דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

לפי הפירסומים השייח’ים מציעים לאמבאפה 200 מיליון יורו יותר לחוזה ל2-3 עונות, אני לא הייתי מוותר על סכום כזה גם בוויתור על האפשרות להיזכר כשחקן הטוב ביותר ששיחק את המשחק.
לא מבין את הביקורת עליו…נכון שאנחנו אוהדי ריאל אבל 200 מיליון יורו ! חתימה על חוזה חדש בפסז’ זה הצעד הכי נכון והגיוני לדעתי האישית.

יש משהו שהוא ירצה אי פעם ולא יוכל לקנות אם יחתום בריאל מדריד? באמת אני לא מבין את המחשבה הזו,מה זה משנה 150 מיליון או 250 מיליון? בכל מקרה הוא יהיה עשיר ברמה שתמיד הוא יוכל לקנות מה שבא לו,אז לא עדיף על הדרך גם לעשות קריירה מאוד שמעותית ולהפוך לאחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה במועדון שהוא אוהב?

יש מי שיחשוב כמוך, ויש מי שיחשוב שעדיף להישאר בפסז’ ולהרוויח 200 מיליו יורו יותר !
בדרך כלל האוהדים יחשבו שעדיף לו להיות שחקן היסטורי והשחקנים יעדיפו להיות פי 2 עשירים בסיום הקריירה.

אם אמבפה יחתום בסוף בריאל לדעתי זה יהיה עם חוזה שלא רחוק ביותר מ 20 עד 30 אחוזים ממה שהוצע לו בפסז’.

צריך לזכור בנוסף לנאמר שהצרפתים זה עם מאוד לאומני וגאה.
לא מכיר את אמבפה אישית אבל יכול להיות שגם על זה משחקים לו.

לתחושתי הכסף הוא פחות הסיפור. אמנם הקטארים מציעים לו סכומים מטורפים אך גם בריאל הוא לא יצטרך לדאוג איך לסיים את החודש.
הוא גם טען בעבר שכסף הוא ממש לא הכל.
לדעתי העניין הוא שמופעלים עליו לחצים עצומים מכל העולם ואחותו. בין היתר ממקורביו. לטענת העיתונאים ישנה גם מחלוקת בין הוריו.

זה בעיקר מצחיק איך שכל פרסום מפוקפק מקפיץ לנו את הלב.
אפילו לא פורסם פה משהו מיוחד, רק מה ההצעה כביכול שריאל הציעה.

בכל מקרה זכויות הצילום או איך שלא נתרגם את זה לעברית נושא מאוד חשוב. בעבר קראנו לזה “חולצות” בכלליות. היום זה אפילו עוד יותר חשוב עם התפתחות המדיה למפלצת שהיא היום. זו הדרך של המועדון להחזיר את ההשקעה בו. אמרתי אז ואגיד זאת שוב, לדעתי זו חתיכת סיבה להפיל את כל העסקה וזה לא צחוק.

עם זאת, סיבוב פרסה של אמבפה עכשיו והוא הורס לנו הרבה מאוד מהאימג’ שסיגלנו לעצמנו. נהפוך לבדיחה. זה עוד יותר מפחיד אותי. אני חושב שכדאי שהמועדון יתקפל אם זה יגיע למצב כזה, ויתן לו את מבוקשו למרות העלות הפיננסית. לפחות כך מרגיש לי כאוהד שלא מתמצא בספרים.

אני עדיין סומך על פלורנטינו. אני חושב שאמבפה הוא אדם בעל כבוד עצמי, והוא לא ידפוק דווקא עכשיו פרסה כשכבר נגמרה העונה ואין לו שום מחויבות יותר כלפי פסז. יש לו חלום לשחק בריאל מדריד גם אם זה להרוויח הרבה פחות. בשקלול הכל ביחד אני עדיין אופטימי ומאמין שימצא פתרון.

הבעיה שצריך סבלנות. וסבלנות לנו אין.

כרגיל הדיון של אנשים כמונו - פשוטי העם, שלא מבינים למה לרצות יותר כסף.

עד מתי תבינו שהכל יחסי בחיים. ברור שבשבילינו מדובר בסכום שלא משנה מה הוא יספיק. אבל מדובר באדם שכבר יש לו סכומים כאלה. ההבדל מבחינתו בין שכר של 25 ל50 מיליון זה כמו עבורנו ההבדל בין 10 ל20 אלף חודשי (או 20 ל40, תלוי כמה מרוויחים).
יש לי שאלה. האם הייתם מוכנים לעבוד בחברה מצוינת, קרובה לבית שלכם, עם כה החברים בשביל פי 2 כסף או לחפש אתגר במקום אחר?

50 מיליון שנתי זה כמו 4 מיליון שנתי. שזה בערך פי 500 משכר של 8000 אצלינו. אז אם היחס הוא 1 ל500, 200 מיליון זה כמו 400 אלף. כמה מכם היו מוכנים לוותר ככה על 400 אלף?

אתם תרוויחו מזה דירה והוא ירוויח אימפריה גדולה אפילו יותר.

זה כל כך לא אותו דבר,ההבדל ברמת החיים בין להרוויח 10 ל 20 אלף הוא הרבה יותר גדול מאשר 100 מיליון או 200 מיליון.
מה הוא יכול לקנות ב 200 מיליון ש 100 לא יכולים לקנות לו,בהנחה שאמבפה לא מתכנן על להתחרות באילון מאסק וג׳ף בזוס.

אני ממש לא בעד שהמועדון יתקפל בשביל שחקן.
כלכלית שישלמו לשחקן כמה שמגיע לו לדעת המועדון וכמה שהמועדון יכול לאפשר.
אם המועדון החיל מדיניות של 50% על המדיה לכל השחקנים. זה מה שצריך להיות.
זה בסדר גמור אם יש שחקן שזה לא מתאים לו ועל זה יפיל עסקה.

לא מבין מה הסחבת הזאת, אלא אם באמת עדיין נמצאים במו"מ, ששני הצדדים כבר יוציאו איזו הצהרה (בעיקר הצד של השחקן) ויגאלו אותנו כבר מכל הצהוב הזה שמפוזר כל דקה.

אגב, יכול להיות שכל הדיבורים על התלבטות של אמבפה הם סתם יח"צ כדי להגדיל את ההייפ סביב ההחלטה והוא בכלל חתם איתנו כבר בינואר… זה לא נעים מבחינתנו האוהדים ששרויים במתח, אבל מבחינת אמבפה וריאל כל הדיבורים סביבו רק מעלים את הערך התדמיתי שלו.

נראה לי סיכון מטורף מבחינת אמבפה לשחק חצי שנה בלי להיות חתום על חוזה ארוך טווח. לא אתפלא אם הוא כבר חתם מזמן.

להגיד דברים כמו ״יאללה מה הוא חייב לצרפת, אם יש לו אופי שיעבור למדריד כמו זידאן״ ו״מיליונר תמיד יירצה עוד כסף״ הם דיי שטותיים.

קודם כל לגבי כסף, כן — מגה מליונר לא צריך עוד מליון או שניים כאשר הוא נמצא בסיטואציה שיכול להרשות כל מה שיירצה. יש איזה תחום/מחקר בכלכלה (ברח לי אבל יכול לחפש אם זה נחוץ) שניסו לתת ניקוד לדברים שגורמים לנו אושר ואיכות חיים. בקצרה, זה א׳ לא אפשרי כי זה משתנה מבן אדם לבן אדם. ב׳ כשזה כן אפשרי מבחינה דיי אוביקטיבית (אנשים רוצים להיות בריאים, אף אחד לא רוצה להיות עני, כסף זה אמצעי חשוב, וכו) אז הבינו שבהתחלה יותר זה מן הסתם טוב אבל מנקודה מסויימת זה כבר פחות אפקטיבי ופחות משנה.

—> אז כן, אמפבה לא צריך עוד כסף כדי לחיות חיים טובים ומאוד יכול לעבור אלינו. מה שכן אולי מעסיק את דעתו בהקשר הכלכלי זה לא בהכרח כמות הכסף, אלא המשמעות מאחורי זה (מתקשר לדבר השני שאתייחס אליו): להיות המרוויח אחד הגדולים בצרפת, המדינה שלך, שכולם אוהבים אותך והנשיא שלך אפילו מתקשר אליך זה שווה ערך למעמד של נסיך/מלך. ואולי זה יושב עליו יותר מאשר הצלחה ספורטיבית. זו השערה לא מבוססת אבל משתמש בה נטו כדי להפריך את מה שנאמר על כסף מקודם.

בנוגע לזידאן ולהיות גבר ולעזוב את צרפת ועל הז** מה יגידו: בסופו של דבר מדובר בבנאדם שמשחק וחי במדינה שלו, שבה הוא זוכה לאהדה אדירה. נאמר פה כבר שהצרפתים זה עם מאוד לאומני וכו, אז כן — אולי אמפבה חושש לאבד את האהדה המקומית שוואלה היא מחממת את הלב וכנראה כל אחד היה רוצה להיות נאהב ככה. לכן גם ציינתי את המונדיאל הקרב שזו הבמה לייצג את המדינה שלך. ואכן, בתקופה של זידאן, פלאטיני, והנרי לא הייתה בכלל ליגה אטרקטיבית בצרפת ולא היו השקעות עצומות כמו היום. היום הכל מתוקשר ונוצץ.

בקיצור, לא קל לילד ואני מבין אותו. כנראה באמת חושב ומתחבט עם עצמו איך לעשות ומה להודיע. לא אתפלא אגב אם יודיעו רק בסיום המונדיאל ואולי יש איזה הסכם בחוזה שמחייב שקט סביב הנושא עד סיום המונדיאל. נראלי שהיה משהו דומה עם טוני קרוס בזמנו, אבל לא זוכר 100%.
לכאן או לכאן, לא מאמין שאמבפה עושה לנו משחקים.

אמבפה ואשראף נצפו כאן.

https://twitter.com/MadridXtra/status/1523678800995053568

זה עדיין לא רשמי אך די ברור שארלינג הולאנד ישחק במנצ’סטר סיטי ולא בריאל מדריד. חלק חושבים שריאל מדריד לא ממש התעקשה והתאמצה לצרפו וזה לא נכון לפי הדיווח העדכני. לפי קדנה סר, פלורנטינו פרס הסכים לרוב התנאים אך בסביבתו של החלוץ (שגם סבל העונה מהרבה מאוד פציעות) דרשו לכלול סעיף שחרור ב-150 מיליון יורו החל מהשנה השנייה וכבוד הנשיא כמובן סירב.

מיותר לציין שפרס קיבל את ההחלטה הנכונה (אם זה נכון). זו ריאל מדריד, בחייאת ראבאק, אף אחד לא צריך ‘לעשות לנו טובה’, זו דרישה הזויה. מי שלא מבין כמה גדול המועדון הזה ואת הזכות לשחק כאן - נסתדר בלעדיו. גם בקיץ ריאל עשתה את המקסימום עם קיליאן אמבפה. מעניין אם יש תוכנית ב’ אגב למקרה שהצרפתי חלילה יחמוק מאיתנו. עם כל הכבוד למספרים המשקרים של אסנסיו או לחודש אפריל הטוב של רודריגו, זה לא מספיק.

הדיווח העדכני על אמבפה הוא שגם אל חלאיפי במדריד משום מה אבל השחקנים קיבלו יום חופש והם כולה אכלו במסעדה, לא יודע, די פאתטי לדעתי שהמארקה “רודפים” אחרי זה.

אז מסתבר שהלאנד עבר בדיקות רפואיות בדרך לחתימה עם סיטי.
פספוס ענק לא להחתים אותו, במיוחד במחיר של 75 מיליון יורו, אבל כולנו ידענו שאמבפה והלאנד ביחד - Too good to be true.
עכשיו כדאי מאוד שאמבפה באמת יחתום פה אחרת זאת תהיה הפאדיחה של החיים…

יש שלושה כשרונות-על זמינים בשוק ההעברות הקיץ. אמבפה, הלאנד וטשואמני. כמובן שלקשר הגנתי אין את אותו אימפקט תקשורתי וכלכלי כמו סופרסטאר התקפי. זה לא אומר שהוא פחות חשוב להצלחת הקבוצה. כמו שזידאן ופיגו היו צריכים את מקאללה לצידם. קרוס די גמור בכל מה שקשור לרמות הגבוהות, קאסמירו בירידה חדה ומודריץ’ יהיה בן 37 בתחילת העונה הבאה.

את הלאנד אפשר לפספס במידה ומחתימים את אמבפה. את טשואמני פשוט אסור לפספס. זאת תהיה בכייה לדורות אם העונה הטובה שלנו תסנוור את מקבלי ההחלטות ותגרום להם לחשוב שהסגל טוב ולא צריך שינוי משמעותי. מטורף מה שעשינו העונה עם סגל מזדקן וחצי סגל שבכלל לא היה פקטור. בעונה הבאה עם מונדיאל שתקוע באמצע אין מצב שמודריץ’ ובנזמה יוכלו לתת את אותה תפוקה. כולנו זוכרים את עונת הנפל של מודריץ’ אחרי המונדיאל ברוסיה.

קישור של טשואמני, פדה וקמאבינגה מסדר אותנו לעשור קדימה.
התקפה של ויני, אמבפה ובנזמה עם רודריגו מחליף ראשון לכל עמדה גם מספיק טובה לעתיד הקצר. כמובן צריך עוד קצת עומק בספסל. (לא אסנסיו או הזאר…)
רודיגר יעבה את ההגנה.

חשוב לא פחות להיפטר מכל השחקנים המיותרים בסגל. בייל, איסקו ומרסלו כבר בחוץ. גם להזאר, מריאנו, יוביץ’ וואייחו צריך למצוא קבוצה.

הקיץ לא מתחיל טוב מבחינתנו.

תשמע אני חושב שלצרף את אמבפה והולאנד יחד זה יותר קשה אפילו מפרוייקט הגלאקטיקוס2 ורבע מיליארד היורו ב-2009. נלחמנו גם מול מדינה שלמה (אמבפה) לדוגמא. אולי בעבר אף קבוצה לא האמינה שאפשר לחלץ את כריסטיאנו ממנצ’סטר יונייטד ורק אנחנו היינו נועזים מספיק וכמובן שגם הרצון של השחקן עזר. שוב, בהנחה והדיווח בתקשורת במדריד נכון כלומר הדרישה להכניס סעיף שחרור ב-150 מיליון יורו מהשנה השנייה (ובבארסה מאניה אגב, “התערבו” היה להם דחוף לכתוב שמנסים ‘להנדס תודעה’ משום מה) - אז פרס פעל בשכל. העסקה של הולאנד שהוא שחקן אדיר היא סופר יקרה, פי שלושה מה-75 מיליון יורו שצריך לשלם לדורטמונד. לגבי עניין הפציעות, לא יודע מה. זה לא נראה מבטיח מדי.

לגבי מרכז השדה אני אולי תמים ורומנטי אבל סומך על פדה וקמאבינגה. לא ראיתי מספיק את טשומאני אבל לדעתי אף אחד לא יספסל את קאסמירו כל כך מהר והוא לא על הראדר שלנו בכלל. אני מניח שהקיץ יסתיים באמבפה+רודיגר+השלמת הסגל עם שחקנים מקסטיליה ומגן ימני או שמאלי לא בכיר מדי.

הסוף של הסיפור הזה היה צפוי מההתחלה. לא היה הגיוני מבחינתו להגיע, בטח כשראה איך במועדון מתייחסים אליו בצורה קרה כשלאמבפה מחכים בכיליון עיניים. כרגע בנזמה חלוץ טוב ממנו והוא לא ייצא מההרכב בשביל אף אחד.

באיזשהו מקום הוקל לי. יש לי טראומות מהזאר ובייל, לא רוצה עוד אחד מהם בסגל. יהיה אפשר לנסות לעשות מהלך בעוד כתקופה אם יש לו סעיף יציאה, והכל יהיה בסדר איתו מבחינת הפציעות והיכולת.

אם כל זה שאני מאמין על גבול האמונה עיוורת בפלורנטינו. הקיץ יש תחושה מוזרה.
טשומאני כבר מקושר לצ’לסי, האלאנד כבר כנראה סגור בסיטי, ורק אמבפה עוד מתפלפל על אחוזים במדיה.
אני עדיין חושב שהיינו צריכים (ויכולים) להחתים את האלאנד.
אני מקווה שלא נבכה אחרי הקיץ הזה.

בהנחה וגם אמבפה לא יגיע, את מי לדעתכם ריאל מדריד צריכה לנסות לרכוש?

אם אמבאפה לא יגיע אלינו, בגדול זה כישלון מאוד גדול של פרז.
ואם הוא לא מגיע, אז הייתי מנסה לקחת סטרלינג.
סאלח לדעתי לא אופציה בכלל. ובכללי מגדל הקלפים שלנו בנוי על הצב.

להביא את נונייז מבנפיקה.

סטרלינג לא מספיק טוב לריאל מדריד, סלאח לא יעזוב את ליברפול.