שחקן ההגנה המצטיין של פורטוגל?הוא ברזילאי בכלל…או שהתכוונת שהוא נבחר להרכב העונה בפורטוגל?
אני אשמח להוכחה לזה, כיוון שלא מצאתי את זה.
מספרים דו ספרתיים של ג’וטה?
על איזה עונה מדובר?כיוון ששיא הבישולים שלו הוא 7[5 בליגה 2 בגביע], ואח"כ זה 6[עונה אחת בצ’ימפונשיפ, עונה נוספת עם בישול אחד בליגה, 5 במוקדמות הליגה האירופית].
שמע, אתה מוזמן להגיד מה שאתה רוצה אבל העובדות מדברות בעד עצמן.
בובי חווה ירידה עצומה ביכולת, ג’וטה הגיע להחליף אותו ולספק מספרים. מאנה עם עונה אחת עד תום החוזה, האם נראה לך אחרי הארכת החוזה של סאלח תבצעו את אותו הדבר למאנה או תחפשו למכור אותו?
לא מדבר על שחקני הגנה, יש לכם בעיה עצומה של פציעות בקרב הבלמים ולא היה לכם מגנים מחליפים ראויים עד העונה.
לא הייתי קורא למה שיש לכם סגל רחב מאוד, אבל זאת כבר נקודת מבט. בנוסף להעדרות של סאלח ומאנה, הם פיספסו משחק/2 לכל היותר ואם איני טועה זה גם לא ממש נפל בעת הפציעות שלהם. מוזמן לתקן אותי אותי אם אני טועה, באמצעות נתונים ולא מילים בלבד.
5 חודשים ברצף שחקן ההגנה המצטיין של הליגה הפורטוגלית, ברור שהוא ברזילאי אני לא חושב שמישהו טען אחרת פה.
כשאמרתי דו ספרתי לא התכוונתי בהכרח לבישולים, התכוונתי לשערים (הוא חלוץ לא קשר).
אני לא מבין למה אתה מנסה לדקדק איתי, אבל אין לי בעיה כל עוד זה באווירה טובה.
עכשיו, שאלה אלייך אחי, אתה חושב שהשיטה הזאת של לשלם הרבה כסף על ילדים כמעט ללא הופעות בבוגרים היא שיטה עדיפה על קניות ביניים מסוג דיאז?, אשמח לדעת למה?
ובנוגע לליברפול, קלופ גם משתמש בצורה מאוד רחבה בנוער שלו, זה סגל רחב. זה שהרבה שמות שם לא מרגשים לא אומר שהשחקנים לא מתפקדים.
כאשר אומרים מספרים דו ספרתיים, מתכוונים לבישולים+שערים.
שמע, זה היה מזיז לי משהו שאנחנו קונים שחקנים צעירים במחירים גבוהים אם זה היה משהו שקורה פעם אחר פעם, אבל עד כה זה קרה רק 3פעמים, בינתיים אחד הצלחה[ויני], רודריגו[אולי הוא יתפוצץ כמו ויני עונה הבאה?אישית, הייתי מוכר אותו]. רינייר?לא משחק מספיק בשביל שאוכל להביע עליו דעה.
ביצענו רכש בסגנון דיאז-יוביץ’ אבל לצערינו זה התפוצץ לנו בפרצוף. בכללי לקנות שחקני התקפה מהליגה הגרמנית זה בעייתי[לא רק במקרה שלנו, אלא בכללי-סאנצ’ו שנראה רע ביונייטד, טימו ורנר, קאי הארבץ(יש אופציה שהוא יהיה מפלצת אבל עד כה הוא לא שווה את תג המחיר)].
לא מעוניין לדבר ליברפול בדיון של ריאל, רק השתמשתי בה בתור דוגמא.
אם תשאלו אותי אין שיטה עדיפה על אחרת. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות.
כלומר, בתכלס הכי טוב זה לקנות רק קראקים, הבעיה היא שאין לנו מספיק כסף לזה.
לכן קבוצות מנסות לשים יד על כוכבי העתיד. הרבה יותר קל לפגוע כשמהמרים על שחקן ששיחק מספר שנים ברמות הגבוהות, אך זה לרוב יקר יותר ותהיה גם תחרות.
לכן כל קבוצה צריכה לאזן בין קצת רכש כזה וקצת כזה. גם ליברפול המתונה שילמה סכומי שיא על אליסון וואן דייק.
מאותו סגנון רכש הבאנו גם את מיליטאו, קאמבינגה ושחקנים נוספים שהצליחו.
מאוד מסכים עם המשפט הזה.
אולי לא הייתי מנסח כבעייתי, רק שצריך לקחת בחשבון שזו ליגה התקפית שמיטיבה עם שחקני התקפה.
בכללי צריך לשים לב להבדלים בין הליגות כי בליגה הספרדית דרושה יותר יכולת טכנית בעוד באנגלית דרושה יותר יכולת פיזית.
זו עוד סיבה שאני טוען שהזאר כן הייתה קניה מוצלחת על הנייר משום שהוא הצליח כשחקן לא פיזי בליגה האנגלית כאשר היכולת החזקה שלו היא דווקא הטכניקה.
אין פה שחור ולבן, יהיו שחקנים פיזיים שיכשלו דווקא באנגליה ולא בספרד וההפך. רק משהו שכדאי לקחת בחשבון.
מעדיף את רודיגר עד שיפול בלם באמת ענק בשוק. קונדה בלם מעולה, אבל הוא לא גבוה ולא הייתי מזכיר אותו ברשימה אחת עם הבלמים הטובים בעולם.
אם כבר לחמוד מישהו מהמשחק הזה, אגיד רק שיש בלם שעכשיו משחק על מסך הטלוויזיה שלך ומסיים חוזה בקיץ הקרוב וכרגע לא מצליח להגיע להבנות עם הקבוצה שלו. לא שאני רומז משהו, רק אומר
הוא נמוך יותר מנאצ’ו, ונאצ’ו בעצמו היה לא מעט פעמים חור בכדורי גובה למרות הקפיצה שלו. לא אופטימלי. זכורות לי כמה פעמים גם שהוא לא הצליח להתמודד פיזית עם שחדני יריבות. מיליטאו למשל לעולם לא יתקשה בדברים כאלה. קונדה זריז מאוד אבל יש לו חסרונות.
עד שמאפבה יגיע, השאלה החשובה היא איזה מגן ימני נביא, מובן שחכימי לא יגיע[לא יהיה זול+הוא בפסז…].
יש את דניאל ולס מלונסיה שנראה נהדר, אולי את אדוני מסוסיאד. לשנהיים יש עוד המון שנים לשחק והם סיפקו עד כה אחלה הופעות בתור מגנים ימנים בקבוצה שלהם.
קשה מאוד לפתח סגל שעמודי התווך שלו בעבר מסרבים לפנות את הבמה ולהשאיר את המפתחות.
בניגוד לפפה, קיילור, כריסטיאנו, וראן וראמוס, שידעו לחתוך כל אחד מסיבותיו שלו כשרעיונותיהם לא עמדו בקנה אחד עם של המועדון (פלורנטינו), ישנה שורה של שחקנים שתוקעת את התקדמותו של הסגל.
בייל, איסקו, מרסלו, מריאנו, סבאיוס - כולם היו צריכים להחתך הרבה לפני הקיץ האחרון, כלומר אחזו בקרנות המזבח יותר מדי זמן. שחקנים אלה פגעו אנושות בהתפתחות הקריטית של שחקנים רבים אחרים וכן באופציות הכלכליות שנותרו למועדון הודות לכורח הנסיבות (קורונה).
יתר על כן, שחקנים כמו הזארד, ואייחו ויוביץ’ הספיקו ללמוד ועושים אותו דבר… לא מפתיע שכלום לא סגור, בטח לא עם דג שמן כמו קיליאן אמבפה.
רק תדמיינו את כריסטיאנו רונאלדו עונה לפרז - ‘אתה מעדיף את בייל בתור כוכב הפרויקט? בסדר מבחינתי, יש לי חוזה עד 2021, בהצלחה עם התשלומים’… כי זה מה שבייל עשה בעצמו! אותו דיאלוג, רק שנה אחת מאוחר יותר, מעט אחרי שזיזו חזר להציל אותנו מהוולשי הסורר ופלורנטינו התרצה שבייל לא יביא את הישועה (שנה מאוחר מדי). חתולונובלה
לפחות על פי הדיווחים האחרונים סאגת אמבפה רחוקה מלהסתיים.
לא יודע איך יסתיים הקיץ אבל אם הצרפתי לא יגיע אלינו מדובר בכישלון מובהק של פלורנטינו.
לא רק משום שארבע שנים הוא רודף אחריו אלא בעיקר מפני שהמאמצים הללו באים על חשבון חיזוק הקבוצה.
הניסיון לבנות גלאקטיקוס חדש עם אמבפה והלאנד נועד לנסות ולעקוף את המגמות הדומיננטיות בכדורגל - הקבוצה כשלם שעולה על סך חלקיו.
בעולמו של נשיאינו הכוכבים יעשו את העבודה. הקבוצה כקבוצה פחות חשובה. ההוכחה הטובה ביותר לכך היא זהות המאמן. קשה לי להאמין שפרז לא מבין שאנצ’לוטי לא נמצא באותה רמה של מאמני הטופ. זה משפיע גם על הרמה המקצועית של הקבוצה וגם על עמדות פחות סקסיות שדורשות חיזוק.
מה דעתכם על הדיווחים שאמבפה יאריך חוזה בסוף בפריז? אם זה יתברר כנכון לדעתי לא צריך להביא אותו בכלל בשום שלב. שחקן צריך לרצות להיות בריאל מדריד בלי שום התלבטות. בייחוד אחרי שהמועדון עשה כל כך הרבה על מנת להנחית אותו כולל להניח הצעה שוברת שיאים בשנה אחרונה לחוזה.
העיתונים צריכים לכתוב כתבות שימכרו עיתונים וימשכו קליקים. כל מה שאפשר לומר נאמר כבר, עכשיו צריך לחכות להודעה הרשמית לפה או לפה. אני מניח שהדברים (הדיי ריקים מתוכן) שהוא אמר השבוע נתן לעיתונאים הרבה אוכל, והם פשוט חוגגים על זה.
בכל מקרה, זו לא תקופה קלה במיוחד למי שאוהד ריאל ולא בעל עצבים מברזל. נצטרך סבלנות בכל מה שקשור לרכש. אני מניח שעד שלא נסיים את הקמפיין באלופות ונבטיח את האליפות לא נשמע שום הודעה רשמית מהמועדון על אף שחקן רכש משמעותי.
הדיווחים על זה שאמפבה יאריך חוזה בפסז שווים לתחת. הרי בסופו של דבר הוא יכל להאריך חוזה מזמן והיו לו אינספור הזדמנויות, מדוע הוא לא עשה את זה עד כה?
לא זוכר אי פעם שלקח לשחקן אשר מסיים חוזה בקבוצה שלו זמן כה רב בשביל לחתום על חוזה חדש.
מובן שזה יכול לקרות, אבל הסיכוי הוא מאוד מאוד נמוך.
ניחא, עיתונאים צריכים גם להתפרנס. והפרנסה שלהם זה כותרת מפוצצת וקליק בייטס.