יכול להיות שהסעיף כבר הופעל רק שעדיין לא הודיעו, יכול להיות מצד סיטי כדי לא להכניס את המערכת לסיחרור לפני משחקים סופר חשובים לפני סיום עונה, או ע"י ריאל מדריד מאותה הסיבה…
בכל מקרה נראה לי שיתנו להלאנד ארכה בעניין הזה בגלל סיבות אישיות.
יכול להיות שהסעיף כבר הופעל רק שעדיין לא הודיעו, יכול להיות מצד סיטי כדי לא להכניס את המערכת לסיחרור לפני משחקים סופר חשובים לפני סיום עונה, או ע"י ריאל מדריד מאותה הסיבה…
בכל מקרה נראה לי שיתנו להלאנד ארכה בעניין הזה בגלל סיבות אישיות.
מי יתן לו ארכה?
דורטמונד
מה גורם לך לחשוב שדורטמונד יהיו כאלה לארג’ים ויוותרו לריאל מדריד או מנצ’סטר סיטי על 75 מיליון יורו?
מבחינתם שכולם ירדו ממנו והוא ימשיך אצלם.
אני מניח שהתחילו משא ומתן והגיעו להסכמות עם דורטמונד לפני שמצבו של ראיולה המנוח התדרדר, לא חושב שיעשו בעיות במקרה הזה.
אני חושב שזה מאוד נאיבי מצידך לחשוב ככה, לא מדובר פה בשקל וחצי שיוותרו עליהם בכזו קלות. מה גם שמי שאמור לשלם זה לא איזה עני מהרחוב. המשא ומתן לא התנהל מול דורטמונד, הוא התנהל מול הלאנד. הלאנד הודיע לדורטמונד שהוא עוזב.
לא ברור לי למה אתם חושבים שסעיף השיחרור לא הופעל עד כה.
הרי ראיולה היה בביה"ח כל הזמן הזה, זה לא הפריע למו"מ עם האלנד והפעלת סעיף השיחרור.
הופעל על ידי מי? אם הסעיף הופעל על ידי אחת מהקבוצות זה למעשה אומר שהוא חתם אצלה. פחות הגיוני לי שהעברה כזאת תתבצע והיא תשמר בסודיות מוחלטת.
בכל מקרה היום עוד לא נגמר, יש עוד כמה שעות לפי שעון אירופה.
אולי פרז מכין מתנה נוספת היום ?
אני חושד שהפרסומים לגבי סעיף השחרור ב75 מיליון יורו לא היו נכונים מלכתחילה. עם זאת שמענו על הסעיף המיוחד הזה כבר בקיץ הקודם. לא ברור לי מה קורה שם.
קשה לי להאמין שיש איזשהו קשר עם הלאנד ואף אחד לא יודע על זה. וגם עם מי בדיוק הם בקשר? הסוכן שלו לא בדיוק פנוי לדבר עכשיו נאמר זאת כך…
אם ראיולה כבר כמה זמן היה במצב קשה, יכול להיות שדברים נתקעו. מצד שני אם יש מישהו שלא יוותר על הקופון גם על ערש דוואי…
לא חושב שעכשיו שהוא נפטר כל הלקוחות שלו עומדים במקום קפואים ולא יכולים לעשות עסקים. יותר סביר שמאחר והוא חולה כבר תקופה הכל כבר מסודר בעסקים שלו גם אם לא חתום עדיין. יש לראיולה צוות שלם מאחוריו ואין לי ספק שהוא השאיר הוראות/יורש/וואטאבר.
מינו ראיולה, כמו מנדש ועוד רבים הוא לא פרילנסר אלא עומד בראשה של סוכנות שהוא הקים. ראיולה מת. הסוכנות ממשיכה לפעול, לפחות כל עוד לא אמרו משהו אחר.
אני די בטוח שראיולה לא עבד לבד, ויש סוכנות שמטפלת בכל השחקנים וראיולה היה רק הנשיא שלה. אני לא חושב שזה כזה משמעותי לשחקנים האלה.
לפני כמה ימים יו"ר של דורטמונד אישר שיש סעיף שחרור, אבל לא אמר בכמה ומתי פג.
הוא אמר שאם דורטמונד לא הייתה מסכימה לסעיף כשקנתה אותו, האלנד היה חותם ביונייטד.
לא הגיוני. קאסמירו ממש מחר עשוי לעלות בתור בלם לצידו של מיליטאו רק משום שאנצ’לוטי חולה עליו, אני בטוח שגם דון פרז. זה לא משחק מחשב שפשוט רוכשים צעירים על חשבון שחקנים ותיקים.
אם יש מישהו שיעזוב בניגוד לציפיות זהו כמובן לוקאס ואסקז, שכבר הוחתם שחקן למשבצת שלו (ויניסיוס טוביאס). עם זאת, ייתכן שגל השחרורים המאסיבי יחזיר את לוקאס לעמדתו הטבעית בספסל.
צריך לזכור שגם דני סבאיוס היה עם רגל בחוץ ועכשיו מדווחים שמרוצים ממנו ויתגמלו בחוזה חדש, האם מישהו פה באמת מאמין שדני סבאיוס יקבל חוזה באותו קיץ שמאשרים שחרור של קאסמירו תמורת נזיד עדשים? ספק גדול.
מנדי (גארסיה), אלאבה (נאצ’ו), מיליטאו (רודיגר?), קרבחאל (טוביאס);
קרוס (סבאיוס?), קאסמירו (קמבינגה), ואלוורדה (מודריץ’);
ויניסיוס (אסנסיו), בנזמה (רודריגו), אמבפה (לוקאס).
לא יודע איפה נכנסים למשוואה שחקנים כגון אנטוניו בלאנקו או טשואמני. בכל מקרה אם מישהו יפנה מקום לצרפתי הצעיר זה צריך להיות סבאיוס. כמובן שגם RDT על הפרק ורודיגר כלל לא חתם, כלומר בינתיים אנחנו עם מריו גילה על תקן בלם רביעי. את הזארד אפילו לא טרחתי לציין.
מרסלו, איסקו ובייל עשו את שלהם וייפרדו. ואייחו, מריאנו, יוביץ’ - למרבה במחיר (על מי אני עובד) ויפה שעה אחת קודם. בכל מקרה לדעתי זה יהיה אבסורד לשחרר שחקנים אחרים, בכירים כמו קאסמירו. רשימת השחקנים המיותרים ארוכה וקאסמירו אינו שייך.
אני די בטוח שניתקע פה שנה הבאה עם הזאר, מריאנו ויוביץ’.
קבוצות מבינות את המצב שלנו ואף אחת לא תציע שקל לרכישה של אחד מהם בידיעה שאנחנו רק רוציל להיפטר מהם.
אולי מישהו תסכים לקחת את יוביץ כי הוא עוד צעיר.
בנוגע לטוביאס, הוא לא מיועד לקבוצה הבוגרת וגם יש לו דרכון זר אז אין לו אפשרות לשחק.
הייתי משאיר את ואסקז, הוא בסדר כמחליף ל2 עמדות ולדעתי אורדיוסולה שחקן סתמי למדי. כמובן שהייתי רוצה מגן ימני חדש.
לא אתפלא אם איכשהו הדיווחים על קסאמירו יהפכו למציאות, כמו במקרי וראן, די מריה, אוזיל, אלונסו. שחקני הרכב שדי משום מקום עזבו את הקבוצה.
ראול דה תומס התראיין ואמר שחולם לחזור אלינו בעונה הבאה, במקביל מדווח שריאל גם שוקלת את המהלך, מה דעתכם?
בעיני לפחות מדובר על אחלה חלוץ ואחלה רכש אם יגיע, רואה אותו בשקט נכנס לנעליים שיוביץ’ ומריאנו לא יכלו להיכנס אליהן, אחלה סופר סאב שיתן מנוחה לקארים ואת ה10 שערי ליגה שיהיו האקס פקטור.
אה, והוא גם שלנו ומשלנו ומכיר טוב את הליגה שזה תמיד טוב, אם הוא ואמבפה יגיעו יהיה לנו יופי של עומק התקפי
והנה כבר מגיעה ה״לא״, לדעתי האישית זה פשוט לעורר את השטח ולהגיד לשחקנים שאין דבר כזה ״untouchable״.
לגבי יוביץ׳, הזארד ומריאנו.
מריאנו וודאי נתקע איתו… הוא יעשה הכל להישאר.
הזארד זה תלוי איזה הצעות השאלה יהיו - אף אחד לא יקנה אותו, אבל גם לחסוך חצי מהשכר שלו לדעתי שווה.
יוביץ׳ יש מצב יימכר, המזל שהוא צעיר.