דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

הוא אכן יורד להגנה באופן קבוע אבל הוא להציב את ויני במרחק 30-40 מטר מהשער זה לסרס אותו לגמרי.
המשחק שלו מחוץ לאיזורים המסוכנים עדיין לא ברמה טובה. במצב כזה עדיף לשחק כבר 343 כמו של קונטה בצ’לסי עם שלישיה קדימת ואלאבה באגף השמאלי, אבל זה אומר לוותר לגמרי על קרוס.

בקיצור- לא יקרה.

אם כבר שחקן הגנה מצ’לסי הייתי מעדיף את ריס ג’יימס. קרבחאל חזר לעצמו בשבועיים האחרונים אבל לכו תדעו כמה זמן זה יחזיק.

כמובן שהסיכוי קלוש, הוא שחקן בית של צ’לסי והבעלים החדש לא ירצה להתחיל את הקדנציה שלו במכירה של שחקן בית צעיר ואיכותי. לפנטז תמיד אפשר…

אני גם חושב שזה לא יקרה בגלל שאנחנו לא נשחק את המערך הזה. עם זאת אני לא חושב שויני יסורס שמה, מהסיבה הפשוטה שלרוב אנחנו אלה שתוקפים.

התכונות ההגנתיות של מנדי חריגות והן למעשה כל מה שהביא אותו עד הלום. לא מספיק לטעמי אבל הוא עושה דבר אחד ברמת וורלד קלאס לגמרי. באחד הדיונים בעבר השוו אותו לקאסמירו וזה במידה רבה נכון - שחקנים מאוד לא שלמים אבל עושים דבר אחד מצויין.

מיליטאו לטעמי הוא לא מניה בעליה ואפילו להיפך, עד היום נהנה מהספק שזידאן “ייבש” אותו אבל העונה זה כבר לא תופס ואחרי כמעט 100 משחקים בריאל מדריד, ובגיל 24, מה שרואים זה מה שיש. כשהוא בשיאו הוא וורלד קלאס אבל זה נכון כמעט לכל שחקני הסגל שלנו, מה שחשוב הוא היכולת הממוצעת ומיליטאו הוא לא יותר מבלם סבבה. יכול למנות 30 בלמים בעולם שיכולים להחליף אותו וזה לא יורגש. להבדיל מאלאבה, אגב, שהוא אמנם לא בלם אבל עם ניסיון, מנהיגות ומשחק רגל ששווים הרכב בכל קבוצה בעולם היום גם כבלם.

בכל אופן מסכים עם מי שכתב שחסר לנו בלם מבחינה מספרית ולא רק איכותית, גם אם מיליטאו ממשיך להיות בהרכב. ואייחו לא איתנו, נאצ’ו שצריך לג’נגל גם כמגן זה לא מספיק ורודיגר אגב שיחק לא מעט כמגן ימני ברומא (בסגנון מיליטאו בפורטו רק שהוא בהמה). אחד מהם יוכל לסתום חור גם שם בעת מצוקה שתמיד מגיעה במשחק הכי קריטי בצ’מפיונס.

מנדי אכן עושה הגנה בצורה טובה. לא הייתי משווה את תרומתו ההגנתית לקסמירו, לטעמי השוואה כזאת תעשה עוול לברזילאי, אבל אין ספק שמנדי מגן מעולה בקמה הפשוטה של המילה.

הבעיה עם מנדי היא עם ההתקפה והנעת הכדור. ברגע שהקבוצה צריכה לתקוף התרומה שלו צונחת לנמוכים, והוא אף מהווה חיסרון לעיתים עם איבודי כדור גמלוניים.
אנחנו קבוצה שברוב המוחלט של משחקיה צריכה לפרוץ בונקרים ולתקוף, המהירות של מנדי כמעט אף פעם לא רלוונטית בהתקפה כשאין לנו את השטחים, ונדיר שהיא תורמת בהגנה משום שתוקפים אותנו בעיקר משמאל.

מנדי מכן מעולה למשחקים בהם יש שטחים לרוץ ואם יהיה כשיר מול סיטי, אני מצפה ממנו להיראות טוב. לרוב אנחנו משחקים נגד מאיורקות, ושם הוא לא תורם לנו.

בתחילת העונה הייתי מסכים, אבל הוא עשה שדרוג ביכולת שלו. הוא היה חור מהלך, הוא לא ידע מתי לצאת ללחץ ומתי לא, אבל הוא השתפר בזה. לא אתכחש לכך שהיו לו כמה פאשלות גם במשחקים האחרונים אבל הן הגיעו אחרי תקופה טובה בליגה ובצ’מפיונס.
אני לא חושב שמה שאנחנו רואים זה מה שיש. לא חסר לו מבחינת היכולות על הנייר, מה שחסר לו זה שליטה בטמפרמנט ויכולת קריאת המשחק. אלו דברים שתמיד משתפרים עם הזמן.
כשהוא ילמד לבחור נכון את המאבקים שלו, כשידע מתי להפעיל מוד פאניקה ומתי להישאר רגוע, לדעתי יש לו את הפוטנציאל להיות אחד הבלמים הטובים בעולם.

אין לי סיבה לחשוב שזה לא יקרה בהתחשב בשיפור שהוא עושה.

אין ספק. לשחק עם רביעיית הגנה שכוללת את ואסקז קרבחאל אלאבה ומרסלו (גרסת 2022), מול אלופת אירופה, זה לא מספיק.

מיליטאו כל כל מזכיר לי את פפה גם בתנועות גוף,גם באמוציות וכמובן באתלטיות המוגזמת,למי ששכח פפה סבל בערך מאותן בעיות כשהגיע אלינו (פפה הגיע קצת מבוגר יותר בגיל 24),היה עושה הרבה טעויות של מיקום או של החלטה פזיזה,מיותר לציין לאיזה בלם עצום הוא התפתח בסופו של דבר.
למיליטאו יש את כל החומר גלם להפוך לפפה הבא.

בלי להיכנס לוויכוח מנדי/מיליטאו, אבל אני פשוט לא מסכים עם משפטים מהסוג הזה.
בצבא נוהגים להגיד שלא בונים כוח לשגרה/בט"ש - אתה בונה את הצבא למלחמה, שם הצבא צפוי להיבחן בשיאו, ועושה את ההתאמות הנדרשות בכוח שבנית כדי שיתאים גם לשגרה.
בצורה דומה - ריאל מדריד לא נבנית לנצח מיורקות. היא נבנית כדי לנצח את קבוצות הצמרת האירופאיות, ועושה את ההתאמות הנדרשות כדי לנצח גם את מאבקי “השגרה” נגד קבוצות אמצע הטבלה בספרד. בדיוק כמו במשל הצבא - הרבה פעמים הבניה לשני הצרכים שונה, אבל מה שנבנה לנצח את מנצ’סטר סיטי, אמור לנצח גם את קדיס. זה שאחד מהשניים מהווה 90% מהזמן לא משנה בכלל - החשיבות של כל אחד מהמעמדים היא זו שמשנה, ביחד עם העובדה שמה שנבנה למקרי הקצה, אמור להספיק בהחלט גם ליתר ה-90%.

לצורך העניין, ההסתייגות שלי ממנדי היא לא שהיכולת ההתקפית שלו היא מהירות ושאין לו שטחים מול מיורקה. ההסתייגות שלי היא שהמוגבלות הטכנית שלו הופכת אותו למאוד לחיץ מול קבוצות הדרג הגבוה של אירופה, מה שחושף אותנו מאחור במשחקים מולם. על הדרך הוא גם כמעט ולא תורם מול הקדיסים המתבנקרות למיניהן, אבל זה משני לגמרי - יתר הכלים ההתקפיים (שגם הם, כמובן, נבנו כדי לנצח באיירנים למיניהן, תוך ניצול חצאי הזדמנויות) אמורים להספיק בהחלט, ואם לא - אז האשמה בהם, ולא בו.

[חוץ מזה שהעובדה שתוקפים אותנו רק משמאל היא כמובן לזכותו של מנדי, בין היתר].

לא מסכים. פפה היה בלתי עביר מההתחלה, היו לו טעויות של חוסר ניסיון או פאניקה, אבל ביכולות הגנתיות פרופר הוא עלה על מיליטאו בכל פרמטר - מהירות, אגרסיביות, קריאת משחק ואתלטיות.
מיליטאו לעולם לא יהיה פפה.

פפה הגיע בגיל 24 אחרי 3 עונות בהרכב של פורטו וקיבל קרדיט ישר בהרכב לצד קנבארו.
מיליטאו הגיע בגיל 22 אחרי עונה אחת בפורטו ויובש שנה וחצי על הספסל,קיבל הזדמנות בגלל פציעות לצד נאצ׳ו והעונה הפך רשמית לשחקן הרכב.
אם פפה היה חסר ניסיון אז מיליטאו עוד פחות מנוסה ממנו,אני לא חושב שפפה מתעלה עליו מבחינת נתונים פיזיים,גם לא במהירות,אם מיליטאו יעבור 70% מהתהליך שפפה עבר אנחנו נקבל בלם טופ לעשור.

זה דיון מאוד דומה לדיון שהיה לי עם טיטי לאחרונה, האם קבוצה גדולה צריכה להתאים את עצמה ליריבה נחותה ממנה.

לדעתי, אנחנו חייבים להתאים את עצמינו ליריבות. היריבות מנצלות כל חולשה הכי קטנה שלנו, אנחנו צריכים להתאים את עצמינו ואם זה אומר שמנדי פחות טוב למשחק כזה, אז מנדי לא ישחק.
מנדי מתאים יותר למשחק מול סיטי? מנדי ישחק מול סיטי.
הוא ישחק הרבה, הוא יהיה חילוף ראשון במקרה של פציעה של אלאבה, מיליטאו או רודיגר. לא צריך להיפרד ממנו אבל הוא גם לא אופטימלי ברוב משחקי העונה.

בנוגע לדיון פפה מול מיליטאו, אני זוכר את הווייב הכללי שהיה סביב פפה בעונותיו הראשונות. בסך הכללי הווייב היה של מטורלל ואידיוט חסר כל קשר לענף. הוא לא זכה להערכה מבית ומחוץ. לי קשה לשפוט לפי מראית העין שלי כשאז הייתי עדיין טינאייג’ר שלא באמת מבין מה הוא רואה.

בשעה זו פראן גרסיה, שחקן שלנו (50%), שלפי הדיווחים הרווחים לאחרונה עתיד לחזור לקבוצה בעונה הבאה, משחק מול ברצלונה ודמבלה. מוזמנים לעקוב למי שמעוניין.

למישהו יש רשמים לגבי רינייר אתמול?

זו הייתה הופעה חד צדדית של באיירן. בכללי הרושם מהמשחק זה שהוא היה ברמה נמוכה, המון רכות. לא מצליח להבין את הליגה הזאת.

רינייר כמו כל דורטמונד לא הצליח לעשות משהו, הוא היה פעיל ורץ אבל שום דבר לכתוב עליו.
לא חזרתי לראות את המחצית השניה אבל ראיתי שהוחלף באיזור הדקה ה60.

אני לא מסכים שזה אותו דיון. לצורך העניין - אני גם חושב שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו ליריבות.

הדיון פה לא היה על התאמות לקראת משחק מסויים, אלא על בניית הסגל. הויכוח התחיל בכלל סביב השאלה של מי מתאים יותר להרכב הראשון (ולסגל בכלל) של ריאל מדריד - מנדי או מיליטאו. וסביב השאלה הזאת, אני טוען שצריך לענות עליה כאשר מנצ’סטר סיטי / ליברפול עומד לנגד עינינו, ולא ראיו וייקנו. אחרי שבנית את הסגל לוורסט קייס (=סיטי/ליברפול) - איך תשתמש בו במשחק נתון ואיך להתאים אותו ליריבה, זאת כבר שאלה אחרת לגמרי.

מנדי אם ישחק הוא נקודת תורפה בהגנה, לא בגלל שהוא לא יןדע להגן אלא בגלל שהוא לא יודע להניע כדור וסיטי ילחצו חזק.
במשחק הגומלים הקודם מול סיטי היה בדיוק אותו דיון וכתכתי שההתקפות הכי מסוכנות של סיטי יהיו מאיבודי כדור שלנו, וכך היה.

מנדי יעשה המון בעיות הגנתיות מול סיטי, לא כשהכדור אצלהם אלא כשהכדור אצלנו.

הדיון התחיל סביב השאלה מי יפנה את המקום בהרכב, לא בסגל. אם יש ספק אני כן רוצה את מנדי בקבוצה בשלב הזה.
לא רואה בו וורלד קלאס או המגן האופטימלי אבל הוא בסדר גמור כאופציה שנייה.

הסגל צריל להיות רחב מספיק ובעל איכויות מגוונות להתמודד עם כל האתגרים אליהם אנחנו הולכים.

טוב אז פראן גרסיה במשחק הגנתי טוב נגד ברצלונה,דמבלה היה במשחק נוראי הרבה בזכותו אבל צריך לציין שראיו הגיעה מוכנה ונתנה לו המון עזרה בסגירה על דמבלה.
מבחינה התקפית לא הראה כלום,ניסה לצאת קדימה פעמיים או שלוש ולא היה מדוייק,בכל מקרה יהיה מעניין לראות אותו במשחק שבו ראיו היא השולטת ויהיה יותר הוגן לבחון את התרומה שלו להתקפה,במשחק נגד ברצלונה היה ברור שהוא קיבל הוראה לא לצאת הרבה קדימה כדי לא להשאיר שטחים לדמבלה.
בכל מקרה תודה על הניצחון,ויאללה אתלטי תתחילו לחמם את הכפות ידיים לקראת הפאסיו,אה בעצם הם כבר התחילו נגד סיטי…

פראן קיבל הוראה להצמד לדמבלה. זו הייתה המטרה שלו והוא הצליח בה הכי טוב בחודשים האחרונים. הוכיח המון יכולות הגנתיות במשחק הזה.

נגד ריאל הוא היה מעולה בהתקפה, עשה המון צרות והכניס הרבה כדורים טובים.

למי שעדיין לא הבין, פראן גרסיה של ראיו חוזר ב99% לריאל בעונה הבאה, לפחות למחנה האימונים של קדם העונה.
לא יהיו 3 בלמים ובטח שלא אלאבה כמגן שמאלי, אף אחד כולל אלאבה עצמו לא מעוניינים בזה.