אתה לא ברור. מצד אחד אתה טוען שמדובר בתפקיד שבדרך כלל נותנים לשחקן ותיק כי אם המצוקה נופלת על משחק קריטי אתה תעדיף אלטרנטיבה מנוסה על חשבון ילד מוכשר, מאידך כשהיינו צריכים בלם העונה במאני טיים קאסמירו שיחק כאשר את ואייחו החביאו מאחורי הספסל.
אם יש בסגל שחקנים שמיועדים לשחק רק כשהעונה גמורה, למה במקרה של ואייחו תעדיף אותו על פני ילד עם פוטנציאל? בין כה מלכתחילה הדקות המיועדות לו הן גארבצ’-טיים בלבד, כלומר הטיעון ההיפותטי שלך לגבי משחק קריטי כלל לא תקף לדיון.
ארבע דקות החל מהדקה ה116 על מנת לבזבז כמה שניות עד לגמר אינן אינדיקציה, מאכזב לקרוא את זה כאן. אני בספק אם הוא הספיק לגעת בכדור באותם רגעים.
לעומת זאת, עם פער 12 נקודות בטבלה, בפיגור בקלאסיקו, נאצ’ו וקרבחאל מוחלפים, אך ואייחו לא נכנס וקאסמירו מוסט לעמדת הבלם. אין יותר עצוב מזה שאתה בונה על שחקן שיקבל דקות רק אם הקבוצה כבר זכתה בתואר.
נכון, זה אומר הכל, שחקן כזה משחק רק כשהקבוצה ממש צריכה אותו, ולכן עדיף שיהיה שחקן מנוסה שעשה כמה דברים בקריירה ולא שחקן שלא ראה דקה כל הקריירה, לא מבין מה כל כך קשה להבין כאן…
איך אתה כותב “נכון” ובהמשך המשפט בדיוק ההפך? אתה לא מובן
זה נכון שחסוס ואייחו שיחק העונה “רק כשהקבוצה לא הייתה צריכה אותו”, כפי שציינתי בתגובה הקודמת. איך אתה מסלף את האמת ומקליד שחסוס ואייחו משחק “רק כשהקבוצה ממש צריכה אותו”?
בשורה התחתונה-בלם רביעי/חמישי בריאל מדריד זה שחקן שכמעט ולא רואה דקות משחק,כמובן שעדיף להחזיק בעמדה הזו שחקן כמו וואייחו שהוא כבר לא צעיר,אנחנו מודעים למה הוא יכול לתת ומה לא ומקבל שכר נמוך מאשר בלם צעיר עם פוטנציאל שיקבל 2-3 משחקים בשנה ותתבזבז לו הקריירה ביציע.
כבר עשינו את הטעות הזו עם לונין,במקום להשאיל אותו ולהביא איזה שוער מבוגר בתור שוער שני גמרנו לו את הקריירה בתור שוער אימונים,והוא כן שוער מוכשר שיכל אולי אפילו לעשות קריירה יפה בליגה הראשונה,אולי גם היינו עושים עליו כסף,חבל.
ידידי היקר, איזה התחמקויות והתחכמויות ? את דעתי ומה אני חושב לנכון כתבתי במפורש, התפקיד של הבלם הרביעי הוא שולי, הוא ישחק רק דקות בודדות כל העונה, למקרה שאותן דקות(או משחק) יהיו קריטיות עדיף לקבוצה שהבלם יהיה בעל ניסיון שכבר עמד במבחנים לאורך הקריירה.
גם משומר וגם אני יכולים להיכנס לאותן הדקות ולהעביר את הדקות, אבל זה סיכון עצום ! אתה יכול לאבד בדקה מה שעבדת עליו כל השנה(שוב, תשאל את פפ), לכן יש בלם רביעי, לכן הבלם הרביעי בקבוצות הגדולות הוא שחקן מספיק טוב להרכב בקבוצה בינונית, לכן ואייחו בסגל, הוא נכנס ונתן דקות טובות מאוד, אני עקבתי אחריו, היו לו 4-5 הרחקות של כדורים גבוהים בצורה בטוחה, אייל משומר או שחקן צעיר היה יכול להתרגש ולפספס כדור אחד ואז זורקים לפח הכל.
אני לא יכול להסביר את עצמי יותר ברור מזה, אם גם הפעם לא הצלחתי להעביר את מה שאני מנסה בהצלחה אז אני מתנצל ומבקש ממך סליחה.
אני מאוד מעריך את היכולת שלך לנהל דו-שיח, אבל אתה לוקח את זה אישי.
ההגדרה של בלם רביעי בריאל מדריד שונה בתכליתה מההגדרה של חסוס ואייחו כשחקן סגל בריאל מדריד 2022.
ואייחו רשם העונה דקות אך ורק כשהקבוצה לא הייתה זקוקה לשירותיו, מה שבצדק גורם לי להרים גבה לגבי מקומו באותו סגל. אין שום סיבה שגם בעונה הבאה ואייחו ישחק רק אם זכינו כבר באליפות, את המקום שלו עדיף לפנות לילד מוכשר שעוד עשוי לפשל בפוטנציה. זו ההגדרה של בלם רביעי.
לדעתי ההודעה שלך אכן תמימה. רק הקיץ הצענו (כנראה) 200 מיליון על אמבפה שנה לפני תום חוזה לא כולל עמלות ומענקים. הולאנד ב2024 יהיה באותו גיל של אמבפה כיום אחרי שנתיים בגרסה המוצלחת של פסז’.
אני גם הבנתי שהסעיף הנ"ל, שיש הסתייגויות אם הוא אכן קיים, נע בין 150-200 מיליון יורו. בהחלט ייתכן שהסכום הכולל של כל העסקה יגיע למספרים שאפילו אנחנו לא נוכל לעמוד בהם.
אבל זה ממש לא נכון, אותם דקות שהוא שיחק נגד סיטי היו סופר קריטיות, דקות שהיינו חייבים לשמור על יתרון מול קבוצה אימתנית, זה תפקידו של בלם רביעי בקבוצה כמו ריאל, תפקידו לא לשחק במשחקים אחרי שהבטחנו את האליפות, למשחק אתמול היה אפשר להקפיץ בלם מהקסטיליה שיצבור ניסיון, הבלם הרביעי נרשם לסגל למקרה כמו שהיה נגד הסיטי שבלם נפצע וחייבים מחליף מנוסה כדי לשמור על השער ל 5-7 דקות.
אתה אוחז בקרנות החילוף הזה שהתבצע חמש דקות לסיום ההארכה ביתרון? שלכולנו ברור כשמש שמדובר בחילוף שמטרתו הייתה הכל חוץ מהחלטה מקצועית… תסביר לי בבקשה על מה אתה מתעקש, על מקומו של שחקן ששיחק רק אחרי שהקבוצה כבר זכתה בתואר?
לא יכול להיות שלא שמת לב שהוא לא שיחק למרות שהיינו צריכים בלם יותר מפעם אחת במהלך העונה. זה בזיון. כולי תקווה שלא תגיד לי שאם ויקטור צ’וסט הנחמד היה במקומו בסגל לא היינו מגיעים לאן שהגענו, שהרי הוא לא שיחק דקה! מה השלב הבא, ואייחו התאמן היטב ושיפר משמעותית את ביצועיו של ויניסיוס בהשוואה לאשתקד?
זאת החלטה מקצועית נטו שנבעה מחוסר מזל ופציעה, תפקידו של הבלם הרביעי/חמישי הוא לא לשחק, התפקיד שלו זה להיות שם כשצריכים אותו, וזה לא יהיה בגלל שהמאמן בהחלטה מקצועית מעדיף אותו על הבלמים האחרים, זה תמיד יהיה בגלל שאין אופציות אחרות זמינות, ומאחר שבקבוצה כמו ריאל מדריד הדקות האלה יכולות להיות קריטיות מאין כמותן ההעדפה היא שהבלם הזה יהיה בלם מנוסה.
התפקיד של הבלם הרביעי/חמישי אצלנו שולי(חוץ מנאצ’ו שעשה מזה קריירה מזהירה והוא יזכר כאגדה), אבל הוא חייב להיות מנוסה ומספיק טוב למקרה שצריכים אותו, גם אם זה רק לכמה דקות בעונה. בלם מספיק טוב לאיים על ההרכב לא יסכים לקבל עליו את התפקיד הזה, בלם צעיר ולא מנוסה זה סיכון ענק לדקות כמו נגד סיטי, לכן ואייחו.
שוב אתה חוזר לחמש הדקות שעליהן בנית קייס בכאילו. במילים אחרות אתה טוען שמלכתחילה, ייעודו של בלם רביעי בריאל מדריד הוא להכנס למשוך זמן כחמש דקות בעונה מלאה, המממ… צר לי, לא מסכים איתך.
ושוב, טרם הגבת לתוכן; מה לגבי המקרים בהם הקבוצה כן הייתה זקוקה לבלם העונה, באופן ממשי, אך נמנעו ואכן לא שיחקו עם ואייחו? ויקטור צ’וסט במקומו של ואייחו בסגל והקבוצה לא הייתה מגיעה להישגים דומים?
אני לא בניתי על זה קייס, זה התפקיד של הבלם הרביעי/חמישי, יכול להיות שזה רק כמה דקות, יש עונות שזה כמה משחקים ויש עונות שבכלל לא מקבלים דקה, אבל המטרה זה שכשצריך את הבלם ובעיקר לדקות הקיטיות חייב להיות בלם עם ניסיון.
ושוב, התפקיד של ואייחו זה להיכנס ולתת דקות כשאין אופציות אחרות, עדיף שזה ואייחו ולא בלם צעיר בלי ניסיון כשהדקות האלה הן מול הסיטי בהארכה של חצי גמר הצ’מפיונס.
יכול להיות שכן ויכול להיות בגלל שהוא צעיר שהיה עושה טעות של מתחיל וסופגים גול באותן 5 דקות שהיינו צריכים אותו, ברמה הזאת לא לוקחים סיכונים כשיש אפשרות לשים את ואייחו, בלם מנוסה על הספסל במחיר נמוך למקרה שצריך אותו לכמה דקות בעונה.
אני לא רואה לאן הדיון הזה יכול להתקדם, אז נסכים שלא להסכים, כתבת את שלך וכתבתי את שלי.