אנצלוטי חסיד של ה433 עץ חג המולד, לא נראה לי שבגילו הוא יתחיל לשנות ולחדש.
בכל מקרה, אני לא חושב שויני יהיה גרוע בימין, לדעתי דווקא היכולת מסירה והויזן המלהיב שלו יכולים להגיע לידי ביטוי בצורה טובה.
אמבפה בשמאל לדעתי כרגע השחקן הטוב בעולם, יהיו פה כאלה שיחלקו על זה. אבל אמבפה השנה נתן קפיצה מטאורית ביכולת שלו.
ביחד עם רודיגר והעברה של אלאבה לשמאל אנחנו נקבל 3 שחקני הרכב, שדרוג מאוד משמעותי לכל קבוצה.
אני לא ארצה שירחיקו שוב את רודריגו מהרחבה. שם הוא מסוכן ושם כל הכוח שלו, התנועה הקצרה, הסיומת והדריבל על השטח הצפוף. רודריגו הוא שחקן תוקף במהות שלו, כקשר הוא סתם עוד שחקן יחסית מהיר ותו לא, למרות שהוא ממושמע טקטית.
עדיף שיעלה מהספסל כתוקף מאשר שיפתח בהרכב כקשר.
דווקא הוא מנסה דברים שונים ומשונים לאחרונה.
שיחקנו 442 בתחילת העונה ובמצבים מסויימים כשהיינו עם הגב אל הקיר, כמו מול אלאבס, שאז הוא הסיט את פדה לצד ואסנסיו שיחק כחלוץ שני לצד בנזמה. לאחרונה הוא משחק לא מעט עם דאבל פיבוט בקישור, וקשר התקפי במקום האחורי. בקלאסיקו הוא ניסה לכמה דקות את מערך שלושת הבלמים אבל כולנו זוכרים איך זה עבד…
הוא גם דיבר במפורש על זה ממש לא מזמן, שעולם הכדורגל תמיד מתקדם ומתחדש ושצריך כל הזמן להדביק את הפער. הוא מוכן להתקדם וללמוד, וזו לא השערה או תיאוריה, אלו מילים מפורשות שלו.
לדעתי במשחקים הגדולים והחשובים אנחנו נמשיך לשחק עם 3 קשרים. קסאמירו ועוד שניים מבין מודריץ’/קרוס/פדה/קאמבינגה.
זה משאיר עוד 3 עמדות בהתקפה. בנזמה, ויני ואמבפה. האם אמבפה בימין וויני בשמאל או ההפך? זאת השאלה היחידה שלדעתי נקבל תשובה עליה רק תוך כדי העונה.
אישית ראיתי כמה כתבות באתרים הספרדים שכנראה קרלו מכוון ל2 forward מה שנקרא עם קארים וקיליאן, כאשר ויני בצד שמאל וצד ימין הולך לרודריגו\ וואלורדה, כאשר יש דאבל פיבוט מאחורה. בגדול סוף עידן הKCM רשמית.
על אפשרויות מהסוג הזה אני מדבר. זה לא רק מיצוי נכון של חומר השחקנים זה גם התאמה נכונה של העמדות. במצב כזה ויניסיוס יכול להמשיך לשחק בצד שמאל. התפקיד שלו יהיה דומה בצורה כזאת או אחרת למה שעושה פריסיץ’ באינטר. אמבפה ובנזמה יהיו חופשיים יותר בהתקפה.
צריך גם לקחת בחשבון גם שהכוח הרציני של רודיגר הוא במערך של שלושה בלמים. לכן יכול מאוד להיות שראה סוג של 3-4-3 או 3-5-2.
כפי שכבר נאמר כאן בעבר - כוחם של מערכים כאלה הוא במשחק הלחץ שלהם.
בהנחה שבאמת באמת הכל סגור עם אמבפה, בנזמה וויניסיוס ימשיכו בכושרם המצוין ורודריגו יעשה עוד קפיצת מדרגה יש לנו התקפה משוגעת. פסיכית ממש.
בגדול אני יכול להתחבר לעמדה הזאת, אבל להגנתו של אמבפה עדיין יש מחזור אחרון לשחק בצרפת אם אני לא טועה ואז זה די לגיטימי לכבד עדיין את הקבוצה שהוא משחק בה. אם כל המשחקים הרשמיים לעונה של פסז יסתיימו ועדיין לא נשמע כלום אולי זה כבר יהיה בסדר לבוא בטענות…
יותר מזה אני חושב שהסכומים איבדו פרופורציה, להביא שחקן שמסיים חוזה לא אמור לעלות כל כך הרבה כסף., אבל זה נושא אחר.
זה נושא אחר… אבל זה כוחו של השחקן במידה והוא שחקן חופשי…
תראה מה קורה בNBA כאשר השחקנים חופשיים… (להם יש שם תקרת שכר) אבל גם שם הם ״לוקחים את הזמן״ עם ההחלטה
דרך אגב קרלו התראיין בכל מקרה ואמר שויני ישחק בצד שמאל… אז כנראה שהוא מכוון לתת תפקיד חופשי לקארים וקיליאן
אני הצעתי פה את הרעיון למערך שלושת הבלמים לא מזמן. ראיתי בו כדורגל מודרני וחדש דווקא בגלל משחק הלחץ הגבוה שהוא מאפשר.
ואז ראיתי את אונאי אמרי נותן נוקאאוט ליובנטוס בשמינית גמר ליגת האלופות כשהאיטלקים שיחקו במערך הזה, ואם זה לא מספיק, אז הגיע גם רבע הגמר כשצ’לסי שיחקו את המחצית הראשונה עם שלושה בלמים וכמעט איבדו סיכוי. את המשך ההתמודדות טוכל כבר שיחק עם רביעיית הגנה רגילה (כשריס ג’יימס נשאר מאחור לסגור את ויני).
המערך הזה טוב על הנייר כמו שציירתי (לא ממש יפה ואסתטי) פה. אצטט רק חלק קטן כי זו הודעה ארוכה, אם תרצה לראות.
בפועל למערך הזה יש נקודות תורפה ובעיות. אם מצליחים לשבור את משחק הלחץ ההגנה נשארת חשופה.
הוא השחקן הטוב בעולם, מותג בשווי עשרות/מאות מיליוני יורו, סוגר את אחד החוזה החשוב בחייו, אולי החוזה החשוב בהיסטוריית הכדורגל, ועוד ועוד ועוד. מדובר על הסכם ארוך-ארוך שנבדק לדקויות על ידי מיטב המוחות. זה לא רלוונטי שהמועדון גדול ממנו, ככה עושים עסקים בסדר גודל כזה.
מסכים ומודע לזה, ועדיין בשום שלב זה לא היה נראה כמו תוכנית סדורה שלו לצורך שינוי מערך קבוע.
שינויים פה ושם לא מרגשים אותי, גם בהפסד לריף הוא הכניס את על שחקני ההתקפה שלנו, לא חושב שזה היה משהו מתוכנן והראייה לכך שאחר כך הוא לא חזר לזה.
אנמ לא מאמין שיש לו את הרצון והמחויבות לשנות מערך, יכול להיות שבמשחקים מסוימים הוא ינסה לחדש, אבל על תוכנית מוסדרת אני לא בונה. הזמן יגיד מי צודק.
אנצ׳לוטי גם שיחק לא מעט 442 עם קרספו ושבצנקו בחוד, ולעתים גם עם אינזאגי כחלוץ השני.
כלומר הוא יודע לשחק עם שני חלוצים, ההבדל הוא ששם הקישור היה מסודר ביהלום כשקאקא בשפיץ, ובריאל משחקים שחקני כנף, אז העניין קצת שונה.
זה נכון בעיקרון, אבל לרוב קאקא היה בא מכנף שמאל לאמצע. ועדיין אנחנו מדברים על 15 שנה אחורה.
מילאן שיחקה בשיטת יהלום, כאשר קאקה מאחורי החלוצים ומאחוריו שלישית קישור של פירלו גטוסו וסיידורף. הם היהלום האחרון האמיתי שאני זוכר לפחות. הם לא ממש שיחקו דרך האגפים.
קאקה אגב היה פשוט 10 מושלם.
ריאל ברצף של זידאן שיחקה המון ביהלום עם איסקו בנוקאאוט.
ריאל שיחקה גם תחת אנצלוטי עם 4 קשרים ב2015 וזאת היתה ריאל הכי חזקה שאני זוכר
אבל גם ביהלום תחת זידאן, גם ב2015 וגם במילאן של אנצלוטי מדובר על סוגי שחקנים שונים לגמרי ושיטות שונות מה442 שהעלו פה לגבי עונה הבאה
ביהלום של זידאן זה ארבעה קשרי אמצע ובהתקפה מעין 352, הקבוצה של 2015 היתה עם שני קשרים התקפיים די חופשיים מקדימה וחותכים לכיוון במרכז מהקו
442 עם ויני ורודריגו/ ולוורדה זה שונה לגמרי בסגנון
אני חושב שעם וולוורדה זה יהיה מערך מאוד גמיש שישחק דקות מסוימות 433 ודקות מסוימות 442 לא סימטרי ככ כשוולוורדה חצי בקו ואז אמבפה/בנזמה חופשיים יותר בתנועה והמשחק יתבסס על בידוד של ויני או של החלוץ החופשי בצד השני, זה יקשה מאוד על יריבות לדעתי
כולנו מכירים את קרלו כבר ולכן בעיני די ברור מה יקרה-
בתנאי שכולם כשירים את העונה נתחיל ב433 עם השלישיה בקישור ואמבפה לצד ויני ובנזמה. מה שיהיה יהיה מה שנקרא.
ברגע שנקלע למשבר(בין אם זה יקרה בספטמבר, יוני או בשנת 2025) אחד מהקשרים הותיקים יוחלף לטובת וואלורדה. עדיין במשבר? קמאבינגה יכנס במקום קשר אחר וכנראה 442. מאוד אופטימי לצפות מקרלו להתאמות, השנה כשהוא הגיע לקבוצה (בסוג של) משבר הוא זנח את הניסיונות מהר מאוד.
אישית כן הייתי רוצה לראות 442 עם ויני ופדה באגפים כמו שהציעו כאן, שהופך בשעת הצורך ל433. אבל במערך כזה אין מקום לקאסמירו והוא לא ייצא מההרכב כזה מהר.
רודריגו צריך לצאת להשאלה. הוא מבזבז שנים קריטיות על הספסל ועם אמבפה זה יהיה קיצוני בהרבה.
לקחת את ויני אחורה במערך 442 זה לסרס אותו. הוא יצטרך לרדת הרבה יותר להגנה ולשחק טקטי וזה ירחיק אותו מהאזורים שהוא עושה הכי הרבה נזק ליריבה. שלא נדבר על זה שגם קרים והצב חלוצים שאוהבים לזוז שמאלה בהתקפות, הוא יהיה תקוע על הקו 40 מטר מהשער עם מנדי. אם אמבפה רוצה שמאלה ויניסוס יצטרך ללמוד לשחק בימין.
ויני גם ככה יורד להגנה בדרך קבע. המהירות שלו מאפשרת לו לרדת להגנה וגם לצאת להתקפה באותה המהירות כשצריך. אני דווקא חושב שבמערך כזה היריבות יהיו עוד יותר זהירות ובלתי אפשרי יהיה לשמור עליו. הקבוצה בעיקר תתקוף, וגם כשתצטרך להתגונן, זה בדיוק כמו בעונה הנוכחית יקרה לרוב דרך אגף ימין שלנו.
אמבפה וויני באגף שמאל, כשאלאבה מגן. איזה חלום יפה.
אמבפה יכול להשלים בצורה מדהימה את ויני אם הם ישחקו קרוב אחד לשני, אמבפה הוא מאסטר של תנועה בין הקווים. איך קבוצות הבונקר יצליחו לשמור על שניהם ביחד שם? גם ככה ויני לבדו הצליח לטחון את אותן הקבוצות.
צריך להיות רלוונטיים. ויני בימין זה רעיון נחמד שלנו, שגם אותי אגב זה מסקרן כי אני חושב שהוא אפילו עוד יותר לא צפוי משם, אחרי שראיתי ממנו כמה מהלכים משם העונה. אבל זה לא רלוונטי כי אנצ’לוטי בפירוש אמר במהלך העונה שהמקום של ויני מובטח באגף שמאל ולא משנה מי יחתום בקבוצה. לאחר המשחק האחרון מול קאדיס שאלו את קרלו בצורה מפורשת איפה ויני ישחק אם אמבפה יגיע, והוא שוב ענה שויני מרגיש נוח מאוד באגף שמאל… אם אנחנו מנסים לנחש מה יהיה בעונה הבאה אנחנו צריכים לקחת את הדברים שקרלו אומר בחשבון.
אתם רוצים את ויני בחלק ההתקפי ולא בבניה.
הוא לא השחקן שתרצו שישחק על שטח קטן ויוציא אותנו מהלחץ עם משחק מסירות מהיר או דריבל על שטח קטן. הוא השחקן שנמצא קדימה ומחכה שיריצו אותו לשטח. אם הוא ישחק כקיצוני ב442 הוא ימצא את עצמו בעמדה מאוד אחורית למתפרצות ונאבד את היתרון הגדול ביותר שלו.
בתאוריה זה יכול לעבוד אבל זה ידרוש ממנו שיפור שאי אפשר לקחת כמובן מאליו.
רודריגו לא צריך ללכת לחפש דקות במקום אחר. הוא לטעמי היה צריך לעשות את זה לפני עונה. עונה הבאה הוא ימצא את עצמו מחליף ראשון של 2 או 3 עמדות ויראה מספיק דקות.
אצלינו הוא אולי יראה קצת פחות דקות, אבל הוא ישחק ברמות הגבוהות ביותר, באירופה, יתאמן וישחק עם הקבוצה שלנו, ויעזור לנו להלחם על תארים בכך שיתן לנו איכות
על הספסל.
בניגוד למקרים אחרים שנידונו פה בעבר, הוא לא יהיה בקצה הספסל אלא יהיה ממוקם גבוה בהיררכיה, גם אם לא ב11. זה עדיין המון דקות על אחת כמה וכמה כשבטוח שננסה לפעמים לשחק עם 2 קיצוניים ו2 חלוצים.
הוא אולי גם יהיה מחליף ראשון לבנזמה אם כשבנזמה ינוח (או יעדר מסיבות אחרות חלילה) אז אמבפה יעבור לאמצע ורודריגו יחליף את אמבפה.
מי שלטעמי אין לו מה לחפש אצלינו יותר זה אסנסיו. מעדיף
לבנות על הזאר בתפקידו כי את הזאר אין לנו איך למכור ואת
אסנסיו כן. עדיף לרכב על העונה הסבירה שהייתה לו ולעשות מזה רווח כי קיץ הבא אחרי שיתייבש שנה שלמה על הספסל לא רואה עליו קופצות. לא נושפע יותר מידי אם הזאר יקבל את הדקות שלו שם.
כנראה שאתה חולם על פקקים בלילות(; כי זה הדבר היחידי שאני מדמיין מאגף כזה. ויני הוא שחקן התקפה פר אקסלנס הוא לא שחקן קו טקטי. הילד חייב לשחק במקום שיש לו חופש התקפי ומעבר לכך לשחק בעמדה שמציבה אותו מראש כמה שיותר קרוב לשליש האחרון של המגרש.