דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

לוקאס ואסקז. הוא באמת לא שחקן ברמה של ריאל.

הביאו בדיוק אחד בפרופיל הזה בשם ויניסיוס טוביאס. בשביל משהו יותר מוכח ושיהווה שדרוג תצטרך קצת יותר מ20 מיליון.

כולנו היינו שמחים לאיזה ריס ג’יימס או TAA. אין כאלה פנויים בשוק. או שנחכה בסבלנות או שנקנה עוד מנדי… אני מעדיף לחכות, ובינתיים להשקיע את הכסף איפה שכן אפשר לחזק את הקבוצה.

עובר לאהוד את אתלטי אם הוא מגיע. מעולם לא פתחתי רגשות שליליים לשחקן שלא משתייך לבארסה כמו שפיתחתי כלפיו.

לא, אבל אני לא סקאוט בתשלום של המועדון. שימצאו מישהו חצי מוכח עם פוטנציאל רציני להרכב ושיביאו אותו להתחרות בקאסמירו. כלומר, לא קמאבינגה שבחיים לא קשור אחורי ולא בלאנקו שבחיים לא באמת יתנו לו הזדמנות. בקיצור, שיביאו את הקאסמירו הבא.

לא, אבל זה כי מרסלו מתמודד רציני למגן השמאלי הטוב בהיסטוריה ואיסקו מתמודד רציני לשחקן הכי מיותר בהיסטוריה. זה לא מעיד מי יודע מה על העמדות. השאלה היותר נכונה היא כמה שחקנים משמעותיים יותר היו לאורך ההיסטוריה: מגנים או קשרים התקפיים? נדמה לי שהתשובה קלה…

וכן, הכדורגל המודרני השתנה אבל אני לא חושב שזה משנה מהותית את התשובה לשאלה הזו. הוא פשוט אומר שכיום אני זקוק לקשר אול-אראונד ולא לקשר התקפי נטו, אבל חד משמעית הקשר הזה חשוב לי הרבה יותר ממגן שמאלי (או ימני).

מסכים, אבל לטעמי עמדת הבלם דורשת שידרוג דחוף הרבה הרבה יותר מאשר עמדת המגן הימני או השמאלי. וכשנזכרים ששדרוג בעמדת הבלם בהגדרה גם משדרג לנו את עמדת המגן השמאלי… לא נראה לי שיש בכלל התלבטות.

נאצ׳ו הוא בלם ועדיין כשיש רוטציה הוא פותח כמגן שמאלי ואלבה בלם. איזה סיבה בעולם יש לקחת בלם עם רגל ימין ולשים אותו כמגן שמאלי לעת צרה כשממש לידו משחק אחד מהמגנים השמאליים הטובים של העשור האחרון? הסיבה היא שאלבה לא רוצה לשחק מגן, הוא מבחינתו כיום בלם ושם הוא מתכנן להישאר עד סוף הקריירה. שום שחקן שנביא לא ישנה את זה.

יכול להיות שאתה צודק, ואם כן אז באמת חבל.
אבל יש גם סיבות נוספות.
מרכז ההגנה דורש חיבור והבנה עיוורת אחד של השני. זה משהו שלמיליטאו ואלאבה יש בכמויות אבל לנאצ׳ו יש עם מיליטאו באופן נמוך יותר. על הנייר אין הבדל כל כך גדול בין נאצ׳ו כבלם לבין אלאבה ועל אחת כמה וכמה כשאנחנו מקבלים מגן וורלד קלאס, אך בפועל ההגנה שלנו הרבה יותר חזקה ויציבה כשהאוסטרי במרכזה.

בתחילת העונה אלאבה שיחק פעמים רבות בצד שמאל כאשר נאצ׳ו היה במרכז (כשמנדי היה פצוע) וזה לא עבד כל כך טוב. השתפרנו מאוד כקבוצה (בעיקר הגנתית) כשאנצ׳לוטי הסיט את נאצ׳ו לצד שמאל ואלאבה נכנס למרכז.

אני רוצה להאמין שזו הסיבה שבגללה אלאבה משחק במרכז ולא בגלל שהוא הטיל ווטו על לשחק באגף או משהו

נאצ’ו בימים אלו חור איפה שלא תשימו אותו. מול בארסה וצ’לסי זה היה ברור כשמש בצהריים, אבל הוא ביכולת הלא טובה הזאת מאז תחילת העונה.

אתמול הוא חצי בישל את הגול של אוססונה וכמעט כבש שער עצמי מרהיב. צ’ימי אווילה טחן אותו באגף בצורה מביכה, כאילו אוססונה סימנה אותו ופשוט ניצלה את החולשה שלו.

חבל, הוא אחד השחקנים הכי אהובים עליי בסגל אבל אני מניח שהגיל והפציעות עשו את שלהן.

נו באמת. נאצ׳ו לא מרשים אבל להגיד שהוא בישל גול כי כדור פגע בו ושחקן שלא נגע בכדור כל המחצית השנייה טחן אותו זה מגוחך.

ובכלל, כל הקבוצה יכולה להסריח את הדשא אבל תמיד יטפלו לשחקן שמתמודד עם המשימה הכי קשה ובולטת לעין (קרבאחל מול אבמפה ונאצ׳ו מול דמבלה). אנחנו צריכים ראיה פחות שיטחית.

הכדור לא סתם פגע בו, הכדור עבר לו בין הרגליים כשהיה איזה 2 מטרים בינו לבין אווילה, אחרי שהוא כבר טייל לו כמה שניות באגף ונתן לו את כל הזמן שבעולם להוציא כדור רוחב. אם אתה מנקה אותו מזה, רין לי מה לומר לך.
וכן אווילה במחצית הראשונה טחן אותו. ברוב המחצית השניה השתלטנו על המשחק והחיסרון שלו בא פחות לידי ביטוי, וגם קרבחאל עשה על אווילה עבודה טובה יותר ולכן הוא גם נעלם במחצית השניה.

הקבוצה אתמול לא הסריחה את הדשא. ביום חלש של בנזמה הבקענו 3 ויכולנו להבקיע עוד לא מעט. בסך הכל אוססונה לא מצאה דרכים לסכן אותנו למעט הבעיה שהייתה לנו באגף שמאל.

שאר הקבוצה הייתה ביכולת בין סבירה לטובה מאוד. למעט בנזמה ופה ושם גם מיליטאו שאולי יכל לעשות יותר בשער.

הכדורבל הגיע למצב כזה שמשחקים 11 שחקנים מעולים על הדשא, ואם יש לך אפשרות לנצל חולשה של אחד אתה פשוט עושה את זה כדי להשיג יתרון. בקלאסיקו היו אינספור בעיות וגם פירטנו אותם פה, לא קשה לראות, וגם במשחק מול פריז. בנוסף היו לנו חולשות של שחקנים מסויימים. אין סתירה בין השניים.

קאסמירו הבא זה או

• מישהו אפוי, לא טופ של הטופ (כי אלה ברמה של קאסי וקנטה פותחים בהרכב). כאן אין סודות
  • מישהו לא אפוי, בהגדרה הימור שהתוחלת שלו זה יורנטה

על עמדה אחת כנראה שנחזיק אחד בכיר, טופ במקרה הזה למרבה מזלנו, והשני יהיה בהגדרה פחות טוב ממנו.

לגבי המגנים - מספיק להסתכל על הקבוצות המצליחות של השנים האחרונות (בארסה, אנחנו, סיטי, ליברפול, באיירן) כדי להבין את חשיבות העמדה. זה לא שקשר טוב לא יעזור לנו, אלא שיש לנו חמישה קשרים בתמונת ההרכב ואם לא נופל לך איזה משהו בלתי צפוי כמו אלבה אז זה לשפוך מלא כסף (לא הגיוני לדעתי) או להביא עוד פוטנציאל.

לדעתי טשואמני יכול להיות רכש מדויק.
ראיתי אותו לא מעט והוא שחקן מרשים מאוד, משחק באופן עקבי בנבחרת צרפת כבר עכשיו ונתן עונה מעולה ויציבה במונקו.

הוא יושב בול על העמדה של קסאמירו, יסכים לספוג עונה או 2 של רוטציות ולא ידרוש ישר הרכב.

לדעתי רכש נהדר.

יש לנו בסיס כ"כ טוב לעשור הקרוב. ויני, ואלוורדה, קמאבינגה, מיליטאו, רודריגו. חמישה שחקנים צעירים שכבר עכשיו מספיק טובים כדי להיות בהרכב ורק הולכים ומשתפרים כל הזמן. אם באמת נחתים את אמבפה וטשואמני אז ההתקפה והקישור מסודרים לעשור הקרוב אפילו אם נפספס את הלאנד.

בעשרה משחקים בלי מודריץ’ יש לנו 7 נצחונות ו-3 תיקו.
התלות המוגזמת בבנזמה תיפתר עם הגעת אמבפה. אגב, אני מקווה שבעונה הבאה בנזמה ייתן לאמבפה לקחת את הפנדלים…

עדיין הייתי מעדיף מאמן יותר טוב ומודרני מאנצ’לוטי, אבל כנראה שאי אפשר לפטר מאמן שלוקח אליפות ומגיע לחצי גמר ליגת האלופות.

לא חושב שזה עניין של וטו כמו שזה הטיקט שהוא בא עליו, בלם והמחליף של ראמוס. זאת העמדה ששיחק בשנתיים האחרונות בבאיירן. ההסבה לבלם תאריך לו את הקריירה בטופ, בלמי על יש גם בגיל 35 מגנים דועכים לרוב אחרי גיל 30.

Bitch please

florentino-perez-y-vicente-del-bosque

אני גם לא עף על אנצ’לוטי, אבל השאלה איזה מאמן נביא במקומו.
פוטצ’ינו?זה גם חתיכת הימור, עד כה הוא לא הוכיח את עצמו בשום קבוצה גדולה[מה שהוא עשה בפסז לא ממש מעניין, קשה לראות מאמן שיצליח שם עם ההתנהלות שהולכת שם], הוא נתן אחלה תפוקה בטוטנהאם.

נגלסמן?גם בבאיירן וגם בלייפציג היו לו בעיות עם משחק ההגנה, בנוסף לזה הוא נרכש מלייפיצג ב30מיליון וקשה לי להאמין שבאיירן יפטרו אותו אחרי עונה אחת, אפילו אחרי הכישלון בליגת האלופות ובגביע.

טן האח?סגור ביונייטד.

ראול?לא יודע, יכול להיות פפ/זידאן הבא או יכול להיות סולארי.

טוכל?הייתי שמח אם הוא היה בא[אפילו שיש לו את המגרעות שלו]. אבל קשה לי לראות את צ’לסי מפטרים אותו בסוף העונה.
קלופ?הוא חתום עד 2024 ואח"כ כנראה ייקח שנת שבתון.
פליק?נהנה בנבחרת גרמניה והוא בטוח לא יגיע עד אחרי המונדיאל.

מדובר בסיטואציה שונה. דל בוסקה לא פוטר, החוזה שלו הסתיים והחליטו לא להאריך אותו. מניח שאם החוזה של אנצ’לוטי היה מסתיים הקיץ יש מצב טוב שלא היו מאריכים אותו (אלא אם כן הוא יזכה גם בליגת האלופות).

לפטר מאמן שזוכה בתארים זה אקט קצת יותר בעייתי.

לא רואה את פלורנטינו מפטר את אנצ’לוטי למרות התקדימים.

דל בוסקה סיים חוזה, יותר קל להיפרד ממאמן במצב כזה. טכנית זה לא פיטורים.
היינקס פוטר אחרי שזכה באלופות אבל סיים רביעי בליגה.
קאפלו עזב מיוזמתו בקדנציה הראשונה, ופוטר בשנייה אחרי אליפות הרמונטדות (והדחה בשמינית גמר האלופות).

מבין הדוגמאות האלה רק דל בוסקה קרה במשמרת של פלורנטינו והוא די נכווה מהמהלך הזה. קירוש היה כישלון.

מבחינת הישגים אנצ’לוטי כבר השיג את המינימום שמצופה ממנו. אליפות וחצי גמר אלופות. מה שמעיב על העונה זאת ההשפלה בקלאסיקו. צריך גם להודות שהיינו פחות טובים ונראינו פחות מאומנים בחלקים גדולים של המשחקים מול פ.ס.ז’ וצ’לסי. אלה היו יותר נצחונות של אופי, מזל והתעלות של בנזמה מאשר יכולות אימון. גם ניהול הסגל היה לוקה בחסר.

אני לא רואה את פלורנטינו עושה שינוי בעמדת המאמן. זה לא יעשה שירות טוב מבחינת התדמית של המועדון למרות שיש היגיון לתת למאמן מודרני להיות אחראי לחילופי הדורות בקבוצה.

בינתיים כדאי לוודא שאמבפה נעול בקבוצה. אמא שלו טסה לקטאר להיפגש עם בעלי פ.ס.ז’ וכנראה הם יקבלו עוד הצעה מטורפת. הלאנד נראה בדרך לסיטי.

אני לא חושב שיש כאן אדם אחד שטוען שאנצ׳לוטי הוא המאמן הטוב ביותר עבורנו. אבל כמו שאמרו, השאלה מה הן החלופות.
עם כל הכבוד ראול לא הראה שמגיע לו עדיין, שישתפשף עוד קצת ובלי קשר עדיף שיקבל את הקבוצה אחרי חילופי הדורות כאשר השחקנים יחפשו מנהיג ואז השחקן עליו הם גדלו הוא פתרון נהדר לעמדת האימון.
מלבדו השמות שזמינים הם מאמנים שלא הראו דבר שאנצ׳לוטי לא הראה ומגיעים עם סימן שאלה גדול

מה מצבו של הצ’אבי השני? נראה לכם שהוא נספר כמאמן אפשרי לקבוצה הבכירה בשנה שנתיים הקרובות? אני מניח שכל עוד אנצ’לוטי לא מפשל פה בקנה מידה היסטורי בין-גלקטי, הוא יישאר לעונת 22/23, אבל לאחריה?

קלאסיקו בהובלת הרננדס ואלונסו (צ’אביסיקו?) זה בהחלט משהו שהייתי רוצה לראות.

אישית אני חושב שהתפקיד כבר מובטח לראול, מעידה קטנה של אנצלוטי והוא יקבל את הקבוצה הראשונה.
למרות שהדבר שהכי מפחיד אותי זה שריקות בוז בברנבאו לראול והייתי מעדיף שהוא ייקח על עצמו תפקיד תדמיתי סטייל קסיאס נראה שהוא להוט לקבל את הקבוצה הראשונה.
הימור אישי, אלונסו יהיה מאמן בקנה מידה היסטורי (לדעתי במינכן).

כותרות העיתונים הבוקר כבר עוסקות בתכנון הסגל לעונה הבאה:

image

שער המארקה: “אנצ’לוטי ביקש את רודריגו” – המאמן רואה בבלם של צ’לסי שמסיים את חוזהו כאופציה נהדרת בשוק בחלון ההעברות הזה| למעלה על ‘אזהרה’ למועדון כאשר אימו של אמבפה בקטאר, אולי כדי לשוחח בכל זאת על חוזה חדש בקבוצה הצרפתית| בכתבה נכתב כי במועדון, בגדול, ינסו לטפל בעסקה על אף הדרישות המופרזות של הבלם הגרמני. עוד נטען כי הוא קצת ירד מהפרק לאחרונה אך חזר לתוכניות לאחר המשחק הגדול שלו בברנבאו בו גם כבש שער. העונה יש לו 47 הופעות במדי צ’לסי, מהשחקנים החשובים ביותר שלה כמובן. בנוסף, קרלו ראה איך הקבוצה סופגת שערים בקלות לאחרונה יחד עם הפציעות החוזרות של מנדי וצירופו של הגרמני יוכל להזיז את אלאבה להיות מגן שמאלי במידת הצורך.

שער ה-AS כבר עיצב תמונה של שחקני הרכש בלבן: “אמבפה לא יגיע לבדו” – נכתב כי במועדון כבר עובדים במלוא המרץ על הסגל| המאמץ הכי גדול יתמקד בצירופו של קיליאן אמבפה, בעוד ארלינג הולאנד ירד מהפרק לאור דרישותיהם של החלוץ עצמו וסוכנו מינו ראיולה. גם כאן נכתב על רודיגר שהותיר רושם מצוין בברנבאו בעוד לגבי טשומאני טרם התקבלה החלטה במועדון. “זה סימן השאלה האחרון”. נכתב כי החוזים המשודרגים והחדשים של מיליטאו ו-ויניסיוס כבר נסגרו והודעה רשמית תגיע מיד בתום העונה, וכך גם הארכת חוזהו של מודריץ’ בעונה נוספת.