האמת היא שבאף כתב שאני כותב אחריו בטוויטר לא ראיתי בחצי שנה האחרונה אזכור לנונייז שמקושר אלינו. לסטרלינג כן ראיתי בגלל זה אמרתי סטרלינג.
סאלח בכלל עם ההתבטאויות שלו, זה לא יקרה…
זה לוקסוס גדול מדי לוותר על מה שנקרא generational talent. אפשר להבין ויתור על הלאנד במידה ובאמת סגרת עם אמבפה. ויתור גם על טשואמני בהתחשב בנסיגה הגדולה ביכולת של קרוס וקאסמירו, והגיל של מודריץ’ יהיה מטופש.
צריך להסתכל יותר מעונה אחת קדימה ולבנות את הסגל בחוכמה.
אני גם לא אוהב שיוצאים כל מיני סיפורים על הלאנד רגע אחרי שהתברר שהוא בחר בסיטי. היה למועדון מספיק זמן ליצור את הרושם שהלאנד לא על הכוונת, הם לא עשו את זה. ברור שרצו אותו. לגיטימי גם לא להתאבד עליו. רק שהמועדון צריך לשמור על פאסון ולא לצעוק על מישהי שהרגע דחתה אותך - “מכוערת, מי בכלל רצה אותך?”
לא קיבלתי את הרושם בשום מקום שטשואמני הוא הלאנד או אמבפה של הקישור. שחקן שיהיה וורלד קלאס אבל לא יוצא דופן עד כדי כך.
לפי הפרסומים האחרונים גם במועדון לא הכי להוטים להחתים אותו.
לגבי אמבפה, אם הוא עושה לנו אחורה פנה אז אנחנו בבעיה רצינית. אין תחליף בשבילו בשוק. הוא כרגע השחקן הגדול בעולם והשם החם ביותר בעולם. למעשה התחליף שלו, שהוא גרסה מאוד חיוורת, כבר נמצא בקבוצה. ויני שמו.
אבל אני מציע לחכות עם הדיפרסיה ולהמשיך לנשוך את הלשון. אין מה לעשות, יש משא ומתן ואנחנו חייבים לקבל את זה.
לחשוב מחוץ לקופסה, קלופ קונה את דיאז ב 35 מיליון מהליגה בפורטוגל והוא תוך כמה שבועות אחד הקיצונים הטובים בליגה האנגלית, כדי שישחק הזיזו את מאנה שישחק חלוץ.
נונייז לדעתי יהיה רכישה מצויינת.
השאלה המרכזית - האם גם בחוזה שלו בסיטי יהיה סעיף כזה…?
לפי העיתונות האנגלית, אין דבר כזה ולכן בארסה מאניה טענו להנדוס תודעה (כי לא לכבוד של הספרדים להגיד שהוא העדיף את סיטי על ריאל). אבל באמת לא ברור לי מי שאל אותם ולמה זה מעניין אוהד בארסה.
גם אם יש סעיף כזה אף אחד לא יודה בו.
אחרי שאיבד את הלאנד, פלורנטינו לא יכול לאבד גם את אמבפה. אני מניח שגם הוא מבין את זה.
הבעיה שעכשיו כושר המיקוח של אמבפה התחזק. אם לא סגרו איתו קודם עכשיו יאלצו להיכנע לדרישות שלו.
בגדול ריאל צריכה גולר נוסף.
נונייז הוא לגמרי אחד כזה. המשמעות של צירוף שחקן כזה היא שינוי קל של המערך.
שחקן מסקרן נוסף הוא אנקונקו מלייפציג. שחקן סופר מגוון עם המון המון איכויות. מתאר לעצמי שהוא לא ישאר שם בעונה הבאה.
מעבר לשניהם אני מאוד מחזיק מאנתוני. מעבר לכישרון הגדול חסר לנו שחקן התקפה שמאלי. טיטי הזכיר כאן את דיאז וקלופ. מה שהופך את קלופ למאמן מספר 1 בעולם לדעתי הוא בדיוק זה. לקנות שחקנים במחירים נמוכים ולהפוך אותם למפלצות. אם היה משחק תחת המאמן הגרמני היה הופך לכוכב של ממש.
נונייז לא יפתור את הבעיה שלנו בהתקפה - שהיא אגף ימין
במקרה שאמבפה לא יגיע אולי ילכו על מאנה? הוא מסיים חוזה בקיץ 23
אם יביאו את אנתוני ונונייז זה יהיה נהדר אבל לדעתי לא ריאלי (גם לפי זה שהמועדון לא התעניין עד עכשיו)
אנחנו צריכים חיזוק בימין ומחליף/יורש עתידי לבנזמה, אחד מ-אמבפה/מאנה סוגר לנו את שני העמדות כי שניהם יכולים לשחק כחלוץ ובשני האגפים ואז יש גם חלוץ מחליף וגם שחקן לימין
צד ימין איננו הצד החזק של מאנה.
דווקא כן, הוא משחק בשמאל בגלל שסלאח לקח לו את צד ימין, הוא מעדיף לשחק בצד ימין.
בכל מקרה מאנה בירידה בכושר שלו בשנתיים האחרונות.
זכור לי שהוא שיחק שם בהתחלה (היה לו כול ענק נגד ארסנל לפני כמה שנים) אבל מאז הוא משחק בצד שמאל ושם היו השנים הטובות שלו. היום הוא יותר באמצע מאז שדיאז נכנס להרכב.
כך או כך, מעבר לירידה שלו ביכולת הוא גם לא צעיר.
לא צריך להיות מבריק כדי להפנים שהסגל מתקצר ביוני, לכן זו עובדה מוגמרת שיגיעו חלופות כדי למלא את החלל.
כעת כשהרעיון הכללי ברור, ישנם עניינים שפחות נוגעים לנו, למשל כמה ניתן להשקיע הקיץ כדי, כאמור, למלא את החסר. לדעתי כל עוד הזאר נשאר, לא יהיה למועדון מרווח תמרון פיננסי בהחתמת שחקנים חדשים.
אז, בהנחה והבלגי הכושל יעשה בייל ויחנוק אותנו עונה נוספת, קשה להאמין שיגיע יותר משחקן התקפה אחד (ע"ח התקן של בייל עצמו), אלא אם מריאנו ויוביץ’ ישחררו מאיתנו סוף כל סוף, כך נוכל לצפות לרכש נוסף.
בגזרת הקישור, נראה שמדובר במקרה קלאסי של התקמצנות-משהו מתוך מטרה נשגבת (אמבפה), שהרי במידה וסבאיוס נשאר אין סיבה שיגיע קשר נוסף (הטריו, פדה, קמא, בלאנקו וכמובן דני).
חוץ מהגעתם של רודיגר, מגן שמאלי ואמפבה. אנחנו זקוקים דחוף לחלוץ מחליף, RDT הוא אופציה מעולה.
הוא הוכיח את עצמו בקבוצה בליגה הספרדית, גדל אצלינו והוא לא אמור לעלות יותר מדי. משהו כ30מיליון והשכר שלו לא יהיה בשמיים.
אם נצליח להנחית גם את טושמאני זה יהיה מדהים, אם לא אז הגיע הזמן לעלות את בלאנקו לבוגרים לתת לו להשתתף ולראות אם הוא מתאים.
המשמעות של אותה דרישה (סעיף שחרור החל מהשנה השניה) אומרת לי יותר מהכל שהלאנד לא רוצה לשחק כל החיים בקבוצה אחת. או ש… אולי מבין את הסיטואציה עם בנזמה וניסה להכניס סעיף שסוג של מגן עליו מפני דקות משחק מועטתות.
אני קצת מאוכזב למען האמת כי הלאנד זה בנזיר שהולך לטרוף את הכדורגל העולמי — ואני בכנות רק מאחל שיפסקו לו הפציעות כי מדובר אולי בשחקן העשור הבא. הלוואי שהכניסו את אותו סעיף גם אצל סיטי. זאת אומרת, למה שרק יכניס את הסעיף הזה אצלינו?
ממש לא כישלון אלא ההיפך, מראה שהמועדון והאסטרטגיה שלו גדולים מכל שחקן - לא משנה כמה טוב וחמדן לאללה הוא. אם אין אמבפה והלאנד הייתי רוצה לראות את לבנדובסקי בריאל, לשחק מקדימה ככה:
ואלוורדה (ימין) בנזמה לבנדובסקי ויניסיוס (שמאל)
כששחקן המפתח הוא ואלוורדה שהופך להיות שחקן קישור כשהכדור לא אצלנו, כמו נגד צ’לסי וסיטי.
עוד שנתיים כשלבנדובסקי ובנזמה ירדו ברמה (לא בטוח בכלל) נביא חלוץ חדש ונשחק 4-3-3 עם רודריגו ווויניסיוס.
עוד שנתיים?!
מנסים לבנות קבוצה קדימה, שתרוץ יחד עשור ושיהיה להם מספיק זמן ללמוד מהוותיקים המעולים שיש לנו עכשיו ולספוג מהם את הרוח המדרידאית.
כמו שעשו עם פדה, כמו שעשו עם רודריגו ויניסיוס, כמו שמנסים לעשות עם מילטאו וקמאבינגה.
אז עכשיו נביא את לבנדובסקי?! ונשחק עם שני חלוצים בני 35?
איפה הבניה לעתיד שכולם כל כך רוצים? פרויקט חדש, לבנות קבוצה לא בית בכפר…
כואב לי לשמוע ולקרוא את הכתבות שכבר מספרות איך האלאנד משתלב בסיטי. פספוס.
אם אמבפה לא מגיע בסופו של דבר אנחנו בבעיה, אין תחליף בשוק.
אנחנו אלופי ספרד ובגמר ליגת האלופות ומחזיקים בכמה מהכישרונות הצעירים המרגשים ביותר בעולם הכדורגל לצד ותיקים שהם וורלד קלאס. הסגל צריך חיזוק בהחלט אבל אמבפה או לא יהיה בסדר גמור בשנים הקרובות לדעתי, העתיד בטוח.
לא שולל שקיליאן בסוף יהיה סוג של חלוץ. מקרה רונאלדו יכול לחזור על עצמו
באותו עניין, גם לא שולל שאלבה יהיה קשר
רונאלדו נהיה חלוץ כאשר הוא התגבר כיוון שאינו היה יכול להמשיך לשחק בצד ימין באותה יעילות.