דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

ברור שזה עוול. העניין שזה אותו עוול שגם בא לטובתו של פפה כי היום אנחנו זוכרים אותו כבלם תותח.
את המשחקים הרעים של מיליטאו כנראה שנשכח עוד שנתיים, בטח שבעוד 15 שנה. אולי נזכור אם יהיה משחק נפל חריג. זו בדיוק הטענה שלי. שברור שנזכור את המשחקים הרעים של מיליטאו טוב בהרבה מאת של פפה.

חוץ מזה, מה אתה מציע? אני לא טוען שמיליטאו מושלם, אני טוען שהוא בלם נהדר שצריך זמן והוא יכול להפוך לבלם היסטורי. לקנות איזה פאו טורס או קונדה זה הפתרון? אולי פשוט להביא את ואן דייק? (פשוט, לא?).
כל בלם שלא נביא זה הימור. לא כל בלם שהצליח בקבוצה אחרת יצליח בריאל, ועל אחת כמה וכמה אם אותה קבוצה אחרת היא מדרג נמוך יותר.
מיליטאו בלם העתיד שלנו ולדעתי הוא חשוב לעתיד שלנו לא פחות מפדה וקאמבינגה שגם להם יש חסרונות (ופדה לא צעיר ממיליטאו דרך אגב).

כמו שאמרו יפה לפניי. יש דברים שאפשר ללמד, תראו כמה ויניסיוס השתפר רק מלהיות סביר מינוס ברוב התכונות. המהירות, הגובה והכוח של מיליטאו זה משהו ללא תחליף בכדורגל העולמי היום. המיקום שלו ישתפר עם הניסיון וכך גם ההבנה מתי ללחוץ ומתי לא.
לדעתי הוא מהוורלד קלאסים היותר ברורים של העתיד, רק צריך קצת זמן. כבר עכשיו בגילו למרות שאין מעליו קישור הוא הביא משחקים יוצאים מן הכלל.

מיליטאו משחק כשמעליו קישור זקן ועייף שלא עומד בקצב של המשחקים הגדולים, או קישור צעיר שעומד לא נכון. מיליטאו משחק בלם כשלצידו משחק בכלל מגן שמאלי, מימין קרבאחל שגם להרכב של אותה שנה שהבאת פה לא ייכנס להרכב, ומשמאל מנדי, שגם הוא לא ייכנס להרכב שם (ודיברת על לחיץ, גם הוא וגם קרבאחל סופר לחיצים).
גם אלאבה ומנדי לא היו כשירים מול סיטי ונפצעו גם מול צ’לסי. אה, ושיחקנו ללא קשר אחורי, שגם כשהוא משחק השנה הוא לא נראה טוב מלאס דיארה.

לא קצת סטיתם מהנושא של הת’רד הזה חברים?

יאללה אז בוא נחתים את יוסיין בולט ונלמד אותו ברבע שעה את רזי הכדורגל. יהיה לנו בלם פחד אלוהים.

יש לכם איזושהי מיסקונספציה על מיליטאו לדעתי. משום מה הוא נתפס כאיזה חייה אתלטית, גב אפילו הגדיל ואמר שהוא מהיר מפפה. לא רואה את זה, אני רואה בלם עם המון מגבלות בהבנת המשחק, פאניקה מוגזמת, נטיה לנפילות ומבט לשופט כשהוא אחרון, ויכולות אתלטיות מעל הממוצע אבל בשום צורה לא חריגות כפי שמצטייר מהדיון הזה.

הזמן יגיד.

אוף של האוף טופיק אבל זכור לי שהיה דיבור שהוא יחתום ביונייטד כי היה לו חלום לשחק כדורגל והוא אהד אותם או משהו כזה.

אחי זה מה שכולם רואים. אבל חלקינו מסתכלים מעבר לערפל שעוטף את העתיד של בלם צעיר.
בניגוד לשחקן התקפה, הרבה יותר קשה לחזות הצלחה של בלמים. בגלל זה הם נקנים ופורצים לתודעה בגילאים מאוחרים יותר.
מיליטאו הגיע אלינו בגיל 22 אחרי עונה אחת בפורטו. מתוך ה3 שנים הללו את אחת מהם הוא בילה על הספסל. כלומר יש לו שנתיים בלבד ניסיון בכדורגל אירופאי.

אני מסתכל על מיליטאו ולא רואה מוצר מוגמר, זה גם מה שבזמנו אמרתי על ויניסיוס (אגב, צדקתי). הוא שחקן שעוד ישתפר.
התכונות הכי חשובות לבלם שאינן תכונות מולדות הן מיקום והבנת משחק. אלה תכונות שבאופן די לינארי משתפרות עם הגיל והניסיון.
אני טוען שההמתנה והאמון בו ישתלמו לנו. להגיד שיש לו בעיות זה אנדרסטייטמנט. מצד שני להגיד שלפפה בגילו לא היו זה עיוורון. הוא היה השחקן הכי מקולל בשנותיו הראשונות בקבוצה מפי אוהדי ריאל.
אגב, ב2011 הודחנו בחצי באשמת האדום הטיפשי והמיותר שלו.
ב2012 פנדל שטותי שהוא עשה שלח את המשחק להארכה.
ב2013 רביעיה בעיקר על הראש שלו.
הוא ממש לא היה נכס גדול בעונותיו הראשונות והוא בהחלט נטה לטעות. אני לא זוכר כבר כמעט משחקי ליגה נקודתיים, רק זוכר הלך רוח. הוא לא היה נחשב לבלם גדול עד שלב מאוד מאוחר בקריירה שלו.

מה שהכי בטוח, אני לא אוריד אותו לספסל כדי שאלאבה יישאר בלם. שישחק לצד רודיגר.

יאללה אז בוא נחתים את ערן לוי. יש לו טכניקה טובה משל ויניסיוס במיליון רמות, וכנראה שגם משל רודריגו.

קיצר לדעתי חפרנו. אף אחד פה לא חייב לחשוב כמוני שמיליטאו פוטנציאל מטורף ובלם טוב כבר היום.
הזמן יגיד כמו שכתבת.

גב, אני מבין את הטיעון והתייחסתי אליו בהודעות קודמות. ממש לא מעניין אותי מה היה הלך הרוח בפורום או בקרב אוהדי ריאל מדריד בספרד, אני מדבר על מה שאני ראיתי ועל דעתי. אתה נותן להלך הרוח משקל גדול מדי, כאילו שבנזמה לא היה השחקן הכי מושמץ בהיסטוריה של ריאל, וזו סתם דוגמה אחת מיני רבות.

גם כשיש הלך רוח אז יש דעות שנוגדות את הלך הרוח, טיטי, whykds ורוב העולם חושבים שקרוס שחקן מדהים, אחרים פה חושבים אחרת. במשך 10 שנים הלך הרוח היה שבנזמה נכה, אני, dkaro, ואחרים טענו שלא.

לפעמים הלך הרוח מוצדק, לפעמים לא, ובד"כ, כמו כל דבר, הוא נתון לדיון.

אז אומר שוב ולא אחזור על זה יותר, פפה היה מפלצת הגנתית מהשניה הראשונה שדרך כאן, זו הייתה דעתי אז וזו דעתי היום. הלך הרוח שהושפע הרבה מהאגרסיביות והסגנון המלוכלך שלו לא מעניין אותי, מעניינת אותי קריאת משחק ואתלטיות ברמה הכי גבוהה שיש. רמיזות לזכרון קצר לא עובדות פה, אני זוכר מצוין את פפה בכל שלב בקריירה שלו כי זה שחקן שהיה מהפייבוריטים שלי.

ב2011 הודחנו עקב האדום הטיפשי והלא מוצדק שלו את מתכוון. טיפשי מבחינת השופט, כמובן, שקנה הצגה עלובה של אלבס. כנראה שגם הוא הושפע מהלך הרוח.

אני טוען שאנחנו זוכרים בצורה לא נכונה שחקני עבר.

היכולת שלו עכשיו לא סותרת את העובדה שהוא הרוויח הרבה מאותן השמצות.

נתון לדיון זה מעולה. אני מרגיש שמשכתבים פה את ההיסטוריה.
הגיוני שתאמינו בשחקן, אבל מדובר בשחקן שעבר שיפור מטורף.

מסכים, ובכל זאת היה מדובר בעוד מהלך בו הוא איבד את הראש וגם שגה.

נסכים שלא להסכים בנושא. אני מאוד אוהב את פפה שלא תטעה, אבל בדיוק בגלל שאהבתי והערכתי אותו אני אוהב ומעריך את מיליטאו. שחקנים מאוד דומים בעיני. בחוזקות, בחולשות ואפילו בסגנון. גם פפה היה יוצא ללחוץ כמו מחבל ולעתים משאיר חור. אפילו הכדרור וההשתלטות שלהם על כדורים דומה בעיני.

מקווה שפרז מחזיק בדעה דומה לשלי. אין לנו צורך בשני בלמים, ואם יש לו כסף לבלם, שישפוך אותו על מגנים.

זה תלוי איך אנחנו מגדירים יכולת אתלטית- מיליטאו לא מהיר ברמה יוצאת דופן, אם כבר בלמים שלנו שעונים להגדרה אז וראן לפני הפציעות היה מהיר ברמה של חלוץ.

עם זאת, ההאצה שלו כן חריגה וזה מה שמאפשר לו לתפוס שחקני התקפה מהר. הוא גם די זריז בעבודת רגליים שלו, חבל שזה מגיע עם שיווי משקל מחורבן כמו שכתבת. גם הניתור שלו טוב מה שמכפה על זה שהוא קצת נמוך.

אני זוכר שראיתי פעם סרטון של תחרות ריצה בליברפול, הנדרסון שנחשב לשחקן די איטי סיים באחד המקומות העליונים לפני כל מני שאקירים ורוברטסונים, אפילו לפני מאנה לדעתי. האצה (ומהירות עם הכדור) יותר קריטית ברמות האלו.

מילה לגבי בנזמה.
אני חושב שהוא זכה בזמנו להמון ביקורות דווקא משום שקשה שלא לראות את הפוטנציאל העצום שלו.
העובדה שהוא כיום השחקן בכושר הטוב בעולם איננה קשורה לאיזה קפיצת מדרגה מקצועית שהוא עשה אלא יותר לסוויץ’ פסיכולוגי.
לפני חמש שנים סוארז נחשב לחלוץ הטוב בעולם. גם אני חשבתי כך (ביחד עם לבנדובסקי). עם זאת, תמיד טענתי שבנזמה מוכשר יותר משניהם. וזה מה שהיה כ"כ מתסכל. העובדה שהוא נותן את העונה הטובה בקריירה בגיל 34 יכולה ללמד אותנו מה היה קורה אם היה מאופס יותר עשור אחורה.

כך או כך - גם ביחס לאדישות שאפיינה אותו אז הוא היה חלוץ טוב מאוד. היום הוא מושלם.

זה לדיון אחר, אבל לטעמי הוא היה מאופס גם בתקופת כריסטיאנו (חוץ מהפעמים שעלה על ההגה). קשה מאוד לתת עונות של סקורר לידו, וקשה לחלוץ לשחק בסטייט אוף מיינד של אני לא המטרה הראשית. עשה עבודה טובה.

אני זוכר עוד את הדיונים מעונת האליפות ההיא שכולם רצו שבנזמה יעזוב והיגוואין ישאר, הייתי בין בודדים( ממש בודדים) שחשבו אז שבנזמה עדיף על היגוואין, אני חשבתי שהצרפתי הרבה יותר טוב, טענו שאני משוגע.

היה כבר דיון ארוך על זה, רק בקצרה, לא רק שבנזמה היה הפרטנר המושלם לרונאלדו הוא גם הבקיע במספרים שהם בממוצע של החלוצים המובילים אז, אם עושים שערים פר 90 דקות בניכוי פנדלים.

בקשר לפפה, הבלם הכי טוב שלנו בשנות ה 2000, מיליטאו לא באותו איזור בכלל, גם לא באיזור של פפה הצעיר שרק הצטרף.
לא חם מזג ולא פראי ולא בלם שבנוי על אתלטיות, היה אחד הבלמים הכי חכמים עם מיקום מצויין סגירות וורלד קלאס ובנוסף היה קרנף עם מהירות של צ’יטה.
ובניגוד למיליטאו שלט בכדורי גובהה.

מיליטאו עצמו יש תקופות שנראה שהוא יהפוך לאחד הטובים בעולם, ויש יותר מדי תקופות כמו התקופה הנוכחית שהוא נראה עופרי ארד.
לדעתי יש לו את הפוטנציאל, האם מישהו יצליח לסדר לו את הפיוזים בראש? מקווה שכן, אבל המצב הנוכחי הוא מאוד בעייתי, אי אפשר לתת לבלם להתגלח על הזקן של ריאל מדריד, מספיק משחק כמו אתמול ולעוף בחצי גמר אלופות בגלל טעויות אינפנטיליות וזה כבר אסון כבד, למזלו ומזלנו זה נגמר 4-3

הזכירו את הסגירה שלו על ז’סוס, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות כשראיתי את זה לייב…

אגב. דובר כאן הרבה על דה בריינה ועל התשוקה שלנו לשחקן כמוהו.
אני חושב שהכישרון הצעיר הדומה לו ביותר זה פלוריאן וירץ מלברקוזן. לא יודע אם יגיע לרמות הללו אבל ניכר שיש לו כבר עכשיו שילוב קטלני בין יכולות טכניות גבוהות לראיית משחק חדה.
הייתי שמח לראות אותו אצלנו. לדעתי שווה להמר עליו.

אם אנחנו בפנטזיות, קלופ. זהו. כל השאר נראה שיסתדר.
עריכה: עכשיו ראיתי שהוא חתם על חוזה חדש…
אבל עדיין. קלופ.

מארקה מפרסם את הסכומים של החתמת רודיגר.
חוזה ל 4 שנים.
שכר נטו של 9M לעונה, פלוס בונוס חתימה של 8M נטו.
עמלת סוכן של 15M נטו .
סה"כ 59M נטו ל 4 שנים, כלומר בסביבות 107M ברוטו עלות עבור הקבוצה (המס המקסימלי במדריד הוא 45%).

הכתבה

אני כבר הגעתי למצב שאני לא יכול לראות אותו בתקופות שהוא באמת החמיץ יותר מדי, לא בורח. אבל גם אתה למיטב זכרוני כתבת שמה שהשאיר אותו כל כך הרבה זמן במועדון זה הרצון של כריסטיאנו

לגבי מיליטאו או בכלל כל שחקן - בעייתי להשוות ישירות לטופ כי מאד קשה לדעת מראש מי יגיע אליו. השאלה מבחינתי זה האם מיליטאו יכול להיות בלם טוב בריאל מדריד (אותה שאלה לדעתי גם לגבי רודיגר). לא משווה ישר לפפה כמו שלא משווה לאסיקייל גראי.

למען הסר ספק. אם יש מספיק כסף אין לי שום התנגדות שיגיע עוד בלם על כמו רובן דיאס ויקח את מקומו של מיליטאו.
אני פשוט לא רואה את המצב שלנו ככזה, ולפחות לפי דעתי לפני קניית בלם נוסף חשוב לסגור את אמבפה, להביא את טשואמני ו2 מגנים (1 אם אלאבה ישחק כמגן שמאלי).
אני גם לא ארצה את קונדה על חשבון מיליטאו.

לא רואה מצב בו הקיץ נביא גם את אמבפה, גם את
טשואמני, גם את רודיגר, גם מגן ימני וגם בלם טופ. מדובר כבר בסכומים מאוד גבוהים שאני לא חושב שהם שווים את זה. לדעתי עדיף
להמר על מיליטאו עונה נוספת ולשמור את הכסף הזה למחליף של בנזמה.

מי שדיבר פה על נונייז בעבר, היום קראתי שבנפיקה דורשת 130 מיליון עליו. זה ממש לא מחיר עבור שחקן שכנראה את השנה-שנתיים הקרובות יבלה על הספסל שלנו (כי בנזמה), ובטח שלא עבור שחקן לא מוכח באמת. אלה מחירים שאם ריאל שמה אני מצפה לקבל שחקן שהפציץ במשך זמן ארוך יותר ושאת שמו אני מכיר קצת יותר מחודשיים.

Goal n. 32 for Darwin Núñez this season. He’s prepared to leave in the summer, price tag around €75/80m and there’s a new agent now working to move him in June. 🔴🇺🇾 #UCL

Credit to Benfica as they refused €45m in January to keep Darwin.
And he’s still 22, not a detail. pic.twitter.com/GZePGufvme

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) April 13, 2022

רחוק מהמציאות 130 מיליון.

מה שהשאיר את בנזמה במועדון הוא חד משמעית הרצון של כריסטיאנו, זה לא שולל את העובדה שהוא שחקן שחקן. אם לא היה בנזמה היינו מנסים להביא כל מיני חלוצים שהיו נכשלים אחד אחרי השני ליד הפורטוגלי, ואז בסוף היינו מבינים שהוא צריך לידו שחקן מסייע ולא חודאי קלאסי. כל המעקף הזה נחסך מאיתנו. כמובן שגם אני לא ידעתי שבנזמה יתקרב לרמה שהוא מציג עכשיו ללא כריסטיאנו (בעיקר ליכולת כסקורר), אני דיי משוכנע שמי שיטען אחרת הוא שקרן.

75/80 זה עדיין מוגזם בשביל חלוץ שיבלה הרבה על הספסל בעונה הראשונה ובמיוחד שאנחנו מעוניינים להביא בהמשך את האלנד.
אבל כן, חייבים להביא חלוץ מחליף ברמה נורמלית או להחזיר את אחד מהחלוצים ששלחנו בהשאלה.

וואלה קראתי היום 130. לא זוכר איפה ולכן אני לא יודע כמה זה אמין.
בכל אופן, יהיה מה שיהיה המחיר שלו, הוא לא נראה לי שחקן היסטורי שצריך לקנות ולא משנה מה.
הוא בהחלט שחקן נהדר, אבל הוא לא הראה משהו שולאחוביץ לא הראה למשל. יש שחקנים באמת נהדרים שפורצים כל שנה ומשחקים בקבוצות בינוניות. כמו שכתבתי בעבר, השנה אלה היו אדיימי, ולאחוביץ, נונייז, ולואיס דיאס.

כשמדובר בשחקן שיעלה לא מעט, אני חושב שאין סיבה להמר כל כך הרבה לפני הזמן שזה יהיה רלוונטי. עונה על הספסל לא תעשה לו טוב.
אם הוא יישאר עוד עונה בבנפיקה וימשיך ביכולת הזו, אז נכון שהמחיר שלו יעלה, אבל מהצד השני נקבל שחקן שאנחנו הרבה יותר בטוחים בהצלחתו.
ואם יעזוב אז אפשר להמר על נונייז 2 שנגלה אותו בעוד שנה. כשבאמת נצטרך לשם רכש ונוכל לתת לו דקות.

בכנות, אני גם לא רואה סיבה שנונייז יעדיף אותנו על קבוצה אחרת.
יש כל כך הרבה קבוצות טובות אחרות שגם צריכות חלוץ 9 או שהתחרות שלו תהיה קשה פחות מבנזמה.