בכל תרד בנפרד בסוף מגיעה הודעה שלאחריה צריך להזכיר לך שמדובר בריאל מדריד, כן? לדעתי אפילו פפ לא יסכים איתך על המשפט הזה
@Tal_rmcf קח בערבון מוגבל את חשבון הטוויטר הזה. בסוף אם זה ציטוט מהמרקה אז האמינות לא בשמיים
בכל תרד בנפרד בסוף מגיעה הודעה שלאחריה צריך להזכיר לך שמדובר בריאל מדריד, כן? לדעתי אפילו פפ לא יסכים איתך על המשפט הזה
@Tal_rmcf קח בערבון מוגבל את חשבון הטוויטר הזה. בסוף אם זה ציטוט מהמרקה אז האמינות לא בשמיים
זה חשבון טוויטר מעולה שמדרג את המקורות שלו לפי האמינות פחות או יותר,כמובן שאני לוקח בערבון מוגבל ומשתדל להביא לפה דברים רלוונטיים.
הידיעה של המארקה על פראן גרסיה נראית אמינה,בכללי המארקה די אמין כשזה מגיע להעברות של ריאל מדריד בתוך ספרד.
אני לא צריך שתזכירו לי שמדובר בריאל מדריד. לא צריך שיסבירו לי מה “סוג האהדה הנכונה” כמו שיש כאלה שחושבים שהם רמים מעם וצריכים להסביר, ואז לתת ניתוחים של פסיכולוגים בשקל שמנסים להסביר למה אני חושב ככה.
אולי יש כאלה שמבחינתם ללכת עם חזה נפוח ולהגיד אני ריאל מדרידדדדד זה המהות של המועדון הזה. אני לא אדם כזה ומעדיף להישאר עם הרגליים על הקרקע.
אני פה לדבר על כדורגל ולא להתנצח. כשתדבר על כדורגל אני אשמח להמשיך איתך את הדיון.
ואם יש לך ספק אם פפ חושב שהקבוצה שלו שלימה יותר משל ריטל מדריד, הסר ספק מליבך.
בינתיים אגב פרסומים שהלאנד קיבל את ההצעה של סיטי.
מה עם רגילון? מישהו עוקב אחריו בטוטנהאם?
אני זוכר שהוא היה נראה לא רע.
לגבי פראן גרסיה, עוד דוגמה לסעיפים שריאל מדריד מכניסה במכירה של שחקנים צעירים. ככה פראן גרסיה וחורחה דה פרוטוס יירכשו בחזרה (50% שייכים לריאל עדיין) ואז יחליטו מה לעשות איתם, כי הם הגדילו את הערך שלהם.
זה לא נכתב בקטע טרחני, סליחה אם זה התפרש כך. לנושא, לא ברור לי על מה זה מבוסס. אנחנו מתחרים נגד בארסה חלשה יותר מאשר בעשור האחרון, היסטורית המועדון שלנו זולל תארים, כרגע באנגליה יש תחרות גדולה יותר (בטח אם אתה מוסיף את הכסף של ניוקאסל) והשחקן הטוב בעולם עומד להגיע. אין קשר לחזה נפוח. מסורת והסתכלות על המציאות. כמו שכתבת - דבר כדורגל.
הסיבה שאני חושב שמנצ’סטר סיטי היא היעד הנכון עבורו לשנתיים או ה3 הקרובות היא מכיוון שאני מאמין שריאל מדריד הולכת בתקופה הזאת לתקופה של בנייה מחדש של הקבוצה. אנחנו נצטרך למצוא מחליפים לקרוס מודריץ’ קסמירו קרבחאל ואולי גם מגנים ועוד בלם. אולי גם תוקף ימני. כרגע, לשחקן ששואף להיות הטוב בעולם ולקחת כמה שיותר תארים, אני חושב שאין קבוצה טובה יותר מסיטי או ליברפול. היות וליברפול לא בתמונה ממגוון סיבות,זה משאיר רק את סיטי בתמונה.
למה סיטי? אני חושב שהם עשו כברת דרך ושהם בשלים לקחת כל תואר שיתחרו בו. יש להם סגל עמוק ומאוד איכותי, ונקודת התורפה היחידה היא העמדה שלשם אמור להיכנס הלאנד. גם שוער אם תרצה, אבל גם על זה ניתן להתווכח.
יש להם את צמד בלמים מעולה, צמד מגינים אולי השני בטיבו, עם קנסלו וקייל ווקר. מבחר קשרים איכותיים שכוללים בין היתר את דה בריינה, ברנרדו סילבה, רודרי וגונדוהן.
הקבוצה הזאת נמצאת עכשיו בטופ שלה, והיא מוכנה לקחת תארים. כל שחקני המפתח בגיל הנכון והקבוצה הנוכחית היא התוצר של השקעה של מאות מיליוני יורו ושנים של שפשוף עם אותו מאמן.
כשאנחנו משווים את זה לקבוצה שלנו, אנחנו נמצאים במקום אחר לגמרי, אנחנו איפה שהם יהיו בעוד כמה שנים. שלד מתבגר, מנסים למצוא חלופות ולאסוף שחקנים לקבוצה חדשה. אנחנו צריכים מגן ימני, מגן שמאלי או בלם שישחרר את אלאבה לעמדת המגן השמאלי, צריכים גיבוי לקסמירו, אין לאף אחד מושג עוד כמה מודריץ’ וקרוס ימשכו ביכולת הגבוהה שלהם. בנוסף לזה, השחקן הכי טוב בקבוצה, עדיין על הראש שלו, ומשחק על המשבצת שלו.
אז נכון, יש לנו את המסורת, יש לנו את הDNA שזולל תארים ושאי אפשר לנצח אותו, אנחנו המועדון הגדול בעולם ואין אף מועדון שיכולים להשוות אותו אלינו. עם זאת, בנקודת הזמן הנוכחית הזאת, אנחנו לא היעד האופטימלי בשבילו לדעתי בגלל בנזמה שיהיה לפניו בהיררכיה ויצטרך לחלוק איתו דקות, בגלל ששאר הקבוצה עוד לא בנויה, בגלל שפשוט יש אופציה מתאימה יותר.
בנוסף להכל, סיטי מוכנה לשלם לו הרבה יותר כסף.
לפי הדיווחים שרווחו בתקשורת לפני זמן מה הוא ביקש מסיטי להכניס סעיף יציאה לחוזה שלו. יכול להיות שאנחנו נעשה איתו מה שעשינו עם אמבפה, שלא יכל להגיע באותה תקופה כי העמדה שלו הייתה תפוסה על ידי הכוכב הגדול של הקבוצה.
אני לא יודע כמה זה פחות טוב לנו. כרגע כל עוד יש את בנזמה, אין לנו מקום לעוד חלוץ וורלד קלאס. עדיף להשקיע את הכסף בנקודות חלשות יותר שלנו, כמו גיבוי לקסמירו או תוקף ימני. אולי מגן או בלם. בינתיים גם עניין הפציעות של הלאנד יותר יתבהרו. אם הלאנד באמת רוצה לשחק בריאל מדריד, אז שיבוא עוד 3 או 4 שנים, לא יקרה כלום. בינתיים יהיה לנו בתקווה את אמבפה ונבנה קבוצה חדשה וחזקה יותר בסך הכל, במקום להחזיק ב4 שחקי התקפה וורלד קלאס שמאיישים שתי עמדות בלבד, ובינתיים שאר הקבוצה מאחורה מקרטעת.
יתרונות לסיטי:
יתרונות אצלנו:
כל מני רשימות יתרונות וחסרונות לסיטי לא מעניינים.
אם יש אמת בפרסומים האלה והוא חותם בסיטי, אנחנו נתחרט על זה.
על שחקנים פחות טובים היו פה קולות בסגנון “להביא קודם, לחשוב אחר כך”, אז על האלאנד אתם מנהלים פה צידוקים למה הוא צריך לחתום בסיטי?
אם לנו יש את האפשרות להביא אותו כמובן שאנחנו צריכים ללכת על זה, כל עוד שזה לא פוגע בהיררכיית השכר ושאר הדבר שחשובים למועדון ואנחנו פחות מבינים בהם. הדיון פה הוא לנסות ולשקול את שתי האופציות של הלאנד דרך עיניו, ולנסות לנחש את ההחלטה שיקבל.
בנוסף אני אגיד שלמרות שהייתי רוצה שבקבוצה שלי ישחקו הלאנד אמבפה ויני ובנזמה, אני לא רואה איך זה מסתדר על הדשא ואשמח לשמוע רעיונות.
אם חשוב לו לשחק בריאל מדריד, הוא יוכל לעשות את זה בעוד 3 שנים כשהפרויקט של סיטי ידעך. הרי אם בגיל 24 הלאנד (בהנחה והוא ממשיך בכושר שלו) רוצה להגיע לריאל מדריד, ריאל מדריד ככל הנראה לא תגיד לו לא בתקופת פוסט בנזמה.
בינתיים הוא ישחק בקבוצה טובה יותר עד שריאל מדריד תבנה את עצמה ותהיה לא פחות טובה. מה רע?
איזה רעיונות לא שמעת כבר? או שכולם בהרכב או שאחד בחוץ. מי שפחות טוב מבין ה4 דיי ברור.
אמבפה והלאנד ביחד תמיד נשמע כמו Too good to be true
הלוואי וזה יקרה. חסכנו בקיץ שעבר 180 מיליון יורו כשפ.ס.ז’ סירבו למכור את אמבפה. אפשר להנחית את הנורבגי בכסף הזה ועוד יישאר עודף. בכל מקרה ההתקפה שלנו עדיין תשתדרג משמעותית גם אם רק אחד מהם יגיע.
החשש העיקרי שלי היה שאם לא נחתים את האלנד הוא יגיע לבארסה, זה כבר לא המצב אז אני די רגוע בקשר לסאגה הזאת.
נתחיל מהסוף. ויני עומד לקבל חוזה גלאקטי, והוא כאן כדי לשחק. הרעיונות להחזיר אותו לספסל ואפילו למכור אותו, ככל הנראה לא יקרו. לא הולכים לתת לו חוזה יקר כדי לחמם בו את הספסל.
עכשיו נגיד וזה כן קורה. עדיין יש לך שני חלוצי אמצע כשאמבפה שחקן אגף שמאל. איך זה מסתדר על הדשא? איזה מערך בדיוק? לזרוק את שלושתם על הדשא ולהגיד הם יסתדרו פחות תופס, זו דרך להפוך לפסז 2.
עכשיו אשמח גם לשמוע באיזו סיטואציה כל ה4 בהרכב. מתישהו הצעתי בעצמי מערך 3 בלמים כדי לדחוף את ארבעת השחקנים האלו ביחד, וגם אז זה היה נראה מעט מגוחך.
איזה רעיון לא שמעתי? מערך הגיוני שאפשר לרוץ איתו וכולל את כל הרביעייה הזאת בעמדות שמתאימות להם. שוט.
קטונתי מלאזן את ספרי החשבונות של ריאל מדריד, אני סומך על פלורנטינו.
אתם מוזמנים לברר איך ראול, מוריאנטס, רונאלדו, זידאן, פיגו, בקהאם ועוד כמה שחקנים שוליים בהיסטוריה של ריאל מדריד שיחקו יחד באותה קבוצה.
הנקודה היא, כמה שבנזמה גדול העונה, ברמת כדור זהב לא פחות ואני לא ציני…
מדובר על שחקן בן 35, שהלוואי ויוכל להמשיך ביכולת הזאת עוד שלוש שנים לפחות. אבל בואו לא נשכח שהעונה הזאת היא היוצאת דופן מבחינתו.
בלי לפתוח ויכוח על בנזמה, השורה התחתונה היא שאם בטעות, במקרה, בשוגג, בלי כוונה, עונה הבאה או זו שאחריה הוא לא משחזר את היכולת הזאת מאיזושהי סיבה, אנחנו תקועים בלי חלוץ.
ואז נמתין לסוף החוזה של האלאנד כדי שירצה או לא ירצה לבוא למדריד…
שוב, הכל כמובן תיאורטי מאוד…
מסכים ומחזק. משום מה יש לי תחושה שכמו תמיד נהיה שאננים (המועדון, לא אנחנו) ונסתמך על בנזמה במקום להביא את הלאנד. יש נטייה במועדון קצת להיתקע וזה כבר היה בעוכרינו לא מעט פעמים.
האלנד צריך לבוא, ועם בנזמה צריך לדבר כמו עם כל מנהיג וותיק ולראות לאן זה הולך/מתקדם (לראיה מודריץ׳). בחיים לא שמעתי על איזשהי בעית משמעת או דרישות מוגזמות של בנזמה במועדון. אני מקווה ואשמח לראות שהוא יבין את החשיבה לטווח הרחוק.
אם אכן כל זה קורה אז האלנד יבוא ותהיה סוג של עונת חפיפה. חוץ מזה שאני יכול לראות אותם פותחים ביחד לפעמים ואני יכול לראות את ויני גם יורד לספסל, הכל טוב.
אמבפה הוא היורש הטבעי לבנזמה, בהתחלה הוא ישחק באגף ימין ואחרי שבנזמה יתחיל לדעוך הוא יעבור לאמצע, ובמקומו יפתח רודריגו או שחקן רכש כמו גנאברי/סאנה/דיבאלה ווטאבר.
לדעתי אם לא נביא את הלאנד לא יקרה אסון, הוא שחקן עם פוטנציאל היסטורי אבל נוטה להיפצע, ואל תשכחו שהעונה כל הנטל של ההתקפה נופל בצורה טוטאלית אך ורק על בנזמה וויני, וברגע שאמבפה יפתח בהרכב יהיו גם הרבה יותר אפשרויות לחלק את העומס (לא שזה משנה עם אנצלוטי) ולתת לקארים מנוחה, וגם יהיה הרבה יותר קל להבקיע - אם קיבלנו העונה בערך 15 שערים מאגף ימין דרך אסנסיו ורודריגו, אז עם אמבפה נקבל 50 שערים. במצב כזה שהשערים באים בקלות לוותר על הלאנד זה לא כזה אסון, זאת פשוט עמדה שאנחנו מכוסים בה לגמרי.
עם שלישייה של אמבפה בנזמה ויני וחילופי דורות של קמאבינגה וואלורדה באמצע אין שום סיבה שלא נשלוט בליגה הספרדית בשנים הקרובות (אל תשכחו שאמבפה לקח מונדיאל וכבש בגמר בגיל 20, הבנאדם יודע לקחת תארים לעומת הלאנד שברור שהוא שחקן על וקילר אבל עדיין לא זכה במשהו) וגם נהיה מועמדת חזקה לזכות בצמפיונס כל עונה. לוותר על בנזמה שהוא השחקן הכי טוב בעולם היום זה יהיה חבל ולדעתי לא שווה כרגע, תמיד אפשר להציע להלאנד חוזה עתק עוד 3-4 שנים, זה כאילו שבזמן שהBBC היו בשיא היינו מוותרים על אפשרות להביא את לבנדובסקי בן ה-25 עם עוד 10 שנים לפניו בכושר מעולה.
תגובה מעולה ואני מסכים עם רוב מה שנאמר, אך הדוגמא שנתת (לבנדובסקי) לוקחת בחשבון שהBBC בשיאם הם בגיל יחסית צעיר. הסיטואציה אצלינו שונה כי בנזמה בגיל ששחקנים דועכים. לא ניתן לדעת כמה זמן היכולת שלו תימשך. ראינו גם מה קורה כשהוא נפצע ואין לנו תחליף ראוי. פלוס השחקנים שלנו עייפים.
אני חושב שהכי ראוי יהיה להביא את שניהם וכנראה להשאיל/למכור את אסנסיו. בהנחה שדיאז נשאר במילאן וקובו ממשיך להיות מושאל, יהיו לנו את: אמבפה, הלאנד, בנזמה, ויני, ורודריגו על הספסל. שוב, אנחנו ב2022 לא ב1989, אז 5 שחקנים על 3 עמדות זה אחלה מצב — במיוחד שאחד מהם מבוגר (בנזמה) ואחד מהם כרגע מחליף/צעיר שמקבל חפיפה (רודריגו). עם המאמן הנכון יהיו פה אחלה רוטציות ומערכים. לדעתי זה מצב מעולה.
בסוף הכל שאלה של כסף, אף אחד כאן לא יודע מה המצב בספרים של הקבוצה והאם באמת אנחנו יכולים להחתים גם את אמבפה והלאנד וגם להתחיל להצעיר את הקבוצה ולהעניק לה עומק נחוץ. אם התשובה חיובית, צריך להתאבד עליו. אם שלילית, שיילך לסיטי ונדבר עוד כמה שנים. נכון לעכשיו בעולם שבו אבמפה מגיע הרבה יותר דחוף לנו לחזק את ההגנה והקישור מאשר לקשור את עצמינו להלאנד ולשכוח שקרוס קאסמירו ומודריץ’ כבר בני 100 ביחד, ושההגנה שלנו בינונית במקרה הטוב. אנחנו לא נתחרה באמת באנגליות רק כי יש לנו אמבפה והלאנד אם הקישור וההגנה שלנו ימשיכו להיות כאלו רכים.
בעיניי, המטרה מספר אחד זה אמבפה. לאחר מכן בלם מוביל להרכב וקשר מוביל להרכב. רק לאחר מכן הלאנד.
מגן לפני קשר. השלישייה הנצחית כבר לא לבד ולראשונה יש תחרות אמיתית על ההרכב. הבעיה הגדולה היא מחליף לקאסי, והיא יכולה להיפטר עם כסף לא גדול. שחקן בסדר גודל של יורנטה, לצורך העניין
קשר להרכב לא יגיע וגם לא צריך לפני שמודריץ פורש… קרוס ומירו עדיין בגיל שיש להם עוד 3-4 שנים לפניהם ויש את פדה וקמא שנותנים פייט בריא להרכב. אף קשר על לא יסכים להגיע במצב כזה התחרות גדולה מדי. כשמודריץ יתחיל לדעוך/יפרוש רק אז אז שווה להביא קשר נוסף וגם זה רק אם צמד הצעירים לא התפתח מספיק עד אז להיות באנקרים.
לגבי בלם מסכים אלבה הוא כדורגלן נהדר אבל בלם הוא לא. חייב חייב מישהו וורלד קלאס לצד מיליטאו.