של ויני ולא של תיאו. מויני יש ציפיות להיות תוקף מגוון וורסטילי, מתיאו לא.
אחרי הפרישה של מרסלו זה יהיה בלתי נמנע ומיגל יהיה חלק מהסגל, לא חושב שבמועדון ינסו לרכוש שחקן למשבצת הזו. יתר על כן, לאחר ההארכה של לוקאס שנה שעברה, זה יהיה עצוב מאוד אם לא יחתימו מגן ימני טבעי.
בגזרת הבלמים תהיה תנועה כי זה לא ייתכן שחסוס ואייחו ישבור שיאים שליליים של עצמו וימשיך לשמש כתפאורה עוד פאקינג שנה. חייבים להפטר ומבחינתי שיעלו את מריו גילה/סרחיו סנטוס, גם כך המשבצת הזו בסגל לא זכתה ולו למאה דקות העונה. למה לא להזרים דם?
לא אתפלא אם לא נראה החתמה גרנדיוזית לחוליה האחורית, לדעתי הכל מתוך התחשבות בארלינג וזה בסדר.
מנדי (מיגל), אלאבה (נאצ’ו), מיליטאו (בלם רביעי), מגן בפרופיל גבוה (קרבחאל).
שלוקאס יחפש דקות בעמדה אחרת ואולי נזכה לנחת מאגף ימין לראשונה מאז ההתרסקות של דני.
כולם מדברים על האלנד, אבל מחשבה מעניינת שעברה לי בראש היא להביא את האיש שעתיד להחליף את האלנד בדורטמונד- קארים אדיימי.
בהנחה שאמבפה סגור, רכישה של האלנד תיצור עומס גלקטי בעמדות ההתקפה, אגו ודריכה על הרגליים אחד של השני. מה גם שאין שחקן קו ימין (אמבפה יכול אבל משמעותית פחות אפקטיבי שם… הכי הזוי שהעלו אותו פה כאופציה לשחקן קו ימין ב3 בלמים)
אדיימי זה רכש אדיר, רגל שמאל, יכול לשחק בקו ימין, כובש שערים, מכדרר, יופי של עונת בכורה בצ’מפיונס+ נמנה על סגל הנבחרת הגרמנית הבוגרת.
מה דעתכם?
לעונה אחת או שתיים עד שבנזמה יפרוש או יעזוב. לא צריך להיות שיקול כשמדובר באחד השחקנים הגדולים בעולם לעשור הקרוב.
קו ימין היא עמדת המוצא, על הדשא הוא יהיה יותר משוחרר ולא יהיה חייב להיות תקוע על הקו. בכל מקרה אני מבין למה אתה רואה בעייתיות בפיתרון, אבל עם זאת החלטורה הזאת נועדה כדי למצוא פיתרון איך לשחק עם כל הרביעייה ביחד ולאו דווקא כמערך האופטימלי כהרכב ראשון לאורך העונה. אופציה אחרת היא שויני ילמד לשחק את קו ימין ואמבפה את שמאל.
עוד ילד מבטיח שעושה חייל בליגה קטנה ויכול מאוד להיות שיצליח, יכול מאוד שלא. זוכר את השלושער של רודריגו בבכורה שלו בליגת האלופות ובסוף לאן כל הסיפור התפתח… את ההימור הזה קבוצות כמו דורטמונד לוקחות ואם ההימור הזה מצליח אז יש הרבה קבוצות שמשם אפשר להמשיך, ריאל מדריד אחת מהן.
הוא אכן מבצע את התפקיד הזה ולא תמיד בהצלחה. היו דיווחים שהוא זה שדחף למנות את אנצ’לוטי.
לדעתי מייקל אדוארדס יהיה שדרוג על פניו.
אין לי מושג מי זה מייקל אדוארדס אבל בסך הכל חוסה אנחל סאנצ’ז עושה חתיכת עבודה. קל לרדת על הקבוצה במומנטום הנוכחי אבל אסור לשכוח שאנחנו אחת הקבוצות המצליחות בעולם בעשור האחרון, יש לנו תוכניות מסודרות וכל זה קורה בצורה עקבית. אני מציע שנהיה קצת יותר סבלניים במקום לשחרר אנשים שהיו חלק מההצלחה הגדולה של המועדון לאורך שנים. למרות שלנשוך את השפתיים לא קל עכשיו…
חצי אוף טופיק, אני היחיד שעוד חולם שהזאר יקבל הזדמנות ויצליח אצלנו?
נכון. לא התווכחתי איתך בנושא הזה.
לא.
ראיתי את אנתוני מול צ’ילה בלילה.
שחקן ענק. לדעתי עדיין לא מממש את כל הפוטנציאל שלו אבל מדובר בכישרון על. לא פחות. הטעיות הגוף שלו הן ברמה הגבוהה ביותר שיצא לי לראות.
לא יודע אם בסוף הלאנד ישחק אצלנו. וגם אם לא צירופו המסתמן של אמבפה דיי סוגר את שלישיית ההתקפה. ובכל זאת, אין לנו קיצוני ימני ברמה גבוהה בסגל. במצב הקיים יהיו אפשרויות אחרות ככל הנראה אבל זה בהחלט קורץ. בטח כשבנזמה כבר לא צעיר.
השנקל שלי:
- עקבתי קצת אחרי אורדיוסולה, הבחור לא באמת השתפר, הוא אותו מגן סביר שהיה לפני שנה, שנתיים וחמש. זה שהוא מקבל דקות בפיורנטינה ומראה שהוא שחקן נחמד זה לא אומר שהוא עשה את קפיצת המדרגה ויש לו מה לחפש במדריד.
מישהו באמת חושב שהוא יכול להתחרות עם קרבחאל גם בכושרו הנוכחי? מישהו היה שם אותו בהרכב במשחק גדול? אין מנוס מלחפש מגן ימני מוביל. - חאכימי הוכיח שהוא שחקן טופ בכל שלב בקריירה שלו, היה נהדר בקבוצות הנוער, נתן הופכות מרשימות במדי הקבוצה הבוגרת, היה אדיר בדורטמונד, היה אדיר באינטר והוא הרכש הכי טוב שפריז עשו בקיץ וזה אומר הרבה. הייתי שמח לראות אותו אצלנו.
- המקרה של תיאו קצת שונה. הוא אכן השתפר, בעיקר מבחינת הביטחון העצמי שהיה די ברצפה בריאל, קבוצה כמו מילאן תפורה עליו.
היכולות ההגנתיות עדיין לא משהו, אני חושב שכמו שחקנים רבים וטובים שעברו בקבוצה, תיאו הוא מקרה של לא כל מה שטוב למילאן/ דורטמונד/ ריאל סוסיאדד טוב לריאל מדריד. - גם למשל אודגארד שחקן שאני מאוד מאוד אוהב הוא דומה לדעתי, הוא באמת שחקן טוב, אני לא חושב שיש לו מה לחפש אצלנו.
לסיכום- מגן ימני מבחינתי בעדיפות עליונה, עם מנדי אפשר להסתדר בשלב זה, הייתי נותן יותר הזדמנויות למיגל גוטיירס שיש לו לא מעט פוטנציאל.
מבחינת בלם, אני הייתי שמח לראות פה את רודיגר/ קונדה/ כל בלם מוביל אחר. מיליטאו, אלאבה, נאצ’ו וואייחו זו לא מצבת בלמים מספיק טובה.
בכל מקרה צריך להעיף את ואייחו דחוף, הוא לא ראוי לקבל ולו דקה אחת במדי הקבוצה. במידה ולא מביאים בלם כדאי להחזיר את צ’וסט שעושה עונה טובה בקאדיז ולפי השמועות תחת מעקב של סיטי.
כמה דקות הוא אמור לקבל כבר?
הוא יושב על משכורת של שחקן נוער ועושה בדיוק מה שהוא צריך. הוא לא שחקן טוב אבל אני ממש לא חושב שהוא רע כמו שעושים ממנו.
לא בטוח ששחקנים טובים ממנו יהיו מוכנים לבוא לכאן כבלמים רביעיים.
פתרון אפשרי והגיוני יותר הוא להביא בלם במקום אלאבה ואז אלאבה יהיה מעין בלם שלישי/רביעי כשנחזיר אותו מהאגף לאמצע. הבעיה במהלך כזה זה שלא בטוח שמנדי יסכים לקבל מעמד של מגן מחליף מצד אחד, ומצד שני לא יודע כמה אלאבה יהיה טוב באגף שמאל כמו מגנים אפשריים אחרים בהתחשב בכך שזו גם לא העמדה המועדפת עליו.
בכל מקרה, אלה צרות של קבוצה שהביאה את אמבפה, הלאנד, טשואמני ומגן ימני. אנחנו לא שם עדיין
בלם רביעי אמור לקבל לא מעט דקות ולראייה נאצ’ו בשנים האחרונות, למזלינו מיליטאו ולאבהות משחקים 90 דקות כל משחק ללא פציעות משמעותיות אז אנחנו מצליחים להחביא את ואייחו.
במידה וחלילה מיליטאו נפצע, נאצ’ו משמש כמחליף ל-3 עמדות ואנחנו בבעיה.
לא הבנתי מדוע החלטת לצטט 2 מילים מתוך פוסט שלם.
יש פואנטה או מסר כלשהו אשר אתה מנסה להעביר…?
נאצ׳ו מאז 17-18 הוא הבלם השלישי שלנו.
רק כשמיליטאו הגיע היה קצת לא ברור מי הבלם השלישי בהתחלה, ואז נאצ׳ו קיבל יחסית הרבה דקות כי שניהם התחלקו בדקות של הבלם השלישי ולא הייתה ביניהם היררכיה ברורה.
סתם כדי שתבין כמה שזה לא תפקיד שאמורים לראות בו דקות רבות, ב17-18 וב18-19 הבלם הרביעי שלנו היה ואייחו שאני לא חושב שמישהו פה זוכר ששיחק כמעט.
כמובן שרצוי שיהיה לנו בלם רביעי טוב יותר. אבל הכל שאלה של באיזה מחיר.
נבהלתי מהמילה ‘‘אודריוסולה’’.
עוד פציעה להאלנד, הפעם בקרסול.
התעלמתי מזה בהתחלה, אבל זה כבר נראה לא טוב ועבורי אחרי הזאר, קאקה ובייל, אלו נורות אזהרה רציניות. מי שנכווה ברותחין…
מצד שני, קיליאן ממשיך להבקיע שערי פיפ״א. תלבש כבר לבן!
מצד אחר, כל שערי הבעיטה שלו מ200 מטר מגיעים מהכנף השמאלית. ויני חסר תועלת בימין. כאב ראש.
מישהו כתב כאן איזה משהו בסגנון טרייד ויני-אמבפה(נראה לי שטיטי)- אמנם לא יקרה אבל אם אנחנו מקבלים את אמבפה בחינם ודוחפים לפריז את ויני במספר בן 9 ספרות, כדי להביא כנף ימין ברמה גבוהה(אם בכלל יש שחקן כזה זמין בשוק)- טירוף.
לא חושב שמישהו בעולם חושב שפלורנטינו מעלה על דעתו למכור את ויניסיוס, ככה שהאופציה הזאת דיי יורדת מהשולחן. לגבי כאב הראש - הכאב ראש הוא בעיקר של ויניסיוס, שכנראה יצטרך להמציא את עצמו מחדש. אני מניח שברור שלשחקן כמו הצב נותנים את העמדה שלו.
כרגע לפחות, לא נראה שזאת עמדה שעומדת בפני חיזוק בקיץ ו-ויניסיוס יצטרך בסה״כ להיות טוב יותר מרודריגו/אסנסיו, משימה שלא מסתמנת כקשה במיוחד.
ברור ועדיין, וינסיוס הוא כרגע שחקן של 100+ מיליון יורו. שתי עונות מחוץ לעמדה/ בתור מחליף ואף קבוצה לא תגע בו גם בחצי מהמחיר.
אני מניח שלפחות בהתחלה אמבפה ישחק בימין, מעניין אם זה באמת בר ביצוע.