מעולם לא הבנתי מה מתלהבים מהשחקן הזה. שחקן סבבה ולא יותר. אין לו מהירות, אין לו מסירה, או בעיטה יוצאת מן הכלל. יש אופציות הרבה יותר טובות לדעתי.
אנחנו מדברים על אותו גנאברי שאני מכיר מבאיירן? שחקן עם כוח מתפרץ ובעיטות יותר טובות מכל מי שיש לנו בסגל (להוציא את בנזמה, בייל, ואולי רודריגו). שחקן שהוא בפירוש שיפור במיוחד אם מגיע לאגף ימין. אישית לא הייתי רוצה שיגיע אבל שחקן בקאליבר שלו זה שיפור משמעותי.
כנראה שזה אותו גנאברי אבל אנחנו מעריכים אותו בצורה שונה. מוזמן להראות לי סרטון שבו הוא עושה דריבל סוחף בסגנון אדיימי או אנתוני. שער או שניים כמו של אסנסיו.
בעיניי אסנסיו טוב ממנו, גנאברי מהיר יותר אבל בכל שאר האספקטים, לוקח את מרקו.
רוצה אאת אנצוני או אדיימי בכל מקרה. לא את גנאברי.
במה? הפכתם פה את אסנסיו למרדונה. יותר טוב מניימאר, יותר טוב מגנאברי. בעונה הכי רעה של גנבארי מבחינת מספרים הוא כבש כמו אסנסיו בעונה הכי טובה לפי ויקיפדיה.
אני לא מבין למה לא מדברים פה על דיבאלה שמסיים חוזה העונה ביובה, בתור אופציה רביעית בהתקפה אחרי בנזמה ויניסיוס ואמבפה הוא יכול להיות אדיר.
אף אחד לא מתווכח על זה שהוא בירידה גדולה בקריירה אבל הוא מאוד מגוון ואפילו בעונת בלהות כמו ביובה העונה יש לו 13 גולים ו-6 בישולים בפחות מ-2,000 דקות.
רודריגו ואסנסיו בכלל לא קרובים אליו והוא עוד משחק ביובה באמת ממש גרועה. לדעתי חובה למכור את אסנסיו ולמנף כמה שאפשר את העונה הטובה יחסית שלו, ולהישאר עם קאדר התקפי של השלישייה הפותחת + דיבאלה, רודריגו, והזאר, שכמובן לא נצליח למכור, זה טוב.
אגב, אמנם לא ראיתי אותו מספיק אבל מה אתם אומרים על נונו מנדש של פריז כמגן ימני? לא שיש סיכוי שפריז ישחררו שחקן אלינו כן? אבל בכל זאת…
לא מעניינים אותי הסטטיסטיקות האלו בליגה הגרמנית ועוד משחקן שמשחק בבאיירן. אני שופט שחקן על פי מה שאני רואה בעיניים שלי. מגנאברי לא ראיתי שום דבר שגרם לי לרצות אותו בקבוצה שלי.
ראיתי היום שוב היילייטס שלו. אפילו הביצועים הכי טובים שלו לא גרמו לי לרייר.
אסנסיו לפחות יכול לכבוש שערים מרחוק.
דיבאלה כישרון גדול אבל שחקן מאוד מוגבל מבחינה טקטית. צריך שיטה ספציפית כדי להצליח לבטא את עצמו.
לא חושב שיתאים לנו.
לכל חובב כדורגל יש את השחקן שהוא מחזיק ממנו קצת יותר מרוב האנשים.
אצלי זה אנתוני.
אני חושב שמדובר בשחקן שיכול להפוך לאחד הטובים בעולם. מי שתקנה אותו תרוויח בגדול.
הלוואי שאנחנו נשכיל לעשות זאת.
לא נשאר לי אלא רק לאחל לפלורנטינו שימשיך כך. וגם לתת משכורת של 40M לשחקן כזה, כדי לנצח את פריז או סיטי.
למזלי בארסה כבר אחרי התקופה הזאת. עכשיו גם 50M עבורינו הוא הון.
את רוב השחקנים שקונים בסכומים האלו גם מוכרים אחר כך באיזשהו סכום נכבד. די מריה אוזיל אודגור ועוד נמכרו בסכום גדול יותר ממחיר הקניה.
הרוב כמו איארמנדי או תיאו הרננדז, נמכרים בהפסד כלשהו אבל לא כזה קריטי. ריאל מדריד יכולה להרשות לעצמה את הסיכון.
לא הבנתי, למזלך בארסה ענייה שהיא לא יכולה להביא שחקנים במחירים כאלה?
לא, למזלי בארסה כבר אחרי התקופה הזאת של בזבוזי כסף סתם.
כתוצאה מהתקופה הזאת, גם 40M זה הון בשבילינו עכשיו.
בלי להעליב, אבל זאת שטות. אין דבר כזה תמיד יהיה ביזבוז כסף ללא סיבה. אינך יכול לפגוע בינגו בכל רכש ורכש.
בארסה כרגע נמצאת בתקופה שאינה יכולה לשפוך כסף כמו בעבר לכן “הטעויות” שהיא תבצע[ברכש]בתקופה הקרובה לא יקבלו תהודה כמו התקופה מלפני.
ברור שיש טעויות ברכש.
אבל אנחנו מדברים על ריאל. לקנות ילדים לא מוכחים ב 40M כל אחד, לקוות שייצא שחקן 1 מתוך 4 , ולמכור את היתר בחצי מחיר או פחות, לא נראה לי כמו שיטה מוצלחת.
יש קבוצות שיודעות לעשות את זה טוב - אייקס, דורטמונד, סביליה. אצלכם אני רואה יותר פספוסים מהצלחות.
בזבוזי הכסף האלו על השחקנים הפשוטים יותר הביאה לנו את וראן ראמוס מרסלו קסמירו מודריץ’ איסקו (שהיה טוב בשנותיו הראשונות) בנזמה ובערך כל שחקן משמעותי שהיה לנו למעט רונאלדו בייל וחאמס.
בסיכום כללי, המדיניות הזאת הביאה אותנו למקום טוב. גם בשנים האחרונות הרווחנו את מיליטאו וויניסיוס, וגם מנדי רלוונטי. הייתי מוסיף גם את פדה. גם אם הפסדנו על שחקנים אחרים, דיינו.
וניסיוס אפשר היום למכור לפסז’ ב 150 מיליון ומעלה, מיליטאו הוא אחד הבלמים הטובים בעולם כיום, איך לא הצלחה?
ורודריגו עוד צעיר ויכול לפרוץ.
הנה הביא מגן ימני ברזילאי מבטיח בלי כסף, אם יצליח אצלנו עוד שנתיים אפשר לקנות אותו ב 18 מיליון, אם לא אז חוזר לשחטאר.
מה אתה רוצה עוד?
אני רוצה שתמשיכו לקנות את רודריגואים ומנדי ב 50M כל אחד.
בהצלחה עם ויניסיוס.
בלם ברזילאי בהשאלה שאפשר לקנות בעתיד ב 18M זה בדיוק מה שאני לא רוצה שתעשו. זה דומה לעסקה של בארסה עם דמיר. אני רוצה שתקנו אותו ב 50M בלי השאלה.
מי מהם עלה 40-50M כמו הרכישות האחרונות? למה אתה מכניס את מודריץ’ לקטגוריה של לא מוכחים? הוא כבר היה כוכב בטוטנהם. ראמוס היה כוכב גדול בסביליה, וכשרכשתם אותו הוא היה המגן היקר בהסטוריה. קרבאחל לא גדל אצלכם? לא על זה אני מדבר.
עכשיו מנדי הוא שחקן צעיר?
לא אני הכנסתי את מנדי לקטגוריה של שחקנים צעירים לא מוכחים. אם זה הייתי אני , אז סליחה. תחליף אותו ברינייר.
אתה אוהד בארסה, זה לא הכסף שלך-אז בוא נתחיל בשאלה העיקרית-מה אכפת לך?
דבר שני, אינך יודע מה היא השיטה. אז קנינו שחקן צעיר ב40M פישלנו איתנו, מי ישמע.
אבל לא ברור לי מדוע אתה משווה אותנו לפידר קלאבס?
אני מניח שאתה גם לא ממש מסתכל על מועדונים אחרים באותו עומק כמו שאתה מסתכל על ריאל[לא ברור לי מדוע, אשמח שתסביר לי]. אם אתה מעוניין להשוות אותנו ביחס של כישלון ברכש אז תשווה מול באיירן[אפילו שמרבית הרכש שלה מגיע מהליגה הגרמנית]מול בארסה, אתטליקו, צ’לסי, יונייטד וכדומה…
מילא, רק שתדע בארסה עשה בדיוק אותו דבר עד לא מזמן רק במחירים הרבה הרבה יותר גבוהים.
כנראה שזה ימשיך עם טשואמני ואיזה בלינגהם. בקשתך כנראה התקבלה.
תודה.
אם הוא יהיה שווה 50 אחרי שהוכיח את עצמו איכשהו שפורטו עם עונה גדולה בליגת האלופות, אני ארצה שישימו עליו 50. אם הוא לא מוכח, אז שישאילו אותו בחינם ויקנו ב18 אם יוכיח. לי אישית כל זה נשמע מעולה.
מחירי השחקנים עלו בשנים האחרונות 50 זה ה20 החדש.
המחיר שלו היה באיזור הזה אאלט.
ראמוס הגיע כילד למיטב הבנתי, למען האמת הצקופה הזאת קצת מטושטשת אצלי אז במידה ואני טועה, טעות שלי וסליחה.
לא הזכרתי את קרבחאל.
אגב הזכרת את רינייר, אז ברצלונה התמודדה איתנו על החתמתו עד כמה שזכור לי.