דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אני צופה כרגע בבטיס נגד ברצלונה,אלכס מורנו המגן השמאלי של בטיס נראה פשוט שחקן מעולה,מהירות מטורפת,קשה מאוד לעבור אותו ומצטרף מצוין להתקפה.
הוא בן 28 שזה גיל שבו בדרך כלל אנחנו לא מחתימים שחקן בסדר גודל כזה אבל אולי בגלל זה הוא לא יעלה הרבה,נראה הרבה יותר טוב מפראן גרסיה של ראיו.

ראית את כל המשחק, או רק אחרי שדמבלה יצא?

את רוב המשחק,דמבלה היה די חלש.

למורנו היו משחקים יותר טובים במהלך העונה.
במשחק הזה הוא היה חלש.

גם כשהוא בגרסה הטובה יותר שלו הוא…פסדר… לא הוא האיש שיחזיר אותנו להיות הפייבוריטית לזכייה בצ’מפיונס כשידסקסו מי תזכה העונה.

בכל מקרה הוא לא יגיע.

ראינו משחקים שונים כנראה.
דמבלה היה חלש במסירה פנימה, את מורנו הוא עבר בלי בעיה בכלל.
אין לי בעיה אם יגיע אליכם.

אל פאיס, למיטב הבנתי עיתון אמין, מפרסם פרטים על ההצעה האחרונה של ריאל לאמבפה:
בונוס חתימה 180M (מי אמר מגיע בחינם?)
שכר של 40M נטו לשנה. למועדון זה יעלה 80M ברוטו בערך.
50% מ image rights שהם סלע המחלוקת.
מסתבר שריאל דורשת 50% מהזכויות כמדיניות, ואמבאפה לא אוהב את זה. ההערכה היא ש image rights שלו שווים 40-70M בשנה.
יש בפנים גם פרטים על ההצעה הנגדית של PSG, עוד יותר גבוהה אם הוא חותם ליותר מ 3 שנים ובלי אחוזים על זכויות השם שלו. שכר הדרגתי, שקופץ מאוד כשהחוזים של מסי וניימאר יסתיימו.
הכתבה

אל פאיס לא אמין בכלל בכל מה שקשור לספורט

אני מפסיק להתייחס, בהפגנתיות, לכל מה שקשור להלאנד ואמבפה. כל יומיים מישהו אחר מקיא כמה מילים על המקלדת ואנחנו צריכים לחטוף התקף לב בגלל הקליק-בייטרים האלה. שילכו לעזאזל. כשתהיה הודעה רשמית תודיעו לי.

בינתיים, המארקה מפרסמים שריאל החליטה שלא להחתים את טשואמני העונה.
גם את זה אני לוקח בעירבון מוגבל.

אם זה נכון, לדעתי טעות. קאסמירו הקשר האחורי היחיד בסגל וראינו היטב מה קרה העונה כשהוא לא שיחק. מדובר ברכש הכי חשוב שיש לנו למעט בלם להרכב.

השקעתי 5 דקות שלמות של חיפוש בגוגל האם העיתון אמין או לא. הבנתי שהוא אמין. לא הייתי מתייחס בכלל לכתבה אם העיתון היה ידוע כזבלון.
אבל אין לי דרך לדעת אם הוא אמין ספציפית בספורט או לא.
לאור מה שפורסם בתקשורת הצרפתית על ההצעה של PSG לאמבפה, המספרים נראים לי לא דמיוניים.

לדעתי פשוט לחכות לסוף העונה.
אני אישית חושב שבמידה והוא יאריך חוזה בפריז, בגדול כל המדיניות של פרז תיפול. ואז צריך ללכת על הלאנד בכל הכוח, ואת דלת אמבאפה לסגור לגמרי.

מה עם האלנד באמת? דיברו על כך שסעיף השחרור של 75M פג בסוף אפריל.
אני הפסקתי לעקוב אחריו, הסעיף עדיין בתוקף?

הפרסומים האחרונים לגביו בעיתונות של מדריד היו לפני כשבועיים, אז פורסם שריאל מדריד עדיין במירוץ למרות שסיטי מובילה אותו. מאז הדיבורים עליו שכחו לגמרי וכבר לא מזכירים אותו.
לעומת זאת בעיתונות האנגלית מתייחסים אליו כמעט כאל שחקן סיטי כבר.

לגבי סעיף השחרור שפג בסוף אפריל, זה עבר בדממה מוחלטת. מאוד מוזר. או שהפרסומים היו לא נכונים, או שהוא חתם כבר באיזושהי קבוצה, או שפשוט לא היה אכפת לו כמה הקבוצה הבאה תשלם עליו והוא לא הלחיץ את עצמו להגיע להחלטה.

המספרים האלה הרבה יותר גבוהים מהמספרים שדוברו לאורך כל התקופה ועל ידי הכתבים האמינים ביותר,ריאל מציעה לו מענק חתימה של 80-100 מיליון ושכר נטו של 25 מיליון.
אכן כנראה מה שמעכב את ההסכמה זה הסעיף של הזכויות,אמבפה רוצה הכל לעצמו וריאל לא מתפשרת על פחות מ 50%,כמו שכבר אמרתי בעבר,אם על זה הוא מוכן להפיל הכל ולוותר על החלום שלו,אז שייהנה בפריס,מסי יבשל לו הרבה גולים נגד קלרמון,רק שלא ישכח להגיע לטקס כדור הזהב כדי למחוא כפיים לבנזמה.

מצד אחד אני כביכול מבין את אמבפה, הוא בעצמו בזכות השם שלו מכניס לעצמו כסף - למה שייתחלק פה עם ריאל? מצד שני, ריאל הולכת ככל הנראה להפוך את ההכנסות הפרטיות של אמפבה להרבה יותר גבוהות (לא צריך לספק דוגמאות… ע’'ע חאמס רודריגז למשל) אז וואלה עם כל הכבוד אחי - צריך לחלוק קצת רווחים.

זאת סיטואציה מציקה. אני מאמין שגם המונדיאל יושב על אמפבה על הראש. בגלל שפריז כביכול כל כך מזוהה עם צרפת ואפילו הנשיא התקשר בזמנו לאמפבה, ככל הנראה לא מדובר פה רק במשחקי אגו. יכול להיות שאמפבה רוצה להמשיך להיות הבייבי הלאומי ולכן זה מכביד על ההחלטה.

מתסכל, אבל אלו לדעתי הנסיבות העיקריות.

מה מנע מזידאן להיות המאמי הלאומי של צרפת למרות שרוב הקריירה שיחק בחול? בעצם איזה כוכב צרפתי גדול עשה קריירה בצרפת בכלל?
עם כל הכבוד לטלפונים ממקרון ולעוד כמה מיליונים זה לא צריך לשנות את דעתו,השאלה כמה היא מוכן לצאת מאזור הנוחות כדי להצליח באמת ולהפוך לשחקן היסטורי,אם הוא בוחר להישאר כנראה אין לו את האופי ושחקנים כאלה אני לא רוצה בריאל.
העונה אנחנו בגמר האלופות יותר בזכות אופי מאשר יכולת,זה מצרך חשוב לשחקן בריאל מדריד.

אין מה להתייחס לכל קליקבייט שצץ.
בנוגע לסכומים, זה כבר הרבה מעבר לסביר מאה מיליון מענק חתימה? (שלא נדבר על 180 שנזרק פה).
זה מוגזם וחייבים לעשות משהו כדי למתן את זה כבר אחרת לאן נגיע…?

פרקטית להעברות. אני לא ראיתי את טשומני משחק, רק תקצירים ושמועות אבל עושה רושם שזאת יכולה להיות החתמה חשובה יותר מכל ההחתמות הפוטנציאליות שמדברים עליהם.

מקווה שלא שמנו את כל הביצים בסל אחד.

אני מקווה שאמבפה מבין שזאת שעת רצון. חמש שנים ריאל מחכה לו. עד עכשיו הוא היה תחת חוזה. בקיץ האחרון הגענו לשיא הסאגה כשהוא הוא הראה רצון ברור להגיע לריאל מדריד. פלורנטינו הלך עד הסוף כדי להביא אותו אבל לבסוף הקטארים התעקשו שיישאר.

כרגע הוא מסיים חוזה. כבר כמה חודשים התחושה באוויר היא שבשנה הבאה סוף סוף הוא ישחק אצלנו. זה תלוי אך ורק בו. האוהדים מרגישים זאת והעיר מדריד דרוכה ומצפה לכך. מדובר בסיטואציה רגשית. הגענו לצומת טי. זה או לכאן או לכאן. אי אפשר להתמהמה עוד. אם אמבפה לא יגיע העונה זה יוריד לכולם את הרוח מהמפרשים.
עם כל הכבוד לאמבפה אני מקווה שבמצב כזה ריאל תחתוך סופית את הסיפור הזה.

בסופו של דבר כל שחקן אי פעם ויתר על זכויות ב% כזה אחר. בין אם זה רונאלדו, מסי או האלנד.
הרי הקבוצה היחידה או ה2 שאין להן בעיה עם זה הן פסז וסיטי. גם בנוגע לסיטי אני לא בטוח שהם היו מוכנים לוותר על זה.
אם זה מה שיפיל את העסקה עם אמפבה אז שיהיה לו לבריאות. בסופו של יום אם תעבת הבצע שלו תפיל את העסקה, אז שיהיה לו לבריאות.
הרי הסיכוי שלו לזכות באלופות עם פסז ולהיות שם הכוכב הראשי, הוא כמו הסיכוי שלנו להחתים את מסי.

בפסז’ יש פרויקט עם המון תקציב, שתושבי צרפת מתלהבים ממנו. בתקופת זידאן לא היה משהו כזה.