דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

מזלזל מצידך להתעלם באופן בוטה מהמקרים העונה בהם הקבוצה הייתה זקוקה לבלם אך בצוות האימון הוחלט לא לתת לו אפילו דקה, מסיבה מסוימת כמובן, הכל ברור.

אחד מהמקרים הללו הוא מקרה הקלאסיקו שאתה בוחר להתעלם ממנו כדוגמה נגדית קלאסית; כשירות לא מלאה של החולייה האחורית, פיגור 2-0, שחקנים נפצעים במהלך המשחק וקאסמירו מובהל לעמדה הזו, ואייחו נשאר על הספסל. זה לא לגיטימי.

בנוסף, אתה מתעלם מהעובדה שחסוס ואייחו לא נמצא כאן משיקולים מקצועיים. נתקענו איתו בגלל החוזה (כמו מריאנו) ואמנם אתה מכנה אותו כבלם ‘מנוסה’, אך גם בתחנות הקודמות בקריירה שלו, בדגש על גרנאדה, הוא לא היה בלם בכיר. אם זה היה תלוי במועדון הוא לא היה פותח את העונה עם הקבוצה, ואתה רוצה להשאיר אותו עונה נוספת? מגוחך.

לא מתעלם ידידי, הוא הבלם הרביעי/חמישי, כשיש אופציה לא לתת לו לשחק אז הוא לא משחק, הוא שם למקרה שאין עוד אופציות לתפקיד הבלם.

אתה צריך להבין שגם אם פאבלו מרין או בלם אקראי אחר מהקאסטייה היה על הספסל מול ברצלונה הוא לא היה עולה לשחק, אז מה עשינו בזה? להעלות שחקן צעיר מהקאסטייה ולגמור אותו בישיבה על הספסל בכל מחיר?

אני דווקא מזדהה עם טיטי פה, אני בכלל אבל בכלל לא מאוהדיו הגדולים של ואייחו, אבל ואייחו יושב על הספסל שותק ואומר תודה על כל דקת משחק. ראמוס הוא כבר לא יהיה, אם נייבש אותו הספסל לא נגמור לו את הקריירה, אני מעדיף שחקן כמוהו מאשר שחקן צעיר. את כל הצ’וסטים ומארינים צריך להשאיל בשביל לראות מה הם שווים.

אתה לא תגלה את הראמוס הבא שלך דרך מקום 23 בסגל.

כי רק בסוף העונה גילו שאפשר לסמוך על ואייחו. חששו שהוא לא יעמוד בלחץ. סוף העונה מראה שאנצ׳לוטי למד וסמך עליו יותר.

חוץ מזה אני מנסה להבין את הדיון.
ברור שעדיף בלם טוב מואייחו כבלם חמישי, אבל השאלה באיזה מחיר.
ואייחו מספיק מנוסה כדי שנדע מה נקבל ממנו ונהיה פחות מופתעים (לטובה ולרעה) בניגוד לשחקן נוער שלא שיחק ברמות האלה ולא יודעים איך הוא יגיב כשיראה מולו
אום שחקני התקפה ברמה שהוא לא ראה לפני. מזכיר שהקאסטיליה בליגה שלישית, כל מי שמרשים שם מרשים מול קבוצות חלשות בהרבה מלבאנטה ובטח שמקבוצות ליגה ראשונה חזקות ממנה.

מצד שני, שחקן ותיק וטוב מואייחו יהיה בהחלט מניה בטוחה יותר, אבל יעלה גם הרבה יותר.

גם בלי קשר, אתם מדברים כאילו שחקנים עומדים בתור כדי להיות בלם חמישי בריאל אחרי שחקנים צעירים שלא נפצעים תחת מאמן שלא מבצע מספיק רוטציות בשביל משכורת רעב בהשוואה למה שהוא יוכל לקבל במקומות אחרים.

גם שחקן כמו ואייחו יכול למצוא משהו טוב הרבה יותר לדעתי וסיכוי טוב שהוא ימצא, השאלה אם לריאל שווה למכור אותו בגרושים או להשאיר אותו כאופציה חמישית בספסל.

תגדיר כל דקה.
אני חד משמעית אעדיף את סבאיוס כקשר שביעי.
יש לנו ילד מוכשר בקאסטיליה? שילך להוכיח את עצמו במועדון בו הוא יקבל דקות. כנראה שטוב מסבאיוס הוא עדיין לא כי בוא, סבאיוס שחקן שהיה טוב בקבוצת אמצע טבלה באנגליה ובהחלט סיפק את הסחורה ברמות הגבוהות ביותר לעומת בלאנקו שמשחק טוב מול שחקנים בליגה שלישית.
חוץ מזה שאם יש לילד כלשהו פוטנציאל, הוא לא יממש אותו כקשר שביעי בריאל. שילך לקבל דקות איפושהו ויחזור בשל לתפקיד משמעותי יותר (או שאשכרה יימכר ויכניס לנו כסף לקופה).

זה קל להסתכל על העונה המוצלחת בדיעבד ולהגיד את הדברים האלה.

לא רק בקלאסיקו הקבוצה הייתה במצב בו היא לא עומדת בדרישות ממנה, אלא במקרים אחרים בליגה העונה בהם בלם אחר, עליו בונים באמת, היה נחוץ בהחלט… ואייחו היה קישוט לסגל עד אחרי הבטחת התואר, איך אפשר להגיד שהמקום שלו עונה הבאה בסגל עשוי להיות מוצדק? מזעזע

Gev, אתה יוצא מנקודת הנחה שבקסטייה לא נמצאים שחקנים שמתאימים לחמישים דקות בעונה? האם אתה תומך בחסוס ואייחו ומקומו בסגל גם לעונה הבאה על חשבונם? לא פחות מהזוי, בדיוק כמו מריאנו, שדרך אגב לא מצייץ לגבי הדקות שלו, מקומו לא בריאל מדריד.

איך על שחקן קאסטיליה היית סומך יותר במשחק בו כל שחקן התקפה של היריבה שווה יותר מכל השחקנים שהוא אי פעם שיחק מולם ביחד?
מה גם שמבחינת ניסיון ומעמד אני חושב שהוא בקושי שיחק מול מצלמות אי פעם.

אתה חושב ששחקן קאסטיליה יכול לעשות את התפקיד טוב ממנו? אז זה אומר שיש לנו ילד מוכשר בטירוף שיכול להתברר כבלם העתיד של המועדון. לא חבל לגמור אותו על הספסל שלנו? יכול להיות שגילינו פה איזה נאצ׳ו עתידי ואולי יותר מזה.

על מה אתה מדבר? ואייחו לא שיחק דקה העונה עד הבטחת האליפות. גם אם אני הייתי במקומו בסגל לא הייתי משפיע על הזכייה בתואר, לכן אני זועק - למה שהמקום שלו בסגל לא יאויש על-ידי שחקן אחר? מה זה הטרנד הזה לקרוא לחסוס ואייחו בלם מנוסה ולהצדיק את מיקומו בסגל לעונה נוספת?

למה לא בעצם? מי היית רוצה שם במקומו? ואם זה ילד מהקסטייה אולי תסביר לנו מה היתרונות שאתה רואה בו לעומת ואייחו

*רק אזכיר שואייחו נחשב בזמנו לפוטנציאל גדול מאוד וסבל ממזל רע והמון פציעות

גם בפרורים שהוא משחק העונה אפשר לראות שיש לו משחק רגל מצויין ומשחק ראש יותר ממצוין. הוא מהיר ולוחץ חכם. אני אישית בעדו (בתור בלם רביעי).

כי צוות האימון ענה על השאלה הזו פעמים רבות העונה, כשהתעלם מקיומו על אף שהקבוצה הייתה נואשת לבלם. למה לגרור את הבלתי נמנע? הרי אם השחקן לא שיחק בכלל, נאדה, איך תשכנע מישהו שמגיע לו להשאר בסגל? הגיע הזמן לצ’אנסים חדשים, פחות להתקע עם חוזים.

ושום מילה על מריאנו שבאותה סיטואציה? או סבאיוס? לא תעדיף איזה ז’וטגלה (ה’ ישמור) במקום מריאנו?

אתחיל לגבי מריאנו, יש שני הבדלים ביניהם:

1. מריאנו מרוויח בערך פי 5 מואייחו (7.5 מיליון לעומת 1.6)
  2. מריאנו משחק חלוץ שלישי כשהחלוץ השני שלנו יצא לפנסיה בלי לספר לאף אחד ולכן נזקקנו לו לא פעם.
  3. חלוץ מחליף אמור לשמש גם לערך טקטי של גולים מהספסל. בלם רביעי או חמישי אמור להכנס רק כשמי שמעליו בהיררכיה פצוע. קיאל היא לא קבוצה שעוברת ל3 בלמים כדי לשמור על תוצאה, בניגוד ל2 חלוצים כדי להבקיע.

לא יודע, לא ראיתי אותם מספיק, אני פשוט טוען שגם אם כן וגם אם לא אני אעדיף את ואייחו כבלם חמישי.
למה?
אם הם פוטנציאל גדול, אבל אני לא ארצה להרוס אותם כבלמים חמישיים בסגל שישחקו 2 משחקים בעונה.
אם הם לא פוטנציאל גדול אז זה אומר שפאקינג בליגה שלישית הם לא הצךיחו להרשים, לכן לא רואה שום סיבה שהם ישחקו לפני ואייחו שהספיק להרשים בליגות גבוהות יותר. לזה גם אפשר להוסיף ניסיון במעמדים גבוהים בהם בטוח שואייחו עדיף.

אז כן, אני לגמרי תומך בחסוס ואייחו על חשבונם.

למה לא שחקן אחר כתבתי למעלה.
מה שכן שאלה מאוד לגיטימית שאתה מעלה פה היא למה בכלל צריך שחקן כזה.
אז לדעתי לא באמת צריך מלכתחילה. אבל במחיר כל כך נמוך אין פה הפסד בכלל ורק רווח.

הוא גם התעלם מקיומם של שחקני הנוער, אז…
וכבר כתבתי זאת למעלה, האמון בו הגיע מאוחר יחסית ולא רק בגלל גורל האליפות שהסתיים. פשוט במילא מדובר בתפקיד בו לא נזקקים יותר מידי ולמזלינו לא סבלנו העונה כמעט מפציעות במרכז ההגנה.
אתה מדבר כאילו פעם אחר פעם העדיפו שם את קאסמירו ולא כאילו זה קרה בדיוק פעמיים.

מריאנו כמו שכתבתי סיטואציה שונה לגמרי והייתי מעדיף המון שחקנים על פניו. בעיקר בגלל השכר הגבוה ובגלל שהוא מאייש עמדה שרואה הרבה יותר דקות על אף שאין בו אמון.
אבל יותר חשוב מכל זה, בגלל שמריאנו הוא פאקינג חלוץ שני בריאל (לפי הדקות הוא מעל יוביץ). אם יהיה לנו חלוץ שני נורמאלי אני אפילו לא חושב שנצטרך אותו בכלל ושנעדיף במשחקים הבודדים בהם הוא לא יהיה לשחק עם אמבפה או רודריגו כחלוצים.

אם ואייחו היה יודע שהוא גורם לכאלה אמוציות בפורום אוהדים בישראל הוא היה גאה,למה החשיבות של בלם חמישי היא כל כך גבוהה בעיניך? הרי אתה בעצמך אומר שמי שנמצא במשבצת הזו מקבל 2-3 משחקים בעונה אז למה כל כך חשוב שיהיה שם מישהו יותר טוב מואייחו? הוא כבר לא יהפוך לבלם על,הוא לא מתלונן,הוא מקבל שכר של שחקן נוער וכשהוא עלה לשחק הוא עשה את העבודה,אז למה להחליף אותו בבלם צעיר שיש לנו תקוות לגביו? באמת לא מבין את ההיגיון,לא חבל על אותו בלם צעיר? וגם אם אתה צודק ואותו בלם צעיר יותר טוב מואייחו,מה בדיוק אנחנו מרוויחים מזה? הוא בלם חמישי,עדיף שישתפשף בקבוצה אחרת ויחזור בשל יותר למשבצת בכירה יותר או שנמכור אותו ונעשה עליו קצת כסף (ויש הרבה דוגמאות מהשנים האחרונות כמו דייגו יורנטה ומריו הרמוסו שהם לא לרמה של ריאל אבל עושים אחלה קריירה וריאל עשתה עליהם קצת כסף,win win).

אין שום דבר דומה בין מריאנו לבין ואייחו.
אם כבר המצב של מריאנו יותר דומה למצב של איסקו. שחקן שמעדיף להשאר בקבוצה אדירה אפילו שאין לו דקות משחק בגלל שזה מנפח לו את ארון התארים והוא מקבל אחלה משכורת.

ואייחו יצא להשאלה וחזר, הוא בלם רביעי ברוטציה[כמה פעמים יוצא לבלם לרביעי לשחק כבר?] ומציג יכולת סבירה.
מריאנו-הוא מחליף ראשון/שני, כל משחק שהוא עולה הוא מראה שהוא פח. בנוסף על כך, הצענו לו לצאת להשאלה ואנחנו נביא לו את השכר שהוא מקבל פה הוא סירב. הציעו לו להמכר לקבוצה אחרת ואנחנו נשלים לו את השכר למה שהוא מקבל בריאל, הוא סירב.

ואייחו הוא סה"כ בלם רביעי העונה ואם הוא ישאר עונה הבאה הוא יחשב כבלם חמישי[הסיכוי שלו לשחק זה כמו הסיכוי שהזארד יחזור למה שהוא היה בצ’לסי].
לא ברור לי למה אנצ’לוטי לא נתן לו יותר צ’אנסים, אבל זה אנצ’לוטי ולקח לו גם המון זמן להתחיל להרכיב את פדה בהרכב.

אין שום סיבה שלא נצליח למכור אותו לקבוצת אמצע טבלה/תחתית באנגליה. הוא יכול להבריק באותן קבוצות, הרי ההגנות שם לא ממש בשמיים.

נכנס רואה 40+ הודעות שלא נקראו ומחכה לאיזה דיון העברות איכותי וסוער בואכה אמבפה ובסוף מקבל דיון ואייחו… וואלה הטרלתם חברים לא לעניין.

מי צריך את אמבפה והאלנד?

אני עדיין מאמין בו, האמת.

כל עוד זה לא בא במקום רכש אין בעיה שהוא יישאר כי אי אפשר למכור אותו כרגע,אף קבוצה לא תשלם לו אפילו קרוב למה שהוא מקבל אצלנו,כל עוד הוא בגישה חיובית ומנסה לחזור לעצמו שווה לתת לו את ההזדמנות,אם הוא יחזור ל 60% יכולת זו תהיה תוספת משמעותית להתקפה שלנו.

בחיי שאני לא מבין את עצמת האמונה של אנשים מסוימים בזה שאדן האזאר מסוגל לתרום משהו בעל ערך לריאל מדריד. ראינו את זה כבר עם בייל וקאקא, והמצב עם שניהם מעולם לא היה חמור כמו עם הבלגי.

אם אי אפשר למכור - להשאיל למרבה באחוזי משכורת. כל שבריר שנחסוך ממנה יהיה שווה הרבה יותר ממה שנקבל על הדשא.

יש גם את עניין הרצון של השחקן,הוא נשאר פה וזו עובדה מוגמרת,עדיף לנסות להוציא ממנו משהו כל עוד הוא רוצה לחזור לעצמו ולא זורק זין ומזייף פציעות כמו בייל.

כל עוד הזאר בוחר להתנהג במקצוענות, לכבד את מעמדו כשחקן ספסל ולתת את המירב אין סיבה שלא לתת לו הזדמנות. זה לא שיש תור מחוץ לברנבאו עבור שירותיו… כל עוד אין בנמצא קבוצה שמעוניינת לדעתי שווה לתת לו רוטציה ולראות אם נותר לו כדורגל ברגליים, אין לנו מה להפסיד מזה.

הזמן אזל. מקווה מאד שאניצ׳לוטי לא מתכנן להוציא אותו מהפריזר, ואם לא - אין סיבה שיישאר אם יש מי שמוכנה להוריד מאיתנו חלק המשכורת.

חוץ מזה שזה לא רק עניין של רצון. לא מצליח לחשוב על שחקן אחד בגיל הזה ובמצב הזה שחזר להיות רלוונטי ברמות הגבוהות.