ברור ועדיין, וינסיוס הוא כרגע שחקן של 100+ מיליון יורו. שתי עונות מחוץ לעמדה/ בתור מחליף ואף קבוצה לא תגע בו גם בחצי מהמחיר.
מסכים, אבל שוב, לא רואה שום תרחיש שפלורנטינו מוכר את ויניסיוס.
לא רואה שום תסריט שאמבפה הוא זה שמוסט ימינה ולא ויניסיוס, ואם כן זה הזוי בעיניי. אמבפה אולי השחקן הטוב בעולם בעמדה שלו, כל עוד וינסיוס לא משתווה אליו ברמה (דבר שלא יקרה בגלגול הנוכחי) ו/או אמבפה מזדקן מעט ועושה שינוי תפקוד כריסטיאנו רונאלדו סטייל, אין שום סיבה שלא ישחק בצד שמאל.
את ההתאמות צריך לבצע ויניסיוס, לא אמבפה.
עד עכשיו לא יצא לי לראות את התמונה, נראה רע.
בכל מקרה, מסכים שבמקרה הספציפי הזה קשה להיות חסין גם אם אתה רונאלדו (ראה ערך מארסיי בברנבאו אם זכרוני אינו מטעה אותי) אבל כשזה מצטרף לעוד לא מעט פציעות, זה רק גורם לי לחשוב שעכשיו בנוסף להכל יש לו גם קרסול שנפגע בצורה כזו או אחרת ויהיה מועד לפציעות נוספות בעתיד.
זה כמובן לא מחייב, גם לא הפציעות הקודמות במהלך השנה, אבל זה כן מדליק נורות אדומות בעקבות טראומות העבר עם שחקנים שלנו בעשור וחצי האחרונים.
הלוואי ובמידה ויביאו אותו אתבדה. הוא שחקן חד פעמי כשהוא כן על כר הדשא.
אני חושב שאנחנו נראה הרכב הרבה יותר גמיש מבחינת מערך כשאמבפה יגיע
משהו שמשתנה כל הזמן בין 442 קלאסי ל433, ככה שאנחנו מגינים ב442, ובהתקפה תמיד יהיו שינויי מקומות ככה שלפעמים נראה 442 שויני בשמאל ו-ולוורדה/אסנסיו בימין ובמרכז אמבפה ובנזמה
ולפעמים 433 עם ויני ואמבפה מחליפים צדדים כל הזמן כשלרוב אמבפה יבוא משמאל
לפחות זה מה שאני מקווה , אבל בשביל זה נצטרך מאמן שיש לו מספיק ביצים כדי להוריד אחד ממודריץ וקרוס ואולי אפילו + קאסמירו לספסל כדי שנהיה מספיק גמישים ואגרסיביים עם הקשרים שלנו(אולי קאסמירו אגרסיבי, אבל המגבלה שלו בהנעת כדור תהיה יותר בולטת וקריטית ב442)
אישית זה מה שהתכוונתי והייתי רוצה שינסו:
קורטואה
אלאבה/מנדי/מגן שמאלי אלאבה/בלם מיליטאו מגן ימני
ויני קמאבינגה מודריץ/קרוס פדה/אסנסיו
אמבפה בנזמה
ובמערך של 433
קורטואה
מגן שמאלי/אלאבה. אלאבה/בלם. מיליטאו. מגן ימני
אולי לא הרכב למשחקים הקשים, אבל לפחות מול רוב הליגה הספרדית - 442 יכול להיות נהדר עבורינו וכן הייתי רוצה שלפחות ינסו אותו, ויני בעמדה שלו בשמאל, ואמבפה ובנזמה שחקנים שאוהבים לצאת מהרחבה ולעשות המון תנועה, אז עדיין יוכלו לעשות את זה בלי לפגוע בזה שכן יהיה לנו שחקן ברחבה, פדה/רודריגו/אסנסיו יהיו מצוינים לסטיואציה שכן הם בימין ומועילים התקפית אבל הם לא שחקן ההתקפה השלישי, מה שכל אחד מהם לא מספיק טוב בשבילו והם כן יתנו לנו אופציה בימין וגם עזרה בהגנה
ויניסיוס טוביאס,מגן ימני ברזילאי בן 18 משחטאר הולך לחתום בקרוב בריאל מדריד,מיועד לקסטיליה ויעלה לבוגרת לפי הצורך (ויש צורך!!!),כנראה הרישום בקסטיליה כדי לעמוד במכסת זרים (כרגע יש 3 שזה המקסימום,בקרוב ויניסיוס ירבל דרכון ספרדי ויפנה מקום).
החוק החדש של פיפא (בגלל המלחמה באוקראינה) יאפשר לו להתחיל לשחק מיד.
ברזילאי בן 18 משחטייאר, איזוטרי אפילו בשבילי להכיר אותו.
אבל שיהיה לו בהצלחה, בכל מקרה אני לא שאנצלוטי משתמש עם הנוער בכלל אז הסיכוי שלו להשתתף בבוגרת נמוך מאוד, אבל הלוואי שהוא יתברר כרכישה.
נקנה ע"י שחטאר לפני חודשיים תמורת 6 מיליון יורו.
לפי השמועות מדובר על השאלה לשנתיים עם אופציית רכישה של 18 מיליון יורו.
עוד אין לו הופעה רשמית בליגה בכירה, לא באוקראינה ולא בברזיל.
על פניו נראה כמו החתמה עם סיכון נמוך מאוד וניצול הזדמנות.
אני רוצה שימכרו את רודריגו. העמדה האמיתית שלו היא באגף שמאל, בימין הוא רק מחלטר ולא בהצלחה גדולה, ובאגף שמאל אין לו יותר מדיי מקום בלשון עדינה. לאגף ימין יש כל כך הרבה אופציות בשוק כך שגם אם לא מתכוונים להציב שם את ויני או אמבפה, אנחנו יכולים להשיג הרבה יותר טוב מרודריגו או אסנסיו לשם. אנתוני מאיאקס, קרים אדיימי, רפיניה מלידס, ירמי פינו, סתם דוגמאות לשחקנים שאפשר לחלוטין להחתים בלי לשבור את הכיס, צעירים (למעט רפיניה), ויוכלו לשדרג לנו את הקבוצה ולסגור לנו את האגף להרבה זמן.
אסנסיו. אני בעד למכור אם נקבל עליו סכום יפה ונשתמש בסכום הזה להביא שחקן אחר, צעיר יותר עם פוטנציאל. לצערי פוטנציאל היה מילה נרדפת לאסנסיו אבל זה לא המצב יותר. השוק רווי במציאות ואסנסיו שבקרוב מסיים חוזה וצפוי לבקש חוזה יקר יותר לא שווה את ההשקעה. בנוסף הוא צריך לשחק באמצע ולנו אין מקום שם בשבילו. בצדדים הוא הרבה פחות אפקטיבי. אם ימשיך הוא יוכל לתרום כשחקן משלים בכל מקרה, וכדאיות המכירה שלו תלויה במי יחליף אותו.
קרבחאל. אף אחד לא הציע מכירה שלו, כך שזו כנראה לא אופציה בריאל מדריד. אבל אני חושב שאנחנו צריכים להיפרד ממנו ולחסוך לו ולנו את הפאדיחות פעם אחר פעם. בשיאו הוא היה המגן הימני הגדול בעולם, וחבל שיזכרו אותו כשחקן הפציע והמוגבל שהוא היום. לא יודע אם הוא או במועדון רוצים בפרידה, אבל אני באמת לא רואה איך מי מהצדדים יכולים לתרום לצד האחר מהמשך ההתקשרות.
נאצ’ו איבד המון מהמהירות שאפיינה אותו. בעונה הבאה הילד בן 33 ואולי צריך לחשוב קדימה, אם לא בקיץ הזה אז שלאחריו.
אופטימי יהיה לחשוב שנמכור את הרשימה הזו, בטח כשיש לנו בעיות ברורות יותר בסגל כמו הזאר מריאנו ויוביץ, אבל בעיניי זה הקיץ האופטימלי שיכול להיות לנו. יש הרבה משקל מת בסגל ואנחנו חייבים להיפטר ממנו. בייל, איסקו, מרסלו, וכן הזאר מריאנו ויוביץ’ עם תרומה אפסית השנה ואף ללא מחליפים גדולים יהיה נכון להיפטר מהם.
בסך הכל מניתי 10 שחקנים שהייתי שמח עד מסכים עם עזיבה שלהם. המינימום שיקרה זה 3 ודאיים. אם נפטר מ5 אני אשמח, 7 יהיה על סף הדימיוני.
אתה מסביר יפה למה נאצ׳ו לא צריך לפתוח. אבל הוא לא פותח. מדובר בבלם שלישי בשכר נמוך מאוד ולזה הוא לטעמי מספיק טוב.
כלומר, כמובן שהייתי מעדיף שיהיה לנו גיבוי טוב ממנו, אבל יש כל כך הרבה דברים יותר קריטיים לטפל בהם לפני.
מה גם שקודם כל הייתי מעיף את ואייחו ומעביר את נאצ׳ו להיות בלם רביעי. הוא היה בסדר עם זה רוב הקריירה והוא יהיה בסדר עם זה גם בגיל 33.
כלומר כדי שנאצ׳ו יעזוב צריך להביא 2 בלמים. אתה יודע כמה עמדות יותר חשובות יש לנו לתקן לפני שאנחנו קונים 2 בלמים טובים מנאצ׳ו?
גם כמו שאמרו, אני בספק שתמצא בלם טוב מנאצ׳ו שיסכים להגיע בשכר כמו של נאצ׳ו להיות בלם רביעי.
אני אפילו לא בטוח שגם אם יגיעו 2 בלמים נאצ׳ו יעזוב. הוא עדיין מחליף ראשון באגף שמאל (אלא אם אחד הבלמים ייקח את המקום של אלאבה בהרכב), וגיבוי שני לשחקן מאוד פציע באגף ימין.
בקיצור, נאצ׳ו לא יעזוב בקרוב, וטוב שכך, אישית אני מאוד אוהב אותו וחושב שהוא אנדרייטד גדול.
גם יש לנו מספיק בעיות בהרכב עצמו שצריך לטפל בהן לפני שנעבור לספסל.
הוא ירד המון ביכולת. הוא אמנם לא הבעיה של הקבוצה, אבל אם ימצא מחליף דומה בגיל הנכון ובשכר המתאים, אולי כדאי לחשוב על מכירה. בכל מקרה מבין רשימת השחקנים שהזכרתי בנוגע אליו הייתי הכי פחות החלטי ואני מבין את עמדתך.
כמה כסף תשיג ממכירה של נאצ׳ו? השחקן האחר שיגיע יעלה כנראה יותר וידרוש יותר שכר.
חוץ מזה, השכר של נאצ׳ו הוא 7 מיליון ברוטו. לשם השוואה מיליטאו שהגיע כצעיר שעוד לא מוכח מרוויח 9, ואני בספק ששחקן חדש שיגיע יקבל פחות. גם מיליטאו היה הימור עם מחשבה קדימה, בלם בטוח שיהיה טוב מנאצ׳ו ידרוש יותר, על אחת כמה וכמה אם יגיע בהעברה חופשית (למשל אלאבה מקבל 22 ורודיגר דרש מצ׳לסי 25) כל זה גם לא מחשב את מענק החתימה עצמו.
בנוסף כמה כבר נרוויח מזה מקצועית? נפסיד כמה עשרות מיליונים ונשלם שכר גבוה יותר על מה בדיוק? החלפת מחליף במחליף?
אתה לא טועה שאפשר להשיג יותר טוב, אני לא מסכים איתך בנוגע כך שנאצ׳ו צריך לעזוב במקום לרדת שלב בהיררכיה.
לדעתי גם זה לא דחוף לנו כל כך, אבל זה בהחלט יותר דחוף מהבאה של 2 בלמים שיחליפו גם את נאצ׳ו.
בכל אופן גם לפני כשבוע שמישהו כתב שואייחו חייב ללכת כתבתי שעם כמה שאני תומך בזה, זה רחוק מלהיות העברה חשובה מבחינתי שכן קל לראות שהוא לא רואה בכלל דקות וזה למרות שחצי עונה הוא בכלל בלם שלישי כשנאצ׳ו פותח כמגן (או כבלם ואלאבה מגן).
עניין נטו של היצע וביקוש.
רודריגו שחקן צעיר ואני רואה הרבה קבוצות שירצו אותו, כנל אסנסיו.
מי יקח את קרבאחל עם המשכורת שלו, ולמה?
אותו דבר עם הזאר, שחקנים פצועים בחלק האחרון של הקריירה שהרבה קופצים לא יהיו עליהם.
מגן ימני זו עדיין אחת העמדות הכי בעייתיות בכדורגל, יונייטד משחקת שם עם דאלוט בתקופת רגניק, אינטר עם דומפריס(שהוא חתיכת גולם להבנתי), באיירן עם פבאר\סולה\קימיך,דורטמונד ויתרה על מונייה, ארסנל עם סדריק… דווקא לקרבאחל אמור להיות ביקוש היפותטית.
50 מיליון יורו זה בדרך כלל התקציב המקסימלי ששמים אצלינו על ילדים לא מוכחים מספיק. מיליטאו, ויני, רודריגו, מנדי וכן הלאה. יוביץ’ למשל עלה 60 והם מוכחים פחות או יותר כמו שהוא היה כשנקנה.
אם מוכרים את רודריגו באיזה 25 מיליון (אין לי מושג מה שווי השוק שלו), אני מניח שריאל תוכל להשלים את הסכום הנדרש בשביל אחד מהם. העמדה הזאת היא נקודת התורפה של ההתקפה שלנו, ואם אנחנו רוצים סופסוף התקפה נורמלית, אולי כדאי שנפסיק לחלטר שם.
נכון שאמבפה הוא הכוכב הגדול, אבל הוא שחקן ששיחק לא מעט באגף ימין כשניימאר שיחק באגף שמאל.
למען הקבוצה הוא יעשה זאת שוב.
גם ויניסיוס יכול ללמוד לשחק באגף השני. באיזשהו מקום הוא יכול להיות שם טוב יותר:
ויניסיוס יותר מסוכן כשהוא מכניס כדורי רוחב ולא כשהוא בועט. באגף ימין הוא יכניס כדורי רוחב טובים יותר. גם לרוב הוא מתפנה לבעיטה עם הרגל של האגף, לפחות כעת זה יהיה עם ימין, את האמצע תמיד סוגרים לו.
אני באמת שלא מבין למה מניחים פה ששחקן לא יכול לשחק באגף השני. זה לא משחק כל כך שונה, במיוחד כשיש לשניהם יצרונות בלשחק שם.
אישית אעדיף את ויני בימין, בתאוריה זה יכול למקסם את היכולות שלו יותר וגם נקבל את אמבפה בעמדה בה יותר קל לו לכבוש.
אשקר אם לא עבר לי בראש שויני מתאים לשחק גם בימין. לאחרונה הוא בישל כך מול אחת הקטנות בליגה לבנזמה, לא זוכר מול מי בדיוק זה היה, היה לו את הבישול בדרבי לוולה של בנזמה ועוד פעם אחת שבישל אחרי דאבל פסים מדהימים. לא יודע בסופו של דבר איך יסדרו את זה על הדשא, אבל הם יצטרכו לשחק ביחד.
להרגשתי (או תקוותי) אנחנו נעבור לשחק במערך עם שני חלוצים, אמבפה חלוץ שני, ויני בשמאל, לא יודע איך זה יסתדר עם אגף ימין או מי ישחק בין בנזמה להלאנד אם יגיע.