דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

דבר ראשון, מענק החתימה לפי מה שפורסם בזמנו הוא באיזור ה50-60 מיליון יורו, וסכום דומה עמלות סוכנים, שהיינו משלמים בין אם היינו קונים אותו מפסז ובין אם מחתימים אותו כשחקן חופשי.
מענק החתימה היה משמעותית יותר נמוך, והיינו חוסכים איזה 10 או 20 מיליון. בכל מקרה יש איזשהו מענק חתימה.

ה100 מיליון המדוברים זו דרישה לכאורה של אמבפה, בנוסף למענק החתימה שריאל מדריד כבר סגרה עם אמבפה. מענק חתימה שיכול להגיע גם ל160 מיליון יורו. לפי אותם פרסומים, ריאל מדריד גם מסרבת.

גם אם זה היה כמו שאתה מצייר את זה, תמיד כדאי לשמור את הכסף בכיס ולפרוס את התשלומים לאורך יותר זמן. כמעט כמו הלוואה.

בהנחה שאמבפה לא עושה לנו פרסה, ריאל מדריד לחלוטין “הרוויחה” מזה שאמבפה לא הגיע בקיץ הקודם.

כרגע. בוא נראה מה יקרה בסופו של דבר.
לפי הפרסומים הדרישה היחידה שהשתנתה היא מענק החתימה. אמבפה בכל מקרה יעלה הרבה כסף אבל הוא הכרחי לעתיד של המועדון. אישית יותר מטרידות אותי הפרסומים על כך שהוא רוצה שהImage Rights שלו ישארו שלו. זה עלול להיות דיל ברייקר לדעתי.

לגבי רודיגר, הדרישה המקורית שלו הייתה 55 מיליון יורו ל4 עונות, שכר ומענק חתימה גלומים בתוך הסכום הזה. זה ממש לא נורא לשחקן בפרופיל שלו. ריאל מדריד סירבה להצעה הזאת והוא ירד מהפרק, ולפי הפרסומים הוא ירד בדרישות וזה פתח את הדרך למו"מ מחודש.

אם יותר חשוב לו לשמור על עוד כמה אחוזים מהתמלוגים שלו מאשר לחתום בריאל מדריד אז שיישאר בכלא הזה ובעונה הבאה נדיח אותו שוב בשמינית,נמאס כבר לשמוע על זה,אני פשוט מדלג מעל ידיעות שמדברות על אמבפה,אם יגיע מעולה,אם לא יגיע הקיץ צריך להגיד לו שלום ולהבהיר לו שהדלת של ריאל מדריד נסגרה בפניו סופית ולא תיפתח שוב.

זה טיעון שחוזר על עצמו לא פעם ולא פעמיים ואני ממש לא מסכים איתו.
אני לא מיליונר או משהו ואני לא יודע איך זה מרגיש להרוויח מיליונים, אני כן מנחש שזה שהם עושים מיליונים לא אומר שלא בא להם עוד מיליונים וזה מגובה בכך שאני רואה איך אנשים כמוהם מתנהגים.

זה כמו שאנחנו כמובן שנשמח לעוד כסף אבל ילד באפריקה יחשוב שאנחנו העשירים ברמות והוא לא יבין למה כל כך חשוב לנו העוד כמה אלפים. והנה עובדה שאנחנו עדיין רוצים עוד ועוד. ככה גם עשירי העולם.
עני ירצה אופניים, אנחנו נרצה טויוטה, הם ירצו פורש או מסוק.

אל תשכחו, בניגוד לרוב העבודות, כדורגל זה עסק שנגמר בגיל מסוים. בניגוד לעבודות של רובינו שיכלכו אותנו במשך 30-40 שנה כדורגלן עושה מזה כסף טוב כ10 שנים, אלה שפרצו מוקדם ויפרשו מאוחר יגיעו ל15 ויחידי סגולה כמו רונאלדו וזלאטן יגיעו ל20.
גם במקצוע הזה יש הרבה דברים בלתי צפויים. פציעה יכולה לגמור את הקריירה מוקדם, וגם הרמה יכולה פתאום לרדת וכל מיני. הגיוני מאוד ששחקן ינסה למקסם הכנסות כמה שיותר.

קודם כל, זה משהו שקורה ברוב מקומות העבודה.
שנית, במקרים רבים החוזה דווקא טוב לקבוצה, ככה הקבוצה מבטיחה את השליטה בשחקן. אחרת השחקן פשוט יעבור לאן שבא לו.

בנוסף בתקופה בה מנסים ליצור הוגנות עם השכר ושקבוצות לא ישלמו יותר מכפי שמותר להם, אם השכר יהיה תלוי ביכולת ולא לפי הסכם, איך תוכל לחשב את זה? פתאום ויניסיוס יבקיע כמה שערים ובאמצע העונה השכר שלו יגדל. איך אפשר לתכנן ככה קדימה?

זו עליה שקורית אבל בכל העולם, לא רק בכדורגל. אבל אם נסתכל אפילו רק על המשחק, שחקנים היום מכניסים הרבה יותר כסף גם למועדון ולמשחק יש הרבה יותר קהל והכל. הכלכלה התפתחה. אתה חושב שבן אדם בעבודה שלך (לא יודע איפה אתה עובד) ב2000 קיבל שכר זהה לשלך?
זה לא שראול היה צנוע. זה שאלה היו המשכורות אז.
https://www.google.com/amp/s/www.givemesport.com/1649575-premier-league-the-highest-paid-player-every-season-from-199293-to-202021/amp
זו כתבה של המרוויח הכי גדול בפרמיירליג בין 1992 ל2021.
ראול בשיאו שיחק בתקופה בה בכירי המרוויחים באנגליה קיבלו סכום דומה לשלו (אפילו של קאול היה גבוה יותר).

קראתי מתישהו שאולי הרבה העברות היום יקרות
יותר מזידאן, אבל באופן יחסי ההעברה של זידאן הייתה היקרה ביותר ביחס לכמה שהיה למועדון. היום לשלם 200 מיליון זה קל יותר מלשלם אז 67.

אתה צודק שזה עדיין יקר ולא חינם.
אבל אתה גם כששחקן לא עובר בהעברה חופשית עדיין משלמים לו משכורת ומענק חתימה. כלומר אם השחקן מבקש x בגלל שהוא מגיע בהעברה חופשית זה לא אומר שאם הוא היה נקנה היינו חוסכים x אלא x-y כלשהו.

רודיגר אולי שווה 5 מיליון פחות בעונה ביחס למה שהוא דורש, אבל בחוזה ל4 שנים מדובר על 20 מיליון אז זה שווה ערך לקניה שלו בשכר הגיוני ב20 מיליון. נראה לך שאם הוא לא היה שחקן חופשי זה היה המחיר שלו?
קונדה וטורס למשל שלא טובים ממנו בשום צורה שהיא שווים איזור ה60-70. וראן לאחר 2 עונות רעות כשהוא רחוק מהשיא ונמצא עונה לסוף החוזה נמכר ב50 מיליון.

זו לא עסקה זולה כמו שלפעמים מנסים לצייר אותה, אבל היא בהחלט זולה יותר מקניה. תמיד.

על הנייר רודיגר חיזוק מרשים מאוד.
בפועל הרגשה לא משהו, אני לא בטוח אם הוא השותף הנכון למיליטאו.

האמת לא ראיתי אותו הרבה משחק, ראיתי אותו רק פעמיים במשחקים נגד ליברפול, אבל החלוץ של בנפיקה נונייז בשני המשחקים האלה הראה יכולת של שחקן טופ, הבקיע בקלילות 5 פעמים מול אליסון שהוא אחד השוערים הטובים בעולם, 3 מהשערים נפסלו בגלל נבדל קטן אבל יכולת הסיום שלו מול שוער כזה ובמעמד כזה הייתה מרשימה מאוד, לא סתם בעיטות אלא הקפצות אלגנטיות מעל השוער או פסים מדודים לפינות מזוויות לא נוחות.
בנוסף לשערים כל פעם שנגע בכדור הייתה הרגשה שהוא הולך לייצר משהו מסוכן, הוא טכני בטירוף, גבוה, חזק, מהיר מאוד וכאמור פינישר מהרמה הגבוה.
הוא גם שיחק כבר בליגה הספרדית בהצלחה באלמריה.

אם האלאנד לא מגיע הייתי רוצה שריאל תהמר עליו, נראה שהולך להיות שחקן מצויין בעתיד.

כל הדיבורים על רודיגר בקשר אלינו, אז בינואר וגם עכשיו, מריחים לי כמו תרגיל סוכנים כדי לקבל את החוזה המשודרג שהוא רוצה בצ’לסי (או במקום אחר). נראה לי שסתם משתמשים בשם שלנו כדי להעלות את הערך שלו.

לא רואה אותנו משלמים 10-11 מיליון יורו נטו לבלם שלא אמור להיכנס להרכב. אלאבה לא יעבור להיות מגן שמאלי, הוא לא רוצה לשחק בעמדה הזאת. לא בבאיירן ולא פה. הוא כבר בן 29, יותר קל לו לשחק בלם מאשר לשרוף את האגף. בתור בלם הוא יכול להאריך את הקריירה משמעותית.

מנדי לא הולך לזוז מעמדת המגן השמאלי. אולי הוא לא התקפי מספיק עבורנו האוהדים, אבל אף מאמן לא יוותר על היכולות ההגנתיות שלו.

אם יביאו בלם אז יביאו מישהו עם שכר נמוך משמעותית ממה שרודיגר דורש. בלם שיעמיק את הסגל ויהיה מחליף למיליטאו ואלאבה. רודיגר יקר מדי ושם גדול מדי בשביל להיות בלם שלישי. אני לא אתפלא אם לא נחתים בלם בסוף ונישאר עם מיליטאו, אלאבה, נאצ’ו ובלם רביעי מקסטיליה במקום ואייחו.

למרות ההתעוררות של קרבחאל בשבועיים האחרונים עדיין הייתי מעדיף החתמת מגן ימני יציב מאשר עוד בלם.

אמבפה, טשואמני ומגן ימני יסדרו לנו קיץ אדיר. הלוואי וזה יקרה.

לא יודע לגבי ריאל.
אבל גם פבריציו רומאנו וגם האתלטיק אישרו שהוא החליט לעזוב את צ׳לסי. זה הכי טוב שיש מלבד אישור רשמי.

אם האלאנד לא מגיע אני בכנות לא רואה סיבה להלחם על חלוץ כלשהו כשבנזמה עוד פה.
לא מדובר על שחקן של פעם בדור אלא על שחקן שכל עונה שומעים על אחד או 2 כאלה.
העונה למשל שמענו על לואיס דיאס, נונייז ואדיימי שנראים כמו כוכבי העתיד. מי יודע מי יפרצו עונה הבאה.
קניה שלו גם תקבע אותנו טקטית ליום שאחרי בנזמה כי אולי בכלל נעדיף לעבור לשלישיה סופר מהירה כשאמבפה באמצע ולהביא שחקן אגף.
לכל זה מתווסף שכר גבוה לשחקן ספסל.

אני חושב שגם אם הלאנד יחתום בסיטי הסיפור לא נגמר. העובדה שהוא לא חותם למרות שההצעה הכי טובה מונחת על השולחן מסיטי, ההתעקשות על סעיף יציאה וחוזה קצר, לי יש הרגשה שהוא לא מעוניין להיתקע שם לאורך זמן, אלא כמה שנים עד שהקבוצה הנוכחית תגמר.

בינתיים יש לנו את קרים, ואם הלאנד לא יהיה פנוי עד אז יהיה אפשר לחשוב על מחליף. כרגע אין צורך לחשוב על מחליף להלאנד כשלהלאנד בעצמו אין מקום בקבוצה, ואם יביאו אותו זה רק כדי לא לפספס אותו לעתיד.

הוא אחלה שדרוג להרכב במקום מיליטאו

כשהחלוץ המוביל שלך בקבוצה הוא בן 35, כמה שהוא טוב, תסמוך על זה שכשיקרה משהו (ירידה ביכולת/פציעה) זה לא יתחשב בך, יקרה ביוני וישאיר לך זמן להביא את המחליף הראוי.
זה יגיע במרץ ואתה תשרוף עונה כי אתה לא מתכונן למשהו שיגיע בוודאות.
די לעצום עיניים

תאמין לי שכולנו נשמח לאיזה שחקן ספסל ב80 מיליון. אני פשוט לא חושב שזה ריאלי ממספר סיבות:

1. למה שנונייז יסכים להגיע לקבוצה בה הוא מתחרה על העמדה בשחקן שצפוי לזכות בכדור הזהב הקרוב?
    הוא יכול למשל לעבור ליונייטד בה יהיה שחקן פותח בקבוצה גדולה כמעט כמונו שנבנית מחדש תחת מאמן מטורף.
    הוא יכול להגיע לצ’לסי שתחפש מחליף ללוקאקו והיא אחת הטובות בעולם.
    הוא יכול להגיע לבאיירן במקום לבנדובסקי (הגיוני קצת יותר מלהגיע לריאל).
    הוא יכול להגיע לפריז שבדיוק בונים מחדש ולשחק לצד מסי (ולקבל הרבה יותר כסף).
  2. אני לא בטוח שיש לנו את הכסף לזה.
    רודיגר, טשואמני ואמבפה נחוצים לנו כרגע יותר. לאחר כל אלה הייתי מעדיף להלחם על אדיימי למשל או על שחקן בדמותו שיהיה מחליף של 2 עמדות ולא 1. אמבפה יכול לשחק חלוץ ככה שאותו שחקן אפילו יהיה מחליף של 3 עמדות. נונייז מחליף של עמדה אחת בלבד.
    אם זה לא בא על חשבון שחקן שחשוב לי יותר אין לי בעיה שיגיע וכמובן שסגל עמוק זה חשוב. אבל לא רואה אותנו מביאים אותו.

אמבפה ישחק את החלוץ במקרה הזה.
אתה לא יכול להביא שחקן שכל האנגליות רודפות אחריו ולהגיד לו בוא מתוק תחכה שבנזמה יפצע במקרה.
וגם אם היית יכול, זה לזרוק כסף לפח, להביא שחקן ב80 מיליון יורו שישב לך על הספסל.
וגם אם זה לא היה לזרוק כסף לפח, כשהלאנד או שחקן וורלד קלאס אמיתי יהיה פנוי, לנו לא יהיה מקום בשבילו כי תקוע לנו שחקן כבר בהרכב שמה.

זה לא פיפא, אתה לא מחליף שחקנים כמו גרביים.

היה לנו אפשרות להביא את ולאחוביץ’, שחקן וורלד קלאס אמיתי, ואמרנו לא.

בקיצור לא יקרה חבל על הדיון בכלל.

אם הבנתי נכון, בעקבות הסקנציות על צ’לסי ואברמוביץ’ הם לא יכולים לרשום רכש חדש. רודיגר בגלל שהחוזה שלו מסתיים בקיץ בלי אופציה(בדומה לכריסטנסן) הופך לשחקן חופשי וייחשב לרכש חדש, בדומה לסיטואציה של מסי ובארסה בעונה שעברה. ככה שהוא מעשית לא יכול לחתום בצ’לסי.

הייתי מסכים איתך אם היה לו יעד ריאלי אחר, אבל להשאר באנגליה הוא כנראה לא מעוניין (אחרת היה מאריך בצ’לסי מזמן) וחוץ מפריז אין קבוצה נוספת באירופה שמשלמת משכורות כאלו. מבחינת אופי ההחתמה יש כאן נקודות דמיון לאלאבה.

אני גם לא סגור מה אני חושב עליו. להחתים שחקן כזה בהעברה חופשית זו חתונה קתולית ואם וכאשר זה יקרה הוא כנראה יהיה כאן עד לסיום החוזה.
אם אנחנו נראה רבעייה של קרבאחל-רודיגר-מיליטאו-אלאבה זה אכן יהיה שדרוג משמעותי אבל כמו שכתבו כאן, היו הרבה דיווחים על זה שאלאבה מעוניין לשחק אך ורק במרכז.

מיליטאו עלה 50M והוא מנייה בעלייה. אין שום סיכוי שהוא הופך למחליף קבוע אלא אם הקבוצה נכנסת למשבר.

לא נראה לי שמביאים אותו כדי לדחוק את מיליטאו לספסל ל3 4 שנים הקרובות.
מסכים שכציוות לאלאבה זה נשמע לי די טוב.

רק מזכיר שמיליטאו בדרך לשדרוג חוזה.

גם לא נראה סביר שהוא ידחוק את מנדי לספסל או שאלאבה יחזור לשחק מגן. מקצועית אם מגיע בלם בכיר זה יפגע בעיקר במיליטאו (ונאצ׳ו) ובצדק. שחקן סבבה אבל אין בו שום דבר מיוחד

למה לא? אצל מנדי התקרה דיי ברורה. אצל מיליטאו יש עוד המון מקום לשיפור וכבר היום הוא כדורגלן טוב ממנו.

זה לא הלך הרוח בתקשורת הספרדית, הוא קיבל ים מחמאות העונה. אני מניח שגם במועדון יחלקו עליך אם מתכוונים לשפר לו את החוזה.

אני מניח שמה שמיוחד בו זה השילוב של כח ומהירות, הוא גם אגרסיבי, רק צריך לדעת מתי למנן ולא לצאת בפראות. הוא צריך לצבור עוד ניסיון. בתחילת העונה הוא היה חור מהלך והיום הוא בלם לגיטימי בריאל מדריד. ההופעות שלו מול פסז היו מעולות וגם מול צ’לסי במשחק הראשון למעט הטעות שעלתה לו גם אחר כך בצהוב. אני לא מודאג בהקשר שלו, עקומות השיפור ווהבנת המשחק שלו חדות ואני מניח שנקבל גרסה טובה יותר שלו כבר בעונה הבאה.

בקשר להרכב הפותח, נקבל תשובות ברורות בתחילת העונה הבאה כדי לראות את ההיררכיה. ההגנה בעונה הקרובה תהיה קרבחאל, מיליטאו, רודיגר ואלאבה לדעתי.

אני זוכר שעד לחצאי הגמר נגדנו בעונה שעברה לא היה סביבו הייפ בכלל, רודיגר היה עוד בלם טוב. השנה הוא היה טוב מאוד בברנבאו. כמובן שיש לו מיקום טוב ופיזיות וזה מגניב שהוא בא בחינם וסותם כאילו שני חורים במכה. ועד לאמצע העונה האמנתי שההגנה שלנו בסדר - שאלאבה ומיליטאו ילמדו יותר לשחק ביחד וישלימו אחד את השני (נניח שפפה וראמוס הם אותו סוג בלם) ויחד עם כשירות של המגנים הבכירים אז יהיה בסדר. לא ילהיב אותי כמו בזמנו שהגיע ראמוס או קנבארו אלוף העולם (גם את הצטרפותו של קרבאליו אהבתי והוא עשה עונה ראשונה גדולה), אבל מצד שני גם על פפה אמרתי ‘וואט דה פאק’ כששמו עליו 30 מיליון יורו ולשמחתי התבדיתי.

אני חושב שבמועדון סבבה לגמרי עם מנדי גם עם היכולת ההתקפית המוגבלת עד מאוד שלו (לדעתי שחקן מהיר ופיזי זה יתרון ענק, חבל שהוא לא עובד על הפס האחרון שלו). זה רק שאלה של כשירות. המשחק הבא שלו יהיה המאה שלו במועדון, זה מעט עבור שלוש שנים בקבוצה.

אגב נדמה לי שעלה כאן עניין שדרוג החוזים. גם מיליטאו וגם ויניסיוס נדמה לי הם בסביבות הארבעה מיליון יורו משכורת לשנה, זה בקבוצה השכר הדי נמוכה לצד כל מיני חסוס ואייחו ואנדריי לונין. מדובר על שבעה-שמונה מיליון יורו לוויניסיוס וסביר שגם בונוסים שונים.