מבחינתי קרוס כבר לא שחקן להרכב, קאסמירו צריך מחליף לא רק כדי שינוח אלא מישהו שאשכרה יספסל אותו כשהוא צריך סטירה (עם עדיפות לשחקן להחליף אותו באופן קבוע בעתיד, יענו לא יורנטה), ומודריץ שנה הבאה כבר בן 37. לצידם, קמבאבינגה בוודאי לא חומר של הרכב כרגע ואני אפילו עדיין בספק לגבי וואלוורדה.
רוצה לומר, אני אפילו חושב שקשר אחורי + קשר 50/50 ברמה גבוהה שיכולים להתחרות על ההרכב בצורה רצינית חשובים שניהם יותר ממגן ימני, שם אפשר לדעתי להסתדר עוד עונה עם היום עאסל יום באסל של קרבחאל וואזקס. כמה שמגנים חשובים בכדורגל המודרני (והם חשובים), הם חשובים פחות מקשרים, מה לעשות. אם עושים משחק חשיבה של איזו עמדה הכי פחות חשובה להחזיק בה שחקן טוב (בהנחה ששאר ההרכב מחזיק בשחקן טופ), חד משמעית מבחינתי עמדות המגנים בתחרות חזקה עם זו של השוער.
קאסי הוא טופ של הטופ בעמדתו, יש לך דוגמה למחליף הזה?
זה תלוי צורת משחק וכו’. בקבוצה של זידאן אתה יכול להגיד שאיסקו היה חשוב ממרסלו?
ההגנה שלנו מקבלת כרגע ציון שהוא לא עובר, בניגוד לקישור ולהתקפה. צריך להתחיל משם, כי זה משפיע על כל הקבוצה. נמאס לי כבר מהמשפט ‘אם לא קורטואה’ - זה מתאים לקבוצות מרכז טבלה שסופגות מאיתנו שני שערים במקום רביעייה והשוער נבחר למצטיין. עצם זה שקורטואה מספק לך 2-3 הצלות במשחק אומר הכל. הגנה קודם כל.
הטעות שלך זה ההסתכלות על כל החוליה ולא על עמדה עמדה.
בהתקפה יש עמדה שהיא חושך וגם בהגנה יש אחת כזו.
לא חושב שצריכה להיות פה בכלל התלבטות של או או. אמבפה מגיע בחינם אפשר לומר וסוגר את הבעיה בהתקפה, ואז צריך להתפנות למגן ימני.
רק לאחר 2 העמדות האלה אפשר לדבר על טשואמני ובלם/מדן שמאלי.
הבעיה היא האופציות. אמבפה אופציה נהדרת להתקפה, אבל כמה מגנים ימניים זמינים מסתובבים בשוק?
אני מאוד התלהבתי מפוית׳ של וויאריאל, אבל הוא הימור מאוד רציני. שאר המגנים הבאמת טובים לא באמת זמינים. הלוואי שאיזה ריס ג׳יימס או חאכימי יגיעו, אך בניגוד לקישור ולהתקפה ואפילו למרכז ההגנה, אין באמת הרבה אופציות לשם וחבל שנמצא את עצמינו עם שחקן בינוני בהרבה כסף.
הטעות היא כמובן שבמקום לראות את הבעיה ולהתמודד איתה אנחנו חיכינו עד לשלב שאין ברירה ונוצרנו בלי אופציות (אופציות של עונה נצונה ולא של 2 או 3).
אתה יודע שהמשפט ״אם לא קורטואה״ יכול באותה מידה להתכוון לקישור שלא משתלט על המשחק ועל התקפה שלא גומרת אותו, נכון? זה ממש לא מדבר על הגנה חלשה. גם מול ההגנות הכי חזקות בעולם מגיעים למצבים.
המארקה מפרסם הבוקר שרודיגר חזר לשולחן הדיונים אצלינו. הסוכן שלו הציע שוב פעם אותו לריאל מדריד.
בסך הכל הם דורשים 55 מיליון יורו ל4 עונות בסך הכל. לי זה נשמע כמו מחיר מעולה.
הלוואי וזה יסתדר. זה גם מבטיח לנו שמנדי עף לספסל. אף אחד מבין מיליטאו, רודיגר ואלאבה לא יראה ספסל.
לגבי קשר להרכב, אני לא רואה מי בשוק ויכול להגיע במחיר סביר ויהיה שדרוג להרכב שלנו. מבחינתי, הקשר הזה כבר נמצא בסגל ושמו פדה. לא הייתה לו את העונה הכי טובה אבל ההופעות האחרונות שלו נגד סביליה וצ’לסי הראו שכדורגל הוא לא שכח. הוא רק היה צריך רצף של הופעות וכשהוא קיבל את הרצף הזה הוא גם הוכיח שהוא שווה.
היו לא מעט פרסומים שהמועדון רוצה את ג’וד בלינגהם לקיץ הבא. אני לא רואה ליגה גרמנית אבל ממה שהבנתי הוא אמור להיות תואם מודריץ’.
טשואמני יכול לבוא ולעזור, בינתיים גם ילמד מהמאסטר איך מכסחים ועושים פרצוף של שא תמים. זה תמיד עוזר.
קמא זה רק עניין של זמן עד שהוא אחד הקשרים הטובים בעולם.
אנחנו צריכים להיזהר מכל מיני רכישות מיותרות, אחר כך אנחנו נתקעים עם כל היוביצ’ים האלו בסגל. פוית’ למשל שהוזכר פה נתן משחק גדול מולנו בסיבוב הראשון אבל לא הראה שוב את אותה יכולת. אני צפיתי בוויאריאל בכל המשחקיםמשלה כמעט למעט בודדים, הוא בין האחרונים שהרשימו אותי שם.
עלה פה גם השם של רגילון. מעבר לכך שהוא כבר שייך לטוטנהאם, זה עוד אחד מהשחקנים הבינוניים האלה שאחר כך אנחנו נתקעים איתם. ריאל מדריד שואפת גבוה יותר מאשר עוד שחקן “טוב”. אנחנו צריכים את השחקנים שיהפכו אותנו לקבוצה הטובה בעולם. שדרוג על הקיים לא מספיק טוב לנו, גם אם זה אומר לחכות עוד עונה או 2 ולהסתדר עם מה שיש לנו.
רודיגר פתרון מעולה, ו11 לשנה זה בהחלט שכר הגיוני לשחקן שמגיע ללא דמי העברה.
זה יפתור לנו את הבעיה באגף שמאל של ההגנה וייתן לנו שם שקט במחיר מינימאלי.
מצד אחד, העברה מעולה.
מצד שני, זה קצת יכול להיות בעייתי. כי זה ידרוש מקמאבינגה לשחק אחורי או מאחד מבין פדה, קמאבינגה או טשואמני (במידה ויגיע) לרדת לספסל.
מצד שלישי, קשר רביעי בריאל מדריד יראה הרבה דקות, ולא משנה מי מבין ה4 הללו יהיה הרביעי בהיררכיה, הוא תמיד יכנס כחילוף ראשון.
הוא כמו שאמרתי לא מגן גדול. אבל מי כן?
ארנולד, מזראעווי, חאכימי, קאנסלו, ווקר וריס ג׳יימס כנראה שלא זמינים (אפילו לא במחירי שבירת שוק).
הוא כבר היום נראה כמו שדרוג על קרבאחל וואסקז, והמחיר שלו יהיה נמוך. הוא מצוין פיזית והגנתית ובהחלט יכול להועיל לנו. הוא כנראה שלא יהיה הפתרון שלנו לבעיות, אבל בהחלט יהווה שדרוג קל על הקיים. גם מי יוע, הוא בן 23 ויכול להתברר כבינגו רציני.
ממש לא הייתי מתאבד עליו, אבל במחיר סביר אני חושב ששווה לשחרר את קרבאחל ולתת לפוית׳ את המפתחות ושיעשה רוטציות עם ואסקז.
לא יודע, עוד ילד כישרון מהליגה הגרמנית… ראינו כבר לא מעט כאלה.
יכול להיות שהוא באמת הדבר הבא, לא פוסל, אבל אני נמנע מלבנות עליו גדולות ונצורות.
מזראווי הבנתי שמסיים חוזה, דיברו קצת על פדרו פורו. פוית’ לא שדרוג בעיניי. המחיר שלו יהיה נמוך כי זה מה שהוא שווה.
לא אכעס על המועדון אם לא נתחזק בעמדה הזאת ונחכה למשהו יותר טוב.
וואו אני נזכר בקיץ איך פריז סירבו ל-200 מיליון שפלורנטינו הציע להם וכעבור חצי שנה העפנו אותם למרות הופעה ענקית של אמבפה והקיץ הוא יבוא בחינם. איזה אושר! באמת שזאת הרגשה מתוקה מתוקה.
אנחנו מתחילים להתקרב לקיץ והשמועות תכף יהיו בשיא.
אז תראו, כתבתי כאן כבר שצריך לתת לפרז יותר קרדיט על ההחלטות שלו בבנייה השמרנית של הסגל, אם הזאר היה הזאר ולא הפלופ הכי גדול בהיסטוריה של הכדורגל היינו לוקחים אליפות שנה שעברה בקלות (וסיכוי טוב שגם בעונה הראשונה שהוא הגיע), ולפי מה שזידאן עצמו אמר היינו גם עוברים את צ’לסי ומגיעים לגמר האלופות וכ’ו וכ’ו, ואני בדעה שכדאי להביא כמה שפחות שחקנים. חוץ מבעיית המגינים שבה באמת מה שיש לנו רחוק מאוד מהרמה הנדרשת יש לנו סגל מצוין וכימיה מעולה בין השחקנים, פשוט צריך להשתמש בו בצורה טובה יותר ולעשות את חילופי הדורות המתבקשים בקישור, ועם ההגעה של הצב שנה הבאה בכלל נהיה מפחידים.
לדעתי כדי להגיע לרמה של ליברפול וסיטי ולהיות אחת מ-3 הכי טובות בעולם אנחנו אמנם צריכים מגנים ברמה עולמית אבל בעיקר אנחנו צריכים רעיונות כדורגל חדשים, משהו שאפשר לקבל רק ממאמני טופ כמו פפ, טוכל, קלופ, טן-האח, נגלסמן. אנחנו בהחלט יכולים לזכות בתארים (כולל צ’מפיונס) גם עם מאמן מיושן אבל קפיצת מדרגה אמיתית נעשה רק עם איש כדורגל מבריק עם חזון ודרך ברורים.
לעומת רכש של שחקנים כן הייתי מוציא כל סכום כדי להביא את קלופ לברנבאו, באמת שאיתו ריאל ישלטו באירופה ויקחו אליפויות בכמויות בספרד.
לא מבין את ההתלהבות מרודיגר, מקריאה של הודעות כאן אני מבין שתופסים ממנו בלם וורלד קלאס, הוא לא כזה ולא אעדיף אותו על מיליטאו או אלאבה, אם רודיגר ב 11 מיליון שכר כבר עדיף להביא מגן ספרדי טכני וסולידי וחהשאיר את אלאבה בלם.
בקיצור, בלם טוב, לא משהו מעבר.
הוא מתאים לנו בול. חזק ומהיר, בדיוק מה שאנחנו צריכים לעצור את המתפרצות של היריבות שלנו.
בנוסף הוא יפתור לנו את בעיית המגן השמאלי כשאלאבה ישלח לשחק שם.
ההעדפה האישית שלי היא מילאן שקריניאר אבל הוא בכלל לא על הכוונת.
אנחנו צריכים להביא שחקנים כדי להפוך להיות הקבוצה הטובה בעולם. היום אנחנו לא הקבוצה הטובה בעולם. 3-4 שנים ואנחנו שם ביג טיים, אני סומך על פלורנטינו.
שיחק נגדינו כמגן ונראה מעולה. את רוב משחקיו העונה שיחק כמגן.
הוא שחקן צעיר, בגילו רוב שחקני ההגנה גדולים לא היו לרמה של ריאל.
אשמח לשמוע אופציות רלוונטיות עדיפות עליו לתפקיד המגן הימני, שכזכור היא העמדה הכי בעייתית בהרכב שלנו בהנחה שאמבפה מגיע.
בגלל היעדר אופציות לא יהיה נורא אם גם נהמר על איזה 20 מיליון על מגן סביר שאולי יפרוץ. זה לא סכום שימנע רכש עתידי אם ייכשל, וכנראה שלא יבוא על חשבון אף רכש הקיץ.
כמובן שלא בכל מחיר, אבל כרגע העמדה הכי בעייתית שלנו היא מגן ימין, להשאר כך עוד עונה מבלי לנסות בכלל זו טעות בעיני.
איזה מגן ספרדי סולידי יהיה טוב יותר כמגן משרודיגר הוא כבלם?
רודיגר בלם נהדר שזכה בהכל. ה4 מיליון שנחסוך בשנה על להביא מגן סביר ולא בלם טוב לא שווים כל כך הרבה.
בהנחה כמובן שאלאבה מגן טופ, לפי מה שכתבת פה לא פעם.
אולי. אבל לא רואה דרך טובה יותר להפוך את ההגנה שלנו מ2 ל3 וורלד קלאסים במחיר זול יותר.
בנוסף גם נפתור את בעיית משחק הראש שלנו מאחורה.
אם הוא לא וורלד קלאס אז גם אלאבה לא ואז זה יהפוך מ1 ל2.
אלאבה לפי רוב ההודעות שלך בהחלט וורלד קלאס כמגן שמאלי.
היכונו לביאת הפוגבה. עם קסאמירו מאחוריו הוא יהיה אחלה ותהנו ממנו הרבה. לא חסרה לו אשמה אבל בגדול הוא יותר קורבן של הנסיבות ביונייטד מאשר שחקן גרוע/עצלן.
@Gev מסכים שאין אופציות עדיפות שרלוונטיות ועדיין אני לא חושב שכדאי לנו לקנות אותו, אם נקנה אותו אז אחד מ-ואסקז/קרבאחל שהם שחקנים שחשובים לחדר הלבשה ולזהות של המועדון, והם מוכנים לעשות הכל בשביל המועדון יצטרך לעזוב, אני לא חושב שלגרום לאחד מהם לעזוב בשביל שחקן שלא בטוח שיותר טוב מהם ואולי יפרוץ זה כדאי ככ…לא ראיתי את פוית׳ כל העונה כמוך אז השאלה אם באמת הוא מתאים/יתאים לרמה של ריאל ואם להביא אותו כמחליף זה גם משהו שחכם לעשות כי את קרבאחל הוא לא יספסל מיד, ובגלל זה הוא לא יראה הרבה דק׳ דבר שרק יקשה עליו ועל היכולת שלו להתפתח
רודיגר אולי לא בלם ששווה 11 מליון לעונה, אבל הוא מגיע בחינם אז זה שווה את זה לגמרי, וחוץ משה אין עוד בלמים טובים בשוק שרלוונטיים
קיץ הבא דה ליכט יהיה שנה לפני סיום החוזה, זה אופציה מעניינת ואת האמת שהייתי רוצה לראות אותו מגיע גם אם נביא עכשיו את רודיגר