דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

דמיטרי ידידי, פרז הביא 4 שחקנים ברזילאים צעירים, וניסיוס, מיליטאו, רודריגו ורנייר.

מיליטאו הצלחה ענקית, וניסיוס אחד השחקנים הטובים בעולם, שני אלה לבד שווים הרבה יותר צההשקעה הראשונית, ורודריגו ורנייר עדיין צעירים.

פה פרז הצליח בענק.

לא באמת אכפת לי. מה אכפת לאנשים שמדברים על רכבי יוקרה, בתים של מיליארדרים וכו’? זה לא כסף שלהם , אבל זה פאן.
גם כסף שברצלונה מוציאה הוא לא שלי. אבל אני אוהב לדבר על זה.

כן, וצעקנו על זה בפורום שלנו שנים, ותראה לאן זה הוביל אותנו.

ראמוס הגיע תמורת 27M בגיל 20, וזה היה שיא ההעברות לשחקן הגנה. אני כותב מזכרון, תבדוק אותי. את המחיר כתבתי נכון, גם טראנספרמארקט כותב 27M.

אני לא זוכר, אבל לא אתפלא. אבל ההנהלה ההיא כבר איננה.

אני לא מסכים איתך על ויניסיוס, ולא הייתי מחליף את אראוחו במיליטאו. אבל לא אכנס לוויכוח. יכול להיות שאתה צודק, רק הזמן יגיד.
אני עוד זוכר וויכוחים מי יותר טוב, מסי או רוביניו. אז זה היה נראה וויכוח לגיטימי, אז נחכה עם זה קצת.

כן אבל הגיע כילד בלי הרבה ניסיון, כמו מילטאו בערך. לא? גם מיליטאו עשה עונה גדולה עם פורטו והיה הכוכב שלה.

ויניסיוס אולי כרגע לא אחד השחקנים הטובים בעולם, אבל עם פוטנציאל בשמים. גם היום הוא שחקן מעולה ועד לא מזמן אולי הטוב בליגה הספרדית (בנזמה ודמבלה טובים ממנו היום).

לגבי אראוחו מול מיליטאו, הפוטנציאל של שניהם בשמים ולא צריך להשוות אותם, זה יעשה עוול לשניהם. כל אחד מהם מעולה בזכות עצמו.

דמיטרי, ריאל קנתה ומכרה הרבה שחקנים שהגיעו במחשבה לעתיד במחיר מוגזם. חלקם הצליחו וחלקם לא. על כולם הרימו גבה בהתחלה.

אני גם זוכר דיונים של דמבלה מול אמבפה… גם זוכר שנכתב שריקי פוץ׳ הוא צ׳אבי הבא ובויאן הוא מסי 2 (גם גיא אסולין). אוהדים כותבים המון דברים, לא צריך להתייחס לכל פיפס כזה.
גם אם כבר אתה מרגיש נוסטלגי אני אזכיר את הדף בעיתון שהשווה את מודריץ לסונג.

בוא נראה מי אלה אותם ילדים שהגיעו ב40 מיליון:
מוראטה שחזר אלינו ונמכר לאחר מכן ב80 (גם לפני שחזר ב40 נמכר ב25).
יוביץ׳ - פספוס
מיליטאו - הצלחה
ויניסיוס - הצלחה
רודריגו - אני פסימי, אבל מדובר בהפסד קטן.
רינייר - פספוס
ראמוס - הצלחה מטורפת (שחקן הגנה מאוד יקר ביחס לניסיון שלו)
פפה - הצלחה
וראן - הצלחה (אם כי מדובר בכסף קטן יותר)
קאסמירו - הצלחה (גם פה כסף קטן)
מנדי - לא קניה כזו טובה, אבל רחוק מכישלון, מדובר במגן סביר בהחלט.
אלאבה עם המשכורת המפלצתית - הצלחה
די מריה - הצלחה מטורפת, וגם נמכר ברווח של איזה 50 מיליון (נקנה בערך ב20 ונמכר ב75)
אוזיל - הצלחה, נמכר ב20 מיליון רווח
חדירה - הצלחה ונמכר ברווח
אודריוסולה - כשלון
דנילו - כשלון

אז אני מנסה להבין מהי המדיניות הכל כך כושלת שלנו בנוגע לאותם שחקנים? האם יוביץ, ורינייר מעיבים על כל השאר?

דווקא המדיניות הכושלת הייתה עם הרכישות הגלאקטיות, לא עם הצעירים המוכשרים. בשנים האחרונות בזבזנו הרבה פחות כסף מכם ומרוב קבוצות הטופ בעולם, על אחת כמה וכמה אם נחשב גם מכירות.

בקיצור, אני שמח שעלה לאוהדי ברצלונה המצב רוח. אבל קצת פרופורציות חברה. ניצחתם קלאסיקו חסר חשיבות (אם לא יהיו הפתעות). אפילו תואר עוד לא לקחתם העונה.
הלוואי שתשתפרו, לנו זה טוב שתהיה ברסה חזקה, למרות התסכול אני מעדיף את המלחמה של 2010-2017 על פני השנתיים האחרונות.

אני מתפלא עליך שזאת התשובה שלך. מה זאת אומרת לא אכפת לך כי זה לא כסף שלך? בסוף הכסף הזה משמש את המועדון שלך שיהיה טוב יותר. ברצלונה זה מועדון שמנוהל ע"י אוהדים, הכסף שלנו לא צומח על העצים כמו של קבוצות אחרות. עניין הכסף אמור מאוד להדאיג אותנו, כי אם המועדון מתנהל לא נכון עם כסף, מסי צריך ללכת. עם המועדון מתנהל לא נכון עם כסף, אומטיטי מקבל כסף שיכל ללכת לשחקני חיזוק אחרים עד 2026. ההתנהלות של ברצלונה עם כסף מאוד אמורה לעניין אותנו, כי כמו שברצלונה “שלנו” ככה גם הכסף שהיה מוציאה. לי אכפת מכל יורו שהמועדון מוציא כי הוא משפיע על מה שאני אראה במגרש.

גב וסנטיאגו, אני דיברתי על שחקנים לא מוכחים שנקנים בהרבה כסף. לא על שחקנים מבוגרים ולא על שחקנים צעירים שכבר הוכיחו את עצמם ולא על שחקנים צעירים שעלו גרושים. מודריץ’, אוזיל, וראן וכו’ לא שייכים לקטגוריה הזאת, כמו שמבאפה והאלנד לא שייכים, או אותו בלם משחטאר לא שייך.
אני חושב שלהביא שחקנים כאלה בזול זאת מדיניות מצוינת. להביא אותם ביוקר זה לא. עכשיו זה יותר ברור?
ואני מרגיש שפרז בשנים האחרונות מוציא סכומים גדולים על שחקנים כאלה.
אני מדבר על שחקנים בסגנון של ויניסיוס, רינייר, רודריגו שבאו משום מקום בהרבה כסף. אפשר להתווכח מי מהם הצלחה ומי כשלון, מי שייך לקטגוריה של מוכח או לא מוכח, לי יש הרגשה שפרז לרוב מפספס.

התשובה הייתה לשאלה שנשאלה. הוא שאל מה אכפת לי כאוהד ברצלונה מהכסף של ריאל מדריד, הרי זה לא כסף אישי שלי. אז התשובה היא שלא ממש אכפת לי. זה כיף לדבר על זה, אבל אני אשן אותו דבר בלילה בין אם יביאו את האלנד ובין אם לאו.
אכפת לי יותר מהכסף של ברצלונה, אבל גם על זה אני לא חושב כל היום. אני חושב יותר על 1000 שח שאני מוציא מהכיס מאשר על 100M יורו שבארסה מוציאה.

רינייר זה מקרה אחד לא מוצלח, אבל מה עם אודגארד? מה עם קובו שהבאת בחינם וכנראה תמכור באיזה 10-15 בקלות.
בגדול מכל השחקנים הצעירים שהבאנו רק רינייר ככל הנראה ימכר בהפסד.

השווי שוק של רודריגו עדיין 40 מליון יורו ווינסיוס כאמור השחקן הצעיר עם השווי שוק הגבוה בעולם.

אני אגב עדיין לא איבדתי תקווה לגבי רינייר, הוא מיובש בדורטמונד ולא הצליח להראות מה הוא שווה. אם הוא לא יימכר, מעדיף שישאילו אותו לאחת מקבוצות הליגה במקום שבו הוא יוכל לקבל דקות.

הצעירים האלה עדיין לא שיחקו מספיק שנים כדי שנקבע אם הם כישלון או הצלחה אבל מספיק שויניסיוס ימשיך ביכולת של העונה הנוכחית ורק השווי שלו יהיה יותר גבוה מהכסף שהוצאנו על שלושתם (רודריגו,רינייר וויני).

בהצלחה עם ויניסיוס? אתה חושב שהוא פחות טוב מכל אחד מהצעירים שלכם? אני חושב שהיחיד מהצעירים שלכם שיותר טוב ממנו זה פאטי,אבל שיהיה בהצלחה עם הברך מנייר שלו.

להביא שחקנים צעירים בכלום כסף זה עסק מצוין. לא טענתי אחרת

טיטי כתב שהוא שווה 150 מיליון. בהצלחה עם זה.
אני שונא את ויניסיוס, ולא יכול לדבר אובייקטיבית אם הוא שווה X ומישהו שאני אוהב שווה Y.

טיטי הגזים,אבל גם השנאה שלך לא מורידה מהערך שלו,היום הוא שווה סביב ה 100 מיליון בקלות ואם ימשיך לספק מספרים הוא גם יכפיל את השווי שלו.

אני חושב שאתם קצת מפספסים את מה שדימיטרי מנסה להגיד. המטרה של ריאל מדריד היא לא להביא שחקנים שהיא תצליח למכור בלפחות אותו מחיר לאחר כמה שנים רק כי הם היו מספיק צעירים, אלא לבנות סגל מספיק טוב שזוכה תמיד בכל תואר אפשרי. לכן, גם אם ריאל תצליח בעתיד למכור את יוביץ’, רודריגו ורנייר לפחות במחיר שבו הם נקנו (פחחח), הנקודה העיקרית היא שהם עלו סכום כסף גבוה מאוד בנקודת הזמן של הרכישה, שבאה על חשבון רכישות אחרות שיכלו להיות הרבה יותר בטוחות ולהציב את הקבוצה כיום במצב טוב יותר. לא מדובר פה בחוכמה בדיעבד, באמת שהרבה מאוד גבות הורמו גם בלייב.

דימירטי טען שנעשו המון רכישות בסכומי כסף מופרזים שלא מוצדקים ומנגד מביאים לו המון דוגמאות שבוודאי לא שייכות לכאן כמו של וראן או קובו לצורך העניין, רכישות שהן בדיוק ההפך ממה שהוא טוען ולמעשה חכמות הרבה יותר.

אם מתמקדים בפרופיל עליו דימיטרי הצביע, נדמה לי שבשנים האחרונות אפשר לציין את: ויניסיוס, יוביץ’, מיליטאו, מנדי, רודריגו, רינייר. כל השישה הגיעו יחד בסכום של כ-300 מליון יורו. יש בכלל ספק שבסכום הזה היה אפשר לעשות רכישות הרבה יותר חכמות ולבנות קבוצה שכרגע הייתה טובה בהרבה?

האם אנחנו מוכנים למכור כרגע את כל השישה ב-300 מליון יורו ולהשתמש בכסף בצורה אחרת? לטעמי, ברור שכן. וזה אחרי שויניסיוס ומיליטאו הפכו לכאורה להצלחה גדולה.

זו חכמה בדיעבד,בזמן אמת כולם אמרו איזה יופי ריאל מתנהלת.
עם מאמנים אחרים יכול להיות שזה באמת היה עובד אבל בשנים האחרונות היו פה רק מאמנים מקובעים שלא נתנו הזדמנויות לשחקנים חדשים או צעירים.
היחיד שקיבל הזדמנות מההתחלה הוא מנדי,מיליטאו יובש בספסל במשך כמעט שנתיים עד שקיבל הזדמנות אמיתית והתגלה כבלם מצוין.

אז זהו, שאני ממש לא בטוח שב-300 מיליון היה אפשר לעשות הרבה יותר טוב.
בכסף של היום להביא שחקן “מוכח” זה עסק מאוד יקר, וגם אז לא ברור בכלל שתפגע בול וישתלב טוב בקבוצה - דווקא עושה רושם שההפוך הוא המקרה הנפוץ. איך אמר שביט? חוץ ממקרה רונאלדו, הוא לא השתכנע שהכוכבים ב-100 מיליון פלוס שווים את זה בכלל.

זה משאיר כמה אופציות:

1. לקנות שחקנים לא מוכרים בכלל ב-10-20 מיליון (כמו הויניסיוס של שחטאר). נגמרו הימים של אוזיל ב-15 מיליון, זה לא היה עובר היום.
  2. לקנות שחקני ביניים ב-50+ מיליון - שחקנים שהוכיחו את עצמם בקבוצה אחת, בדרג ביניים בד"כ .
  3. לקנות שחקנים “מוכחים” ב-100~ מיליון.

אני מסכים שרודריגו וויני בעשרות מיליונים כל אחד זה מוגזם, טענתי את זה גם בזמן אמת. הם נכנסים בקטגוריה הראשונה, ולכן היו צריכים לעלות בהתאם. הבעיה היא שברזילאים שהם “הדבר הגדול הבא” תמיד היו יקרים יותר, עוד מימי רוביניו העליזים.

אגב, וראן שהועלה פה עלה 10 מיליון לשחקן בן 18 לא מוכר מניס - נכנס בקטגוריה הראשונה, אבל עם שווי 10 מיליון של אז. הרבה גבות הורמו אז, ובצדק.

בשורה התחתונה, 300 מיליון ל-3 שחקני הרכב סופר לגיטימיים, שאחד מהם כוכב על בפוטנציה (רק שישמור על עקביות סוף-סוף), ועוד כמה שאריות שנוכל למכור בכמה עשרות מיליון - זאת ממש לא עסקה כזאת גרועה. מבחינתי מה שמטה את הכף לכיוון של קניות לא כדאיות זה בכלל ה-100 מיליון של הזאר, על שחקן “מוכח” לכאורה - אבל בתור הפלופ הגדול בתולדות המועדון זה קצת לא הוגן לשפוט את זה.
מה שכן - הגיע הזמן לפתוח שוב את הכיס.

אני לא חושב שזו חוכמה בדיעבד, באמת שלא אהבנו את זה גם אז וידענו להגיד את זה.

ואני בספק גדול שמיליטאו, ויניסיוס ומנדי הם שחקני הרכב סופר לגיטימיים. אם אני בונה קבוצה אף אחד מהם לא נכנס לפנקס שלי, מצטער.

@EJB אני כן מסכים עם הרוח הכללית של ההודעה שלך. אני חושב שעיקר הבעיה היא שהמון שחקני אופציה 1 נרכשו במחירי אופציה 2. כשקונים אחד כזה אז בסדר, אבל כשנרכשו במשך תקופה קצרה 6 כאלה הדבר הזה חוסם לך את כל תקציב הרכש. וכמו שאמרת, הבעיה עם הזאר הייתה דומה במובן של מחיר מוגזם. מבחינתי בהינתן כל המשתנים הוא לגמרי היה שווה במקסימום חצי המחיר שבו נרכש.

מדברים הרבה על מדיניות אי הרכש של ריאל, אבל האמת היא שבשנים האחרונות כן ידענו לבזבז על רכש. פשוט לא פגענו שוב ושוב ושוב, וזה היה במצטבר רכש יקר. מאוד. וינסיוס מילטאו ומנדי זה לא מספיק.

לגבי מנדי אני מסכים,גם אני מעדיף מגן שייתן לנו משהו בהתקפה.
מיליטאו וויניסיוס הם שחקנים שהיום כל קבוצה הייתה רוצה,גם כי הם מצויינים כבר היום וגם כי הפוטנציאל שלהם חולני.

שחקן עם “פוטנציאל” הוא לא בהכרח שחקן הרכב סופר לגיטימי. תפסיקו כבר עם הפוטנציאל הזה, אנחנו לא דורטמונד. ריאל מדריד צריכה לשאוף להחזיק תמיד את ההרכב הכי טוב בעולם. ואגב - מנדי בעיניי הוא הכי פחות בסימן שאלה. אני הרבה הרבה יותר מודאג להתחיל עונה עם סגל שבו ויניסיוס הוא שחקן הרכב בלתי מעורער מאשר מנדי.

בהרכב הנוכחי יש בדיוק 3 שחקנים שבהם ברור שתחת כל מהפכה שתעשה יהיו שווים הרכב גם בשנה הבאה: קורטואה, מודריץ’ ובנזמה. מעבר אליהם יש עוד 3 שאפשר לחיות איתם: מיליטאו, מנדי/אלאבה וקאסמירו. נשארו לך עוד 5 עמדות שבהם אתה צריך שחקן להרכב כדי לחזור להיות קבוצה שמתמודדת על התואר הטובה בעולם. זה אבסורד.

וזה עוד לפני שנזכרים ש-2 מתוך 3 הבטוחים כבר בני 34 ו-36 וברור שגם אותם תצטרך להחליף בערך מחר.

מיליטאו ומנדי לא בקטגוריה (או במחיר) של ויניסיוס, רודריגו וריינר. שני הראשונים רכישות שגרתיות מאוד במועדונים גדולים מבחינת פרופיל - שחקנים בולטים בקבוצות דרג ב’ אירופאיות. כמו אוזיל, בנזמה, די מאריה ופפה בזמנו.

שלושת הברזילאים הצעירים נרכשו כשחקני נוער שבכלל התחילו בקסטיליה ולא היו אמורים לתת תפוקה מיידית כלשהי. בעיניי זאת טעות, עדיף לקנות את ויניסיוס אחרי שנתיים טובות בפורטו ויעלה כמה שיעלה מאשר לשאת את כל הסיכון וגם לסבול בדרך על המגרש בזמן ההתפחות שלו. מרסלו נרכש בפרופיל דומה וגם בדיעבד אני חושב שזאת הייתה טעות. שמישהו אחר ילמד אותם לשחק כדורגל מקצועני.

לדעתך הם רק פוטנציאל,לדעתי הם שני שחקנים מעולים כבר היום עם פוטנציאל להיות מפלצות,לכן הם ראויים למקום בהרכב של ריאל מדריד.
אנחנו זקוקים מיידית לבלם שיסיט את אלאבה שמאלה,מגן ימני,קשר אחורי ועוד שחקן התקפה (אמבפה),בהמשך נצטרך עוד חלוץ במקום בנזמה ולקדם את ואלוורדה וקמאבינגה במקום קרוס ומודריץ,אפשר לעשות את כל זה בשנתיים-שלוש,זה ממש לא בשמיים,אבל הכי חשוב להחליף מאמן,רצוי כבר בקיץ הקרוב.

אם אתה בונה קבוצה איזה שחקן שלא יעלה יותר מ10 מיליון נכנס לשם?

אוקי, איך?
הפעם האחרונה שריאל השקיעה בשחקן מקאליבר אחר זה היה הזאר ב100. חד משמעית לא עדיף.
שנית, הגעת ל230 ולא ל300. תוסיף גם את קאמבינגה, הוא קניה בדיוק מאותו סגנון, שחקן לא מוכח ב30, פשוט הוא מחליש את הטענה אז התעלמת ממנו.
כל השישה עדיין עלו 260 ולא 300.

הרבה שחקנים נראים מעולה כשהם בקבוצה אחרת וזה לא מבטיח דבר. אדיימי שכולם מאוננים עליו יכול להתברר ככשלון יקר מאוד למשל.

קל להגיד בואו נביא את גאבי בחינם. יש לנו ילדים מאוד מוכשרים כמו אריבאס ובלאנקו. כמה מכם בעד למכור את פדה וקאמבינגה עבורם? בסוף זו הדרך היחידה שלהם להשתלט על ההרכב בעתיד.

צריך להפריד בין מדיניות גרועה לכשלון נקודתי. הכשלון שלנו הוא בגזרת המאמן שלא נותן צ׳אנסים לשחקנים הללו (קודם זידאן וכעת אנצ׳לוטי) ובביש מזל עם שחקנים כמו הזאר.
השחקנים היחידים שטענתי מראש שיכשלו היו יוביץ (בגלל בנזמה) ורינייר (לא מבין למה קונים עדיין מספרי 10).

אז אני באמת שלא מבין מהי אותה מדיניות כושלת…
כמו שתמיד טענתי בברסה. יש רכש גרוע ויש רכש חסר מזל, לצורך העניין רכישת דמבלה חסרת מזל בניגוד לרכישת קוטיניו שהיא פשוט גרועה.

כמובן שאני לא מתנגד שישקיעו בנוער יותר. זה לא צריך לבוא על חשבון רכש, אם יש שחקן נוער ששווה את הדקות הוא ירוויח אותן.