מבחינת שם ניימאר הוא היחידי שיכול להחליף את רונאלדו.
היום היה רשום שנציגי האזרד נפגשו דווקא עם ראשי ברצלונה. אני מקווה שזה לא נכון וריאל תקנה אותו בהקדם האפשרי ובטח שלא ילך לחזק את ברצלונה.
יש את חוסה אנחל סאנצ’ז שהוא כעיקרון המנהל המקצועי של הקבוצה ואחראי על הרכש. המילה הראשונה והאחרונה היא של פלורנטינו בכל מקרה.
אתמול בשעות הערב כתבו במארק והיום זו כבר חגיגה בשער העיתון: חאמס רוצה לחזור לריאל מדריד, ועבור הקשר הקולומביאני הבעייה הגדולה איננה - זידאן בחוץ. חאמס מושאל לבאיירן עד ל-2019 (בריאל יש לו חוזה עד 2021)| פאבלו סארו כבר כתב בטור במארקה שחאמס יכול לספק חלק מהגולים של כריסטיאנו שחסרי| הסקר במארקה רק בחיתוליו אבל 85% מהאוהדים רוצים לראות את מס’ 10 חוזר.
‘חאמס לא רצה לעזוב בדלת האחורית, חלומו היה לשחק בריאל מדריד. תמיד אמר שאם זידאן יעזוב הוא יכול לחזור. אם זה אפשרי - הוא חוזר מחר’, ככה כתבו(חסוס סאנצ’ז). עוד נכתב שמעבר לכך שהוא בקשר מעולה עם השחקנים בקבוצה, חבר לכל דבר - ביתו נשארה לגור במדריד. בראיון ל-‘El Chiringuito’ באמצע העונה שעברה אמר שהעזיבה הייתה קשה ועצובה עבורו וכשהוא תמיד צופה במשחקי הקבוצה כשהוא יכול. נזכיר גם שכבש במדי באיירן בברנבאו ולא חגג, והתקבל בחום. נזכיר את 17 שערו ו-18 בישולים ב-47 משחקים בעונת הבכורה עם אנצ’לוטי. אשתקד היו לו 8 שערים ו-14 בישולים ב-39 הופעות בבאיירן, כשבתחילת העונה סבל מפציעה. הילד אגב חגג אתמול 27 ובמארקה כתבו על מיטב רגעי השיא בקריירה שלו.
לא הגלאקטיקו שחלמתי עליו, לא יודע את מקומו בהיררכיה מול איסקו או אסנסיו, אבל כמובן שאני אוהב אותו ולנגד עיניי עומדת מילה אחת - מספרים, מספרים, מספרים. ללא ספק.
ממש רוצה שיחזור.
הוא השחקן היחיד שיכול לשחק בהרכב של 4 קשרים ולשמור עלינו מסוכנים וישירים.
בנוסף מעולם לא אהבתי את ההנחה שזה או הוא או איסקו, הקבוצה הכי חזקה שלנו כללה את שניהם יחד בהרכב.
רעיון מצויין ,שבטח שיש סוף סוף גרזן אמיתי.
בעיה אחת שקיימת היא קרוס ומודריץ’ (שישחק פחות העונה אני מניח, עידן מתקרב לסופו… )
ובעיה שניה היא שגם חאמס וגם איסקו די איטיים.
חסר לנו חלוץ שפיץ אלא אם חאמס משחק מדומה אבל כפי שאמרתי הוא די איטי.
לפני חאמס אני מצפה מהחלוצים להיות מהירים.
אני מזדהה איתך ברצון לראות שם את חאמס. למרות שהוא לא מהיר, יש לו תכונות מתאימות לעמדה כמו חכמת משחק וסיומת.
מצד שני, אני תוהה אם זה יכול לקרות בפרקטיקה. לא קל לשחקן בגיל הזה לשנות את צורת המשחק שלו. חאמס אוהב לקבל כדור לרגל. למרות שהוא יודע לנוע מצויין, הוא פשוט אוהב את הכדור.
לאנצ׳לוטי היה רעיון לעשות את זה עם איסקו. זה לא נוסה כמעט, אבל בפעמים שכן לא עבד.
סלח לי על חוסר ההבנה - אבל הציוץ הזה לא אומר שריאל לא רוצה את ניימאר, אלא שהיא לא תפנה אליו מאחורי הגב של פסז’.
אני טועה?
ציטוט ממדרידיסטה: ‘בעקבות הפרסומים האחרונים, ריאל פרסמה הודעה רשמית בה הבהירה שאין לה שום כוונה להגיש הצעה על ניימאר. בנוסף, הובהר שאם ריאל תתעניין בעתיד בשחקן פסז’ - היא תפנה קודם כל למועדון הצרפתי (ולא ישירות לשחקן)’
הכל עניין של איך מבינים (או איך שרוצים להבין) את מה שכתוב.
הרי זה לא שריאל תצא בהצהרה רשמית שהיא כן מעוניינת בניימאר, אבל שהיא עדיין לא פנתה לפסז’ בעניין.
כל אחד יפרש איך שהוא רוצה. אני נושם לרווחה בכל מקרה כי א. בבירור לא הוגשה הצעה. ב. קשה לי להאמין שהוא יוחתם הקיץ אחרי שריאל הכחישה כל מגע איתו או עם המועדון.
במציאות הכל עוד יכול לקרות. תן קצת לשמוח בנתיים.
לא מבין איזה מקום לפרשנות יש פה. “למועדון אין כוונה להגיש שום הצעה על השחקן”, שחור על גבי לבן. זאת לא רק הכחשה לכך שנעשו צעדים עד היום. הודעה כזו היא דבר די חריג בפני עצמה, שלא לדבר על החתמה של השחקן אח"כ.
יכול להיות שהבנתי לא נכון, או שהבנתי את מה שרציתי להבין (כמו שאמרתי), אבל אם אין שום כוונה לקנות את ניימאר, למה לצאת בהצהרה לגביי זה? ועוד להוסיף את המשפט “אם נרצה לקנות אותו, נפנה לפסז’ קודם”?
אבל עזוב, בדומה למה שנירו אמר - תן לי לקוות, אל תהרוס לי
יצאה הודעה רשמית דומה גם לגבי בקהאם ב-2003 (“לריאל מדריד אין כוונה לקיים מו"מ במטרה לרכוש את בקהאם, בניגוד לשמועות חסרות הבסיס”), וחודשיים אחר כך הוא הוחתם. פלורנטינו אף נשאל אם יוחתם דאז וענה: “לעולם, לעולם, לעולם”. מסקנה: זה כנראה לא אומר כלום.
לא אותה סיטואציה… פלורנטינו התחיל ללטוש עיניים לכיוון בקהאם רק כשראה שלאפורטה מתקשה לממש את הבטחת הבחירות שלו וזיהה הזדמנות “להכניס” לבארסה.
איך זה משנה? ואם יקרו עכשיו נסיבות חדשות שפתאום יגרמו לפלורנטינו “להתחרט” בנושא ניימאר? רק אומר שזה לא מבטיח כלום.
זה משנה כי יריבה ישירה של ריאל לא מעוניינת בניימאר וזה לא ישתנה. בנוסף, בקהאם כבר היה מכוסח עם פרגוסון ובדרך החוצה כשהשאלה היא רק לאן. ניימאר ממש לא שם. ברור שאם פתאום טוכל יבעט לו נעל לגבה זה יכול לשנות את העניינים.
הכל יכול לקרות
הנקודה היא שהודעה כזאת אף פעם לא פוסלת כלום. אולי זה גם רק מראה שפלורנטינו לא רוצה להכעיס את פ.ס.ז’ ולשמור על יחסים טובים (בניגוד לבארסה עם וראטי) לקראת מו"מ עתידי.
עם זה אני לגמרי מסכים. ברור לי שזה האינטרס הראשי מאחוריי ההכחשה הזו וזו של אמבפה.