דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

לשמור על קו נבדל( בראשון)? לצאת לדה בריינה בזמן כדי לא לתת לו שטח וכל הזמן שבעולם לקבל כדור ולהכניס כדור רוחב( בשני)? לאבד את השחקן שלו הקיצוני בצד שלו שמגיע לנגוח לפניו? זה לא קשור למשחק גובה אלא בסגירה לקויה( בשלישי), לתת לשחקן שלו מרווח ואת השטח בתוך הרחבה לשחרר בקלות בעיטה לשער(ברביעי)?
הטיקט העיקרי של קרבחאל היה יכולות פיזיות, מהירות, זריזות, קשוח, אחרי שירד ביכולות האלה כבר אין לו מקום ברמות האלה.
מגן ימני דחוף לעונה הבאה.

החסרונות האלו יבלטו הרבה פחות בקבוצה עם הגנה נורמלית. אני לא טוען שלא צריך להחליף אותו, אני טוען שהמצב חמור יותר בעמדות אחרות. ולו מפני שהעמדות האלו פשוט קריטיות יותר בקבוצת כדורגל, בלי קשר לרגע לזהות השחקן שמאייש אותן.

כן, אז הוא יהיה חור אחד ולא חור אחד מתוך 4 בהגנה, אבל כרגע הוא החור הכי גדול.

היום שחקן שיודע לעשות משהו אחד ברמה גבוהה לא מספיק טוב לרמות הגבוהות. אני מדבר על קרוס. הוא שולט בקצב המשחק זה אחלה, אבל מה עם השאר. הוא לא מביא שום דבר נוסף לשולחן וזה לא מספיק. פעם היה אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה. היום להרבה מאוד שחקנים יש חצי כוס מלאה, ומה שמבדיל בינם לבין הגדולים באמת היא חצי הכוס הריקה.

קרבחאל שוגה בפעולות הפשוטות. מעבר לטכניקה או מהירות. זה כבר לא זה.

אם רודיגר סגור אז מזיזים את אלאבה לשמאל, ואם הבחירה היא בלם חדש במקום מיליטאו או מגן חדש במקום קרבחאל אז זה מגן ימני חדש, בלי לחשוב פעמיים.
הבעיה העונה שאין לנו בלם מוביל, מיליטאו לא כזה ולא יהיה כזה ואלאבה לא בלם, מקווה שרודיגר הוא כזה, למרות שיש לי ספקות, אבל הוא לפחות יכול לנגוח ולהרחיק כדורי גובה בהגנה ליותר מ3 מטרים ובלי לאבד שיווי משקל וליפול אחר כך.

לדעתי קשר הרבה פחות נחוץ ממגן ימני.
יש את קמא שצעיר מאוד ונראה מבטיח (החסרונות שלו הם דברים שכנראה ישתפרו עם צבירת הניסיון), ואת פדה.
אני לא חושב שזה “אסון” אם הקישור שלנו יהיה מורכב מקאסמירו, פדה וקמא בשנים הקרובות.
אני כן חושב שזה אסון אם קרבחאל ישאר המגן הפותח שלנו (אלא אם יחזור ליכולת של פעם).

קרבחאל פשוט פיזית כבר לא מתאים, קמאבינגה ופדה גם אם מבחינת ניסיון לא שם זה משהו שיבוא עם הזמן, מבחינה פיזית הם וורלד קלאס, קרבחאל כבר פג תוקף לרמות האלה.

קישור שמורכב מהשלישייה הזו לא יודע מה לעשות עם הכדור ויאנסו אותו גם כן כי הוא יהיה מאוד מאוד לחיץ. אם רוצים שלושה באמצע ולא ארבעה, אני לא בטוח שגם בטווח הארוך יותר יש מקום בהרכב גם לוואלוורדה וגם לקמאבינגה. אנחנו זקוקים לשחקן שמסוגל ללחוץ כמוהם אבל גם יודע להחזיק בכדור ולמסור אותו.

אין לנו כזה כרגע בסגל (מודרץ’ הכי קרוב) וזה למה כל משחק הורגים אותנו. זה גם למה זידאן שיחק כמו ששיחק. הוא הבין את זה מצוין ובחר (בצדק) להתפשר על משחק ההתקפה ולשחק הרבה יותר מתגונן. בשונה מסבא ג’פטו הוא אשכרה הבין כדורגל.

קמאבינגה זה שחקן שיודע להחזיק כדור ומה לעשות איתו.

קמאבינגה ופדה יחד עם מודריץ’ או קרוס או כל ה4 ביחד לדעתי זה קישור מספיק טוב לסחוב עוד עונה ברמות הגבוהות.

קאמבינגה דווקא לדעתי מראה טיפול טוב בכדור ויכולת מסירה לא רעה בכלל תחת לחץ. הוא חזק פיזית והמיקום שלו טוב. מה שכן הוא לא זריז או מהיר במיוחד.

פדה מפלצת פיזית באמת מהיר בטירוף, זריז, חזק ולא מפסיק לרוץ. הוא מכדרר איכותי ולרוב יעבור את השחקן שלו. חסרה לו יכולת מסירה וראיית משחק מהרמות הגבוהות.

שניהם היום עדיפים על קרוס ללא ספק. מודריץ באנקר וקאסמירו אומנם בעונה גרועה אבל במיטבו הוא בלוק הגנתי. קרוס חייב לרדת לספסל בהקדם ולרוץ עד סוף העונה על וריאציות של פדה/מודריץ/מירו/קמא.

יש פה המון ענייני מעמד ואגו. לא לפתוח עם קרוס בחצי גמר ליגת האלופות זה מסר מאוד ברור שאני לא בטוח שקרלו מסוגל/רוצה לשלוח.

@Raul777 מה שבאמת חסר לי בקמאבינגה זה השתחררות מלחץ עי דריבל בשטח צפוף

אם ואלוורדה ישדרג את עצמו לרמה הזאת הוא יהיה דה בריינה עם יכולות הגנתיות גבוהות, חלום. אבל אתה באמת צודק

גם מה הטיעון?
הרי אתמול היה משחק שהוא שיחק בו לא בעמדה שלו וכל הקבוצה שיחקה רע הגנתית בטח בלי קאסמירו. סתם אוטומטי. מודריץ׳ היה יותר חלש.

לא מסכים כמעט עם כלום, למעט זה שאלאבה בלם חלש.

אתה מדבר כאילו בתקופת ראמוס-פפה-וראן ריאל לא ספגה המון גולים במשחקים מול הגדולות (קלסיקואים למכביר, 3 מיובנטוס, 4 מדורטמונד ועוד ועוד). בלי קסאמירו הקישור האחורי מאוד מופקר, ולכן הבלמים יוצאים גבוה יותר ללחוץ ומשאירים חורים מאחורה. מול קבוצה כמו סיטי נענשים על דברים כאלה.

ובכלל, אני חושב שאנחנו נותנים יותר מדי דגש פה על זהות הבלמים, בעוד משחק הגנה מורכב מכלל הקבוצה, ואמור להתחיל בכלל מחוליית ההתקפה. אם הקבוצה מגנה טוב כקולקטיב הרבה יותר קל לבלמים לבצע את העבודה שלהם בשקט.
כשכדורים שורקים לך ברחבה כל חמש דקות בממוצע אתה תספוג הרבה שערים, ללא קשר לזהות הבלמים.

לא ברור לי למה אנשים כל כך אנטי אלאבה ומילאטו. ניחא אלאבה שהוא לא באמת בלם, אלא יותר מגן שמאלי/קשר אחורי.
אבל מילאטו?בחייאת, נראה לכם אפילו היה לנו את נסטה+VVD בהגנה לא היינו סופגים המון שערים?
ריאל אף פעם לא התהדרה בהגנת ברזל וההגנה שלנו תמיד היה רכה[לכו תסתכלו את ה4-3 מול יונייטד ב2003 שדל בוסקה הימר על התקפה].

תסתכלו על ההגנה האדירה של סיטי, חצי מיליארד יורו והם ספגו אתמול שלושה שערים[עם קצת יותר חדות שלנו היינו נותנים להם גם את הרביעי].

עם קצת יותר חדות שלנו היינו כובשים את הרביעי? לא ממש חושב. והם לא יכלו לכבוש עוד שערים? אתה בעצם אומר שהתוצאה מקפחת אותו? אותו 4:3 פנטסטי היה במשחק הגומלין, לא זילזלנו או משהו כזה, אבל היה לנו יתרון וזה יושב בראש. באותו משחק גם הובלנו שלוש פעמים, רונאלדו הוחלף וכן הלאה. לא היה אמוק להשוות את התוצאה. וגם ריאל מדריד עם ההגנה המחפירה של פעם ידעה להציג משחקי הגנה טובים-סבירים: ה-0:0 נגד יונייטד ב-1999/00 במשחק הראשון| שער נקי נגד באיירן מינכן בחצי הגמר בברנבאו - 0:2| ניצחון 0:3 בגמר על ולנסיה| ב-2001/02 רוב המשחק נגד באיירן היינו טובים והם ביצעו מהפך בדקות האחרונות| 0:2 על באיירן בגומלין רבע הגמר| בקאמפ נואו לא ספגנו וניצחנו 0:2 אבל זה היה המון-המון סזאר| אתה מוזמן לצפות ב-1:3 למשל על יונייטד במשחק הראשון בספרד, הם בטח לא הגיעו למיליון מצבים.

זה קצת מכל דבר - יכולת מחורבנת של הבלמים, העובדה שאין לנו משחק הגנה באמת, ההיעדרות של קאסמירו. יש הגנה רכה ויש הגנה רכה. לספוג שלישייה ממסי בשיאו או מה-M-S-N לדוגמא זה מובן לחלוטין. אבל להיות בפיגור 3:0 מצ’לסי הזו בברנבאו זה קצת פחות נורמלי.

מיליטאו עם מיקום נוראי ומאוד-מאוד-מאוד לא מרוכז. גם ביחס לפיזיות ולמהירות ולאתלטיות שלו הוא כל הזמן על הריצפה. הוא מקרין חוסר שקט. יש הבדל בין בלם שהחלוץ גובר עליו ושם את הראש לפניו לבין בלם שבכלל לא נמצא. אני מאחל למיליטאו ולנו שהוא יהיה רק 50% מפפה, גם של העונות הראשונות.

דור זה כבר סתם פופוליסטי.
ריאל מדריד של וראן/פפה וראמוס לא חטפו השפלות?

אותה צ׳לסי שכבשה 3-0 הייתה הקבוצה שזכתה בליגת האלופות כשהיא באה אול אין למשחק על עונה שלמה אחרי שאיבדה את האליפות וכשהם בפיגור של 2 שערים.

ההגנה שלנו גם החזיקה אותנו מול פריז, אחת הקבוצות עם ההתקפות המסוכנות ביותר בעולם. חטפנו רק 2 שערים מולם למרות שהם ישבו עלינו.

אתה מתכוון פפה שלבנדובסקי כבש עליו רביעיה? או פפה שהיה מאבד את הראש כל משחק שני?
מיליטאו רחוק מלהיות מושלם, אבל גם פפה, בטח ובטח שבגיל ההוא.
50% של פפה בצעירותו, נו באמת…

זה לא מה שהוא התכוון. הוא אמר שזה רחוק מההשפלה שתיארו שהייתה כאן. הם היו טובים יותר, אבל בסוף הוא טוען שבצדק כל המצבים הגדולים שהם החמיצו ועל פיהם אנחנו קובעים שהם שלטו נבעו מטעויות פרסונליות ולא ממשחק הגנה רע של הקבוצה. לא מדובר על שחקנים שלא הצליחו לחטוף, אלא על פאקינג שחקנים שהחטיאו את הכדור או שבעטו אותו בטעות על שחקן יריב.

אני זוכר טוב מאוד את כל המשחקים של פפה, לא מתכחש לכך שהוא ‘נרגע’ כשהוא היה כבר מבוגר יותר. אבל ראית מהשנייה הראשונה שהוא בוס. בכל מקרה, זה לא קצת עוול לפפה (ואפילו לא רציני) לקחת את המשחק הכי גרוע בקריירה שלו ביי פאר, מול חלוץ ענק במשחקו הטוב בקריירה ביי פאר - ולהציג אותו כטיעון? כן אני יודע שלבנדובסקי ‘שרף’ אותו. פפה שיחק כאן שלוש שנים עם קישור של דיארה וגאגו וכאלה, קישור לחיץ מאוד, שכל הנעת הכדור הייתה תלויה בגוטי. ראמוס, ששיחק באותו משחק כמגן ימני, בחירה מעניינת של מוריניו - היה מעולה בהמון-המון-המון משחקים בליגת האלופות, לא זוכר הרבה נפילות שלו במעמדים הגדולים אלא יותר החלקות וזריזות זין נגד האוססונות למינהן.

ההגנה שלנו, אפשר לומר אפילו הבלמים - היו בהחלט טובים בצמד המשחקים נגד פריז סן ז’רמן. גם נגד הצרפתים היינו צריכים לחטוף יותר, נבדל של אמבפה על סנטימטר ופנדל שקורטואה הדף, אבל עזוב, אני מסכים שהם היו טובים. אבל המשחק נגד סיטי לא היה יוצא דופן עבורם. זה מצטרך לקלאסיקו (אלאבה), זה מצטרף לפיחואן - חצי שעה מזעזעת, זה מצטרף כמובן גם לגומלין נגד צ’לסי. קנבארו פעם ליגלג על תפקיד החלוץ שיכול להחמיץ כל המשחק, נניח חמישה מצבים לגול בטוח אבל במצב השישי יבקיע, זה יהיה שער ניצחון, ויהללו אותו. בלם צריך להיות קרוב לשלמות. ואין כזה כמובן, גם קנבארו היה טועה, גם ראמוס, גם פפה. הבלמים שלנו טועים יותר מדי. ועל כל טעות שעלתה בגול גם יש טעות שלא עלתה בגול.

זה שאין קישור אחורי, ואני תמיד כותב שזו גם בעיה במשחק ההגנה - לא אומר שמיליטאו צריך ללכת ימינה ולהפקיר את הרחבה - ראה הגול השני לדוגמא.

זה אפילו לא טעויות קלאסיות, ג’סוס עומד על קו הקרן עם הגב לשער בלי אפשרות לעשות כלום, ומיליטאו במקום לסגור לו את הקו עושה סיבוב שלם מסביבו ומאפשר לו להסתובב עליו בקלות לתוך הרחבה. זו פשוט יכולת הגנתית לא טובה, אפילו לא טעות.

טעות זה מה שטיטי ציין, כשהוא תפס אויר ואיפשר למאחרז לעמוד לבד מול קורטואה מכלום.

באמת לא מבין מה כל הרעש מסביבו, כפי שגיא ציין כבר - עוד בלם טוב, לא פחות ולא יותר.

מקפח אותנו זה בטוח לא, כנ"ל לא את סיטי.
הטעויות שלנו נבעו מטעויות אישיות בהגנה יותר ממשחק הגנה גרוע שזה מה שקרה לסיטי.
נראה לך שאם היינו מציגים לפחות את היכולת ההגנתית שהצגנו מול צ’לסי/פסז בחוץ היינו חוטפים פה רבייעיה?
קוראטה שהוא הסלע שלנו בהגנה לא הציג משחק בשמיים.

כפי שכתבתי כבר מקודם, אם אנחנו נציג משחק הגנה טוב[החזרה של קאסמירו צריכה לשפר את זה]אז אנחנו יכולים להוריד מהם לפחות 3-4 מצבים. 3-4 מצבים של סיטי זה גול, כיוון שרוב השחקנים שלהם פשוט לא חדים מול השער אלא הם מגיעים לכך הרבה הזדמנויות שאנשים מתעלמים מזה.

זה משהו שלומדים ב 5 דקות,את האתלטיות שלו והמהירות אי אפשר ללמד.