נכון,אבל זה לא אומר שאפשר לוותר על השוק במיוחד לא כשיש 2 קראקים על אנושיים כמעט להתכופף ולהרים.
לתת להם להגיע לקבוצות שמתמודדות איתנו (יש יגידו שעל הנייר גם טובות מאיתנו) על ה-תואר האירופי זה זלזול שבסוף משלמים עליו.
לפי הדיווחים השונים (ואולי נצטרך לחכות להצהרות רישמיות) מסתבר שאכן זו הייתה הסיבה לסעיף השחרור שהלאנד רצה להכניס: מודע לכושרו של בנזמה ורוצה מקום בהרכב — מה שריאל מדריד לא יכלה להבטיח.
שואל אתכם: בנזמה אוטוטו בן 35. כן, נותן את עונת חייו וגם עונה-שתיים לפני היה האוגן שלנו. אולי אפילו ייזכה בכדור הזהב השנה וזה בכלל יהיה מטורף. אבל האם נכון לבנות עליו לעתיד? או שפשוט הדרישות של הלאנד לא עמדו בקנה מידה עם המציאות הנוכחית? נגיד ואין מה לעשות ואכן בנזמה בכושרו הנוכחי יכול להמשיך לשחק, איך יצא מצב שלא הוכנס אותו סעיף בעסקה עם סיטי? האלאנד יישחק שם שתיים-שלוש עונות ויעבור אלינו כשבנזמה לקראת פאקינג 38.
לא יודע איך לאכול את העסקה הזאת. דעתכם?
דעתי היא שאם זה מבנה גוף של גארת בייל, סגנון משחק של גארת בייל ותדירות פציעות של גארת בייל - זה גארת בייל. המועדון מספיק מצולק לדעתי מחבר׳ה פציעים ששותים משכורות עתק ולכן העדיף לוותר הפעם.
מאמין גם שלקחו בחשבון שהוא מאוד צעיר ויהיה ניתן לרכוש אותו בעתיד אם יראה סימני יציבות (בריאותית כמובן).
לדעתי זה גם היכולת של בנזמה פלוס הפציעות של האלאנד והביטחון בהבאת אמבפה שיכול לשחק חלוץ
לא בטוח שבמועדון בונים על להביא את הלאנד בעתיד בכלל
האם נשקל הרעיון המהפכני שבו האלנד ויתר עלינו ולא אנחנו עליו?
כמובן. אבל על זה פחות כיף לדבר😂
תסלח לי, אבל זה מגדולי דיווחי החרטא. תמיד כש"מטרת רכש" חותמת בקבוצה אחרת מתחילים לספר איך החוצפן העז לדרוש את סעיף Y וZ ופלורנטינו הגיבור סרב בתוקף. כבר ראיתי כמה “דיווחים” בהם נכתב שריאל מדריד היא היעד שלו, פשוט רק בהמשך. כרגע מתאים סיטי.
כנראה שאין היתכנות כלכלית להחתים את האלנד+ אמבפה וזה מתחבר למדיניות השמרנית בשנים האחרונות אז התמקדנו בשני שהוא גם שחקן טוב יותר ככל הנראה.
בנזמה היום הוא השחקן הכי טוב בעולם, אחרי שבשלוש העונות הקודמות הוא הבקיע ובישל 38, 38, ו-41 שערים. באיזה עולם תרצה למכור שחקן כזה? מה הסיכוי שעונה הבאה הוא יירד מתחת ל-38 שערים ובישולים? לדעתי הסיכוי שהלאנד ייפצע ולא יגיע לכזאת כמות גדול יותר מהסיכוי שבנזמה לא יגיע למספרים האלה.
הלאנד שחקן על עם פוטנציאל להיות הכי טוב בעולם אבל כמו ברכישה של הזאר ושחקנים אחרים בפרופיל דומה ראינו שלא תמיד זה עובד. לא תמיד שחקנים משתלבים במועדון בפרופיל של ריאל ויש סיכון בהעברה כזאת גדולה, ועוד בלי להתייחס לעניין הפציעות.
היום בכדורגל יש הרבה שחקנים גדולים אבל לדעתי רק ל-2 יש פוטנציאל להתקרב לדומיננטיות של מסי ורונאלדו וזה אמבפה והלאנד. אבל ממש לא חייבים את הסגל/שחקן הכי טוב כדי לזכות באלופות, ובטח שלא בליגה הספרדית. שים לב שמאז הזכייה האחרונה של ריאל עם רונאלדו, השחקן הכי טוב בכל קבוצה שלקחה אלופות היה סלאח, לבנדובסקי, ז’ורז’יניו/קאנטה, והעונה בע"ה זה יהיה בנזמה. שחקנים אדירים אבל ממש לא מסי ורונאלדו (למרות שהעונה שבנזמה נותן חריגה ולא מביישת את 2 הגדולים).
גם אם ליריבות שלך יש שחקנים מצוינים ואפילו את מסי ורונאלדו לא חייב שיהיו לך את השחקן-שניים הכי טובים בעולם כדי לזכות באלופות. תנסו להיזכר בכל הדחה של ריאל של מוריניו בחצאי גמר, 2015 מול יובה, או ההדחות של בארסה מתקופת פפ ועד הזכייה עם לואיס אנריקה. לריאל ובארסה של 2009-2016 היו את הסגלים הכי טובים בעולם ועדיין היו קבוצות שהדיחו אותם. ואני בכוונה לא נותן את העונה הזאת כדוגמה כי העונה הזאת חריגה במיוחד עם מה שריאל עושה נגד יריבות יותר חזקות ממנה עם סגל הרבה יותר טוב.
מעבר לכל העניין המקצועי שכתבתי עליו למעלה, עצם זה שהסוכנים שלו מבקשים בכלל סעיף יציאה זה כבר deal breaker. מה יקרה אם עוד שנתיים הוא יחליט שבא לו להרוויח כפול בסיטי או בפריז? אני מבין את ההיגיון שאולי בגלל הסיטואציה עם בנזמה הוא רוצה לראות כמה הוא ישחק, אבל עדיין זאת ריאל מדריד ואי אפשר להבטיח דקות משחק לאף אחד מה לעשות. להבדיל אלף הבדלות אשרף לא רצה להיות המחליף של קרבחאל ועשה טעות ענקית, הוא היה יכול תוך עונה-שתיים להיות המגן הפותח של ריאל. נכון שאם הלאנד לא בא אנחנו מפסידים פוטנציאל ענק ולסגור את העמדה ל-10 שנים הקרובות, אבל יש כאן גם סיכונים מקצועיים ואת העניין של הפציעות.
באופן כללי אני לא אבכה על אף שחקן שלא מגיע, ברור שצריך חיזוק להתקפה, אבל אם לא אמבפה ולא הלאנד יגיעו יש חלוצים וקיצוניים מעולים שאפשר להביא. בנוסף כשמסתכלים על האיכות של הסגל, לדעתי אנחנו לא מעריכים את הפוטנציאל של ויניסיוס מספיק. הבנאדם הבקיע/בישל העונה 37 שערים ורק בחודש יוני הוא יהיה בן 22. רק תיזכרו בכל החמצה/מסירה מפגרת/דריבל מיותר שלו העונה ותבינו כמה הוא עוד יכול להשתפר! הוא שיפר את המשחק שלו בכל כך הרבה אלמנטים ומה שעושה אותי אופטימי במיוחד זה שהיכולת הכי פחות מוערכת שלו זה החוסר פחד והאופי העצום שלו. לא רק שהחולצה הלבנה לא כבדה עליו, אני לא זוכר שחקן כל כך צעיר שבמשך 3 שנים הסתלבטו עליו כל כך הרבה (ובצדק), כולל השפלה גדולה במיוחד כשהמצלמות קלטו את בנזמה ומנדי, ועדיין הוא קם לדריבל הבא כמו חדש. וגם כמובן יש את רודריגו שמראה שיש על מי לסמוך במאני טיים.
בקיצור אני לא מפחד בכלל מזה שאמבפה או הלאנד לא יבואו, יש שחקנים טובים בשוק שיכולים לחזק אותנו עד שבנזמה יירד ביכולת, ומי אמר שלא נוכל להביא את הלאנד עוד כמה שנים? אם פלורנטינו הביא את רונאלדו בשיא שלו ממנצ’סטר הכל אפשרי. על אמבפה אני שם איקס גדול אם הוא לא בא הקיץ. כמה אפשר להיות טיפש וחמדן? או שהכל ספין מעייף ומאוס במיוחד או שהוא באמת מפגר גדול.
אני בדרך כלל לא אוהב לדבר על הפן הכלכלי כי יש אנשים שעובדים בזה ועשו עבודה לא רעה עד היום בסך הכל.
לאחד יש סעיף שחרור מגוחך והשני אמור להגיע בחינם, אם אין התכנות כלכלית לבצע את זה אז מישהו לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך.
לשלם 180 מיליון מענק חתימה זה גובל בפשע.
זאת בדיוק העבודה שצריך לעשות בהחתמה של שחקן.
בהנחה שאתה צודק, מדוע חתם עד 2027? זה ים זמן. סיטי הכתיבו את התנאים? קשה לי להאמין.
לא ארצה למכור את בנזמה. אך לא ארצה להסתמך עליו לעוד המון שנים. קשה לדעת מה יהיה הכושר שלו בעוד שנתיים-שלוש. ברמת העיקרון לא מפריע לי כל עוד חלוץ מחליף מתחיל לקבל יותר דקות ככה שלפחות יהיה תהליך מעבר טבעי, אבל זה לא קורה כרגע. טענתי מקודם שרודריגו יכל להיות חלוץ מאוד מעניין בגלל שהוא מאוד חד ושחקן נקי ודיי שלם — אבל הוא לא בנוי ללהיות חלוץ.
כל הדיווחים בנוגע להאלנד דיברו על סדרת בונוסים שמנה- לראיולה, לאבא שלו ולשחקן עצמו, מבלי לדבר על המשכורת המטורפת שהוא יקבל ככל הנראה.
צריך להבין שמבחינה כלכלית אנחנו לא בליגה של סיטי. אם ב2013 משכורת מטורפת הייתה 10-15M היום זה יותר לכיוון הכפול מזה. כל הדיווחים מדברים על זה שפריז בעצמה מציעה לאמבפה מענק חתימה מטורף, לא נראה לי שהוא יחתום בריאל בשביל פחות מזה. עם כל החזון וההערצה לכריסטיאנו.
על מה מדובר? אם אתה מתייחס לדיווחים בהם נכתב על הכוונה של האלנד לחתום במדריד בעתיד, ניסיתי להראות כמה הדיווחים האלה הם שטויות. קשה לי לחשוב על שחקן שחתם עכשיו בקבוצה טופ 3 בעולם במשכורת של 8 ספרות וכבר מתכנן את המעבר הבא.
פבריציו רומאנו אומר שהמשכורת של האלנד תהיה זהה לדה ברוינה, 375 אלף פאונד לשבוע. בתרגום ליורו שנתי יצא לי 23M נטו לעונה. אני חשבתי שתהיה הרבה יותר גבוהה.
הוא גם אומר שסעיף השחרור היה בעצם 60M ולא 75. לא אמר כלום לגבי מענקים , בונוסים ודמי תיווך.
נ.ב. לא לקח הרבה זמן למי שהחליף את ראיולה להשתלט על העסקים. כנראה לא תהיה בעיה עם השחקנים שלו בגלל מותו.
אנחנו לא בליגה של סיטי ופסז מבחינת כספים שאנחנו יכולים לשפוך מסיבה אחת פשוטה, לנו אין גיבוי של מדינה ולהם יש.
בנוגע לאורך החוזה-הוא בן 20, מישהו אשכרה ציפה שהוא יחתום על חוזה לעונה אחת/שתיים?
הוא היה גם על חוזה באורך כזה אם הוא היה חותם אצלינו.
ממש לא ברור לי למה זה נכון (אתה פשוט לא הראשון שראיתי מציין את זה). בקבוצה בריאה שמשחקת עם 3 שחקני קישור באופן קבוע, ראוי להחזיק 7 שחקני קישור בסגל. בקבוצה שלפעמים אפילו משחקת עם 4 בקישור (וזה אכן המצב אצלינו) 7 שחקנים בסגל זה המינימום, ואולי אפילו אפשר לחשוב על 8.
לריאל יש את קאסמירו, קרוס, מודריץ’, פדה, קמאבינגה וסבאיוס. 6 שחקנים. כאשר רק 1 מהם הוא קשר אחורי פרופר, ו-3 מהם עברו כבר את גיל ה-30. ריאל לא רק שחייבת שחקן קישור נוסף, ייתכן אפילו שאולי כדאי לחשוב על 2. וחייב חייב להגיע רכש של קשר אחורי, אמרתי את זה בעבר ואני אומר שוב: בסגל הנוכחי זה הרכש השני הכי חשוב בקבוצה. אפילו יותר מחלוץ, ובטח בטח בטח שהרבה יותר ממגן ימני שכולם פה דוחפים אליו משום מה.
וחוץ מזה שאני עדיין ממש לא תופס מסבאיוס. הייתי בשמחה מוכר אותו לבטיס ומביא במקומו שחקן אחר (בנוסף לקשר אחורי).
ובאופן כללי, יש פה הרבה יותר מדי הסתנוורות מהמזל העצום ששיחק לנו השנה בליגת האלופות. שוכחים שבכל 3 המפגשים היינו הקבוצה הנחותה באופן משמעותי:
האליפות בספרד לא שווה הרבה פשוט כי זה נגד ליגה מאוד חלשה (צריך להגיד את זה). כשפגשנו את הקבוצות הטובות בעולם, קרקסו לנו את הצורה. יש לנו סגל מאוד בינוני והראיה לכך היא ההתמוגגות שלנו מלוקה מודריץ’, שחקן בן 36 שכבר הרבה אחרי שיאו, נותן עונה בינונית מאוד במונחי עצמו, ומרוב שהתרגלנו הפכנו אותו לקשר הטוב בעולם כי יש לו ניצוצות של פעם אחת לחמישה משחקים.
ברצינות? סיכוי של כמעט 100%. מוכן לחתום על זה. למה? כי מה שקורה העונה הוא היוצא דופן. אני חולה על בנזמה ואני זה שהגן עליו בכל העשור האחרון, אבל שחקן שמבקיע בגיל 35 כאלה מספרים זה חריג בקנה מידה היסטורי. ואני תמיד אהמר נגד החריג, וכך גם ריאל מדריד צריכה לעשות אם היא רוצה להתנהל חכם בשוק העברות.
לגבי הלאנד - זה פספוס, אבל אנחנו לא יודעים את הסיבה. הדבר הכי סביר להניח הוא שסיטי הציעה לו הרבה יותר כסף וריאל פשוט לא יכלה להרשות לעצמה לבצע כזה הימור על שחקן עם היסטוריית פציעות שכזו שהיא בסופו של דבר לא באמת צריכה. סיטי, מנגד, צריכה אותו הרבה יותר ועשירה הרבה יותר. ההימור הזה עושה לה הרבה יותר שכל. יכול להיות שבדיעבד נבין שההימור היה צריך להילקח, אבל זו חוכמה בדיעבד. כשאתה הרבה יותר עשיר, אתה יכול להרשות לעצמך להמר יותר.
דווקא לגבי הסעיף של ה-150 מליון ממש קשה לי להאמין שזה נכון. יש לעיתונאים במדריד אינטרס לחרטט את זה (כי זה מנגן על רגש הגאווה שזה קטע חשוב בריאל מדריד), אבל האמת היא שגם אם הלאנד דרש את זה (וקשה לי להאמין, זה עושה שכל כשאתה חותם בדורטמונד, לא בריאל מדריד), אני לא רואה סיבה שבגללה ריאל תפוצץ את העסקה על הדבר הזה. הרי מה יש לנו להפסיד עם חוזה כזה? שיפעילו אותו? במקרה הגרוע ביותר ייצא שקיבלנו את הלאנד לשנתיים במחיר נמוך מאוד… עדיף על לא לקבל אותו בכלל, לא? וזה המקרה הגרוע ביותר.
בקיצור, נשמע קשקוש מונפץ, ועצם זה שלפי הדיווחים באנגליה עם סיטי אין לו סעיף כזה, רק מחזק את זה שמדובר בקשקוש. כי דווקא בסיטי יש לו אינטרס חזק הרבה יותר להתעקש על כזה סעיף.
העובדה שבנזמה נותן עונה כזאת בגיל 34 היא בהחלט דבר יוצא דופן אבל כשמנסים רגע לעצור ולנתח את יכולותיו וכישוריו זה נעשה אט אט פחות מפתיע.
בנזמה שחקן שהכוחות העיקריים שלו פחות תלויים בגיל. זה לא שזה לא משמעותי בכלל אלא שזה לא מתפקד בצורה דרמטית כמו שחקני קו שעם הגיל איבדו מהמהירות או בכלל שחקני קישור והתקפה שאיבדו מהזריזות שלהם.
בנזמה שחקן גדול משום שיש לו יכולת טכנית אדירה. בעיקר כשהוא צריך לשמור על הכדור. מעבר לכך הוא קורא משחק ברמה גבוהה מאוד ומיותר לציין את יכולות הבעיטה והמסירה שלו.
קשה לי להאמין שייתן עונה כזאת גם שנה הבאה אבל גם אם הוא ירד ב30% זה עדיין יהיה מצוין.
העונה יש לבנזמה 57 גולים ובישולים, נעגל ונניח שהוא יסיים את העונה עם 60. גם אם הוא יקרוס בגדול ויהיה ב50 אחוז יכולת בשנתיים הקרובות הוא עדיין מסדר 30 שערים לקבוצה. ושוב זה בהנחה שתוך עונה-שתיים הוא יורד בחצי מהיכולת, ירידה של 25 אחוז עדיין תהיה שווה 45 שערים ובישולים.
אל תשכח גם שבשביל לקחת אליפות בספרד אתה לא צריך את הלאנד ואמבפה, גם שחקן כמו ראול דה תומאס יכול לתת את הגולים שצריך, ככה שאפשר לתת לבנזמה הרבה יותר מנוחה בליגה כדי שיגיע חד למשחקים הגדולים ולצ’מפיונס.
באופן כללי נמאס לי לדבר על העברות, עוד שנייה העונה נגמרת והשמועות יגיעו לשיא, אין לי כוח לזה. אני אסכם את כל מה שיש לי להגיד בזה שמבחינה התקפית אנחנו צריכים עוד שחקן הכרעה אחד, בין אם זה חלוץ או אגף ימין, ואנחנו מסודרים לשנתיים-שלוש הקרובות.
מבחינה הגנתית חייבים 2 מגנים חדשים, ומבחינת הקישור אם נראה את חילופי הדורות סופסוף אפשר למשוך עוד עונה עם הסגל הקיים, עוד שחקן קישור יהיה nice to have אבל לא חובה.
זהו אני חוזר כשיהיו החתמות אמיתיות ביי בינתיים
בלתי אפשרי להחזיק סגל כזה. אתה טוען שכיום מצבת הקישור כוללת שישה שחקנים, עבורי היא כוללת שמונה או תשעה;
טוני, קאסמירו, לוקה, פדה וקמבינגה הם הבולטים, אך שחקנים נוספים ששיחקו בקישור העונה הם גם סבאיוס, בלאנקו שהתעלמת ממנו על אף שקיבל דקות בעבר הרחוק, איסקו ואסנסיו (ואלוורדה יותר קיצוני ממרקו העונה).
בכל מקרה, בניגוד לאופן שבו הצגת את הדברים, אני כן תומך ברכישת קשר נוסף, עם זאת אני משתדל להשאר מציאותי.
ברור שישנה שאיפה להתחזק כל עת, אך יש סדר עדיפויות ולפי איך שאני רואה את הדברים, גם במועדון מבינים שאמבפה ורודיגר, כלומר חלוץ ובלם, הם הצורך הקריטי לסגל. חוץ מזה, לאן אנחנו רוצים להגיע? סגל של עשרים ושישה שחקנים?
קורטואה (לונין);
מנדי (פראן), דוד (נאצ’ו), רודיגר (אדר), דני (לוקאס);
קרוס (לוקה), קאסמירו (קמבינגה), פדה (סבאיוס);
ויניסיוס (הזארד), בנזמה (רודריגו), אמבפה (אסנסיו).
כל עוד לא שוחררו שחקנים אין טעם להאמין שיחתמו חדשים. גם אם יגיעו שני חלוצים (אמבפה ודה-תומאס נניח) עדיין נקבל את הso called הברקה הזו שנקראת אסנסיו בקישור ההתקפי. זה לא מה שאני רוצה, אני simply being realistic.
בתסריט האופטימלי, העפת לאלף עזאזל את הזארד, יוביץ’, מריאנו, סבאיוס ואסנסיו… אחרי שכבר נפטרת מאיסקו, בייל ומרסלו. לא יודע איך, אבל הצלחת. רק אז אפשר להחתים, לא כי אני מדבר בתור גזבר המועדון שמכיר את המספרים, אלא נטו מתוך הגיון בריא - הסגל מלא. בתסריט ההזוי הזה שמזכיר קצת את המנג’ר במחשב, אפשר למצוא את עצמנו עם טשואמני וRDT על חשבון המקומות בסגל של אסנסיו וסבאיוס. קצת תלוש
לא בדקתי את זה אבל אני דיי בטוח שהספסל של ריאל מדריד הוא היקר בעולם מבחינת משכורות. איסקו, מרסלו, בייל, הזאר ויוביץ עולים למועדון המון.
מילא הם היו אפקטיבים אבל רובם בכלל לא רלוונטיים.
ניהול סגל נכון כולל גם שחקנים צעירים. לא משום שחשוב לפתח כשרונות צעירים אלא מפני שהעלות שלהם נמוכה בהרבה. זה יכול לפנות הרבה מאוד כסף לחיזוק העמדות החלשות שלנו.
מה היה רע אם היינו מחזיקים ביותר שחקנים כמו אריבאס ופדריקו? הם לא היו תורמים פחות מחובבי הגולף בסגל שלנו. אנחנו צריכים בערך 17-18 שחקני טופ בסגל ואת השאר אפשר למלא בשחקנים צעירים טובים.
שחקן כמו רודריגו יכול לשחק בכל אחת מעמדות ההתקפה. אותו דבר נאצ’ו בהגנה.
זה יותר חכם מקצועית וכלכלית.
אתה מודה לעובדה שזה לא אפשרי פשוט לשחרר שחקן, נכון?
אנחנו לא הפועל תל אביב, אתה גם מוזמן לראות את מקרה מאור בוזגלו.
איסקו ובייל פשוט לא רוצים לעזוב ואין לך מה לעשות עם זה.
הזארד-מישהו ציפה שהוא יסבול מכמות פציעות כזאת?
יוביץ’-מישהו האמין בעולם שעם היכולת שהוא הציג בפרנקפורט שהוא יהיה כזה פלופ?
לא הייתי מכניס את מרסלו לרשימה הנ"ל. אבל זה לא שהם הוחתמו להיות מחממי ספסל, אלא הם היו שחקנים אדירים ופשוט איבדו את הכושר. הטעות היחידה שבאמת נעשתה פה זה עם הארכת החוזה של בייל במקום למכור אותו.
לא טענתי שאפשר לשחרר אותם. וגם לא טענתי שאפשר היה לצפות שזה מה שיקרה איתם.
הטענה שלי מתייחסת להווה. היא נכתבה בתוך ההקשר של הדיונים השונים כאן ביחס לשאלה כמה שחקנים צריכים לקנות בקיץ הזה ובכלל. כדי לנהל את התקציב בצורה נכונה יותר כדאי לא להתפרע בגזרת הרכש והמשכורות. יש שחקנים צעירים שיכולים לעבות את הסגל. אין סיבה שעל הספסל ישבו ארבעה שחקני קישור עם משכורות גבוהות מאוד.