דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

ראשפורד הוא בעל טכניקה מעולה ויכול לכדרר בשטחים צפופים? לא יודע אם זה מה שהייתי אומר עליו. זה אולי נראה ככה כשהוא מקבל שטח כי אז הוא משתמש בכוח שלו, אבל בספרד מוכרים שחקנים עם טכניקה כמו שלו לפי קילו.

מעבר לכך, הוא שחקן בית של יונייטד ולדעתי רוצה מאד להצליח שם, לא בטוח שהוא בכלל ירצה להגיע אלינו.

לראשפורד טכניקה טובה מאוד ויכולת לכדרר בשטחים צפופים. לשמחתנו יש יוטיוב ואפשר לצפות במשחקים שלו בכדי לראות זאת.

נכון, יש הרבה ספרדים עם טכניקה ברמה גבוהה, אך לגבי ראשפורד אינני אומר זאת במבודד משאר יכולותיו. כשאתה מוסיף לזה את הכוח שלו, הגובה, הבעיטה הטובה ושאר נתוני הפתיחה שלו אתה תראה שבכל זאת יש לו יתרון על פני המון שחקנים ספרדים עם טכניקה טובה.

אם ראשפורד ומרסיאל היו ספרדים, ההשתפכויות עליהם היו ממלאות שרתים שלמים בדיו דיגיטלי.
כל קבוצה שתיקח מאיתנו את מרסיאל תעשה בשכל, כי הוא פוטנציאל פשוט עצום שרוצה לעזוב ומוריניו לא מאמין בו.
בראשפורד, לעומת זאת, מוריניו מאוד מאמין. אולי כי הוא שחקן בית והצלחה שלו בקבוצה תוריד ממוריניו הרבה ביקורת, אבל כרגע הוא השחקן עם הכי הרבה הופעות בשנתיים תחת הפורטוגלי. ראשפורד הוא החלום של אוהדי יונייטד, ואם הפוטנציאל שלו יתממש הוא יהיה שווה המון כסף למועדון מענייני שיווק למיניהם. לכן אני לא רואה אותו עוזב בקרוב. מוריניו לא יסכים, האוהדים יתרגזו, וגם מבחינה מקצועית אין בזה הגיון - ראשפורד מחליף שני לעמדת החלוץ, לעמדת הקשר השמאלי, ולעיתים פותח באגף ימין.
אני הייתי הולך על מרסיאל בכל הכוח. שחקן ההתקפה הכי טוב שראיתי ביונייטד מאז כריסטיאנו.

מסכים עם כל מה שכתבת פרט לעובדה שאני חושב שראשפורד הוא דוגמה קלאסית למישהו שנחשב בעל טכניקה באנגליה ובספרד לא יבלוט בזה.

@matanel לא טענתי שהוא שחקן גרוע.
וגם לפי קליפים של skills ביוטיוב (לא שהם אומרים הרבה), אתה רואה שחסר לו שטף עם הכדור כשמשווים אותו לאחד כמו מרסיאל. באמת חושב שיטב לו לממש את הפוטנציאל בכדורגל האנגלי. יש לו תכונות נהדרות כמו כוח, נחישות ואופי שיעזרו לו מאד.

מבחינת טכניקה - ראשפורד מסוגל לעשות את כל קשקושי הראבונה, הקפצות, ושאר השטויות שילדים אוהבים לעשות ולראות ביוטיוב. אני מניח שב’טכניקה’ אתה מתכוון לכך שהכדור דבוק לרגל, כמו אצל איסקו. זה אכן לא הסגנון של ראשפורד, אבל יותר הסגנון של מרסיאל שמצליח להסתובב בין 4 שחקני הגנה בשטח של 5 מ"ר ואיכשהו למצוא את עצמו מול שוער.

טוב, כמה הוא עולה נו?

אמרתי את זה כבר אז, אם על ניימאר בכינו דמעות, על אמבפה נבכה דם. הוא נראה לא כמו ניימאר, אלא שילוב של כריסטיאנו והנרי. ההחלטה שלא להיענות לדרישות השכר שלו תעלה לנו בעוד הרבה כסף גם אם נצליח מתישהו להביא אותו.

שכחת בדרך עוד כמה שחקנים, ווייה לדוגמא. סליחה שמפזר לך מלח על הפצעים.

ריאל חייבת להביא את אמבפה בכל מחיר. מילה על פרשיץ’: כבר כמה שנים שיוצא לי לראות אותו לא מעט והוא שחקן קטלני. לא ברור איך הוא מתחת לראדר. אם היה צעיר בכיף הייתי רוצה אותו.

מוריניו רצה אותו מאוד בקיץ שעבר, אבל אינטר דרשה בערך 60 מיליון יורו שגרמו ליונייטד לסגת. אחרי המונדיאל הם יוכלו לדרוש יותר, אך קשה לראות מי תשלם סכום כזה עבור שחקן לא צעיר בכלל (29), שמהירות היא נקודת החוזק המשמעותית ביותר שלו.

מסוג השחקנים שטובים בנבחרת הרבה יותר מאשר בקבוצות. פודולסקי, בארוש, שאקירי וכו’.

מצחיק לראות אותכם יוצאים מפרופורציה בגלל המונדיאל בזה. אני גם אשמח לראות את הזארד בברסה, אבל אני לא שוכח שהוא שחקן עם בעיות משמעת, וגם לא יציב. אל תשכחו שמונדיאלים ויורואים לא באמת משקפים, אחרת יארי מינה רמה מעל הומלס.

לא חושב שמישהו יוצא מפרופורציות:
אלו שרוצים את הזארד חושבים שאנחנו צריכים להביא שחקן טוב, והוא לא מהיום בטופ
אלו שרוצים את מבאפה חושבים שיש פה כישרון שלא שווה לפספס, וזו בטח לא מחשבה חדשה ׳בגלל המונדיאל׳

גם אם אמבפה ידרוש לעזוב ויעשה שביתה איטלקית או רגילה הוא לא ישוחרר. איזה אינטרס יש לפריז?

אשמח אם אחת הספרדיות הגדולות תשלם סכום טוב על מארסיאל.

לגבי אמבפה, אני חושב שצריכים עוד עונה בכדי ללמוד על האיכויות שלו, אך הוא בהחלט נראה כישרון נהדר.

אמבפה גם לא הולך לעשות שביתה איטלקית עכשיו.

מזכיר שרק לפני שנה הייתה לו הצעה על השולחן מריאל מדריד והוא בחר בפס"ז. אמנם הוא בסטטוס אחר כרגע, אבל עדיין.

לכן כתבתי גם אם. אוף טופיק, בחירה נכונה לחלוטין, כמה שקשה לנו לקבל את זה, כי קדחו לנו בראש שאין שחקן שיסרב לריאל, המעבר לפריז היה מדוייק בשבילו. אני בספק אם הוא היה מקבל מקום בהרכב אחרי שנה כמחליף לפצוע התורן מהBBC.

יש מצב טוב שהייתי מוכר כליה בשביל שהוא יבוא, אבל לצערי זה לא הולך לקרות.

כותרת במארקה: ‘רכישתו של קורטואה מואצת’. לגבי האזרד זה מריח כמו עסקה אפשרית אבל קשה הרבה-הרבה יותר וכזו שתימשך זמן רב. בינתיים לופטגי צריך לקבל החלטה לגבי 15 שחקנים שמגיעים לולדבבאס לעבור בדיקות רפואיות ולפתוח רשמית את האימונים. במארקה הציגו את כל ההתלבטויות של המאמן, החלק מהשוער החדש לונין האוקריאני וצעירים אחרים כמו וינסיניוס שיקווה ‘לשכנע’ את לופטגי במהלך הפרה-טמפורדה, כמו גם ראול דה-תומאס, דרך השחקנים עם משקל כבד יותר בסגל ועד לקארים בנזמה וגארת’ בייל. אגב במארקה קטלו בטור דיעה את קובאצ’יץ’ על המונדיאל שלו.

ואלה שמות: גארת’ בייל, קארים בנזמה, קובאצ’יץ’, דני סבאיוס, בורחה מאיורל, תיאו הרננדס, סמרקוס יורנטה, אודגורד, פדה ואלוורדה(חוזר מהשאלה מדפור), פאביו קונטראו, לוקה זידאן, ראול דה-תומאס, וינסיניוס.

לפי מארקה, תיאו רוצה לשחק יותר והוא בדרך החוצה. ככל הנראה מכירה עם סעיף קנייה מחדש.

עד שיש לנו איזון בשני הצדדים בהגנה עם ההחתמה של אודריוסולה זו תהיה טעות תהיה למכור את תיאו. אני חושב שהוא יוכל לקבל המון דק הן כמגן והן כשחקן כנף בכל המסגרות, במיוחד עם מאמן שאולי יאמין בו יותר ומרסלו אחד שלא נהיה צעיר יותר.

ממה שראיתי ממנו העונה לא כשרון גדול לדעתי. הוא מאוד מהיר, יש לו פיזיות (למרות שמרבה ליפול סתם לפעמים ולעשות הצגות), והגנתית יותר טוב ממרסלו.

מצד שני ראיתי ממנו גם קצת זלזול או חוסר חשק להגנה בחלק מהמשחקים (בהתקפות ספציפיות לא משהו גורף), ביחס לשחקן צעיר שמגיע לריאל מדריד לא הייתי מצפה ממנו לעשות דברים כאלה על אחת כמה וכמה אם הוא רוצה לקבל מקום בהרכב.
בנוסף המסירה שלו לא נקיה בכלל (ממה שראיתי העונה), נראה שטכניקת המסירה שלו לוקה בחסר וזה בדיוק מה שריאל לא מחפשת, מגן שלא יודע למסור.

היו גם כמה הופעות שלו שלא הרשימו אותי בכלל עד כדי כך שהעדפתי את נאצ’ו כבר.

אני באמת חושב שהוא שחקן לא רע וישתפר אם יקבל יותר דקות, אבל לא רואה אותו בתור שחקן שמתאים לריאל מדריד.