לא הבנתי את הבעיה האמת, להזכירכם ברבע מול צ’לסי שיחקנו עם קרבאחל בלם לוקאס מגן ימני, אלאבה ומרסלו.
זו עונה ארוכה ואם רוצים ללכת על כל התארים בלי להישאר עם הלשון בחוץ ברגעי ההכרעה צריך עומק, לא רואה בעיה עם קאדר בלמים של רודיגר, אלאבה, מיליטאו ונאצ’ו, לצורך העניין לכל האנגליות החזקות יש חוליית הגנה דומה פחות או יותר.
מיליטאו לא יהיה באנקר בהרכב כי עם כל הכבוד לו הוא עדיין לא ואראן או ראמוס בשיאם, נאצ’ו יחזור להיות הבלם הרביעי בהיררכיה וסותם חורים כמו שהיה תמיד, אלאבה גם יחלטר בשמאל כשצריך וגם רודיגר עצמו לא בלם על בסדר גודל כזה שלא יוכל לעולם לשבת על הספסל, הכל בסדר.
אתה לא תוקע אותו בספסל, בנזמה עם כל הכבוד אליו כבר בן 35 ולא נהיה צעיר, העונה הוא לא נח כי אין מי שיחליף אותו, כל פעם שלא שיחק נראנו זוועה, נונייז אם יגיע ישחק לא מעט, גם כדי לתת לבנזמה לנוח וגם כשבנזמה יהיה פצוע, הוא מגיע תוך ידיעה ברורה שתוך שנתיים הוא המועמד העיקרי להיות החלוץ הפותח של ריאל.
ומה זה כשחלוץ וורלד קלאס אמיתי מתפנה? על איזה תקן אתה חושב שנונייז יגיע?
אני שוב מודה, ראיתי אותו רק בשני משחקים מלאים, אבל הדהים אותי, ממש כך! מול ההגנה של ליברפול ואליסון שחונקים כל חלוץ, שחקן שלא חסר לו כלום, חוץ מהאלאנד ואמבפה אין חלוץ בגילאים האלה שעדיפים עליו לדעתי האישית.
הפריצה הגדולה שלו הייתה העונה, חגג על ליברפול בצ’מפיונס, כולם כבר מכירים אותו, יעבור לקבוצה גדולה הקיץ תמורת 75 מיליון יורו, עונה אחרי המחיר שלו יהיה כבר 3 ספרות במיליונים לדעתי.
גם מבחינת חוזה ידרוש חוזה סביר לבנתיים.
צ’לסי בעיצומו של תהליך מכירת הקבוצה לבעלים חדשים. הוגשו כמה הצעות קנייה בסכומים מטורפים ובקרוב יוכרז איזה הצעה נבחרה. כל הסנקציות יוסרו ברגע שהעסקה תושלם. צ’לסי יישארו קבוצה עשירה גם אחרי אברמוביץ’.
עוד כישרון צעיר שאולי יפרוץ ואולי לא.
אם היה אפשר לומר “אמבפה הלאנד ונונייז” אז כנראה שהמלחמה עליו הייתה קצת יותר היסטרית, היו מקפיצים לו את המחיר לקצת יותר מהמחירים המדוברים.
לא פיתחתי עליו דעה באופן אישי, אבל קראתי עליו קצת. קיבלתי את ההרגשה שהוא עוד שחקן צעיר שעושה דברים יפים, ולא יותר מזה. מעבר לזה לא יכול להתווכח על דברים שאני לא בטוח בהם.
ממה שקראתי יש לו סעיף שיחרור, בגלל זה המחיר הוא 75 מיליון.
ליברפול כבר מתעניינת כמה חודשים ואחרי המשחק מולנו כבר העלתה הילוך.
זה כבר לא ילד שעושה דברים מעניינים, זה שחקן אחרי עונת פריצה גדולה ומוכן לליגה של הגדולים, וכבר הוכיח בליגת האלופות שהוא באמת שייך לליגה הזאת.
אחרי שכבר קראתי שליברפול העלתה הילוך ומנסה לצרף אותו כבר לא כל כך מעוניין שריאל תיכנס למאבק עליו
אבל אם לא הולך לליברפול והאלאנד לא מגיע מאוד ארצה שריאל תלך עליו.
בקיצור, שחקן שיודע לשים כדור ברשת בממוצע של שער למשחק זה מצרך נדיר. גם אם זאת הליגה הפורטוגלית, והוא גם עשה זאת בצ’מפיונס.
אופטימיות גדולה ״לוותר״ על הלאנד לסיטי ולקוות שעוד כמה עונות הוא ינחת פה. אמבפה נחשב done deal רק בקיץ האחרון וכבר העסק הולך פחות חלק ממה שהאמנו (מחכים אחרי שמינית הגמר עם ההכרזה פחחח). לא הכל בידיים שלנו מן הסתם אבל כשיש את ההזדמנות להנחית כוכב צריך ללכת על זה בכל הכוח. כל עונה היא נצח במובנים של שוק ההעברות. ויתרנו על 5 שנים טובות של אמבפה ויש מצב טוב שזה עלה לנו בכמה תארים.
רודיגר זה חיזוק ודאי כי מיליטאו כרגע לא מספיק טוב, אלאבה לא בלם (למרות התקן שהוא תופס) ונאצ׳ו ברמת מחליף (וחי עם זה טוב).
המשפט “עונה גדולה של מודריץ׳״ או משהו בסגנון נכתב בדיון אחר. בכל מקרה, אם זה היה נכון הוא לא היה קרוב לסגור פה עשור. מילא השדרים שרואים 4 משחקים שלנו כל העונה ובונים על זה הרים, אנחנו רואים כל דקה וצריכים לדעת יותר.
הוא כמובן היה חלק מהקישור שלנו שנדרס הן בצרפת והן בגומלין נגד צ’לסי. אבל, לדעתי, וכמובן שאף אחד לא מנתח אותו ביחס לגיל 27 - הוא כן רושם עונה טובה ויציב יחסית ולעתים בא איזה קינוח כמו בישול מרשים נגד פ.ס.ז’ כשדהר חצי מגרש, או עם הפאלש נגד צ’לסי. אז לא עונה ‘גדולה’ אם עושים ניתוח קר - עונה טובה. מבחינתי הוא שחקן הרכב גם בעונה הבאה, במקום טוני קרוס. והוא כבר ‘הסכים’ לפני שנתיים להיות שחקן ספסל וגם בתחילת העונה שעברה היה תהליך כזה.
לגבי הולאנד, אני מניח שהמועדון כן ניסה להחתים אותו אבל לא באמת ‘התאבד’ עליו - משכורת-ראיולה וגם בגלל הכושר של בנזמה. להחתים אותו ואת אמבפה עכשיו זה יותר מסובך כנראה מקיץ 2009.
רק שיהיה ברור, אני לא מוותר על הלאנד. אני חושב שבשיקול אובייקטיבי הוא יעדיף את סיטי למרות שהוא היה רוצה לשחק אצלינו (לפי הפרסומים כמובן וכו’…), וזה המסלול הכי כדאי עבורו. אם אתה שואל לרצוני, אני רוצה מחר בבוקר לראות שהוא חתם אצלינו ושהסאגה תסתיים.
אוקיי שכנעת אותי עם התגובה האחרונה, נראה מה יהיה איתו ואם המועדון יכנס למירוץ. אולי כשהלאנד ירד סופית מהפרק ינסו להתקדם איתו.
אני בטוח שהוא לא יגיע, לפחות לא הקיץ, אם לא האלאנד הכסף ילך כנראה למקומות אחרים.
זה רק פנטזיה פרטית שלי אחרי שראיתי אותו משחק והוא מאוד מאוד מרשים, אם לא מגיע הקיץ יהיה קשה מאוד להביא אותו אחר כך. לא בלתי אפשרי אבל יהיה מאוד קשה.
הדיונים פה על רודיגר “בספסל” מגוחכים. לא מיליטאו ולא אלאבה בלמים מספיק טובים להרכב של ריאל מדריד, אז לא לרצות להביא את רודיגר בגללם?
אני בדעה שלא רק שצריך בלם, עדיף אפילו להביא 2 כאלה. ההגנה שלנו פח אשפה השנה וזה לא כי קוראים לנו ריאל מדריד, אלא כי קוראים לבלמים שלנו מיליטאו ואלאבה. ובשונה מהקונצנזוס שמשום מה נוצר, הם פחות טובים גם מראמוס ווראן החלשים של השנים האחרונות. קורטואה בעונת שיא קצת מסתיר את זה אבל ההגנה הנוכחית היא אחת החלשות ביותר שאני זוכר בקבוצה כנראה מאז עידן הפאבונס.
אולי אנצלוטי בכלל מתכנן לנסות בעונה הבאה לשחק במערך עם שלושה בלמים?
רודיגר-אלאבה-מיליטאו זו שלישייה שיכולה לעבוד טוב כשאלאבה באמצע יוצא לתקל גבוה וגם ינהל את המשחק מאחור עם משחק הרגל המעולה שלו כשלצדדיו שני מפלצות אתלטיות שיכסו שטחים.
השאלה היא מי יהיה המחליף במערך כזה, כלומר - אם 3 בלמים נשחקים על ידי אנצ’לוטי בכל רגע נתון (במקום 2 כרגע), צריך גם מחליפים בהתאם, בטח כשהמגנים צריכים להיות יותר ממגנים, מה שאומר שמנדי לא בהכרח הכי מתאים פה.
שלא לדבר על זה שזה יגרור התקפה של 2 שחקנים.
מנדי לחלוטין יכול למלא את תפקיד הבלם השלישי המחליף. הבעיה העיקרית היא איזה מגן ווינגר שמאלי יאייש את העמדה. היא אחורית מידי בשביל ויני לטעמי.
בדיוק. הסטת את מנדי לעמדת הבלם? אחלה. אז מי הקיצוניים שלך? ויניסיוס?
ויני בהחלט יכול לשחק קיצוני במערך כזה. הוא יורד להגנה באופן קבוע.
מישהו יודע אם אי פעם אנצ’לוטי שיחק 3 בלמים? ונתעלם רגע מהמחצית השניה בקלאסיקו האחרון…
יורד להגנה באופן קבוע זה אחלה, אבל השאלה אם הוא “אמין” בנושא הזה כדי להחזיק את האגף לבדו. או לפחות יותר לבד מאשר במערך הנוכחי.
הייתי רוצה לשמור את הכסף לרענון שחקני ההתקפה ולכן בלם אחד יספיק לי. רודריגו+מיליטאו יכול לעבוד יותר טוב, הגרמני כן בלם יותר טוב ממה שיש לנו. הייתה לנו הגנה פח גם ב-2004/05 עם וולטר סמואל שלא עמד בציפיות, כעבור שנה כשרק הגיע סרחיו ראמוס ולא היה פרטנר. איקר קסיאס בעבר היה מציל אותנו לא פחות מטיבו קורטואה גם אם השמות שלפניו היו שחקני הגנה טובים יותר. היכולת הפחות טובה של קאסמירו העונה מוסיפה לכך אבל כן אין ספק שראמוס ו-ואראן טובים מהצמד הנוכחי. אגב, לדעתי הם שיחקו די טוב נגד פ.ס.ז’ בשני המשחקים וגם נגד צ’לסי באנגליה.
אני הייתי מוריד את מנדי לבלם בעת הצורך ולא כטאבו או מנסה לתרגל את זה לפחות בעונה הבאה. לדעתי מערך של שלושה בלמים יפגע בהתפתחות של ויניסיוס כשהוא מוצב כחצי מגן וחצי קשר. לא חושב גם שהוא אמין בהגנתית. זה כבר קרה במשחק אחד אשתקד, מעניין אם אתם זוכרים. אגב, גם מערך שלושת הבלמים שלנו תמיד היה כישלון מאז אולי ימי דל בוסקה באולד טראפורד. זידאן התחכם ועלה ככה בפיחואן ב-16/17, הובלנו איכשהו, שיחקנו לא טוב וספגנו את ה-2:1 ברגע האחרון - אכזרי. היה גם זוועתון נגד אוססונה באותה עונת הדאבל.
אגב חבר’ה כל מי שמגיב מוזמן על הדרך לברך את @dkaro לכבוד יום הולדתו, כך נודע לי
יכול להבין את הגישה הזו, אבל הבלם הנוסף אמור להיות לעיבוי הסגל ולכן בעולם המושלם שלי זה לא מה שיגרור בעיות כספיות. זה לא שאנחנו נביא באמת 2 בלמי וורלד קלאס להרכב… (לא שאתנגד, כן? אני באמת לא חושב שמיליטאו ואלאבה טובים כמו שעושים מהם). מה שאני לא מסכים איתו הוא ההשוואה להיסטוריה: כל הבלמים שהיו כאן כשחקני הרכב משמעותיים מאז עידן הפאבונס היו טובים יותר מהצמד הנוכחי, ולפעמים אפילו המחליף שלהם היה כזה (זוכרים שפעם היה לנו גם ראמוס, גם פפה וגם ואראן?).
מנדי מגן מעולה כי הוא בלוק וקשה מאוד מאוד לעבור אותו, לא בטוח בכלל שיהיה בלם טוב שם כבר נדרשות תכונות אחרות לגמרי. לבנות עליו זה סתם הימור, במקסימום הייתי משתמש בו בעמדה הזו לעת צרה (במקום, למשל, אהמ קרבחאל). ובלי קשר - מערך 3 הבלמים הוא לא ריאל מדריד וריאל מדריד לא מערך 3 הבלמים. אני מאוד מקווה שזו לא הסיבה בשבילה רוצים את רודיגר, לפחות לא כ-plan a (זה תמיד שימושי שיש אפשרויות חליפיות כשצריך). האמת, קשה לי גם להאמין שלשם המועדון הולך. זה באמת ממש לא בגנים שלנו.
עזוב אותך שטויות… הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה צ’אט ספאם פה… אבל תודה !
אמנם הדיון הזה היפותטי לגמרי כי לא ראיתי שום עדות אמיתית לזה שפנינו לכיוון של מערך 3 בלמים, אבל אם כבר אז כבר.
חייב להגיד שאף-פעם לא הבנתי את המערך הזה. למעשה, מוסיפים בלם שלישי על חשבון שחקן התקפה, כששחקני ה"כנף" הם בעצם מגנים “טבעיים” עם אוריינטציה התקפית - מרסלו, חכימי כאלה. ויניסיוס לא באמת עונה על הפרופיל של שחקן כנף במערך הזה (אם רוצים להחליף את מנדי במגן תוקף יותר זה כבר משהו אחר, שלא דורש שינוי מערך). בסיכומו של דבר, יוצא שפשוט “מצפים” פחות מכל אחד משחקני ההגנה (כולל מהקשר האחורי, שלכאורה פחות צריך לחזור אחורה כדי לחפות), בגלל התוספת של שחקן הגנה באמצע, ומפסידים שחקן התקפה טהור וסופר חשוב מקדימה. והאמת, שרוב הפעמים שיצא לי לראות את המערך הזה בקבוצות לא מתבנקרות טבעית, זה גם לא באמת נראה טוב הגנתית. מבחינתי לקבוצה ברמתנו יש רק מה להפסיד במערך הזה.
אה, ומזל טוב דוד
ויניסיוס וואלוורדה לדעתי מושלמים לתפקיד,כשבנזמה ואמבפה חלוצים.