דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

בעוד אנחנו מתייחסים לאמבפה כהעברה סגורה, דיווחים במארקה שאמבפה דורש 100 מיליון יותר ממה שסוכם בתחילה. ריאל מדריד מסרבת.
בינתיים מדובר על טיסה של אמא של אמבפה לקטאר, על מענק חתימה בסך 180 מיליון יורו שפסז מציעה לאמבפה, וזה בכלל בלי להזכיר שמקרון בעצמו מנסה לשכנע את אמבפה להמשיך בפריז.
כנראה שהאופרה עדיין לא הסתיימה בכל זאת.

לא רואה שום סיבה להתייחס לשמועות סביב פסז ואמפבה. בסופו של דבר הם צריכים למכור עיתונים ומה יותר מושך מעוד שמועות על אמפבה?

כנראה שלא סתם פלורנטינו רצה לסגור את הסיפור בקיץ הקודם, גם במחיר של 160-200 מיליון.
אני לא מודאג ומקווה שלא ניכנע לדרישות מוגזמות. ההחלטה, אם וכאשר, להישאר בפריז ולטבוע בכסף, היא לגיטימית אבל לא ספורטיבית.

לדעתי הוא יגיע, ואני שמח שלא שילמנו עליו כדי שיבוא בקיץ הקודם - ולו רק בשביל לאפשר את הפריחה של ויניסיוס.

אני סומך בעיניים עצומות על המועדון שיקח את ההחלטות הנכונות. גם אם הוא לא יגיע בסופו של דבר בגלל שהמועדון לא נכנע לסחטנות של אמבפה.
לדעתי הוא כן יגיע ותמצא איזושהי פשרה.

מבחינה כספית תמיד היה ברור שההצעה של פ.ס.ז’ עדיפה בהרבה על ההצעה שלנו. השאלה מה יותר חשוב לו עוד כסף או להגשים חלום ילדות ולחפש אתגרים חדשים. זה לא שהוא יהיה עני בריאל.

אני מבין למה המשפחה שלו מעדיפה שיישאר בפריז, גם יותר כסף וגם קרוב להורים. אני חושב שאמבפה רוצה לבוא אבל הלחצים שמפעילים עליו להישאר הם מטורפים. זה הזוי שנשיא צרפת מתקשר לאמבפה ומפעיל עליו לחץ גם דרך התקשורת.

איפה שיש עשן… כמו עם כריסטיאנו בזמנו שהיה ״עצוב״ ולא חגג גולים ובסוף התברר שכל הסיפור היה זכויות תדמית וכסף. בסוף אמבפה( או המחנה שלו) מנסים לסחוט כמה שיותר מהעסקה מבחינת בונוסים/זכויות תדמית.

אני חושב שאם היה סיכום ועכשיו הוא חוזר בו עקב הצעות הענק של פריז ומנסה לשנות את ההסכם צריך להשאיר אותו שם. בהצלחה לו להפוך לגדול הדור בליגה קטנה ובמועדון חסר מסורת וחסר נשמה שמנוהל על ידי פושעים.

כמו שזלאטן אמר פעם: ״כסף זה לא חשוב, הרבה כסף זה חשוב.״
אני בהחלט יכול להבין את ההתלבטות של אמבפה. בסוף הוא לא מתלבט בין ריאל כן או לא אלא שאולי לדעתו מדובר פשוט בריאל השנה או שנה הבאה.
מצב כזה שם את הסיטואציה באור שונה לגמרי, כי לא מדובר בלשחק בליגת דייגים כל הקריירה בשביל המון כסף אלא סך הכל לשחק עונה אחת יותר בליגת דייגים בשביל המון כסף.
מדובר גם באמת בהמון כסף. לא יודע כמה מאיתנו יסרבו לפי 2 כסף כדי לעשות שנה אחת במקום קצת פחות טוב. זה לא שפריז מקום חרא, סך הכל מועדון גדול שמתייחס אליו טוב והוא קרוב לבית, למשפחה ולחברים וחי בעיר מאוד נחשבת.
אני למשל לא בטוח כמה המותג של רונאלדו היה נפגע אם היה עובר לריאל שנה מאוחר יותר.

אני חושב שהוא יעבור אלינו בכל זאת, אבל זו ממש לא התלבטות קלה כמו שמציגים אותה פה מספר אנשים.
גם אם הוא יאריך בעונה את החוזה שלו זה לא שהוא גמר את הסיפור שלו איתנו, אין לנו את הפריבילגיה להציב לו אולטימטום.

אני לא כל כך מבין את עניין שידרוג החוזים. האם באמת שחקן שמרוויח X כסף ונגיד נותן עונה שתיים טובות צריך לשדרג את החוזה שלו ויהי מה? אם למיליטאו ו-ויני יש חוזה לY שנים, מה הבעיה לשדרג לקראת תום החוזה? זה לא שהם יירצו פתאום לעזוב (אני לא מאמין שזה ייקרה), אז למה להעלות שכר אוטומתית?

דעתכם? מבלי להכנס ל ‘‘המועדון יודע איך הוא מתנהל כלכלית’’

כדי לענות על השאלה הזאת צריך להבין מה המשכורות של שניהם כרגע (רוב הסיכויים בקטגוריה שלישית-רביעית ביחד עם שחקנים משלימים אחרים) ומה המשכורות בחוזה החדש.
כרגע שניהם נחשבים לשחקני הרכב ראשון וגם אם יש להם עוד שנתיים - שלוש בחוזה הם צריכים להרוויח יותר.

אז שוב, השאלה מה זה צריכים? הם יתחילו למרוד? לפני שדבר כזה ייקרה בטח תהיינה שיחות עם הסוכנים. נניח ולא צלח וקבוצות מציעות עליהם (בוא נעשה fast-forward לרגע) אז ריאל לא תאשר את ההצעות… ובסוף יישבו לקבוע חוזה חדש. מה שאני בא להגיד במילים אחרות זה שלא נראה לי ששחקנים בסטטוס של ויני ומיליטאו יכול להציב יותר מדי תנאים כרגע. וגם אם כן, אז ניתן לשבת עם הסוכנים כפי שהצעתי.

ואם הם ירדו מהסטטוס הזה ויהיו שחקני ספסל, הם יקבלו חוזה חדש משונמך?

אתה חותם על חוזה לy שנים בשכר שחשבת שיהיה הולם. אם אתה חושב שתפרוץ, תתעקש על חוזה לפחות זמן, או סעיף מסוים.

מתעסקים פה עם בני אדם בסופו של דבר, אתה צריך לגרום להם להיות מרוצים. הם הוכיחו שהם שווים את החוזה המשודרג ולכן הם גם יקבלו אותו. אתה לא רוצה שהם יתחילו להתמרמר ויאבדו מוטיבציה. יש את היררכיית השכר וכולם יודעים פחות או יותר מה השכר אחד של השני, ואין היגיון שאם מחר יביאו שחקן x ושירוויח יותר משחקן טוב יותר שכבר נמצא במועדון והוכיח את עצמו אצלינו.

בנוסף, נראה שהמועדון שואף לצאת פייר עם השחקנים. נתן לשחקנים לעזוב כשביקשו ולא דפק אף פעם מחירים אסטרונומיים שתקעו אותם אצלינו, גם אם אלו היו שחקנים כמו אלונסו למשל.
לשדרג שכר לשחקנים ששידרגו את היכולת כנראה חלק מההתנהלות הזו…

אני אוהב את התגובה שלך וחושב שברובה המחולט היא תואמת את התשובה שחיפשתי. קצת קשה לי עם “מתעסקים פה עם בני אדם…להיות מרוצים”. בסופו של יום מדובר באנשים שעושים מליונים ככה שנראה לי שהם כבר מרוצים. אבל מבחינה פסיכו-סוציולוגית אין מה לעשות, שחקן כדורגל משווה את עצמו לשחקן כדורגל - לא למישהו שעובד במקום עבודה אחר. ככה שאני נאלץ להסכים.

הייתי רק רוצה לקוות שיש סעיפים בחוזים שספציפית אומרים שחוזה שידרוג מותנה ביכולת ולא בוותק. אחרת כל שחקן שמשחק עוד עונה ועוד עונה יתחיל לעשות שרירים וזה לא מתאים. סה"כ אני חושב שההתנהלות הכלכלית של המועדון מבחינת חוזים והיררכיית שכר היא הוגנת.

איפה הימים שבהם המרוויחים הכי גדולים שלנו היו ראול בפאקינג 6.5 מליון לעונה. זה הזוי. בכלל, עושה רושם שמאז ההעברה של רונאלדו אלינו כל עניין החוזים וההעברות השתנה. לפני זה לשלם 30 מיליון יורו (על דיארה מליון) היה נחשב סכום עתק. כמובן שצריך לקחת בחשבון אינפלציה וכו, אבל סתם מעניין.

צריך לשדרג להם את התנאים כדי שלא יגיע איזה מניאק נקנו כמו אל חאליפי ויפתח להם את הסעיפי שחרור ויפתה אותם בכסף.

אתה יכול להגיד שזו ריאל מדריד והכל, אבל טבע האדם הוא להימשך לאיפה שיש יותר כסף.

נראה שרודיגר בדרך אליכם .

🚨 Antonio Rudiger is closing on a free transfer move to Real Madrid. Manchester United made the richest proposal to the German but Rudiger wants Champions League football #mufc #mujournal

[@Nathan_Gissing / @DiMarzio]

— United Journal (@theutdjournal) April 22, 2022

כי גם המועדון לא רוצה להגיע למצב שהשחקן נכנס לשנה האחרונה שלו בחוזה, כי אז מאמצע העונה הוא יכול לנהל משא ומתן עם קבוצות אחרות, ובגלל שהוא יכול לעבור בחינם מציעים לו חוזים מאוד מפתים שאולי יגרמו לו לעזוב גם את ריאל מדריד.

שחקן צעיר על חוזה נמוך שמגלה יכולת גבוהה מאוד נהוג לשדרג לו את החוזה שנתיים לסיומו, ככה שהשחקן מקבל שכר משודרג שמתאים ליכולת שלו ומבין שהקבוצה מאמינה בו, ולמרות שהחוזה החדש נמוך מזה שיכל לקבל מקבוצה אחרת בסיום החוזה הנוכחי הוא מרוצה כי בשנתיים שהיה אמור לקבל שכר נמוך הוא יקבל עכשיו שכר הרבה יותר גבוהה והוא גם מבטיח לעצמו חוזה ל 5 שנים מבלי לקחת סיכון שיפצע ולא יציעו לו הארכה.
והקבוצה מרוויחה כי היא משלמת לשחקן חוזה נמוך יחסית ממה שהיא הייתה אמורה להציע לו אם היו מחכים לסיום החוזה הנוכחי.

https://twitter.com/madridxtra/status/1517634855437283329?s=21&t=5hSCenkITZAeFqf3smZfZw

עוד חיזוק מפבריציו,כנראה שהוא ירד בדרישות ויחתום אצלנו ויסגור לנו את הפינה של בלם+מגן שמאלי (אלאבה).

עם טשואמני ואמבפה אפשר לסגור פה קיץ מדהים ב 80-60 מיליון יורו (לא כולל מענקי חתימה כמובן),מטורף.

ומה המשמעות של ה-60-80 מליון יורו האלו בדיוק אם כן יש מענקי חתימה בגובה כולל של אולי 100 מליון יורו + חוזים פאקינג מאוד יקרים? הדגש התמידי הזה על סכום הרכישה החד פעמי מדהים בעיניי כל פעם מחדש.

ריאל מדריד תשמח לרכוש את אמבפה ב-200 מליון יורו מאשר בחינם אם זה אומר שהיא על הדרך מוותרת על 100 מליון מענקי חתימה ו-10 מליון יורו נטו לשנה לאורך עשור (נניח). ואז מה? פתאום זה יהפוך לקיץ של 260-280 מליון יורו וזה לא נראה כזה טוב?

ההחתמות של אמבפה ורודיגר נכון לעכשיות נראות כרכישות שהולכות לעלות למועדון המון המון המון כסף. וזה ממש לא משנה אם זה נכנס לפאריז וצ’לסי או לשחקן ולכל העסקנים מסביבו. אם השמועות נכונות ואמבפה מביא עימו דרישות ל-100 מליון יורו מענקי חתימה, איך זה בדיוק שונה מרכישה גלאקטית ב-90 מליון עם מענקים “נורמליים” של פעם? וזה לפני שנכנסנו לגובה החוזה עצמו…

למדנו מברתומאו הגדול כמה זה חשוב הרישומים ומה כן נכנס לדוחות ומה לא נכנס ומה כן נחשב בפייר פליי ומה לא,אני חושב שיש הבדל בין הוצאה על פיצוי לקבוצה לבין מענק חתימה,לא בטוח בזה אשמח אם תתקנו אותי.

במארקה אומרים שריאל מדריד לא מתרגשת מהשמועות בנוגע לקיליאן ושאין לה מושג על הדרישות החדשות שלו.

בנוסף הם אומרים שהלאנד לא ירד מהפרק. גם הכתבה הראשית באס מתעסקת בנורווגי.

כבר השלמתי עם זה שהלאנד לא יגיע. אם יגיע, זו תהיה זכיה בלוטו מבחינתי. לגבי קיליאן, אם הוא לא שינה את הדרישות שלו למה הוא כבר לא חותם? אם הכל סגור אז מה אמא שלו עשתה בקטאר?

צריך סבלנות ואני מתחיל לאבד אותה, כשהקיץ אפילו לא התחיל.