https://twitter.com/HLNinEngeland/status/1018188959472594944
נראה שזה מתחמם. השאלה אם בכלל צ’לסי יסכימו למכור ותמורת כמה. לא הייתי קונה תמורת הסכומים המטורפים שהתקשורת האנגלית זורקת לאוויר. תמורת 170 מיליון יורו עדיף לוותר. אחרי שחלבנו מצ’לסי 80 מיליון עבור מוראטה אני לא רואה אותם עושים לנו הנחות.
אין לי ספק שהם ידרשו עליו באזור ה-150-200 מיליון יורו ולא יורו פחות.
וואו, הבחור מפלרטט בהגזמה ללא הרף .
(וזו אגב, אבן הבוחן שמפרידה בין השורה הראשונה, הכוללת את מדריד וברצלונה, לבין השורה השנייה של האנגליות וכולי. אין סיכוי ששחקן בריאל/בארסה יישמע כך. ולא, ניימאר ורונאלדו לא מהווים דוגמא נגדית)
השנים האחרונות הכניסו בי קצת ספקות לגבי פלורנטינו. בארסה מתחמשת בהתקפה כל עונה ואנחנו עוד עם בנזמה. והזאר הוא החתמה אפשרית (ומעולה), בניגוד לפרחחים של פריז (אמבפה הפליא בחוצפתו לדחות אותנו ומרצון להישאר לשחק מול קונוסים בלא-ליגה הצרפתית). מקווה שנקפוץ על ההזדמנות.
ובהינתן המאזן שנקבע על ידי ההעברות של ברצלונה ופריז (שווי ניימר, קוטיניו, דמבלה…) הזאר אכן שווה 150+
השוק קשה וכנראה שמלבד קיליאן מבאפה לא ניהיה שלמים עם שום העברה. הציפיות במועדון גם ככה בשמיים, בטח כשישנן כאלה נעליים ענקיות להיכנס אליהן. הסיכוי שהרכישה תוכתר כאכזבה גדול יותר מבדרך כלל. אם זה לא ילך, אולי לא צריך ללכת עם הראש בקיר. אפשרי, למשל, להביא את רודריגו ומרסיאל. שניהם יכולים לתת ביחד 50 שערים בעונה, כבר משהו. מבחינתי העיקר הוא להתחיל להביא שחקנים שיתנו תפוקה לכמה שנים קדימה. מן הסתם נביא כמה וניפטר מכמה לאורך הדרך, אבל זה כל כך אקראי. צריך להתחיל מאיפשהו, כי אין ברירה אלא לנער קצת.
לטעמי כדאי להתחיל מקורטואה. אף פעם לא מאוחר להביא שוער טוב, והוא כנראה יבוא במחיר סביר שלא אמור להשפיע על השאר
בדיוק.
יש פה כל כך הרבה משתנים שאם נחפש את הבינגו המושלם כנראה שבסוף נשאר בלי כלום. שוב.
אני כמובן אשמח לקורטואה והזאר, במצב השוק הנוכחי לא נוכל למצוא אופציות יותר טובות וריאליות. אבל עד מתי בנזמה? חייבים חלוץ נורמלי. אז נכון, אמבפה וקיין לא ריאליים. אני בטוח שיש מספיק חלוצים טובים שאפשר להביא והם יהיו שידרוג על פני בנזמה.
אגב, חלון ההעברות באנגליה נסגר כבר ב-9 לאוגוסט. מה שאומר שאם צ’לסי לא יקנו שוער ותחליף הולם להזאר תוך פחות מ-4 שבועות הם לא ימכרו לנו אותם כי אין מצב שהם יישארו בלי כלום. בספרד החלון נסגר ב-31 לאוגוסט.
היי לכולם אני משתמש חדש כאן.
הייתי משתמש ותיק שלא נהג להגיב הרבה בפורום של ריאל בספורטאנטר. כך שרק עכשיו גיליתי לאן כל המשתמשים אוהדי ריאל שהיו שם נעלמו (כשרונאלדו עזב ודיברו רק על ההצטרפות של ארתור הבנתי שמשהו לא בסדר )
לעניינו, הציטוט המעניין של עדן האזרד בכלי התקשורת מרמז לנו שהוא ככל הנראה הראשון שיפתח בפנינו את הצוהר לסאגת פוסט רונאלדו. למרות שלא הייתי מתומכיו הגדולים והייתי מעדיף לראות את אמבפה/קיין (ואולי עוד אראה, מי יודע…) אני חושב שהוא יהיה רכש מעולה. שחקן עם ניסיון ברמות הגבוהות, מספק מספרים יציבים, שרק מחכה לעשות את קפיצת המדרגה לטופ של הכדורגל, השיג הכל באנגליה ורואה בריאל אתגר חם ומרתק, דם חדש.
יתרה מכך, אופיו הנוח וההגעה הצפויה של שוערו בקבוצה ובנבחרת יכולה לעזור לו להתאקלם בצורה יוצאת מן הכלל.
מעבר לציטוט של האזרד עצמו לאחר שסיים את המונדיאל, פורסם בכל כלי תקשורת אפשרי מספר בריאן לאודרופ, אקס צ’לסי - ‘האזרד דיבר איתי לפני כמה ימים ואמר שהוא עוזב לריאל מדריד’. ב-AS העלו כתבה עם תשע פעמים בהן האזרד מנסה ‘לדחוף’ לכיוון ריאל מדריד, כולם החל מנובמבר האחרון, מהדיבורים על ההערצה לזידאן, לפני כמה ימים שהחולצה של ריאל מדריד שווה המון גם בלי זידאן על הקווים, האיתות לפני הטורניר - ‘אם ריאל מדריד רוצה אותי היא יודעת מה עליה לעשות’ ועוד ועוד.
אני חושב שאין שאלה בכלל, הבחור פשוט מתחנן שניקח אותו משם. הוא שחקן טוב מאוד וכמו שאמרו - אין מחליף אולטימטיבי לכריסטיאנו להוציא את אמבפה, וחייבים לפעול. לא יודע אם כל הציטוטים והפלירטוטים האלה מורידים את המחיר כמו העובדה שצ’לסי לא משחקת בליגת האלופות, אבל פלורנטינו - זה הזמן לתת עבודה, לא הגיע גלאקטיקו הרבה זמן. על מוראטה לא באמת קיבלנו 80 מיליון יורו, הרבה מזה מבוסס על משתנים לדעתי, והגיע הזמן שגם ריאל מדריד תרכוש שחקן לפי סכום X והשאר במשתנים שסביר להניח שלא יהיו באמת כמו כדור הזהב וכאלה.
ככל שעובר הזמן אני מעדיף אותו יותר ויותר על ניימאר.
גם כי יש משמעות גדולה מאוד לכך שהזאר מגיע על תקן גלאקטיקו כמובן, אך לא על תקן אלוהים כמו בדמיונותיו של ניימאר. כזה שגם יחליט שלא בא לו לשחק עם מודריץ’ או קרוס מכל מיני סיבות טיפשיות.
מעבר לכך - אני הרבה יותר אוהב את המודל הליברפולי של שלישייה התקפית חזקה בלי היררכיות.
אחד הדברים שלא יגרמו לי להתגעגע לרונאלדו הוא הניסיון להעביר לו תמיד את הכדור.
אם הזאר יגיע, כנראה שנביא עוד שחקן. לדעתי פלורנטינו ירצה שני כוכבים להחליף את רונאלדו. אולי סוף סוף נעבור להיות קבוצה שתלויה ב11 שחקנים ולא קבוצה התלויה בשחקן אחד.
המשתנים הם חלק מהתמחור, זו לא הנחה ואין פה איזשהי עקיצה. אם התנאים לא סבירים אז המחיר ה"רגיל" יהיה גבוה יותר ולהיפך.
אגב, נניח ואחד התנאים הוא שהזאר יזכה בכדור הזהב, האם זו לא ציפייה סבירה? יותר מזה, האם זו לא צריכה להיות התקווה שלנו? הרי אם ריאל תזכה איתו בתארים והרכישה באמת תצליח אין שום סיבה שהוא לא יהיה מועמד לגיטימי.
יותר מזה: זכיה בכדור הזהב או בתארים קבוצתיים הם משתנים פחות שכיחים והסכום הנקוב בהם בלאו הכי נמוך יחסית. המשתנה השכיח הוא השתתפות בכמות משחקים מסויימת והוא משולם ברוב העסקאות הגדולות אם לא בכולן. המשתנים לגמרי מעלים את מחירי העסקאות בסיכומו של עניין והקבוצות שקונות ככה משלמות על זה (ומרוויחות דברים אחרים מן הסתם - קומבינות חשבונאיות, מזעור סיכון של פציעה או חוסר התאקלמות וכו’).
עוד בנושא הפנטזיות, לדעתי לצד הזארד מספיק שיגיע חלוץ בפרופיל של רודריגו ומטה, ז"א לא איזה קיין גלאקטי. מה שהיה נחמד אצלנו בשנה שעברה הוא העמדה החופשית בהתקפה. אסנסיו, איסקו (במשחק הכי טוב שלו אולי מעולם, מול איטליה, לופטגי שם אותו בהתקפה), לוקאס, בייל (שלדעתי יחליף מעמדות עם בנזמה ויקבל הרכב, אם בכלל האחרון יישאר) ישבו בשנה שעברה על המקום הנוסף הזה (השנה אולי יתווספו חאמס וויסיניוס). לעיתים ויתרנו על אחד משלישיית הברזל עבור שניים מהם. הפלואידיות והרובסטיות של המערך שלנו ניצחה לנו המון התמודדויות, ואם כבר רונאלדו הלך, אז עד הסוף- לא רוצה עוד untouchable. חלוץ מסריח את הדשא- שיהיה אפשר להוציא אותו, לשנות מערך, להתגמש. ויהיה בלתי אפשרי לנהל את הסגל הזה עם כל כך הרבה כשרונות ללא תקווה להרכב. או במילים אחרות, גלאקטיקו בנוסף להזאר/וואטאוור, חייב לבוא על חשבון בייל.
הסתמכתי כאן על הציטוט של גיא, ‘דמבלה נקה בשני שקל+מיליון יורו במשתנים’ או משהו כזה. הכוונה הייתה לומר שהסכום שמשלמים בפועל הוא קצת נמוך ממה שנקרא, לעולם לא כל ‘התנאים’ מתקיימים באמת. בעוד לגבי בייל אני מבין סימני שאלה מסוימים, לגבי בנזמה אז קצת פחות, לא רואה שום סיבה לכך שימשיך. אז נכון שהאמת היא לא כפי שאנחנו חושבים ושזה לא שרק זידאן העריך אותו ועמד על הרגליים האחוריות עבורו, אבל זידאן היה המגן הכי גדול, זה שבחר בו באופן קבוע גם כשמוראטה היה טוב, וכעת זידאן לא כאן, ובנזמה בעונה שעברה הציג יכולת גרועה גם בסטנדרטים הנמוכים שלו.
אם תשאלו אותי מי הפייבוריט שלי כמובן שהוא האזרד כי אמבפה לא ריאלי, ולגבי החלוץ אני די מאוכזב ולא יודע מה לחשוב, אין מישהו באמת טוב על הכוונת. רודריגו עוד יכול להתברר כפאקו אלקסר2, תשאלו את אוהדי ברצלונה.
על קורטואה בקושי דיברנו כאן, יש הבדל של 5 שנים בינו לבין קיילור וזה משמעותי ואני זוכר איזה שוער ענק היה באתלטיקו, אבל ההופעה שלו במדי בלגיה במונדיאל הייתה מעט יוצאת דופן, אני לא מתבסס על הטעות המביכה מול בארסה אלא מעבר לכך, צפיתי בו שבוע אחרי שבוע והוא כמעט ולא נתן לצ’לסי ערך מוסף, היו לו ממש כמו חורים בידיים בהרבה משחקים. את התקופה שלו שם אפשר לסכם באכזבה. רוצה לומר: אובלק לא ריאלי, נוייר בבאיירן, דה-חאה אין צורך להתחנן - אז אני כבר מעדיף את קיילור.
האמת שכולם מנסים למצוא מי יחליף את רונאלדו ושוכחים שהמחליף שלו כבר נמצא בקבוצה - בייל. אין שחקן יותר מתאים ממנו להחליף את רונאלדו. הבעיה היא רק הכשירות שלו. קשה לבנות על שחקן שמחמיץ חודשיים-שלושה בעונה בגלל פציעות.
הזאר הוא שחקן מהסוג שהיינו צריכים גם אם רונאלדו היה נשאר. שחקן חכם ודריבליסט שמסוגל לפתוח הגנות צפופות.
מה שהכי דחוף זה חלוץ. כמו שאמרו פה לא חייבים חלוץ גלאקטי. כמעט כל חלוץ שכבש מעל 20 שערים בקבוצה בינונית ייתן תפוקה יותר גדולה פה בהתחשב באיכות הקשרים שיש לנו והסגנון הסופר התקפי של ריאל.
נאפולי מתחננת לקנות את בנזמה. לא מבין את ההתעקשות עליו. הוא גמר את הסוס. חלוץ שמחטיא בקביעות מצבים של אחד על אחד. אם הוא נשאר חלוץ ראשון אז אפשר לזרוק את העונה הקרובה לפח. איבדנו 80 שערים עם העזיבות של רונאלדו, מוראטה וחאמס ולא הבאנו שום תחליף הולם. אז כמובן שבלי רונאלדו כל שחקן אמור לשדרג טיפה את המספרים שלו ועדיין חלוץ גולר אמיתי זה חובה.
השדרוג העיקרי של קורטואה על נבאס הוא במשחק גובה ובהנעת הכדור. קורטואה יכול להוציא מתפרצת, נבאס אוהב למזמז את הכדור או סתם להעיף לשום מקום. לא הייתי מתנגד לקורטואה במחיר הגיוני למרות שסביר להניח שמסי ישחיל לו בין הרגליים כל קלאסיקו…
הציטוט שלי אומר שמי שהחליט לעשות את רשימת ההעברות היקרות התייחס רק לשני שקל (שהם למעשה 105 מיליון יורו) ולכן העברת דמבלה לא בצמרת הרשימה.
הסכום שמשלמים בפועל קצת נמוך מהסכום שכולל את כל המשתנים, אבל בסופו של דבר, בפועל, הוא גבוה יותר מכפי שהיה יכול להיות אם העסקה הייתה ללא משתנים בכלל. בשורה התחתונה אין שום אינטרס לך כאוהד לרצות שריאל מדריד תשלם במשתנים, זה עניין חשבונאי נטו.
אגב, אלה המשתנים על דמבלה לפי הדיווחים:
- 5 מיליון אחרי השתתפות ב25 משחקים רשמיים.
- 5 מיליון אחרי השתתפות ב50 משחקים.
- 5 מיליון אחרי השתתפות ב75 משחקים.
- 5 מיליון אחרי השתתפות ב100 משחקים.
- 5 מיליון השתתפות בעונה אחת של ליגת האלופות.
- 5 מיליון השתתפות בעונה שניה של ליגת האלופות.
- 5 מיליון זכיה ראשונה בליגת האלופות.
- 5 מיליון זכיה שניה בליגת האלופות.
כלומר, רק שני הסעיפים האחרונים הם באמת בסיכון מבחינת דורטמונד. השאר ישולמו.
סיכוי סביר שהוכנס סעיף לפיו אם חלק מהמשתנים לא שולמו ובארסה מוכרת את דמבלה, היא צריכה לפצות את דורטמונד בסכום מסויים.
סתם ״פריסת תשלומים״.
בכלל, לדעתי המדדים היותר מעניינים הם:
- סכום ההעברה (כולל משתנים) בשקלול עם גובה החוזה
- כמה סכום ההעברה מהווה מסך ההכנסות של המועדון. זה מעניין משתי סיבות: א. זו דרך נחמדה להשוות בין העברות שבוצעו בין תקופות שונות ב. ככה יודעים כמה ההעברה ׳הכבידה׳ על קופת המועדון (ברור שאם אני מרוויח 12 שקל וקונה פלאפל ב-10 שקל אז הפלאפל באופן יחסי מאד יקר לי). למיטב זכרוני קראתי איפשהו שההעברה של זידאן היא הגדולה בהיסטוריה במונחים האלה.
לא בדיוק סתם פריסת תשלומים, בעולם שבו יש חוקי פייר פליי וחלק מהקבוצות הם אפילו חברות ציבוריות, יש משמעות דיי גדולה להכרה בהכנסות/הוצאות בספרים. נושא המשתנים הוא דרך לא רעה לעשות מניפולציות כאלה שכן על הנייר כל עוד לא התקיימו תנאים מסוימים ההכנסה וההוצאה טרם “מומשו”. לא סתם רוב התנאים הם תנאים שיתרחשו דיי בודאות, כפי שגיא ציין.
כשאתה משלם בתשלומים זה לא מעניין את הספרים. מהוונים הכל וזה מה שמוכר בעת ביצוע העסקה.
כתבתי על זה בפורום הקודם. הסיכון שהמועדון לקח בתקופת הגלקטיקוס הראשונה, עם פיגו וזידאן, היה גדול וחריג במיוחד. אם היה אז פייר פליי הוא היה יכול לשלוח מייד את הסנקציות במייל, בלי לבצע ביקורת.
העלות של זידאן הייתה 50% מסך ההכנסות של המועדון באותה שנה. היום המועדון מכניס פי 4. לצורך ההמחשה רכישה של ניימאר היום ב300 מיליון יורו פחות “תכביד” על המועדון מאשר רכישת זידאן, אם שמים את המשכורת בצד (וממש לא צריך לשים אותה בצד כפי שכתבת בסעיף הראשון).
ולעניינו, אם הייתי חברת הימורים הייתם מקבלים ממני יחס של 1.000001 על רכישה של קורטואה. נראה שזה הולך לקרות.
לפני כמה ימים ראיתי איזה דיווחון על התעניינות שלנו במרכוס ראשפורד.
דובר כאן על כך שאין חלוצים בשוק. במצב כזה אפשר אולי לנסות לחשוב על כישרונות שהם עדיין בגדר פוטנציאל ולנסות ללטש אותם. ראשפורד הוא דוגמה טובה לכך. שחקן כישרוני בטירוף שזקוק למאמן שיאפשר לו לממש את עצמו. לופטגי נחשב למאמן שמקדם ומפתח צעירים.
אני חושב שאפשר להפוך את ראשפורד לחלוץ גדול. הוא מהיר, טכניקה מעולה, גבוה, חזק, מסוגל לכדרר בשטחים צפופים ובעל בעיטה לא רעה בכלל.
מתישהו הוא יתפוצץ והמחיר שלו יכפיל את עצמו. אפשר לנצל את הזמן הזה.