לא יודע כמה להאמין, אבל קראתי (בספורט 5 אז עירבון מוגבל) שגונדוגאן נצפה במדריד.
הוא מסיים חוזה עונה הבאה ובנתיים לא חידש.
ב2013 הוא היה השחקן שהכי רציתי שיגיע, פשוט היה הקשר המושלם אז. גם היום, טכניקה מעולה ועבודה הגנתית מצוינת ועל הדרך הצטרפות טובה מאוד מקו שני.
גם בסיטי הוא לא פותח תמידי כך שבהחלט ייתכן שיבחר בהרכב אצלינו על ספסל שמה.
לא עקבתי אחריו יותר מידי, אבל אני עדיין רוכש לו כבוד מטורף על מה שעשה לנו בקיור באותם מפגשים נוראיים בחצי הגמר. העלים כמעט לבדו את אלונסו וחדירה ופשוט נתן את
אחת מתצוגות הקישור היותר טובות שראיתי (אנשים שכחו את זה כי לבנדובסקי דפק רביעיה).
רכישה שלו מנוגדת לחלוטין למדיניות הרכש של המועדון. הבחור בן 32 בתחילת העונה הבאה.
מלבד זה הקישור שלנו רווי בשחקנים. צריך קשר, אבל הגנתי.
לא מן הנמנע שהוא יגיע לאתלטיקו.
האמת רמת ההתרגשות שלי מאמבפה ירדה בגלל הסאגה המתישה הזאת, הוציא את המיץ הילד. מקווה שאנחנו לא מקבלים פרימדונה מוגזמת כי זה לא מתאים לתמהיל הנוכחי של הקבוצה במדריד.
מקווה ובטוח שכמה הופעות של שחקן על ישכיחו מאיתנו את הטרטור שהצב עשה לנו.
רק בקיץ האחרון פסז הביאה את מסי ראמוס דונארומה ו-וויינאלדום בחינם😅
ב2013 הייתי מת שיבוא, עכשיו לא…
גם זקן וקצת כבד בשנים האחרונות, עדיין קשר מעולה גם היום, אבל לא מה שהיה פעם לדעתי וגם לא מה שאנחנו צריכים
תשים לב שכולם כולם שם הרבה מעבר לשיא שלהם בגיל שעוד שנייה הם שחקני עבר.
השחקנים שריאל הביאה כולם יש להם לפחות 4-5 שנים בטופ ( אלאבה ורודיגר) ואמבאפה זה שחקן לעשור.
בהיבטים אחרים
לונין ביקש לצאת להשאלה בשביל לקבל עוד זמן משחק, הוא לא רוצה לעזוב את ריאל לצמיתות, המועדון זורם איתו. קרלו ביקש את אוספינה שכבר אישר שהוא מוכן להיות מחליף לטיבו.
רק מסי וראמוס, מוויינאלדום כן ציפו ל3 עונות טובות ולא לירידה ביכולת, ודונארומה זה לסגור שוער לעשור
בכל מקרה התכוונתי לזה שהם הביאו שחקני על חופשיים כדוגמא למשהו שקרה בקיץ אחד(ומסי וראמוס גם בגילם באו על על תקן שחקני על) ולא לכמה ההחתמות של פסז היו חכמות וטובות
לונין נתן שני משחקים טובים כשהוא שיחק, ופעם גם היה את ההייפ סביבו שהוא הולך להיות אחד משוערי העתיד בכדורגל
מעניין מאוד אם הוא יוכיח את זה ויהיה לרמה של ריאל כשתינתן לו ההזדמנות אחרי טיבו
לונין עשה רושם טוב בכל פעם שקיבל הזדמנות.
עם זאת, עד כה מעולם לא תיפקד כשוער ראשון בבמה המרכזית (היה ראשון רק בליגה השניה).
אני חושב שבגילו, חייבים להשאיל אותו לשנתיים לקבוצת מרכז טבלה בלה ליגה/ ליגה מובילה אחרת.
מהמעט שראיתי, הוא לא לרמתינו, והחלטה מדהימה להוציא החוצה, שיצבור ביטחון והרבה.
שוער גבוה, שלא ראיתי יותר מדי מהיתרון הזה בכדורי הגבוה.
אינסטינקטים סבירים ביחס לשוער גבוה.
הדבר היחיד שאני אוהב אצלו זה המיקום.
הוא שוער גבוה ועם שיפור של הזריזות, והאינסטינקט מעט ויוכל להגיע לכדורים קשים, אבל לדעתי הוא לא יגיע רמה של טיבו.
טיבו הוא שוער יוצא דופן מבחינת היחס של גובה למהירות תגובה, מספר אחד לדעתי שראיתי ב20 שנה האחרונות, ואני מתעלם משאר הקיט יכולות הרחב שיש לו, כמו כדורי גובה, משחק רגל, מיקום… אבל אעצור כאן (לפני שאכנס לפירוט המלא).
לונין קרוב אליו בגובה אבל רחוק מאוד בכל הקשור בירידה מהירה לקרקע, היה לו אחלה איידול, קשה לי להאמין שיגיע לרמה של טיבו נטו בגלל תכונה אחת שלא ראיתי אצלו, בטחון עצמי.
שוער ללא בטחון עצמי גבוה, עם נתונים פיזיים וטכניים מדהימים ככל שיהיו, יהיה שוער בינוני ומטה.
אולי נשמע עליו מעבר לגיל 30, טווח גיל בו שוערים מתגלים מחדש, בייחוד כי עברו את שלב הגישושים למציאת הביטחון העצמי.
קצת מוגזם, לא? אצל שוערים הרבה פעמים הפריצה מגיעה גם בגילאי אמצע הקריירה, ובכלל לונין בשלב היחיד ששיחק בקריירה ברציפות עשה עבודה מצוינת בלה ליגה II. גם קסיאס לא היה נראה יותר טוב ביחס להזדמנויות שקיבל.
בנוגע לאוספינה, מריח לי כמו חרטא, הוא ייחשב לשחקן זר וכבר יש לנו מספיק כאלה(גם אם ויני יקבל דרכון ספרדי השנה). יותר הגיוני שיביאו איזה פאצ’קו.
יש לאוספינה אזרחות צרפתית, הוא לא ייחשב זר. הוא מגיע בחינם והוא אחלה שוער עם ניסיון, אין מה להפסיד בעסקה הזו.
אוספינה זה רעיון של אנצלוטי,שיחק תחתיו בנאפולי,האמת רעיון מצוין שהיה צריך לקרות שנתיים קודם ואולי היום כבר היינו מוכרים את לונין במחיר יפה.
לא יודע מה אתכם אבל חושב שצירך להעלות את זה.
בין אם יגיע ובין אם לא ( וכנראה יגיע ) ואין ספק שהוא שחקן מגדיר רמה לקבוצה ל8-10 שנים הקרובות, לדעתי הוא קצת חוטא בהתנהגות שלו כשהוא לא מודיע מה הוא רוצה.
בפועל העונה של פריז הסתיימה וכל המצב הזה שהטוויטר של כל הכתבים מציינים ״הוא עוד לא החליט, כן החליט בלה בלה״
שורה תחתונה המועדון גדול מעל כל שחקן… ( יעידו רונלדו וראמוס לדוגמא )
מאוד מקווה שלא מגיע איזה מחרב חדרי הלבשה
משהו שרציתי להעלות פה , שאני מאמין שלחלקכם גם נמאס מהסאגה הזאת
אותי הכי מעניין כרגע עמדתו של אמבפה והמערך בכלל.
לאור הפריחה של רודריגו בתקופה האחרונה לא מן הנמנע שאנצ’לוטי ינסה לחשוב על שילוב של ארבעתם יחד בהרכב.
כך או כך - יהיה מאוד מעניין.
עמדתו של אמבפה=מה שהוא רק יבחר. מדובר כנראה בכדורגלן הטוב בעולם כרגע הוא ישחק איפה שנוח לו. קרים ידע להתמודד עם התחרות על האמצע בקלות הוא יודע לנוע לאגפים ואחורה כשצריך.
השאלה הגדולה זה ויני. שחקן שתרם 21/20 בישולים ושערים עם שווי שוק של 180 מיליון יורו ומעמד של כוכב לכל דבר ועניין יצטרך לעשות אדפטציה מאוד גדולה במשחק שלו וללמוד לשחק כינור שלישי בהתקפה.
להרגשתי, נעבור לשחק 442. הרעיון הזה עלה לא מעט וממש בתחילת העונה פלירטטנו איתו כשההגנה הייתה עדיין מאוד לא יציבה, ולאחר מכן הרעיון ננטש וחזרנו למערך המעצבן עם שלישיות הקישור וההתקפה.
לא מן הנמנע שננסה זאת שוב לאחר שהקבוצה התנסתה בלשחק עם צמד בקישור האמצע לאחרונה, ועם שחקן טוב יותר במקום הזאר שלדעת אנצ’לוטי לא תרם מספיק, והשיפור של רודריגו, זה עוד עלול לעבוד.
בכל מקרה רודריגו עדיין לא עשה את קפיצת המדרגה לעמדת סופרסטאר כדי להכריח את המאמן לתת לו מקום בהרכב. עם זאת, הוא קרוב לשםמבחינת היכולת, ונותר לו להוכיח את עצמו לאורך זמן.
ויני סגור בהרכב לדעתי, אחרי איך שראיתי שמהללים אותו עונה שלימה גם במועדון וגם בתקשורת בספרד, שם רואים בו כשחקן על והוא לא הולך לצאת מההרכב. יתאימו את המערך בצורה כזאת שהוא כן ישחק.
ההימור שלי, השיפור של ויני ימשך. במשחקים האחרונים ראיתי אצלו ניצנים של הבנה של תנועה ללא כדור, אבל זה עדיין לא מלוטש אצלו. כשהוא ישתפר בזה הוא יעשה עוד קפיצת מדרגה, והוא עובד על זה. כשאמבפה לצידו יפתח עוד ערוץ ליצירת שערים ויהיה לו הרבה יותר קל עם השמירה הפסיכית שקיבל בעונה הזאת.
אגב השמירה שקיבל, מדהים היה לראות את ההתפתחות שלו משחקן ספסל שמקבל דקות פה ושם מהספסל, דרך שחקן שקנה לעצמו מקום של קבע בהרכב, גרם ליריבות לרעוד ולהצמיד לו שמירה כפולה ולעיתים משולשת, ועדיין להתעלות בכל שלב מחדש גם על תשומת הלב על הדשא וגם על הציפיות מבחוץ.
אמבפה ישחק בימין עד שבנזמה יפרוש ואז יעבור לאמצע.
להערכתי התאמת המערך לויניסיוס ורודריגו תבוא לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר במערך של שלושה בלמים.
דווקא בגלל שרודריגו עדיין לא ברמת באנקר אנצ’לוטי יוכל להשתמש בו בתור שחקן קישור. משהו דומה למה שהיה בזמנו עם דני אלבס בברצלונה. הוא שחקן ממושמע מאוד טקטית וזה יכול לייצר איזון בשיטת המשחק.