קודם כל עמדנו במשימה הראשונה (שלא ידענו שקיימת) - הצלחנו להציף את גיא פה החוצה
דבר שני, דוד -
מן הסתם השאלה של כדאיות ההוצאה של ה-300 מיליון סובבת סביב השאלה של עד כמה ויניסיוס ומיליטאו הם רכש בול. אם מבחינתך הם עדיין סימן שאלה גדול אז זה לא היה כדאי, ואם כמו רבים כאן אני חושב שהם שחקנים לגיטימיים-מבוא-לכוכבים - אז אלה היו עסקאות כדאיות (עד כדי שכר הלימוד ששילמנו וגיא הזכיר).
אגב, מבחינה “אובייקיטיבית” - באחד ממדדי שווי השחקנים שפורסמו השנה, ויניסיוס היה מספר אחד בעולם (משקללים פנימה גם את יתרת החוזה כמובן). עכשיו כולנו יודעים מה שווים המדדים האלו, אבל בכל זאת זה אומר משהו לגבי איך אנשי המקצוע ה"בלתי-תלויים" תופסים את ויני. דוד - אני מניח שמבחינתך אם יש הצעה של 100+ מיליון על ויני, אז ללכת על זה ביג-טיים, כן?
לגבי הזאר אני חושש שהכוונה שלי קצת התפספסה. אני דווקא בצד של אלו שחושבים שהוא נרכש במחיר סביר פחות או יותר - שחקן טופ בקבוצת טופ, עם יתרת שנים סבירה ביותר - ובעיקר היה לנו חוסר מזל אדיר, ביחד עם התנהלות לא מקצועית של הזאר עצמו.
גם אני מסכים באופן כללי עם הדברים שלך, אבל לתחושתי הבעיה לא בדיוק הייתה שרכשנו יותר מידיי אופציה 1 במחיר של אופציה 2, אלא תמהיל לא נכון בין האופציות. במקום לנתח את מצב הקבוצה, עכשיו וקדימה, ואת מצב השוק - שחקנים אפשריים, סוף חוזה וכאלה - ולהבין איפה אנחנו רוצים חיזוק, איזה סוג (אופציה 1, 2, 3), את מי אנחנו רוצים ואת מי אפשר - ולפי כל זה לבנות תוכנית רכש (באיירן לדוגמה מצטיינת בזה), במקום זה היינו מאוד תזזיתיים, מאוד תגובתיים, ובלי תוכנית בכלל. דוגמה קלאסית לזה היא מה שקרה עם הבלמים שלנו בקיץ האחרון, שרק במזל גדול יצא לנו מעולה - ל-2 הכיוונים. כל זה הוא תוצר כמובן של חוסר ביד מכוונת, כפי שאני חוזר על עצמי בפורום שוב ושוב, וכל זה הביא אותנו למצב של סגל לא מאוזן וגם לא מספיק טוב באופן כללי מצד אחד, ולזה שבכל זאת הוצאנו לא מעט כסף על שחקנים שיכלו לעלות לנו פחות.
אבל בסה"כ ועם כל זה, כמו שציינתי קודם - המצב שלנו לא כזה גרוע בהתחשב בנסיבות. אבל כן נותרה לנו עוד הרבה עבודה קדימה.
ברור, במיוחד אם זה +… אמבפה מגיע ויושב בול על העמדה של ויניסיוס, בשביל מה אני צריך את הברזילאי שמסריח את הדשא בלפחות ממחצית העונה הכי טובה שלו בקבוצה? מכירה של ויניסיוס כיום מכסה פחות או יותר את העלויות הבאה של הלאנד, יש בכלל שאלה?
אני חושב שיותר מדי אנשים כאן מתעוורים על ידי החודשיים הבאמת מדהימים שהיו לו בתחילת השנה ולא שמים לב שמאז כבר כמה חודשים הוא אחד השחקנים הכי חלשים בהרכב שלנו. וזה בצירוף השנים הקודמות הבעייתיות. תתעוררו, מה שיוצא מן הכלל זה היכולת הטובה שלו, לא היכולת הלא טובה.
לגבי הזאר - אני באמת לא מבין איך אפשר לחשוב שהוא נרכש במחיר סביר. שחקן שבשום שלם כמעט בקריירה לא היה בשורה הראשונה בעולם, בגיל 28.5 ובשנה האחרונה לחוזה. באמת שהוא היה שווה אולי חצי מזה, מלכתחילה. בדיעבד הוא לא היה שווה גם חוזה בחינם.
@Gev , אם אני זוכר נכון את הסכומים, השישה הללו לבדם מגיעים לאזור ה-300 מליון. בסכום הזה אפשר היה להביא 4 שחקנים מוכחים שהיו תורמים פי כמה. והתעלמתי מקבאבינגה בגלל שהוא לא שייך לפרופיל הרכישות הבעייתיות. מדובר היה בשחקן שכבר הראה יכולת טובה בליגה הראשונה בצרפת שהגיע ב-25 מליון יורו. איפה זה ואיפה שחקן שמגיע מהליגה הברזליאית ב-45 מליון ?!
אנשים פה לדעתי מחמירים יתר על המידה עם אלאבה כבלם. ברוב המשחקים העונה הוא עשה עבודה מעולה ושקטה, הציל אותנו לא פעם במאבקי קרקע וחילוצי כדור קריטיים סמוך לרחבה. יש לו מה להשתפר מבחינת המיקום ומאבקים באוויר (גם פה, לדעתי יום נוראי אחד מול בארסה גורם לאנשים לשפוט אותו לחומרה באופן מוגזם מדי) ולגיטימי לשאוף ליותר, אבל הוא לא נופל לדעתי מרוב הבלמים של קבוצות גדולות אחרות כרגע.
אגב, גם כמגן שמאלי אני לא חושב שהוא יהיה מושלם כמו שאחרים פה חושבים. המהירות שלו כרגע לא כמו בימיו הגדולים כמגן בבאיירן והטאץ’ שלו בכדור פחות אלגנטי משל ואסקז/קרבחאל, גם אם עדיף כמובן על זה של מנדי. לעונה הבאה מעדיף להריץ את מיגל כגיבוי/רוטציה למנדי ולהמשיך עם אלאבה כבלם.
צריך להביא בכל מקרה עוד בלם כי אנחנו זוכרים איך ואייחו נראה וקשה להאמין שזה השתנה, אבל ממש לא יהיה אסון מבחינתי אם מיליטאו-אלאבה ימשיכו להיות הצמד הבכיר גם בעונה הבאה.
100 מיליון לא בדיוק מכסים את הקנייה של הלאנד - הדיבורים הם על 75 + 50 עמלה + משכורת שלא שווה בכלל למה שוויני מקבל מאיתנו כרגע.
בכל מקרה, אתה יודע יפה שאני לא מאלה שמסתנוורים מוויני, ואני ביחד איתך מאלה שמאוד זהירים לגביו ולגבי היכולת שהוא יכול לספק לאורך זמן. עוד בתחילת השנה שחבר’ה פה עפו עליו, לקח זמן עד שהצטרפתי וטענתי שמשהו סוף-סוף השתנה בו. אבל, אני כן חושב שבוויני יש משהו מיוחד. בניגוד לטענות על בעיה מנטלית אצלו, אני חושב בדיוק הפוך - יש בו משהו סופר-חזק מנטלית. כמות החרא שהוא ספג, ועוד בגיל צעיר כ"כ, במדינה זרה - ובכל זאת הוא הצליח להרים את הראש פעם אחר פעם, לעבוד בחד"כ, לחזור חזק יותר - זאת יכולת ששמורה לגדולים באמת. חוץ מזה ש"לזייף" יכולת טובה זה משהו כמעט בלתי אפשרי. אני בעיקר חושב שזה מתקשר בדיוק לעניין שכר הלימוד - זה מזכיר לי בדיוק את הדיונים על מרסלו בזמנו, רק שאצלו גם לא הייתה תקופת זהב של חודשיים שיכולנו להיתלות בה. בנקודת הזמן הנוכחית, אני חושב ששילמנו את רוב שכר הלימוד, ועדיף להשלים את היתר ולקצור את הפירות (בלי עניין של הטיית העלות השקועה). היכולת הרעה של ויני נובעת מ-2 סיבות מרכזיות לטעמי: שחיקת יתר, ותלות יתר (שמובילה בתורה גם היא לשחיקת יתר נוספת). שני העניינים האלה אמורים להיפתר בשנה הבאה, עם ההגעה של כוכבים נוספים להתקפה, ובתקווה עם מאמן חדש שיידע להשתמש טוב יותר בסגל שלו.
לגבי הזאר, אני מסתכל בעיניים של עולם בו בלמים טובים נמכרים ב-80 מיליון, יוביץ ופרן טורס נמכרים ב-60, ושחקני התקפה נקנים ביותר מ-100 מיליון על ימין ועל שמאל.
שוב, גם כאן אנחנו חולקים בשאלה הבסיסית של טיב השחקן. כמו שדור כתב פה לא פעם - שחקן השנה בליגה חזקה כמו הפרמייר ליג, שהביא לה שם אליפות אחת לפחות לבדו כמעט, תוך יכולת פנומנלית - הוא כן שחקן טופ בעיניי. שוב - יכול להיות שבהתנהלות נכונה ופחות פאניקנית היה אפשר וצריך לקנות אותו בקצת פחות - 80 מיליון נניח - אבל זה לא משנה את הסדר גודל של הרכישה. אגב, אם בכל זאת אסכים איתך על האובר-מחיר כאן - זה בגלל השנה לסוף החוזה, לא בגלל משהו אחר. גם המשכורת הגבוהה שלו קצת מרגיזה אותי, בשביל שחקן ש"תמיד העריץ וחלם לשחק כאן".
חישבתי וזה 260, בכל אופן לא הולך לפסול את הטענה שלך בגלל 40 מיליון.
מי?
בסכומים של היום שחקן כמו אדיימי זה 100 מיליון. הזאר שנה לתום חוזה זה 100 מיליון. רייס זה 150. איפה תביא שחקן מוכח ב60 מיליון שיהיה בהכרח טוב מהם? כלומר אתה תהמר עליו כנראה לא פחות מעליהם
איפה הוא שונה מיוביץ? שניהם נתנו עונה מעולה והיו שמות חמים ושניהם צעירים שלא שיחקו עדיין ברמה הגבוהה ביותר.
ההבדל היחיד הוא שאחד הגיע ב30 (בגלל ששנה אחרונה לחוזה) ואחד ב60. כלומר ברור שלקנות ב30 עדיף, אבל זה לא מנע מרינייר להכנס כדוגמה.
אני לא טוען שאת לא צודק, אני פשוט טוען שהעיקרון של רכישת שחקנים כאלה לאו דווקא שגוי.
אני מסכים שלא צריך להוציא סכומים כאלה על שחקנים שלא שיחקו באירופה ולדעתי בהעברת רינייר היו הרבה דברים מתחת לשולחן (בכל זאת שחקן שמעולם לא תכננו שישחק פה).
אני מאוד אוהב העברות בסגנון של מיליטאו. אבל מה לעשות שככל שאתה קונה שחקן פחות מוכח הסיכון לנפילה גדל.
אין 100% הצלחה כמו שהזאר ודמבלה לימדו אותנו.
בכל אופן אם הנקודה שלך היא נטו בשביל ילדים ברזילאים לא מוכחים אז אני מסכים שאלו לא סכומים עבורם. אבל אז נשאיר רק את ויני רודריגו ורינייר בדיון הזה, וגם בו בתכלס שלושתם שווים יותר משהם נקנו (ויני לבד שווה יותר מהמחיר של שלושתם)
לא מדויק, שכחת את ברהאים ששילמנו עליו לא מעט בשביל חצי שנה לתום החוזה, לוקאס סילבה שנקנה ללא שום רפיוטיישן קודם ועוד הרבה שחקנים לקסטיליה.
לא היה עדיף במקום רינייר איזה דייגו ג’וטה כזה?
המדיניות הזאת שלקנות שחקני נוער בדגש על הנוער בסכומים כאלה עדיין לא הוכיחה את עצמה.
והמדיניות הזאת אצלנו רק מתחזקת במהלך השנים, על אנדריק בן ה15 (כישרון אדיר, שכשיהיה לי קצת זמן אני ארחיב עליו בהזדמנות) הסכומים שרצים הם כבר סביב ה60.
למשל, לואיס דיאס הפנומן מפורטו שעשה חיל בצ’מפיונס בין היתר ולכן קלופ התעקש להחתים אותו ‘בכל מחיר’… בהשוואה לפעולות ולהחלטות שלקחו במדריד ניתן לומר שמדובר בגניבה רצינית, בלשון המעטה.
ברור שעדיף. לא הבנתי איך הטענה שלי פוסלת את זה.
גם כתבתי שאם הבעיה היא עם קניה של שחקנים אלמונים שלא שיחקו באירופה בעשרות מיליונים אז אני לגמרי מסכים.
פשוט לטיעון הזה נכנסו גם יוביץ למשל שהוא קניה זהה לז׳וטה מבחינת המהות שלה.
נקנה ב10 מיליון וזאת על מנת להבטיח שיחתום אצלינו ולא לחכות לסוף חוזה בו נתחרה במועדונים נוספים ונצטרך לתת לו שכר ומענק חתימה גבוהים יותר.
גם קל לדבר עליו כשהוא לא מיצה את הפוטנציאל שלו. אך אפילו כעת הוא כנראה שיכניס לנו יותר מ10 מיליון כשנמכור אותו והוא לא תפס מקום של אף ילד אחד. לא רע עבור שחקן שנכשל מלהגשים את הפוטנציאל שלו.
זוהי דוגמה מעולה ללמה אלה סיכונים טובים, כי גם כשהם נכשלים אנחנו לא מפסידים לא מקצועית ולא כלכלית.
שימו את הצעירים שלנו בליברפול של קלופ ושימו אצלינו את ז׳וטה ולואיס דיאס והיינו כנראה מקנאים ביוביץ׳ רודריגו וויניסיוס שהם השיגו.
הרבה יותר קל להצליח תחת מאמן שיודע מה הוא רוצה משחקניו ושמשחק בשיטה ברורה.
אצלינו הם נאלצו לשחק תחת זידאן ואנצ׳לוטי. שפעלו בשיטת כדורים ארוכים בצקווה שקאסמירו ידחוף רגל או בשיטת כדור קדימה לויניסיוס ובנזמה בתקווה שיעשו קסמים (משאיר לכם להבין מי זה מי).
אני גם לא רואה איפה לואיס דיאס הגיע בפרופיל שונה משל מיליטאו ויוביץ׳. הוא אפילו הגיע מאותה קבוצה כמו הברזילאי.
שוב, אם הטיעונים הם נגד קניה של שחקנים כמו ויניסיוס, רודריגו ורינייר בעשרות מיליונים אני לגמרי תומך. לדעתי עדיף להשקיע אותם בשחקנים שלפחות שיחקו באירופה וראו אותם ברמות הגבוהות.
אך אם הטיעונים הם נגד קניות כמו ויניסיוס, רודריגו, רינייר, מיליטאו, מנדי, ויוביץ אז אל תביאו דוגמאות נגדיות של ז׳וטה או לואיז דיאס שהם קניות זהות לחלק מאותה רשימה.
הקניות של רינייר ומיליטאו שונות בדיוק כמו הקניות של רינייר ולואיס ליאס.
אני באמת לא יודע מה חופרים על פה על רינייר ומדוע משווים אותו לג’וטה או כל רכש אחר.
הבנאדם בקושי משחק בקבוצה שלו[14 הופעות בשנה וחצי]אז כן,עד כה הוא נראה כמו רכש פח שסתם רכשנו כי קיווינו שהוא הולך להיות הדבר הבא, בינתיים הוא כלום. מי אמר שהוא לא יהיה כמו לואיס דיאז?או כמו ג’וטה?
דיאז עד העונה האחרונה בפורטו נראה כמו חלוץ ללא עתיד, העונה הוא פשוט התפוצץ.
האם ראיתם את ג’וטה בוולבס?הוא לא נראה בכלל קרוב לאיך שהוא נראה תחת קלופ.
ליברפול של קלופ-יש שם מאמן שנמצא שם כבר 6 שנים עם שיטת משחק ברורה והוא מחפש שחקנים אשר תואמים לו לשיטה, כמובן שגם לו יש נפילות עם שחקנים “מוכחים” כמו ‘נאבי קייטה’, וכמובן שיש לו נפילות גם עם שחקנים שנראים תואמים לשיטה כמו טאקומי מינאמינו.
ההבדל בינינו לבינהיים הוא שלנו זה פחות מפריע הנפילות איתם ורוב המקרים אנחנו מצליחים לצאת ברווח.
אני נתתי את גוטה בתור מאקרו לא בתור מיקרו. מינאמינו זה בכלל הזיה להכניס בתור רכש כישלון, זה כמו לטעון שאלטינטופ היה אצלנו כישלון. לגבי קייטה מסכים בהחלט אבל אף אחד לא פוגע ב100 אחוז וזה גם בסדר לטעות.
גב- עוד הפעם אין לי בעיה עם לקנות ילדים אבל זה אמור להיות בסכומים הרבה יותר קטנים. גם קאסי ופדה הגיעו אלינו בתור ילדים רק שעליהם שילמנו 5 מיליון ולא 50 מיליון.
כשמשקיעים סכומים כאלה אני כבר יעדיף להוסיף עוד 10 ולקבל שחקן מוכח ברמה האירופית, לא ילד שאתה אוכל ממנו מרור שנתיים שלוש וברגע שהוא מתחיל לפרוח אם בכלל הקבוצה כבר תידרש לחידוש חוזה גדול.
וברור שלא הכנסתי את מנדי (בן 24 אחרי שנתיים כמגן המצטיין בליגה הצרפתית, ויוביץ הכישלון עם ויני ורינייר).
ולגבי ברהאים שלמנו 17 פלוס משתנים עבור שחקן נוער בסיטי בשביל חצי שנה. לי זה נשמע טמטום. נ"ב- גם בארסה רצתה שחקן נוער מסיטי אבל היא חיכתה שהוא יסיים חוזה, זה מה שאני הייתי מעדיף.
הוא באמת היה כישלון אצלינו, והוא כישלון אצלהיים. המחירים של פעם אינם אותם דבר כמו המחירים של היום. כאשר אנחנו קונים שחקן ברזילאי עם פוטנציאל יש לך “מס רכישה” אשר מעלה את המחיר שלו, הדבר הזה גם קיים ברכישת שחקנים אנגלים מקבוצות אנגליות באנגליה, מקפיץ את המחיר לשמיים.
אני אשמח לדוגמאות בנוגע לשחקנים אירופאים מוכיחים שאם תוסיף להם עוד 10מיליון יורו תוכל להביא אותם[מכליל גם שכר פה+דמי עמלה לסוכן, או רק דמי העברה?]ותגיד לי מול איזה שחקן.
בנוגע לאריק גארסיה-גם בחינם לא הייתי מביא אותו.
דיאז-נחשב בין הפוטנציאלים הגדולים שיש לכן מיהרו לרכוש אותו לפני שסיטי תחתים אותו על חוזה חדש, אני מסכים איתך שיכולנו לחכות עד סוף העונה. אבל בסופו של יום-אם הוא לא חוזר אלינו, ניתן למכור אותו ברווח.
גוטה, מיליטאו, מנדי אלה שחקנים מוכחים ברמה האירופאית.
אני ממש לא בטוח שדיאז מליברפול מרוויח יותר מרודריגו אצלנו וגם אם כן, ההפרש הזה שווה את ההימור?.
ועוד הפעם, כשאתה מביא ילד בן 18 אתה לא רק משלם ביותר כלכלית אלא גם מקצועית. אתה צריך ללמד אותם ולעבוד איתם על הכול, מתזונה נכונה ועד למשחק לחץ נכון. האם ריאל במקום שהיא צריכה ללמד את זה ועוד לשלם על זה 50 מיליון, ואז לקוות שעוד שלוש שנים הוא לא ירצה לעזוב לקבוצה שמציעה לו יותר?
אבל מהו אותו מאקרו?
על סמך 3 רכישות שקרו באותו זמן פחות או יותר ולא חזרו על עלמן אתה מניח שזוהי הדרך שלנו?
היו לנו הרבה יותר קניות סטייל ז׳וטה, אם יש לנו איזושהי דרך ברכש בשנים האחרונות אזי שזו דרך של קניית שחקנים כמו ז׳וטה או ילדים לא מוכרים בגרושים.
לקחתם פה 3 רכישות מתוך ה100 שהיו לנו בעשור האחרון ובניתם עליהן תאוריות.
קניות סטייל ז׳וטה ולואיס דיאס?
יוביץ׳, קאמבינגה, מנדי, סבאיוס, אודריוסולה, דנילו, איסקו, איירמנדי, די מריה, אוזיל. חלקן הצליחו וחלקן לא אבל כולן היו של שחקנים יחסית מוכחים אחרי לפחות עונה או 2 מוצלחות באירופה בכמה עשרות מיליונים.
אז איפה בדיוק ה3 בריזלאים האלה הם הרוב?
בגלל זה אני שואל אם אנשים מדברים פה על רכישות ספציפיות בדיעבד או על איזשהו נוהל שגוי לטעמם. כי אם ההתנהלות ברכישות שציינתי פה שגויה אזי נשארו לנו רק צעירים אלמונים במחיר נמוך, קראקים במחירים שוברי שוק, או זקנים שמסיימים חוזה.
או שפשוט אתם רוצים שהרכישות יצליחו ואז זה כמו שאמרתי - חוכמה בדיעבד.
מה שמצחיק זה שאני זוכר שהיה דיון דומה, הצעתי אז לרכוש כוכבי ביניים כמו שליברפול עשתה עם ג’וטה(אז עדיין היה רכש חדש) במקום לרכוש גלאקטיקוס או צעירים, זוכר שהרעיון נפסל אז ע"ע רוב המגיבים.
כרגע אני רואה שיש נטייה לכיוון גוטה ודיאז(איזה הברקה של קלופ !!!)…
אם אמבפה והאלאנד מגיעים כל שאר העמדות לא כ"כ חשובות, אפשר יהיה לעלות עם 2 אלה + בנזמה + קורטואה ולהשלים את שאר ההרכב מהקסטיליה וניקח אליפות.
בדקתי עוד הפעם את עצמי, לא מצאתי איפה כתבתי שזה רוב הרכש, כתבתי שהמדיניות הזאת מתחזקת ובזה אין לי ספק, אנחנו התחלנו לקנות שחקני נוער בהון ואני לא אוהב את השיטה הזאת.
הדוגמאות שנתת הם בדיוק סוג הרכישות שאני אוהב לצד רכישות בסכומים קטנים של ילדים (אסנסיו, קאסי ופדה).
ג’וטה שחקן מוכח באירופה?עד הגעתו לליברפול אף אחד לא ממש ספר אותו.
מילאטו שחקן מוכח?הוא היה בדיוק עונה אחת בפורטו לפני שהוא הגיע אלינו.
דיאז ורודריגו זה לא באמת השוואה הוגנת, אחד רכשת לפני 3 שנים ואחד נרכש העונה. אם היינו רוכשים את רודריגו בינואר הייתי נכנס להשוואה.
אתה מודע שאת אותו דבר ניתן להגיד על כל שחקן שמגיע ממועדון קטן/בינוני על ההתנהלות שלו.
קח לדוגמא את גורצקה.
בנוסף על כך, גורצקה הוא דוגמא מדהימה לשחקן שעוזב מועדון עצום שמציע לו יותר כסף למועדון יותר קטן שמציע לו פחות.
לא ניתן לחשוב על “האם הוא ירצה להיות פה עוד 3שנים”.
התגובה היא לא רק אליך אלא לכל מי שביקר את מדיניות הרכש.
כתבתי שקניית צעירים לא מוכחים בהון היא ממש לא המדיניות שלנו כי היא קרתה בדיוק 3 פעמים (4 אם תחשיב את ה17 מיליון על בראהים כהון).
דווקא המדיניות שלנו בשנים האחרונות דומה לזו של ליברפול, ההבדל היחיד הוא שהם מגיעים שם לשחק תחת קלופ ופה תחת זידאן/אנצ׳לוטי.
אני חושב שהוא התכוון מוכח ביחס לברזילאים אלמונים שאפילו פיפא לא ידעה שקיימים.
ז׳וטה שיחק מספר שנים בפרמיירליג והיה מהשחקנים הטובים של קבוצת מרכז טבלה. בהחלט יותר ניסיון ברמות הגבוהות משהיה לויניסיוס, רודריגו ורינייר יחד
משהו שאנשים פה לא מבינים בנוגע לליברפול, זה שהם רוכשים שחקן אחד במקום שחקן אחר לא בנוסף.
ג’וטה הגיע על חשבונו של בובי[ירידה משמעותית ביכולת], דיאז הגיע על חשבון מאנה.
זה בדיוק אותו דבר כמו שנרכוש את האלנד במקום בנזמה, ההבדל הוא שיש לנו יכולת לבזבז יותר כסף מאשר הם.
ממש לא, הבעיה של ליברפול הייתה בעומק הסגל, בגלל זה בעונה של פציעות כמעט ולא נכנסנו לטופ 4, אז הגיעו שחקנים לסגל, קונאטה וצימיקאס להגנה, ג’וטה ודיאז להתקפה. עכשיו יש לליברפול סגל רחב מאוד מה שהשאיר אותה בהתמודוות חזקה על 4 התארים למרות ההיעדרות של סלאח, מאנה וקייטה באליפות אפריקה, והפציעות של פירמנו וגו’טה.