דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

תתחדשו -

פראו עם 2 עונות טובות ויציבות מאוד במדי ראיו.
הושאל לראיו כשהייתה בליגה השניה, קשקשתי עליו שם בת’רד מושאלים בשנה שעברה.
הוא היה שחקן הרכב הבקיע שער ובישל 3 ועזר לראיו לעלות ליגה.
ראיו החליטו לרכוש אותו בשקל וחצי מריאל כשמיצידנו סעיף רכישה חזרה ב5 מליון יורו.
גם השנה נתן עונה יציבה עם שער אחד כשהוא דבוק להרכב. חייב לציין שלא מדובר על עילוי יוצא דופן סטייל מגנים אחרים שיצאו מהקאסטייה כמו קרבחאל וחאכימי, אבל מדובר במגן סולידי שהוכיח שהוא מספיק טוב ללה ליגה ויוכל לתת מנוחה למנדי.

למען האמת מבחינת פוטנציאל אני מעריך שמיכל גוטיירז עולה עליו, הוא אומנם לא בשל ולא הוכיח את עצמו בלה ליגה עד כה אבל מיעט לקבל הזדמנויות. בקאסטייה הוא פשוט מעולה ואני בטוח שיהיו קופצות כמושאל או כרכישה בשקל וחצי ללה ליגה בשנה הבאה.

איך אנשים אוהבים נוסטלגיה.
פפה היה בלתי עביר… אם הוא היה בלתי עביר הוא לא היה נקרא פלופ במשך זמן כל כך גדול.

פפה היה בלם נהדר עם הזמן ואני מאוד אוהב אותו, אני חושב שבשיאו הוא בלם טוב מראמוס ומוראן על אף שכנראה שהוא יזכר פחות מהם (לפחות בכל הקשור לכדורגל). אבל הוא ממש לא היה טוב מההתחלה ואוהדי ריאל די שנאו אותו וזה לא קרה רק בגלל הבעיטה בשחקן חטאפה.

חוץ מזה, שכמו שאמרו פה, מיליטאו בלם צעיר מפפה ולא רק בגיל אלא גם בניסיון שלו ברמות הללו. החל ממספר השנים בהן הם שיחקו בקבוצת ביניים ועד למספר השנים בריאל.
מיליטאו בהחלט נוטה לטעות ולא יציב מספיק, אם הוא יצליח להתייצב ולשפר אלמנטים מאוד מסוימים במשחק שהם מאוד ברי שינוי אז הוא יכול להיות בלם מטורף בהחלט. תנו לו קצת זמן!

חוץ מזה שאני ממש לא מבין למה פתאום כולם כל כך מאוכזבים ממנו. מעטים הם מקרי וראן של שחקנים צעירים שמיד מציגים יכולת מטורפת בעמדה הזו.
פפה הוא דוגמה מעולה למקרה של מיליטאו והם שחקנים כל כך דומים בחוזקות שלהם ובחולשות שלהם בגילאים הללו. פשוט מהאחד אנחנו זוכרים את הרגעים הגדולים ומהשני אנחנו זוכרים את הכל

מסכים איתך. אני חושב שמיליטאו הוא כבר בין 10 הבלמים הטובים בעולם. ראמוס, ווראן, קנבארו, ובכלל כל בלם בעולם (פרט לקייליני וואן דייק אולי) חווים תקופות פחות טובות של חוסר ריכוז וטעויות מיקום, והאמת שמיליטאו נוטה לטעות יחסית מעט ביחס לשאר. בלם מעולה.

רודיגר, צ’ואמני… וכמה קלאסי זה שמי שחסרים למשחק הקרוב מול סיטי זה - אלבה וקאסמירו :man_facepalming:t2:

אני מקווה שזה לא מדיניות/נאחס חדש של המועדון - לקנות את השחקנים שאנחנו הכי צריכים, בשנה איחור.
למרות שעם אמבפה זה דווקא יצא לנו טוב - גם הרווחנו את ויני (ורודריגו), גם הגענו הכי רחוק שאפשר כמעט, וגם חסכנו איזה 200 מיליון… מי יודע, אולי השנה נוותר על האלנד, כדי להרוויח את מריאנו לעת זקנה :roll_eyes:

מיליטאו עדיין לא מספיק מנוסה וחכם, בטח בהשוואה לבלמי וורלד קלאס אחרים בשלוש האנגליות, הוא אכן צריך לשפר את קריאת המשחק שלו. אבל הפוטנציאל שלו בשמיים ושווה לשלם עליו שכר לימוד כרגע בתקווה שזה יועיל לנו בהמשך. הנתונים הפיזיים שלו חד משמעית לא נופלים מאלו של רוב הבלמים הגדולים שהיו בעשורים האחרונים. 24 לבלם זה תוצר מוגמר? פפה בגיל הזה עדיין היה בפורטו. ואן דייק לדעתי היה בכלל בסקוטלנד.

יש 30 בלמים שיכולים להחליף אותו כרגע מבלי שיורגש הבדל? נו באמת. לא יודע מה יותר קיצוני פה, תופעת הדשא של השכן או גלוריפיקציה מוגזמת לנוסטלגיה ועבר (פפה מלך אבל הוא נהיה באמת מלך מאזור גיל 31).

בשנים המאוחרות של פפה הוא היה מעולה.
באמת לא היה ניתן כמעט לעבור אותו באחד על אחד.

לפני זה - נו מילא…

בקשר לקסמירו מול סיטי, כמו מול צ’לסי אטען שאם הוא לא ישחק רק נרוויח, קמאבינגה ופדה ביחד בהרכב עדיף כרגע.

שוב, מהשניה הראשונה שפפה דרך על הדשא במדי ריאל מדריד שמו לב ליכולות הגנתיות חריגות מאוד אצלו. הכל לא היה מלוטש אבל הפוטנציאל היה שם והיה ברור ומובחן.
מי שסובל מזכרון קצר הוא מי שלא זוכר שפפה הגיע לקבוצה פרוצה לחלוטין מבחינה הגנתית, עם קישור שמורכב מגאגו ומהמדו דיארה. כמעט בכל משחק היה עלינו מטווח. סאן איקר, זוכרים? איפה זה ואיפה הקבוצה הבוגרת אליה הגיע מיליטאו.

חוסר היציבות של פפה בשנים הראשונות היה אך ורק עקב פציעות חוזרות ונשנות. לא פלופ ולא נעליים.

באס מתעקשים שהלאנד עדיין אפשרות רלוונטית, אם כי הם מודים שסיטי מובילה את המירוץ.
האופרה איתו לא יכולה להימשך לנצח כמו עם אמבפה. ה-30 באפריל יהיה היום האחרון לסעיף היציאה שלו. בראשון במאי במקרה הגרוע ביותר תגמר הסחבת הזאת.

מסכים עם חלק גדול אבל הוא עשה גם לא מעט שטויות. הרבה פעמים כיסוי לקוי וכו’

להשוות את מיליטאו לפפה - בלם בן 24 בתהליך שיפור זה עוד בגדר מוקדם להשוות. אמנם היציבות היא כרגע נקודת חולשה בולטת - אבל עוד מוקדם לדעת כמה זה יתייצב

רשמתי, מלוטש הוא לא היה.

אני טוען שאי אפשר להשוות כבר בנתוני הבסיס, גם אם נתעלם מחוסר היציבות.

האמת שמוזר לי מאוד שלא שומעים כמעט שמועות בכיוון של פוגבה. בעבר חיזרנו אחריו חזק מאוד וכרגע הוא יכול להגיע “בחינם”, לטעמי גם החוזה עצמו לא אמור להיות יקר מדי שכן המניות שלו ירדו מאוד בשנים האחרונות.

לדעתי חבל, הסיכון קטן מאוד, העלות נמוכה, והתועלת יכולה להיות עצומה. ואנחנו מאוד זקוקים לשחקן בעמדה ובפרופיל שלו.

אתה רוצה את פוגבה של נבחרת צרפת[של 2018] ושל יובה, אבל הרוב הסיכויים שמי שתחתים אותו תקבל את פוגבה של יונייטד עם דרישות שכר מנופחות ויכולת של ליגה א’ צפון.
אם נביא את פוגבה, אז זה אומר שנצטרך לוותר על טושאמני וקאבה יקבל פחות דקות.

זוכר שהוא העדיף את היונייטד על פנינו בעבור כמה פרוטות שהם שילמו לו יותר. כמה מזל היה לנו שהוא בחר בהם ולא הגיע אלינו. אז כבר לא רציתי אותו וזה מאחת הפעמים הבודדות בהן צדקתי בהערכה שלי. שחקן מנופח, עם אגו עצום, תרומה מועטה וגישה מסריחה.

אגב במשחק האחרון מול ליברפול אני נקניק אם הוא באמת נפצע. ככה לא היו נראות פנים של שחקן שנפצע. סתם לא היה לו *** לשחק. ראה את עצמו כנראה מעל שאר הקבוצה שהתקשתה באותן דקות.

אוי ואבוי אם מישהו במועדון חושב בכיוון של דוגמנית האינסטגרם הזאת!
יש לנו צעירים מבטיחים, דיבורים חכמים מאוד על טשומאני, אין סיבה להביא את האגו המוגזם הזה, שידרוש משכורת מנופחת ויעשה רק צרות.
אם העזיבה של זידאן טובה לפחות בדבר אחד זה העובדה שהוא לקח איתו את האהבה ההדדית הלא סבירה הזאת שניסתה בעבר והייתה ממשיכה בעתיד להביא את הנזק הזה לקבוצה.

את כל זה אפשר לכתוב על מיליטאו. גם מיליטאו ברגעים מסוימים בלם מטורף, פשוט הוא קצת לא מרוכז וזקוק לליטוש.

פפה כבודו במקומו מונח, באמת.
אני פשוט חושב שפפה הוא בדיוק הדוגמה ללמה צריך להאמין במיליטאו (אפילו פפה עצמו אומר את זה).

לא אני טענתי לפלופ. אני כתבתי שזה היה היחס כלפיו בהתחלה. אני לא זוכר כל משחק, אבל זה הלך הרוח שזכור לי סך הכל, אוהדים שמאוד התעצבנו על בלם שהיה מאבד את הראש יותר מידי (ולא רק באלימות).

אני לא מנסה להגיד שמיליטאו טוב מפפה או יהיה טוב מפפה, אני משתמש בפפה כטיעון ללמה להאמין במיליטאו על אף שחסר לו ליטוש. הפוטנציאל של מיליטאו מטורף אפילו יותר משל פפה (מהיר יותר, גבוה יותר ומחזיק במשחק רגל טוב יותר)

בין כל שחקן שלא נשווה יהיו הבדלים. לדעתי פפה-מיליטאו היא מההשוואות היותר מדויקות שיהיו. שניהם הגיע במחיר מאוד גבוה לבלם על אף גיל צעיר ואלמוניות יחסית (יחסית).
שניהם הגיעו גם מפורטו.
החוזקות של שניהם דומות והחולשות שלהם דומות (מלבד הפציעות).
100% התאמה לא תהיה פה בהשוואה, אבל בין מי למי כן יש?

השתכנעתי סופית - הלוואי שקרוס יעזוב בקיץ או לפחות יירד לספסל. כל שחקן קישור כרגע חייב שתהיה לו מידה מסוימת של פיזיות או דינמיות ולגרמני אין לא את זה ולא את זה.

הבעיה שאנחנו חייבים בהגנה ובקישור שחקנים טכניים שיודעים לשלוט טוב בכדור, להשתחרר מלחץ ולשלוט בקצב המשחק, וכאלה אין לנו בכלל בלי קרוס ומודריץ’. אם רוצים לחפש בשוק מישהו מוכח ברמה גבוהה שיכול להיות רלוונטי, רק בארלה עולה לי כרגע וגם אותו יהיה קשה מאוד להוציא מאיטליה.

אפשרות אחרת זה להוריד את בנזמה מדרגה אחורה ל10 ביהלום סטייל איסקו בזמנו, מאחורי ויניסיוס/הולאנד ואמבפה.

אוהבים לכתוב כאן שהוא עדיין חשוב כי הוא יודע לסדר את המשחק בניגוד לאחרים. היום ראינו מה זה שווה, כל פעם הוא מוסר לחוליית ההגנה ומעביר את הלחץ לשחקנים עם 0 press resistance.

95% דיוק במסירות זה נפלא כשזה משרת משהו. כשזה דוחה את איבוד הכדור בעוד פעולה זה חסר תועלת כמעט לחלוטין.
פיסית והגנתית הוא אף פעם לא היה חזק אבל היום הוא מקבל ציון 0 בשניהם.

אבל הכי גרוע בעיני- הוא לא משקף ולו במעט את הסגנון שלנו תחת קרלו. קבוצה שחיה מרחבה לרחבה לא צריכה פליימקר שהמשימה היחידה בראש שלו היא לשמור את הפוזשן.

לא נותר לי אלא להגיד “אמרתי לכם”: ריאל זקוקה לקשר ובלם להרכב הרבה יותר ממה שהיא צריכה כל רכש אחר (ובטווח הקצר גם הרבה יותר ממה שהיא צריכה את אמבפה). אנחנו לא שייכים לרמות האלה בלי זה והמזל לא ימשיך לנצח. טוני קרוס לא רלוונטי לכדורגל החדש שהתפתח בחסות האגנליות בשנתיים-שלוש האחרונות, אלאבה בלם חלש, ומיליטאו מוכיח את מה שאנחנו במיעוט כאן ניסינו להגיד: זה לא ראמוס, לא וראן ולא פפה. וזה גם לא יהיה. הוא בלם בסדר וזו פשרה סבירה לבנות עליו בהרכב (כל עוד לא אלאבה לידו, כן?), ולא יותר מזה.

אגב, לגבי השטויות של קרבחאל: כן, הוא היה בעוד משחק אימים מבחינה הגנתית. אבל אני לא יכול להתעלם מזה שכמעט תמיד בפאשלות האלו שלו, מדובר בעיקר במשחק גובה חלש (ותמיד הוא היה חלש בזה, גם בשנים הגדולות שלו) ובכישלון לחפות על הבלמים תוך כדי כניסה למרכז. כן, אלו תכונות חשובות למגן אבל הן יבואו לידי ביטוי הרבה פחות בקבוצה עם משחק הגנה נורמלי. רוצה לומר: בלם (או שתיים) דחוף הרבה יותר ממגן ימני. וגם קשר בוקס טו בוקס מודרני במקום קרוס ואולי אפילו מחליף לקאסמירו. ורק אז אפשר לחשוב על מגן.