דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אתם מודעים לזה שאיסקו בייל ומרסלו מסיימים חוזה? כלומר שאנחנו משתחררים מהמשכורות שלהם?
חוץ מזה שאם הצלחנו להחזיק את המשכורות שלהם בלי ההכנסות בגלל הקורונה אנחנו נצליח להחזיק משכורות גבוהות יותר בלי הקורונה, עם אצטדיון חדש, וקבוצה אטרקטיבית יותר שחזרה למרכז הבמה.

לגבי המשכורות עצמן:
סבאיוס שכולכם מדברים על למה כדאי להשאיר אותו מחזיק בחוזה של 3 מיליון. הוא שחקן שאין שום סיבה שיעזוב מבחינתינו.

אני עם דוד ש7 קשרים זה מה שצריך, אבל ממש לא איתו שזה המינימום. זה האידיאל לטעמי ולא רואה איפה קשר שמיני יכנס בהיררכיה. על אחת כמה וכמה כשאלאבה ואסנסיו יכולים לשחק בקישור.
לא רואה גם שחקן שיהיה עדיף על הקפצת שחקן מהנוער שיסכים לתפקיד הזה.

בכללי לדעתי אם כבר שחקן צריך לעזוב זה לא סבאיוס אלא קרוס. סבאיוס דווקא די הרשים אותי בסוף העונה.
הוא עשה הגנה יפה מאוד, הראה שליטה מעולה בכדור וגם תמך יפה בהתקפה. בהתחשב בזה שהוא מקבל 3 מיליון לעומת 22 של קרוס ובהתחשב בגיל של קרוס ובמגמת הירידה שלו בכושר אני כרגע אעדיף את הספרדי. אבל לא צריך שאף אחד יעזוב אלא אם יגיעו 2 קשרים ולא רק 1.

לא חושב שיש פה הסתנוורות. אבל מבינים מה העמדות אותן צריך לחזק.
בקישור קאמבינגה נראה כמו הדבר האמיתי ורק צריך לקבל דקות והוא יחזיר לנו. פדה גם נראה כמו קשר טופ וכמוהו גם טשואמני.
בהתקפה יש לנו את בנזמה שהוא שחקן טופ ואת ויניסיוס שנראה כמו מישהו שבדרך, ומנסים בכל הכוח להביא את אמבפה.
בהגנה הבאנו את אחד הבלמים הטובים בעולם. לגבי מגן שמאלי וימני כמובן שצריך, אבל הבעיה היא היעדר אופציות טובות ורלוונטיות בשוק.

בהנחה שטשואמני רודיגר ואמבפה מגיעים אני באמת חושב ששיפרנו את העמדות החשובות והרלוונטיות ביותר. לא חושב שעוד קשר זה מה שנחוץ לנו. אם יישאר עוד כסף ומגן שמאלי וימני טובים לא יהיו רלוונטים אז הייתי מביא את נונייז, אבל לא חושב שנהיה בסיטואציה הזו (ולא חושב שהוא יסכים להגיע להיות מחליף של בנזמה)

בהנחה שנרכוש את נונייז אני מתאר לעצמי שזה לא יהיה כמחליף לבנזמה. מה שריאל צריכה כרגע זה סקורר נוסף מקדימה.

אני בדעה שריאל נהנתה ממזל לעבור את המפגשים שלה השנה בליגת האלופות, ואני עדיין חושב שזה די נכון אבל התפיסה שלי קצת השתנתה. ההלקאה העצמית והזלזול שלנו בקבוצה ובמה שעשתה חייב להיפסק.

אח שלי אוהד שרוף של ליברפול ובמקרה תייג אותי בתקציר ה4-0 המיתי שלהם על ברצלונה ומה אני אגיד לכם… ים של מזל היה להם! מסי וסוארס היו לבד מול שוער לפחות 4-5 פעמים ורשמו החמצות מזעזעות. גם קופץ לי המשחק ההוא של ברסה האגדית מול צ’לסי שהם מעכו אותם 90 דקות ואיכשהו השער ההוא של איינסטה העלה אותם ברגע האחרון.

כשאני מדבר עם חברים נייטרליים כל מה שאני שומע זה תשבוחות לקבוצה הזאת וביטחון מוחלט ביכולת של ריאל לקחת את הגמר. אז נכון אנחנו רואים כל משחק ומשחק ומכירים את כל הצרות אבל עדיין לא עוברים את פריז/צ’לסי/סיטי ככה סתם חייב להיות חתיכת קבוצת כדורגל. גם כשזכינו 3 פעמים היינו מלאי ביקורות לדרך.

ריאל עשתה קמפיין היסטורי ויש לנו קבוצה עם אופי פשוט מטורף ואמן שנביא את ה-14 ואם נביא הוא יהיה יותר מראוי.

30 “שערים ובישולים” (מאוד נח פתאום לספור אותם יחד) זה מעט מאוד עבור השחקן המוביל של קבוצת טופ, בטח אם אמבפה איכשהו לא יגיע.

זה נחמד שעבורך היא כוללת 8-9 שחקנים, אך עבור המציאות, פחות… בלאנקו לא שחקן הקבוצה הבוגרת, איסקו לא יהיה כאן שנה הבאה ואסנסיו קשר כמו שמודריץ’ חלוץ מדומה. במציאות, ללא רכש יהיו לנו בעונה הבאה שישה קשרים, כשמתוכם אחד בן 37, אחד בן 33 ואחד בן 31. וזה בקבוצה שעולה עם 3-4 שחקני קישור כל משחק. זה מעט מאוד. רכש נוסף (בדמות קשר אחורי) מבחינתי חייב להגיע ואני הייתי אפילו מנסה להביא עוד 50/50 שיהיה שם סתם כי מודריץ’ כבר עם מקל סבא וקרוס עבר לתחרות צבים. במקסימום מוכרים את סבאיוס שאין לי מושג מה כולם פה תופסים ממנו, נשבע שאני מעדיף אפילו את איסקו.

בוודאי שיש סיבה שיעזוב, התרומה שלו אפסית ועל החוזה והדקות (שזה עוד יותר חשוב) שלו אפשר להביא שחקן עם איזשהו סיכוי להתפתח למשהו אמיתי.

בגדול, אכן 7 קשרים מספיק. הבעיה היא שמתוך ה-6 שיש לנו יש שלושה מעל גיל 30 (שאחד מעל גיל 36!!!) ועוד שחקן אחד שבאמת לא שייך לרמה הזו (אותו סבאיוס זכור לטוב). אם אלו ה-7 קשרים, אני הייתי דוחף חזק ל-8 הרבה יותר לפני שהייתי דוחף לעוד מגן ימני. לגבי אלאבה ואסנסיו - הם לא משחקים בקישור, זו העובדה וזה מה שצריך לקחת בחשבון.

לא מצליח להבין איך. נשבע שאני לא מבין למה פתאום כולם מדברים על ניצוצות, מדובר כנראה בשחקן הכי חלש בסגל שלנו. אני באמת חושב שיש סיכוי לא רע שאפילו ואייחו יתפתח למשהו בכיר יותר מסבאיוס. האחרון הוא איסקו לעניים, ויש לנו כבר איסקו אחד שבחרנו בצדק שלא לחדש לו חוזה, אז למה שנרצה לעזאזל את סבאיוס? אנחנו לא עניים.

פה אני חולק, אבל בסדר… כולם פה מדברים על החשיבות של מגנים וקיצוני ימני. אני יכול לחשוב על 6 שחקנים שהייתי מביא לפני כן (2 בלמים, 2 קשרים ו-2 חלוצים - אחד להרכב ואחד לספסל מכל סוג).

מסי היה פעם אחת מול שוער וזה היה בנבדל. היו 3 מצבים לברסה באותו משחק באנפילד-אלבה, קוטיניו וסוארז. את כולם מסי היה זה שמסר.

ריאל זאת לא ברסה, לטוב ולרע. ריאל יכולה לשחק חרא ולנצח, ברסה לא. ברסה חייבת להיות יותר טובה. לא הייתה פעם אחת שברצלונה זכתה בליגת האלופות בלי להיחשב באמת לקבוצה הטובה בעולם באותה עונה.

אתם פייבוריטים כי בסופו של דבר ריאל תמיד פייבוריטית במשחק נתון מול כל יריבה. גם אם מקצועית ליברפול עדיפה עליכם, והיא בהחלט עדיפה עליכם, כמו שסיטי וצ’לסי היו בעיניי, לריאל מדריד יש את האקסטרה שמנצח לה לא מעט משחקים בהרבה שנים במפעל הזה.

אתה משתמש במילה מציאות ומתעלם ממנה באלגנטיות, הרי זה ברור שכולנו כאן רוצים לראות חיזוק לעמדות הקישור אך בפועל, המועדון במשא ומתן להארכת החוזה של סבאיוס, כלומר מסתפק במועט או מתקמצן למען מטרה נשגבת, יו ניימ איט

ודאי שאני מסכים שמדובר במהלך מרושל, דני סבאיוס לא עונה על הדרישות, אך במחיר של רודיגר & אמבפה? אני מוכן לסתום.

אתה טוען שגם מיליטאו, וגם אלאבה, גם כל הקישור שלנו למעט אחד, הם שחקנים רחוקים יותר מהטופ מקרבאחל הפציע ומרודריגו?

אני באמת שרואה משחק שונה כנראה.

לא שאני לא רואה את הבעיות בעמדות שאתה מדבר עליהן, אבל בשופ מצב לא יותר חשוב להחליף את השחקן הטוב בעולם, ואת המחליף שלו כשהמגן הימני שלך לא יכול להשלים 2 משחקים ברצף וגם הם כבר מזמן לא ברמה של ריאל (נתן סיום טוב יחסית, מודה).

אני לא מחפש ממנו סיכוי להיות שחקן טופ. הוא קשר שביעי! אף קשר שמכבד את עצמו לא יגיע להיות קשר שביעי בריאל לדעתי.

אתה מדבר על בעיות בקישור. הבעיות שלנו אינו העומק אלא ההרכב. אני הייתי מציע אם כבר להחליף את קרוס ומודריץ שמקבלים 22 ו20 מיליון בהתאמה ומביא 2 קשרי טופ לעתיד. הקשר השביעי הוא הקשר שמשפיע הכי פחות על ההצלחה ולתפקיד הזה סבאיוס מספיק טוב. זה גם לא פיפא, אף טשואמני לא יגיע לתפקיד כזה בהיררכיה. אני לא חושב שלתפקיד המחליף של קאסמירו הוא יהיה מוכן להגיע בכלל ובטח שלא למחליף של המחליף של המחליף שלו.

אני מתייחס כמובן בהנחה שטשואמני מגיע. אחרת אין דיון כי אנחנו יחסית מסכימים. גם רק ככה סבאיוס הוא הקשר השביעי ולא השישי.

אני בכלל מסיק מזה שאין שום סיבה שמודריץ וקרוס יישארו בהרכב, יקבלו משכורת שיא, כשהם גם לא טובים מספיק וגם לא אמינים מספיק.

בכל מקרה, סגל עמוק זה חשוב, אבל יותר חשוב מעומק זה איכות ההרכב הראשון. מגן ימני זה אחד החורים הכי גדולים שיש לנו בהרכב. זוהי גם בעית עומק שכן נאצ׳ו מצא את עצמו לא פעם מחלטר שם (ובשמאל).
קשר, במיוחד אחד שלא יגיע להרכב, לא ישדרג אותנו קרוב לאותה רמה.

על החוזה והדקות שלו אתה תביא קשר כל כך בינוני שאתה תקרא לו סבאיוס 2.
גם סבאיוס 2 כנראה יקבל יותר כסף אם יש לו פוטנציאל כלשהו.
הוא גם לא יראה את הפוטנציאל שלו כקשר שביעי.

זוהי לא עמדה שקשר ירצה להגיע אליה. זוהי עמדה שקשר מגיע אליה כי אין לו ביקוש.
סבאיוס כשעלה לשחק הוכיח שאפשר לסמוך עליו. זה לא משהו שאפשר להגיד על השחקנים בקצה הספסל ברוב העמדות.

אלאבה כבלם לגמרי כן, מיליטאו רחוק יותר מקרבחאל. אבל זו לא הנקודה, הנקודה היא שעמדות הבלם והקישור חשובות יותר מעמדות המגן והקיצוני. אני מעדיף להתפשר בצדדים מאשר במרכז, די פשוט.

הוא יהיה קשר שישי והמחליף הראשון לעמדת הקשר עם האורנטצייה היותר התקפית (לכשצריך). האמת, אני בטוח שכמעט כל קשר צעיר ומבטיח ישמח להיכנס לעמדה הזו.

מסכים לגמרי, אבל אני מנסה להיות מציאותי… אם אכן זה יקרה כמובן שזה יהיה הרבה פחות נורא שסבאיוס הוא הקשר השישי בסגל. הבעיה נובעת מזה שמלכחילה הקשרים הראשונים בסגל הם כבר לא זה.

בהמשך ההודעה אתה המשכת לספור קשרים (בהנחה וטשואמני מגיע, שזה קצת מוזר כי אני כתבתי את מה שכתבתי בהנחה שהוא לא) כאילו הם כולם זהים. סבאיוס לא מחליף לקאסמירו, נכון? אי אפשר באמת לעלות עם קישור שכולל רק שחקנים עם אורנטצייה יותר הגנתית (קאסמירו, טשואמני, וואלוורדה, קמאבינגה), אתה חייב שם גם שחקן אחד שיכול לעשות התקפה. כרגע יש לנו שם בהקשר הזה רק את מודריץ’, קרוס וסבאיוס. אחד בן 37, אחד בן 32 ויוצא לחל"ת כל פעם שהכדור לא אצלינו, ואחד בן אפס. אז כן, צריך שחקן נוסף לעמדה שם. לא כי בהכרח יש חיסרון בשחקנים אלא כי השלם אצלינו קטן מסך חלקיו בעמדות הללו.

מסכים עם דקארו כאן.
לריאל חסר קשר עם אוריינטציה התקפית. בשיאו איסקו היה כזה. גם חאמס לפרקים. בשנים האחרונות אנחנו לא משחקים בצורה הזאת.
ברנרדו סילבה הוא בהחלט אפשרות מעניינת. חוץ מהפורטוגלי יש את פלוריאן וירץ מלברקוזן. לדעתי כישרון על שכבר היו פה ושם דיבורים עליו במועדון.
גם מוסר ענק, גם יודע להבקיע ובכלל עושה רושם שמדובר בשחקן חכם מאוד עם טכניקה נהדרת. מזכיר את איסקו אבל הרבה יותר תכליתי.

אני ממש לא מסכים, לדעתי היום מיליטאו ואלאבה שחקנים טובים בהרבה מקרבאחל. בטח שאמינים יותר מבחינת כשירות.

גם לא מסכים, עם כל עמדה חלשה תתקשה להתמודד. כמובן שזה תלוי עד כמה חלשה, אבל אפילו קרבאחל עם כמה שאני חושב שהוא חלש הוא לא חור מטורף. פשוט לא מספיק טוב. מה גם שממיליטאו אני מצפה להשתפר, מקרבאחל אני מצפה שיפסיק להתדרדר.

כמו שכתבתי, אני מדבר בהנחה שטשואמני (או קשר ברמתו) מגיע. אם הוא לא מגיע אז אני איתך שחסר קשר.
כתבתי ש6 זה לא מספיק במצבת הקישור הנוכחית. לא הסכמתי שצריך יותר מ7.
לפני שסבאיוס ייכנס יש את קרוס ומודריץ/פדה על הספסל כדי להכנס לעמדה של הקשר עם האוריינטציה ההתקפית. יש גם את אסנסיו אם תרצה אוריינטציה ממש התקפית.

אין לי התנגדות שיגיע עוד קשר טוב להרכב, פשוט אתמוך שזה יהיה גם במקום קרוס שכבר לא עומד בקצב ויושב על שכר ממש גדול. זה גם יגרום לכך שנוכל להביא שחקן טוב יותר (כי יהיה יותר כסף לשלם לו).

היתרון של ברנרדו סילבה הוא שהוא יכול להיות מתופקד גם כקשר אמצע, וגם כחלק משלישיית ההתקפה.
זה נותן לנו את האופציה לשנות מערך, בלי חילוף

ברנרדו סילבה היה העונה שחקן טופ 3 בסיטי עם קד"ב וקאנסלו, בתקופה מסוימת הוא גם היה הכי טוב שם. כרגע הוא באנקר בלתי מעורער וקשה לי לראות אותו יוצא משם.

הדעה שלי כנראה 100% שונה משלך. אני חושב שזו העונה השנייה הכי טובה של מודריץ’ אצלנו מבחינת יכולת ובעיקר מבחינת החשיבות שלו לקבוצה. העונה הכי טובה שלו פה הייתה, באופן קצת אירוני, עונת הבכורה הקודמת של אנצ’לוטי פה.

לתחושתי אנצ’לוטי מעניק ללוקה הרבה יותר חופש בהתקפה ובניהול המשחק בהשוואה לזידאן שקצת ריסן אותו לטובת הסדר ההגנתי מאחורה. מבלי להיכנס לוויכוח האם טקטית זה מוצדק או לא, החופש של מודריץ’ העונה היה אחת הסיבות שהכדורגל שראינו היה מהנה יותר ממה שהתרגלנו לראות תחת זיזו. כמובן לצד ההתעלות של ויני ובנזמה.

אם אנחנו מחפשים לעתיד יורש למודריץ’ (גם בפן ההגנתי והטקטי), לדעתי יש רק אופציה ריאלית אחת מוכחת ולא בלתי אפשרית כרגע ברמות הגבוהות - בארלה של אינטר. יש כמובן הרבה קשרי 10 מוכשרים (כמו וירץ שהוזכר פה) אבל לא חושב שזה יתאים לקבוצה עם פדה ו/או קאמא בהרכב. עדיף קשר 8 שיהיה מנהל משחק.

כתבו פה שהוא רוצה לעזוב, להיות קרוב יותר למשפחה.

פפ בעצמו ציין בראיון שהוא רוצה לעזוב ויעזוב בסיום העונה ושהוא מאוד מצטער על כך

המשפחה בליסבון, לא? אם כן, אז יש הבדל של שעה וחצי זמן טיסה. בשביל זה לא מחליפים קבוצה.

טוב, אם זה המקור…
בכל אופן, רציתי להראות שהקירבה הגאוגרפית של מדריד ( או ברצלונה לצורך העניין) לליסבון היא לא פקטור בהחלטה שלו.

חחחחח
המקור לא משנה ככ, כי זה ציטוט שלו ולפרוטוקול, לא של “מקורבים”.

בכל מקרה, אין בכלל שום דיבור סביבו, וחבל.

המקור הוא פפ שדיבר על כך במסיבת עיתונאים לפני משחק ליגה.

פעם היה לדורטמונד חלוץ, לבנדובסקי, ריאל מאוד רצתה אותו אבל לא החתימה, הוא עבר לבאיירן, חורר רשתות ועכשיו חושב על מעבר לברצלונה.
היה לדורטמונד עוד חלוץ, אובמיאנג, גם איתו ריאל פלירטט. איזה עונה, גם הוא בחר בקבוצה אחרת ועכשיו הוא בבארסה.

אז האלאנד, לדעתי היה צריך להיות בריאל אבל לא משנה, בחר בסיטי.

1. כנראה שהוא יגיע לברצלונה בסוף.
  2. אולי היינו צריכים פשוט לעקוב אחרי מי דורטמונד רוצה להחתים, אדיימי, ולהחתים אותו פשוט…