דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

די בבירור הוא יעזוב הקיץ ואני בספק שילך לקבוצה כדי לשבת על הספסל , אני גם לא חושב שחלוץ יהיה בסדר העדיפויות של ריאל אחרי שתחתים את מבאפה ( רק הלאנד כי הוא הזדמנות חד פעמית ).
יש עמדות דחופות יותר כמו בלם ומגן ימני שם אתם חייבים חיזוק .

דעתך על פיפיטה בהקשר הזה? נראה מעולה ליד כריסטיאנו לפחות לעונה או שתיים.

אני יכול לדבר רק בשם עצמי אבל יש לי הרגשה שזה לא רק.
כשטענתי במשך שנים שבנזמה הוא חלוץ וורלדקלאס (טופ 5 אם תרצה) לכל דבר ושהיה מוכיח את זה גם במספרים אם היה משחק את החלוץ של הקבוצה, לא באמת מופתע עכשיו כשהוא אשכרה עושה את זה בפועל.

אני דווקא דיי משוכנע שאנשים (שהחליטו שבנזמה שחקן ברמה של יאגו אספס) שמאמינים שבוקר אחד הוא החליט לקום ולהיות שחקן על, משקרים, אבל בעיקר לעצמם.

בעונה ראשונה שלהם יחד שהייתה גם העונה הראשונה של כריסטיאנו בריאל היגוואין היה מלך השערים שלנו בליגה עם גול מעל כריסטיאנו, הוא בטוח לא אהב את זה. עונה לאחר מכן היגוואין ירד כבר אל מתחת לבנזמה וסיים עם 10 שערי ליגה, וכריסטיאנו התפוצץ עם 40 שערים ולקח את הפיצ’יצ’י מעל מסי עם 31. ב2012 היגוואין נתן באמת עונה טובה של 22 שערי ליגה, אבל בנזמה עצמו כבש 21 ואלה בהחלט מספרים כבר יותר דומים למה שאפשר לתת לצד כריסטיאנו, וזה בעונה שריאל שברה שיא לה ליגה עם 121 שערים והייתה בעונה התקפית מופרעת לגמרי.

היגוואין שיחק לצד רונאלדו כמו שהיגוואין משחק לא לצד רונאלדו, זה מה שהוא יודע, הוא שחקן עם המון תשוקה לשערים והביטחון שלו מושפע מכך בצורה קיצונית. אני לא חושב שהיה לו סיכוי לשרוד ככה לאורך זמן.

בלאנקו, אשריך. אני ראיתי בבנזמה בעיקר המון חוכמת משחק וטכניקה ברמה הכי גבוהה. בשלב מסוים הוא גם פיתח משחק עם הגב לשער. היו לו הבלחות של סקורר וגם היו לו תקופות מעולות במהלך הקריירה מבחינת כיבוש שערים, אבל אני אישית חשבתי שהוא לא יציב בתחום הזה. לא ציפיתי שיתפתח ממנו שחקן שיכול לקחת קבוצה על הגב לעונה שלמה (או עונות שלמות).

בעונה השנייה של רונאלדו בריאל היגוואין אמנם כן כבש עשרה שערים, אבל זה היה ב17 משחקים כשאם זכרוני אינו מטעה אותי, הוא היה פצוע רוב העונה.

בהחלט, הוא סבל מפציעה לא קלה בגב בחודש נובמבר, רגע לפני הקלאסיקו הראשון, שהשביתה אותו למספר חודשים - שב לסגל רק בתחילת אפריל. למרות ההצגה נגד ולנסיה במאסטייה הוא חזר די רע מהפציעה הזו. כמובן שהיה גם שיקטל נוסף אבל לראייה שיחקנו בלי חלוץ אמיתי בגמר הגביע וגם בחצי גמר הצ’מפיונס נגד ברצלונה.

מעבר להיותו שחקן מרגש שהשפיע על השיפוט - אני חושב שהמהירות של פיפיטה הייתה טובה יותר והיו לו כדורי רוחב מעולים אבל מה ששל בנזמה אי אפשר לקחת לו. הוא (פיפיטה) עשה עונה טובה מאוד בליגה בעונת האליפות של מוריניו עם הבזקים של וורלד קלאס של פעם.

הפציעה השפיעה על העונה הזו וגם על כל הקריירה שלו לאחר מכן, הוא היה סקורר אדיר והייתה לו גם מהירות מצוינת לפני הניתוח בגב.

האס מדווח הבוקר שריאל חושבת בכיוון של ראול דה תומאס בתור גיבוי לבנזמה,אנצלוטי לא מחזיק ממריאנו ויוביץ ורוצה חלוץ מחליף חדש,מדברים גם על להחזיר את מיוראל.
אני חושב שראול דה תומאס יכול להיות נהדר כמחליף לבנזמה,חלוץ מוכח בליגה בשיא הקריירה,הבעיה שהוא יעלה לא מעט כסף,מדברים על 30-40 מיליון שאספניול תדרוש עליו.
דעתכם?

הוא מהווה אופציה טובה, אבל לדעתי גם יוביץ’ היה אמור להיות אופציה טובה. הבעיה שהמאמנים לא ידעו לנהל חלוקת הדקות עם יוביץ’, ולא רואה איך אנצ’לוטי עושה זאת עם ראול דה תומאס.
רק לא מיוראל, לא צריך עוד מחליף בינוני מינוס רק בגלל שהיה שחקן נוער.

יש בליגה כמה חלוצים כאלה שבהחלט הייתי לוקח כחלוץ שני. ראול דה תומאס, בוז’ה, אנס אונאל, כל אלו יכולים להיות מחליף בריאל. הבעיה היא שכשחלוצים לא משחקים הם יורדים בחדות שלהם ואז לא מצליחים לעשות כלום. מן לופ כזה שאתה לא יודע מתי הוא התחיל ואיך יסתיים.

הפתרון הטוב ביותר לדעתי זה למצוא שחקן מספיק טוב שיכול לשחק גם באגף וגם כחלוץ. שיראה דקותבעמדת הקיצוני וכשיצטרכו אותו כחלוץ הוא יוכל להכנס לשם ויהיה חד מספיק כדי לתרום. מישהו כמו אמבפה או רודריגו… בעצם, רגע…

ראול דה תומאס הוא מסוג החלוצים שאני פחות אוהב. הוא מהחלוצים האלה שאתה שוכח שהם על המגרש עד שהם שמים את הגול. הוא לא אקטיבי בהנעת הכדור ומשחק הלחץ, מה שפוסל אותו לדעתי מלשחק אצלינו. מישהו שלא יראו אותו 90 דקות רק בשביל שאולי ישים גול זה לחלוטין לא מספיק בשביל שחקן בקבוצה כמו ריאל מדריד.

אני תוהה כמה יוביץ’ עצל ולא משקיע באימונים (כך דווח) שמעדיפים לרכוש חלוץ מבחוץ בעשרות מיליונים, מאשר לנסות לשקם שחקן של 20 שערים בליגה הגרמנית.

הסגל של הקבוצה הזאת זועק לחיזוק המתמחה בכיבוש שערים (אמבפה), אך כראוי למועדון (בניגוד לשנים האחרונות) זה לא מספיק.

בשבילי דה-תומאס הוא מהלך מבורך וקלאסי. שחקן רעב שהוכיח את עצמו בהחלט, מכיר את המערכת וכבר נכווה כשניסה להתחרות בקארים דה-דרים על דקות משחק, יוביץ’ השוקיסט לצורך העניין עדיין מעכל; לא עדכנו אותו שייאבק בחלוץ האיכותי בעולם לכשיגיע דאז.

אף אחד לא יכול להבטיח שאסנסיו יישאר וזה נכון שהזארד יישאר חלק מהסגל, מה שאומר שבהנחה וקיליאן באמת מגיע, הקאדר ההתקפי כבר מגיע לתפוסה כמעט מלאה. אני מעריך שחלוץ יחתום אם וכאשר תתפנה משבצת:

~ אמבפה, בנזמה, ויניסיוס, רודריגו ~ (אסנסיו, הזארד, RDT, ברהים?)

איזה כיף שאוטוטו לא נצטרך להזכיר את העציצים… (בייל, מריאנו, יוביץ’)

אני חושב שבהתסכלות על הקריירה של יוביץ נראה שהעונה של ה-20 שערים היא היוצאת דופן ולא העונה הזו או זו שלפניה.
מלבד עונת 18-19 שבה באמת נתן הצגות, הוא לא הצליח למצוא את עצמו לא בבנפיקה, לא בריאל ולא בנבחרת.
אני חושב שהא קיבל מספיק הזדמנויות בריאל להוכיח את עצמו, והזדמנויות בריאל צריך לנצל.

פשוט 60 מליון יורו לפח, מדהים.

צר לי אבל העציצים מריאנו ויוביץ איתך גם בשנה הבאה.

אגב, לדעתי ראול דה תומאס היה יכול להיות החלוץ המחליף המושלם, כזה שמבין את מעמדו אבל יתן את הכל כשיעלה לשחק.
הבעיה שאני כבר לא חושב שיש לנו איזשהי זכות עליו והוא לא כזה זול.

אני לא נמצא באימונים, אבל ממה שראיתי במשחקים, לדעתי יוביץ’ לא קיבל מספיק הזדמנויות. אפילו כשבנזמה היה פצוע, קיבלנו את מודריץ’ כחלוץ מדומה או מריאנו. גם היום כנראה לא יפתח, למרות שהייתי מעדיף אותו על מריאנו (אלא אם יש פציעה שלא ידועה לי. הוא בסגל?)

מריאנו בסגל, יוביץ לא.
אגב במשחק מול בארסה יוביץ לא היה בסגל בעקבות פציעה לדעתי.
באופן כללי הפסקתי לעקוב מתי הוא היה כשיר העונה ומתי לא.

מההיכרות עם בייל יש כל כך הרבה משתנים שאינם מקצועיים/רפואיים בזמינות השחקן למשחקים רשמיים. אני לא אתפלא אם יוביץ’ והזארד נשארו מחוץ לסגל תריסר פעמים העונה על אף שהיו ‘כשירים’.

למיטב ידיעתי, במהלך הקריירה שלו יוביץ׳ היה נחשב שחקן מוכשר מאוד, אבל גם עצלן וטראבלמייקר.
בפרנקפורט אמרו שהמאמן שם הצליח לגרום לו להתאפס ולהשקיע.
לא כל אחד מתאים לריאל מדריד.

*170 מיליון, נוסיף את הזארד על הדרך :sleepy:

רק אניח את זה פה

לפי הדיווחים היום היה היום האחרון לסעיף השחרור של הלאנד ב75 מיליון יורו, והחל ממחר סעיף השחרור חוזר ל150 מיליון.
זה מוציא אותנו רשמית מהמירוץ? ואיך כל נושא ראיולה ישפיע על העסקה?

מעניין, הזמן יגיד.