דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

זה העניין,כנראה שאין וגם אם כן הוא לא מעוניין לעזוב,אם המצב היה שונה הייתי מסכים איתך.

מישהו באמת מאמין שזה בא מתוך רצון של ריאל?
כמו שאנצ׳לוטי אמר פעם, יש דברים שמאמן לא יכול להגיד, גם אם הם נכונים

לא מאמין שזה רצון של ריאל. אבל המועדון וקרלו מבינים שאין ביקוש לשחקן בשוק והוא עדיין יושב על שכר גלאקטי. ובהינתן העובדה שהוא תקוע כאן עדיף לנסות להוציא ממנו משהו מאשר לייאש אותו ביציע. כל עוד הוא ישמור על כשירות ויקבל את מקומו בהיררכיה אין לנו מה להפסיד. יותר גרוע ממה שהיה עד עכשיו כבר לא יכול להיות…

לא ידעתי איפה לכתוב, אבל הייתי חייב לפרוק.
מרגיז איך התקשורת (הישראלית, אבל לא רק) מנסה בכוח להחזיר את מסי לעניין הציבורי. רואה כותרת “מסי כיכב עם צמד, פריז מביסה 4:0”. נכנס לתקציר, רואה שאמבפה (כרגיל) בישל 2.5 שערים, כולל בישול אחד מטורף - בנגיעה, עם הפאלש, על 30-40 מטר - וגם סוחט את הפנדל שהוא כובש בעצמו אחרי זה. בקיצור - בנה את כל 4 השערים של הקבוצה במשחק, הכוכב הבלתי מעורער, אבל העיקר “מסי כיכב”.
כ"כ מחכה לו כבר.

עריכה:
שמתי את ההודעה במקור בטעות בפורום הפנטזיות של ברצלונה, במקום פה. עם הכותרות הדומות, וכל ההשתתפות (המבורכת) של אוהדי בארסה פה ושל אוהדי ריאל שם, לדעתי צריך להפריד בצורה ברורה יותר בין שני הת’רדים.
לדוגמה, לקרוא לת’רד פה “פנטזיות: בין אמבפה להלאנד (אבל בתכלס דנים על ואייחו)”, ולת’רד שם “פנטזיות: להשאיר את ברויטוורט או להביא את מוראטה?”

פשוט לא משוכנע שזה גם רלוונטי לפה. זה יותר מתאים לדיון התקשורת והשדרנים, לא?

(אבל בתכל’ס דנים על ריקי)

האמת שחשבתי על זה, אבל רציתי למסגר את זה סביב התקווה שלי לראות את אמבפה אצלנו סוף-סוף. חוץ מזה שיש בהודעה שלי ניחוח של ביקורת על מסי רחמנא לצלן, אז חשבתי שעדיף “להצניע” את זה בפורום שלנו.

תכלס שריקי אשכרה ישחק אצלכם זאת פנטזיה יותר דמיונית מזה שהלאנד יינחת אצלכם פתאום.

האמת שנראה לי שדי ברור שלא האשמת פה את מסי, אלא את התקשורת (לפחות בארץ), כי די ברור שמסי אומנם דיקטטור, אבל זה לא מגיע עד ONE/ספורט 5/ספורט 1 וכו’.

ואם כן האשמת את מסי בין השורות - אז שופטים של ריאל.

בכל מקרה -
אני כן חושב שזה קשור יותר לדיון התקשורת, אבל גם אם לא - אתה יכול לראות את זה לא רק בנושא מסי, אלא בכלל בנושא קבוצות מסויימות ש"מתועדפות" על חשבון האחרות. וממש לא רק בכדורגל, אגב.

images (2)

הצטרפ/ה לקבוצה

הסיפור עם דני אבדיה הוא אחד לאחד הסיפור עם שחקני כדורגל ישראלים ששיחקו באירופה בשנות ה-90/תחילת ה-2000 -
“חיים רביבו היה מעורב בשער” = חיים רביבו היה באיזור האצטדיון של סלטה, וראה את המשחק מפאב סמוך עקב פציעה, בזמן שוואלרי קרפין הוציא כדור חוץ ורבע שעה אחרי היה גול לוויגו משער עצמי שנוצר עקב בעיטה של מוסטבוי שפגעה בשחקן אקסטרמדורה.

זה נכון לאבדיה, זה נכון למכבי ת"א כדורסל, נכון לברצלונה ונכון לעוד הרבה. ולכן - שייך לדיון התקשורת :slight_smile:

מ.ש.ל

לדעתי זה הפוך, העניין הציבורי סביב מסי עדיין גדול יותר מהעניין סביב אמבפה ולכן טבעי שיעדיפו לכתוב עליו יותר. את רוב האנשים הצמד ראשון (שבהחלט מרשים לכשעצמו, לא צריך להוריד ממנו) של מסי בפסז’ בליגה יעניין יותר משני הבישולים והפנדל של אמבפה.

מסכים שיש פה קצת סיפור של הביצה והתרנגולת של איך יוצרים תודעה ציבורית, אבל מסי הרוויח את זה ואמבפה כנראה ירוויח את זה גם בעצמו על חשבון אחרים בעתיד.

בתור אוהד ריאל חייב לציין שהסיפור זהה לרונאלדו במנצ’סטר.
אם יבקיע או אם לא, תמיד תשומת הלב התקשורתית תלך למה שהוא עשה ולא למה שראשפורד עשה, אם ברונו פרננדס הבקיע ובישל ורונאלדו הבקיע פנדל אחד הכותרות בישראל עדיין יבשרו ש “יונייטד ניצחה, רונאלדו הבקיע”.

ככה זה, רונאלדו ומסי עדיין יותר מעניינים ומושכים יותר טראפיק מכל שחקן כדורגל אחר.

אני כמובן מסכים איתכם שהעניין במסי הוא טבעי ומתמשך, אבל הרבה פעמים מרגיש לי שזאת התקשורת שקשה לה לשחרר וממשיכה להיאחז בתהילות עבר, כשהאוהדים עצמם כבר הבינו שזה נגמר והמשיכו הלאה. מה גם שאם תבררו פה בפורום השכן, את רוב החבר’ה בכלל לא מעניין מה מסי עושה בפריז והיו מעדיפים להתעלם מזה לגמרי (למרות שאנשי הפורום פה הם לא מדד בשום צורה לאוהדי כדורגל נורמטיביים, ואני מתכוון לזה בצורה הכי חיובית של העניין).
אבל ההשוואה לרונאלדו לא רלוונטית - רונאלדו גם היום הוא הכוכב של הקבוצה (מקצועית!). ביום שבו ראשפורד יעשה חצי ממה שכריסטיאנו עושה בהווה בשביל מנצ’סטר, יהיה אפשר להשתמש בו לצורך הטיעון.

אחח קרפין ומוסטובוי… הימים היפים ששחקנים רוסיים היו אשכרה עושים משהו על הדשא חוץ מלהיות מוחרמים ע"י פיפא.

כנראה מתקרבים לסיום הסאגה המייגעת הזו,נמאס לי להתעסק בזה אבל הפעם זה נראה שזה סוף סוף מסתיים,הכרזה רשמית ככל הנראה בשבוע הבא,פרטי החוזה:

https://twitter.com/madridxtra/status/1525958919033606146?s=21&t=C-Ii8pjYQhp9P0TGcsZKkw

https://twitter.com/fabrizioromano/status/1525962079634595841?s=21&t=C-Ii8pjYQhp9P0TGcsZKkw

הלוואי והמקורות נכונים אבל הסיבה שריאל חזרה להתעניין טשואמני.
הלוואי וייקחו את הכספים שהיו מיועדים להאלנד - 135 מיליון - 75+10 במשתנים לדורטמנוד ועוד 30 לסוכנות שלו ולאבא שלו, ינותבו לחלוץ מחליף, קשר ומגן שמאל.
שימוש הרבה יותר נכון בכספים הללו.
מסתבר שזו גם דרישה של קרלו לחזק את העמדות האלו.
שורה תחתונה מרסלו לא יהיה, ולא בטוח כמה אלבאה יהיה מגן שמאל או בלם. תסריט אופטימי מנדי נהיה מחליף ואלאבה מגן שמאל כאשר רודיגר ומיליטאו פותחים, אבל הכושר של מיליטאו כרגע לא בטוח כמה זה עדיף

כל העיתונאים הבכירים (פבריציו רומאנו, דיוויד אורנשטיין וכו’) מיישרים קו ומדווחים שאמבפה הגיע להבנות עם ריאל, מחר ככל הנראה חתימה.
יודיע על ההחלטה עד יום חמישי שישי.

ברוך השם.

כל העיתונאים הנ״ל גם מסכימים על פרטי העסקה,חוץ מאחד רמון אלברז שטוען שמענק החתימה הוא 120 מיליון והשכר הוא 30 נטו,עד סוף השבוע נדע הכל.
לגבי imagh rights,נפגשו באמצע,יקבל 75%.

כאילו חיכה לראות מה יהיה עם האלאנד

ריאל ממש הרחיקה לכת לפי פרטי החוזה לקראתו.
לרונאלדו לא היה 75% על הImage right
לפי הערכות זה הזכויות שלו זה לבד 30-40 מיל שנתי.

אבל יאללה לקיץ מושלם נשאר להביא את גארסיה למגן שמאל בכמעט בלי עלות,
להביא קשר נוסף וחלוץ מחליף

עקץ אותנו עם ה75 אחוזים האלה. זה עוד 20 מיליון יורו בעונה בקלות. פאק.

אבל יאללה רק שיגיע. גם ככה הוא ישתלם כלכלית. רק לחשוב כמה כסף הנוכחות שלו תכניס למועדון זה בלתי נתפס. שלא לדבר על הבוסט המקצועי והמוראלי.

אם ההעברה באמת הושלמה, יאללה למטרות הבאות.

אגב לגבי פראן, דיי נשכח מאז שנודע על צירופו של רודיגר. לא שמעתי את שמו מאז. בהנחה המאוד סבירה שרודיגר אלאבה ומיליטאו שחקני הרכב, חייב להיות שאלאבה ישחק שמאל. האלטרנטיבה היא רודיגר מגן ימני אבל זה פיתרון לא אופטימלי.
כן, אני יודע שמיליטאו זוועה לאחרונה אבל לאורך כל העונה הוא זכה לשבחים מאנצ’לוטי ומהמדיה בספרד, המעמד שלו יציב, ולא ראיתי אף כתבת צבע שבה מציעים הורדה שלו לספסל.

אני לא זוכר אי פעם דבר כזה בכדורגל העולמי, שלושה שחקני על מגיעים ללא דמי העברה.
כמויות הכסף שנחסכו פה זה מדהים, חייבים להשתמש בזה על מנת להביא את טושמאני+RDT.

בנוסף על כך, העונה הפיננסית שפרס עשה וזכינו בה באליפות+הגענו לגמר ליגת האלופות והדחנו 2 קבוצות מעלינו+את צ’לסי שהיא פחות או יותר ברמה שלנו זה פשוט מדהים.

המועדון הגדול בעולם.